tv-maksu tietokoneesta mahdollinen?

vääryyttä

kyselin jo aikaisemmassa viestissä tilanteestani, mutta haluaisin vielä tietää, että onko kukaan setä ikinä laittanut tietokoneen perusteella maksua tv:stä?
eli kuinka todennäköistä on, jos on kunnon ihminen ja näyttää tarkastajalle että ei ole tv:tä että henkilö alkaisikin syynäämään mun tietsikkaa ja laittaisi tv.maksun sen perusteella? en siis ihan oikeasti katso tv:tä siitä, mutta tiedän, että kyllähän mä voisin seurailla lähetyksiä tv:tästä netistä jos haluaisin? en oikeesti vaan käytä sitä, että onko mun pakko alkaa maksaa tota maksua?

41

1457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdsdfsdfsdf

      Kunnon ihminen käskee lupakyylää hankkimaan oikean ammatin ja vetää oven kiinni.

      Ja ei, kukaan ei voi kinuta tv-lupaa tietokoneesta.

    • hdhdhdhd

      Tietokoneesta ei tarvitse maksaa ellei ole tv korttia.Vaikka voihan sillä katsoa,muutta ei ole oikeutta kenenkään tulla tutkiin konetta missä olet käynyt ja mitä sillä selaillut ellet ole väärillä tuhmilla sivuilla käynyt,mutta silloin ei selviä lupamaksulla enään:=)

    • Gyylä

      Joo ei haisteta ja ei kuolla:D..Sillon TV-luvan joutuu maksamaan jos jollain laitteella pystyy seuraamaan reaaliaikaisia lähetyksiä..

      • srgsegseg

        Joutuuko? Uuuh,, im so scared now....

        Joutuuko maksamaan ihan rahalla? Oikealla rahalla,ei luonnossa?
        Haluutsä sissijuustoa? Ängen sun naamaan sissijuustoa ja spermaa


      • mnvccvbcmvb
        srgsegseg kirjoitti:

        Joutuuko? Uuuh,, im so scared now....

        Joutuuko maksamaan ihan rahalla? Oikealla rahalla,ei luonnossa?
        Haluutsä sissijuustoa? Ängen sun naamaan sissijuustoa ja spermaa

        Sitähän ne nämä ikkunoiden takana hiiviskelevät spurguluuserit halajaa. Vemppaavat pikku pilejään kuikkiessaan ikkunoista sisään. Tärkeä osasyy miksi kukaan niihin koiranhommiin alentuu :D


      • Pelikäytössä tv.

        Miten asian laita on jos asuu kaapelitaloudessa mutta on antenniverkon viritin telkkarissa, mutta ei omista antennia eikä kaapeliboksia eli ei voi katsoa tv lähetyksiä, joutuuko maksamaan lupamaksun tai hävittämään telkkarin?


    • Tv-maksun vastustaja

      Jos lupatarkastajan kanssa erehtyy rupattelemaan, niin ei missään nimessä kannata mennä esittelemään tietokoneen antennikorttia tai puhelimen tv-ominaisuuksia. Kas kun sinulla "on mahdollista vastaanottaa" signaalia, niin joudut maksamaan lupamaksun.

      Mikseivät jo vaadi lupamaksua rautalanganpätkästä, silläkin kun voi vastaanottaa signaalia? Perhana.

    • Gyylä

      Jotka seuraa reaaliaikaisia tv-lähetyksiä ja eivät maksa lupamaksua, ne vasta ovatkin loisia ja luusereita..Niiden naamaan sitä sissijuustoa ja spermaa..mutta ei niin kyllä voi tehdä kun nehän nauttis siitä..eli sehän ois oikeastaan palkkio heille..parempi rangaistus ois näyttää naista niin juoksisivat äidin helmoihin vapisemaan housut märkinä...

    • Gyylän raiskaaminen

      Gyylä, myönnä pois,,,nautit sissijuustosta ja spermasta, tiedän, koska tulet aina ovelleni pimputtelemaan......kerta toisensa jälkeen.

      Kyrpävoileipää vongut myös joka ainoa kerta, luvan kanssa tai ilman.

    • Gyylä

      Joo en..Vois levy jo vaihtua..vai onko kaikki täällä alle 20v.? Puheiden perusteella ainakin..Kaikkia ei ole homppeja kuten sinä Gyylän raiskaaminen..mutta onneksi olet löytänyt kivan harrastuksen:)..Onnea siihen..

    • Gyylä

      Eli ei oo miehiä täällä vaan kaikki munattomia jotka ei uskalla edes avata ovea mulle?:D

      • tervetuloa vaan

        Voit sä ovelle tulla ja avaan vielä ovenkin. Kotonani ei tosin ole televisiota, joten jos yrität periä maksua niin saat ovella selkääsi. Sillä sopimuksella mennään, että minä vedän turpaan jos sinä soitat ovikelloa.


    • ergwgg

      Voisin tarjota pullakahvit Gyylälle,jos et vain esittäisi mulkkua koko ajan.

      Välitätkö oikeasti , kenellä on tv? Me ollaan kaikki jonkin konsernin apinoita, sinä ylen ja minä jonkin toisen.....

    • Gyylä

      No laita pullat pöytään:)

    • kokemuksia-----

      Alhaisempaa kastia ei olekaan kuin nämä ikkunoiden takana hiiviskelevät, ovikelloja rimputtelevat pummiluuserit jotka kerjäävät elatusrahaa ylelle. Eikö teitä hävetä yhtään, munattomat eunukit? Osaatteko edes hävetä?

      Pari kertaa on tällainen spurgu käynyt ovella ja on kyllä ollut naurussa pidättelemistä :D Ensimmäinen oli kuin jostain räkälästä repäisty amisviiksinen kuikuli. Sisäänhän en loisia koskaan päästä joten käännytin pojun kannoillaan heti ovelta. Toinen tapaus oli joku vitun tuulipukujuntti jolta tuntui olevan lakipykälätkin täysin hukassa. Jäi vielä uikuttamaan oven taakse ja uhittelemaan "ilmoituksen tekemisellä" mutta eipä ole mitään kuulunut. Taisi mennä pojalla pupu pöksyyn kun tajusi että tämä asukashan tiesikin oikeutensa.

      Eikö näille pummeille edes anneta mitään koulutusta tv-lupien tiedustelujen suhteen vai ovatko liian tyhmiä oppimaan? Ilmeisesti ovat kun niihin säälittäviin koiranhommiin ovat joutuneet.

    • oheorhtokh

      Lupaan Gyylä:Jos ikinä tulet osoitteeseeni tekemään tarkastuksen, ja satut olemaan juuri se sama henkilö kertomasi perusteella (kalju 100- kiloinen jne) kai sut on helppo tunnistaa? Toki kahvit keitetään ja pullat pöytään. Saamari: Maksan myös sen sakonkin sitten, ellet ota lahjuksia vastaan sen sijaan....(50-60 egee)
      Aivan varmasti näin teen. Anteeksi loukkaukseni, kirjoitin sen "haistakaa vittu"-osion.
      Jos vain teillä tarkastajilla koskaan on aikaakaan, ihmisiä tekin kai olette.

      Ja en ole homo. Mietityttää vain, kuka jaksaa,siis psyykkisesti tuota työtä, mahtaa olla tosi haastavaa? Teetkö sivutyötä haastemiehenä?

    • Gyylä

      Tämä on se sivutyö:) ja pakko myöntää että henkisesti raskasta:D

    • kyylälle kuonoon

      Poikkeuksellisen säälittäviä tapauksia nämä tv-lupien perässä juoksevat juipit :D Lappuliisatkin monin verroin kunniallisempia.

      • retertrt

        ja sinä olet silti säälittävimpi..


      • se koira älähtää..
        retertrt kirjoitti:

        ja sinä olet silti säälittävimpi..

        Taisi osua pummikyylää hermoon :P


    • haarhaar haar

      Ja silti sinä onnistut olemaan säälittävimpi? Onnea Kyylälle Kuonoon..

      • hah ja hoh

        Ylen lammas vai joku kyyläressuko siellä uhoaa? :D


    • Gyylä

      Ai sinäkö annat?:D

    • Xerxes2

      Ei tarvitse maksaa tietokoneella katselluista, jos kyseessä on joku hajajuttu kuten YleAreena. Vain jos on tehnyt jonkun sopimuksen ja näkee siis kaikki jonkun tarjoajan kaikki ohjelmat. Tuiosta on kirjoitettu harhaanjohtavasti lehdissäkin, että muka pitää maksa alupa, jos jostain laitteesta voi katso. Se ei ole totta. Minulla kävi lupatarkastaja, oli tietokone auki pöydällä, mutta kun kysyi, saako tulla katsomaan, kun sanoin, ettei ole digiboksia ja halusi tarkistaa, sanoin, että totta kai., En tajua, miksi jotkut nostavat kamalan metelin siitä, jos tarkastaja kohteliaasti kysyy ja itse tietää, ettei ole digivalmiutta televisiossa, siis ei mitään syytä kieltää.

      • Myahahahaaaa...

        Minulle riittävä syy käännyttää tarkastaja ovelta pois on se että hän ei ole ystäväni eikä perheenjäseneni ja läsnäolo kodissani ei kuulu muille ihmisille. Ainoat jotka pääsee kynnystä pidemmälle on poliisit joilla on laillinen oikeus häiritä kotirauhaa = kotietsintälupa, mutta tätä ei tapahdu kuin jonkun toisen rikoksen kautta (perätön ilmianto) koska en riko mitään lakia - ja tästä kiusantekomuodosta seuraa aina syyte kiusantekijälle. Minun kotini on minun kotini, ei tv-lupatarkastajan työpaikka. TV-lupatarkastajan työpaikka on niissä talouksissa joissa on TV ja sitä katsellaan laittomasti. Eli asia ei kuulu minulle.

        Osaan olla lainkuuliainen ilman että minua kyylätään. Kenties sinunkin kannattaisi tajuta että itse sallit sen että sinua lähtökohtaisesti epäillään rikkomuksista VAILLA TODISTEITA. Minun oikeustajuuni ei mahdu se että minua epäillään "varmuuden vuoksi" rikoksesta jota en ole tehnyt asian tiimoilta joka ei minua edes kiinnosta.

        Minusta televisiolupien kyylääminen on sama asia kuin joku tunkee ensin mainoksen postiluukusta (ts. palvelu on automaattinen) - ja sitten tullaan urkkimaan että oletko lukenut mainoksen ja jos olet niin maksat siitä. Jos ovellani on ilmoitettu "Ei mainoksia" niin silloin ei ole mitään syytä tulla myöskään urkkimaan olenko lukenut mainoksia. Olen jo ilmoittanut etten tarvi tai halua mainoksia eli en myöskään lue niitä ja olen ilmoittanut etten halua tai käytä televisiota ja televisiopalveluja. Tämän tulisi riittää vallan mainiosti, tai jos ei riitä - niin sitten todisteiden kanssa lähestytään, pelkkä televisiolupatarkastajan listalla oleva televisioton asunto ei ole "todiste".

        Jos tästä huolimatta olen "syyllistynyt" muka salakatseluun ja siksi minun ajoittain pitäisi muka todistaa että asia ei ole näin, niin silloin on systeemissä vikaa. Jos heille heidän televisioroskansa on niin tärkeää että sitä pitää suojata, niin mikseivät suojaa esim. salauskortilla vaan tarjoavat palveluaan "pistä telkkari seinään ja katsele jos huvittaa ja maksele jos huvittaa ja me kyylätään kaikkia."- tyylinen älytön palvelumalli.

        Samantien pitäisi pistää se viinahana jokaiseen suomalaiseen kotiin ja sitten odottaa että jokainen maksaa omatoimisesti viinaveronsa todellisen käyttönsä mukaan (käyttöä ei seurata, mutta välillä joku käy katsomassa onko viinahanaa sormeiltu....)

        Sen mitä minä maailmasta ymmärrän on että televisio halutaan joka kotiin että sen kautta pystytään vaikuttamaan (aivopesemään) mahdollisimman monelle tietty maailmankuva. Tämän takia televisiolähetyksiä ei yritetä suojella, vaan sen aivopesu-vaikutuksen halutaan olevan jokaisen ulottuvilla. Tämän takia mm. sossu kustantaa loisillekin telkkarit - että ne saadaan passivoitua television eteen, olemaan ajattelematta itse ja osallistumaan yhteiskunnallisen mielenhäiriön lisäämiseen omalta osaltaan. Hommassa hupaisaa on se että tämän aivopesumuodon kustantavat aivopestyt itse.... ja nyt kiistellään siitä kun toiset tyhmentää itseään ilmaiseksi.... :)

        Itseasiassa olisi valtajärjestelmälle eduksi rankaista siitä että ihmiset EIVÄT katso televisiota ja omaksu sieltä keinotekoista kulttuuria. Televisionkatsominen pitäisi valtajärjestelmän etujen mukaan olla kansallinen pakko, vähintään 1 tunti päivässä. Kunnon kansalaiset vähintään 3.


    • kllökmlkmlkm

      Kyse on että voiko reaaliajassa katsoa ylen kanavia..Onko tässä maassa vieä juntteja jotka ei tiedä tästä? Älykkyysmäärä kiven tasolla?..Ei netti areenoista tarvitse maksaa paitsi jos sinulla on tietsikassa tv-kortti..

      • kjhgfdkjhgfedikujhyg

        No tyypillisiä suomijunttejahan nämä lupien makselijat on. Maksetaan koska maksulappu kolahtaa luukusta eikä mietitä sen tarkemmin. Mennään kuin lampaat katraassa ja vielä uikutetaan niille jotka eivät rahastukseen suostu -.-


    • On osoittautunut

      että suomen oikeisto-sosialismin junttakyylät tahtovat periä tv-lupamaksun jokaiselta jolla on mahdollisuus katsoa televisiota. Tämä tarkoittaa jokaista jolla on silmät, eli mahdollisuus katsella ylipäätään mitään.

      Se herättääkin kysymyksen, pitääkö puhkoa omat silmänsä ettei kaiken aikaa kinuttaisi tv-lupaa?: "katot kumminki".

      Suomalainen on keskimäärin niin herrauskoista nöyrää kansaa, että mikäli kansalle annetaan käsky nousta juniin jotka vievät "suihkuun ja uuniin" koska joku iso herra niin määrää, niin sitä määräystä valtaosa noudattaisi.

    • kaa1234

      Miksei ne oo kehittänyt tota maksusysteemiä sellaseks kun esim. sähkölasku ,käytön mukaan rahastettas.....meikä kun katsoo enimmäkseen mtv :n kanavia ..Tekniikka kun kehittyy koko ajan..mut silloin ehkä yle jäis nuolee "näppejään"..

    • ei todellakaan

      Rosvouksellakin rajansa!
      Tietokoneen käytöstä maksetaan omat maksunsa.
      Se ei todellakaan ole mikään TV.

    • juupajuu2

      Ei lupaa tarvii maksaa jos on vaan vähän varovainen:)
      Kävi vuosia sitten ku asuttiin rivaris ja eukko katto jotain 10 tonnii teeveestä, tulin saunasta ja ovikello soi, siel joku körmy kysy et onko teeveetä sanoin et ei oo ja toivotin illan jatkoja ja pistin oven kiinni. thats it.
      ps. no nyt on tullu maksettua ku kävi "vahinko" :)

    • tv-katsoja

      Tällä hetkellähän tv-luvan joutuisi perjaatteessa maksamaan jo siitä että on radio,
      Siis tarkoittaa jos omistat mp3-soittimen/puhelimen.

      Jo tämä todistaa koko maksun todella vanhan aikaiseksi.

      Jos muut ei maksa niin nostetaan tv-luvan hintaa.
      Tietokonetta saa käyttää mutta se ei saa sisältää tv-viritintä.Ja nettihän on täynnä televisio kanavia.Televisiotakin saa käyttää jos ei ole digiboksia. Tämä tosin nykyisillä televisioilla hankalaa.

      Nyt loppu meikäläisen maksamiset.

    • -Keinänen-

      Miksi kysyjä kyselee suomi24:n sivuilla tv-maksusta??? Voisit kysyä mielummin viestintävirastosta, niin saat paljon luotettavamman, asiallisemman ja paremman vastauksen heiltä, kuin täältä suomi24:sä. Tämä sivusto on täynnä valehtelijoita ja epätietoisia pellejä, kuten kommenteista näkyy!!!

      • Hahahahaaa.

        Oliskohan viestintävirastolla oma lehmä ojassa ja siksi ne puhuu vain osatotuuksia.

        Ne ei valehtele jos ne sanoo esim että : "Yleensä käytäntö on se että televisiolupatarkastaja saa tulla sisään ja tarkastaa laitteet".

        Tällöin he ei valehtele, koska he vain jättää sanomatta että lain mukaan on myös oikeus kieltäytyä. Tällästä ympäripyöreää "Valehdellaan jättämättällä sanomatta ellei erikseen kysytä" tyyppistä toimintaa harrastaa kaikki humpuukifirmat jotka asiakaspalvelussaan antaa aivan erilaisen kuvan siitä mitä kannattaa ja voi tehdä kuin se mikä on totuus oikeasti.

        ÄLÄ kysy viestintävirastolta. Myöskään tullilta ei kannata kysellä mitään, jos tullilta kysyy jotain niin ne neuvoo aina kalleimman ja hankalimman tavan hoitaa tullaaminen. Nää on kaksi tyyppiesimerkkiä yhteiskunnalliseen ryöstämiseen perustuvasta liiketoimintamallista jossa noi toimijat muuntaa asiakaspalvelussaan totuuden ihan toisenlaiseen muotoon - koska se on niille rahaa jos asiakas on sinisilmäinen.

        Terveisin,

        TV-lupatarkastajille oven kiinni pitävä ja paketit ulkomailta suoraan kotiovelleen saava kansalainen joka ei maksa loisijoille yhtään mitään.


    • kännykkä-tv??

      Kysyin tätä asiaa neljä kertaa puhelimessa ja kirjallisesti viestintävirastolta, kun luovuin televisiosta. Vastaus oli aina sama latikka sanasta sanaan. Jatkoin televisioluvan maksamista varmuuden vuoksi, kun kuitenkin on se hyvin, hyvin teoreettinen mahdollisuus katsoa lähetyksiä puhelimen kautta. En usko, että virkailijat itsekään tietävät, mikä on oikea tulkinta.

      • Huokaus.....

        Tuota, koska viestintävirastolle on annettu oikeus soveltaa lain mukaan päätäntää, niin silloin ne saa päätöksensä aina lainvoimaiseksi riippumatta mitä ne päättää.

        Samaa valtaa käyttää Kela, joka ei pysty lain mukaan tekemään virhettä. Tämän takia Kela voi tuhota ihmisen elämän ja tulot täysin virheillään eikä sen tarvi kantaa oikeudellista vastuuta tästä.

        Näille tahoille on annettu ns. soveltamisoikeus joka toimii niin tehokkaasti että se pystyy ylittämään mm. eduskunnan määräämät lait jos ne eivät lait eivät ole tarpeeksi tarkkoja. Esim. Kela sovelsi kaverilleni joka on toimeentulotuella ollut 2 vuotta tulolaskelman niin että hän saa joka toinen kuu 1500 euroa tuloa, ja joka toinen kuu ei mitään - vaikka totuus on että tää kaveri saa joka kuu Peruspäivärahan Toimeentulotuen. Mutta koska Kela sovelsi maksupäivien mukaan (jotka Kela on pistänyt kuun ensimmäiselle ja viimeiselle päivälle) - niin tää kaiffari on nyt laitettu velkaantumaan Kelan päätöksellä asian tiimoilta jossa eduskunta on suoraan sanonut että kelan pitää toimia juuri päinvastoin.

        Virastoille annettu soveltamisoikeus = Jumalan sana.


    • qwaresuiokpå

      maksakaa...olkaa hyvä : )

    • luvatta katsonut

      mulla kävi näin tuli tarkastaja ovelle ja sanoin et tv on rikki ja siitäkin huolimatta kuulema jouvun maksaa tv tarkastus maksun kun on tv. se olisi pitänyt raahata kellariin painava tv ja olen sen verran nainen et en yhtä hikistä tvtä saa alakertaa varastoon. joudunpa siis pulittaa 100e tarkastus maksun ja tv luvat päälle!! siinä teille tietoa.

    • tv lukki

      Ei paljon kiinnosta tietokoneella katella mitään ylen kuivia ohjelmia.
      Jos netistä katsoo youtubelta vaikka jotain ulkomaista sarjaa, joista on pätkiä Youtubessa, niin ei se mitään ylen ohjemien katselua ole.
      Youtubella ja ylellä ei ole mitään tekemistä keskenään.
      Vaikka katsoisi päivät pitkät youtubelta samoja ohjelmia, mitä ylellä on, niin ei siihen mitään tv lupia tarvi, koska eihän yle ole mikään youtube.

      Eipä ole enää tullut youtubeakaan seurattua, kun on mokkula, jossa on rajattu tiedonsiirtomäärä eli menee äkkiä tukkoon mokkula.
      Tarttee kyllä hankkia sellanen mokkula, jossa ei olerajattua tiedonsiirtomäärää ja tietenkin halpa liittymä, vaikka lataamiseen vähän aikaa meneekin.

      Miksi yle ei ota maksukortti systeemiä käyttöön eli kun on maksanut ylen kanavasta, niin yle lähettää maksukortin, jonka voi sitten laittaa kortinlukijaan ja näkee ylen ohjemia.
      Ne joilla ei ole maksukorttia, eivät näe ylen ohjelmia, vaikka olis mikä tv vaan.
      Miksi tämä on niin vaikeaa ylelle, vai eikö yle uskalla, koska ei kukaan ylen ohjemia kuitenkaan välitä katsoa ja yle tienaa paljon enemmän, vaikka ei niitä tv lupatarkastuksia tekisikään, kuin jos olisi käytössä tämä tv maksukortti.

      Laittakaapas ylelle palautetta tästä maksukortti asiasta.
      Tekniikka on, mutta yle ei halua sitä käyttää, vaan haluaa enemmin pakkomaksun, joka on väärin ihmisiä kohtaan.

      • nykyään rehellinen

        Entäs sitten kun joskus jäänyt maksamatta lupa ja en saa tv lupaa joten en saa katsoa teeveetä ?
        Laitoin uuden tv luvan ,mut tuli bumerangina takasin ja en saa lupaa kun entinen maksamatta sen jälkeen en sit ole lupaa hakenut kun en saa.
        PS.Onkohan tälläinen ihan rehellistä ,eikös se ulosotto kuiteskin ne multa peri meni vaikka mikä lasku sinne niin olen silti saanut muualta jopa velaksikin ,vaikka nimikin meni 2000.Kummallista kyllä,kun haluis nykyään maksaa niin ei pysty ,eikä karhuta vanhoja ,vois maksaa nekin


    • Vain joss tietokonen myös voi tallena ja säilyttää kanavia vaika DVD:llä. Tallentaa ja säylttä voi olla tärkeinttää monet ihmisille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe