Keski-Eurooppaan lasten kanssa

Leppis20

Hei!

Tarkoitus on lähteä matkaan kahden 10-vuotiaan pojan kanssa ja nyt ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan matkakohteesta.
Ajatus on viettää 3-4 pv jossain Keski-Euroopan kaupungissa, missä olisi siis myös mielekästä tekemistä lapsille.
Lontoossa ja Pariisissa ollaan käyty, joten jokin muu kaupunki voisi tulla kyseeseen tällä kertaa.

18

1890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bayernfan

      Münchenissä on kaiken ikäisille kiinnostava, loistava tekniikan museo, Deutsches Museum, jossa on nähtävää vaikka kuinka. Vanhoja autoja, lentokoneita, junia, kaivosteollisuutta jne.
      Lisäksi Münchenissä on mukava eläintarha, jossa gorilloja, norsuja, sarvikuono...
      Kaupungistä löytyy myös puistoja ja lukuisia pienempiä museoita, hyviä ja helppoja ruokapaikkoja ja kävelykeskusta shoppailuun. München on siisti ja turvallinen.

    • Leppis20

      Kuulostaa hyvältä!! Pistetään Munchen harkintaan.
      Kiitos vinkistä!!

    • Budapestssä viihtyny

      Budapest on lapsiystävällinen paikka. Puistoja ja myös leikkipuistoja on paljon ja niissä on vesipostit, joista tulee raikasta juomavettä.

      Pestin puolella kaupunginpuistossa on jättitrampoliineja sisältävä leikkipuisto, sirkus, eläintarha ja huvipuisto kaikki vierekkäin, joten niissä on helppo käydä.

      Budan ja Pestin välissä, Tonavan saarella on kesällä kiva ulkoilmauimala Palatinus, joten auringonotto ja uiminenkin onnistuu. Saarelle pääsee ihan helposti siltaa pitkin raitiovaunuilla. Kylpylöitä on toki muitakin, mm. kaupunginpuistossa ja Gellertissä, mutta ehkä ne ei ole 10-vuotiaille niin kivoja kuin Margit-saaren uimala.

      Budan puolella on Heurekaa vastaava tiedepuisto Ihmeiden palatsi, lasten rautatie, hammasratasrata ja Budan linna.

      Tekemisestä ei tule pulaa ja varmasti myös lapset viihtyvät!

      • Buda on Best

    • hirveetä...........
    • OPSERVER

      EN SUOSITTELE BULGARIAA VIDEON PERUSTEELLA


      JOS KAHDEN LAPSEN KANSSA LIIKKEELLÄ...EI LIIAN KUUMAAN PAIKKAAN KESÄLLÄ 40 ASTEEN LÄMPÖTILOIHIN

      HYVÄ MAJOITUS TÄRKEÄÄ.....SAKSA, ITÄVALTA, SLOVENIA HYVIÄ KOHTEITA

      RANTALOMALLE VOI MENNÄ SITEN ERIKSEEN MYÖHEMMIN SYKSYLLÄ TAI KEVÄÄLLÄ

    • jarvinenjonna

      Sloveniaa suosittelen, kaunista ja suht edullista. Moni ei ole siellä käynyt, itse kävin Ljubljanassa 5 vuotta sitten ja tykkäsin.

      Jonna

      • Ihmettelen vaan

        Mitä Ljubljanassa on 10-vuotiaille pojille? Loma voi olla tuon ikäisille todella tylsä, jos vaan kävellään kaupungilla ja shoppaillaan edullisesti.


    • Ljubljanaan vain

      Ljubljanasta pääsee ainakin piipahtamaan nopeasti ja edullisesti Postojnan tippukiviluolille. Luulen että junamatka luolan sisällä ja sitten kierros upeasti valaistussa laajassa luolastossa on elämys. Itselleni se oli elämys 15 vuotiaana 70-luvulla (ei 10-vuotias pikkusiskokaan tuolloin valittanut) ja nyt uudestaan pari vuotta sitten. 10-vuotiaalle moni asia voi olla mielenkiintoista jännittävää vaikka se jollekin aikuiselle SunnyBeachPuuhamaaMakaavainrannalla -tyypille ei olisikaan.

    • Leppis20

      Kiitos vinkeistä! Saksa kiinnostaa edelleen ja kerran aikuisseurassa Budapestissä käyneenä, ja kaupunkiin ihastuneena, voisin ajatella myös sitä yhtenä vaihtoehtona.
      Ajatus on tosiaan tehdä tämä matka lasten ehdoilla, eli tehdään kaikkea sellaista, mikä kiinnostaisi heitä.
      Rantalomaa tästä matkasta ei ole tarkoitus tehdä, vaan ajatus on ollut alunperin lähteä joko syksyllä tai olosuhteiden pakosta ehkä vasta ensi keväänä.
      Edelleen toivon uusia vinkkejä. Itse kun tuppaa ajattelemaan aina niitä samoja perinteisiä matkakohteita ja jumittuu niihin, vaikka monessa paikassa olisi paljon nähtävää!

    • Ei aivan perinteinen

      Suosittelen Vantaata, eikä ole vitsi.

      1. Tiedepuisto Heureka on isompi kuin Münchenin vastaava tiedepuisto ja lähes yhtä iso kuin Budapestissa. Heurekasta 10-vuotias saa kuitenkin enemmän irti kuin ulkomaankielisistä paikoista. http://www.heureka.fi

      2. Suomen ilmailumuseo on maailman mittakaavassakin melko ainutlaatuinen. Siellä voi käydä istuskelemassa oikeassa Convair Metropolitan -lentokoneessa ja jopa kokeilla lentämistä CD 9 -simulaattorissa. Lentokonemuseoon pääsee pikkurahalla. http://www.ilmailumuseo.fi

      3. Luontoa löytyy. Vantaanjoesta ja Keravanjoesta saa kirjolohia vetouistimella. Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse lupia, mutta aikuisten lupia (5 e/pävä) saa mm. hotelli Tikkurilasta ja kaupungin uimahalleista.
      http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;565;6810

      4. Majapaikaksi suosittelen Flamingoa. http://www.flamingo.fi

      5. Lähialueilta löytyy myös kaikenlaista kiinnostavaa. Helsingissä voi pistäytyä vaikka Suomenlinnan tykkilinnoituksilla tai katsomassa Pihlajamäen hiidenkirnuja ja Lohjalla voi käydä metsäretkellä poimimassa luonnonvaraisia pähkinöitä. Luoliakin löytyy.

      • Ensin kotinähtävyyde

        Hyvä pointti. Miksi lentää merta edemmäs kalaan? Jos jää kotimaahan niin säästyneitten lentolippujen hinnalla voi tehdä paljon muuta mukavaa ja vaikka shoppailla Jumbon isossa lelukaupassa.

        Lasten ehdoilla toteutetussa matkassa ei ole mitenkän perusteltua lähteä mihinkään eksoottiseen lomapaikkaan.


      • Anttir

        Mun on vaikea uskoa että Heurekaa verrataisi Deutsches Museumiin. Valehtelematta voin väittää että Münchenin tekniikan museoon ei yksi päivä aikuiselta riitä. Heureka oli viimeksi parin tunnin hömpötys.


      • Yhdessä ja erikseen
        Anttir kirjoitti:

        Mun on vaikea uskoa että Heurekaa verrataisi Deutsches Museumiin. Valehtelematta voin väittää että Münchenin tekniikan museoon ei yksi päivä aikuiselta riitä. Heureka oli viimeksi parin tunnin hömpötys.

        Enpä vertaisi minäkään Heurekaan Deutsches Museumiin. Nähtävää Suomessa kuitenkin riittää kyllä aikuisillekin, sillä vaikka nuo kaikki autot ja lentokonet on koottu Saksassa samaan paikkaan, niin Suomessa ne on vaan eri paikoissa. Ihan hyvä oikeastaan että voat eriksen, koska ei niihin yksi päivä kuitenkaan riittäisi. Vantaalla on Tiedepuisto, ja metropolialaueella on erikseen Ilmailumuseo Vantaalla, Automuseo Espoossa, Raitioliikennemuseo Helsingissä, ja kaivosmuseo on Lohjalla pk-seudun lähellä.


    • JosKummiskiLjubljana

      Ja Honkkarissa olis voinut käydä shoppaamassa ellei myymälä olisi kärvähtänyt ja palanut maan tasalle. No jos Flamingossa yöpyy niin voihan shoppailla Jumbossa aivan vieressä, Euroopan tylsimmässä, tehtaan näköisessä kauppakeskuksessa. Jokiniemessä MammaMiassa on kyllä Euroopan suurimmat pizzat (ja ihan hyvän makuiset), harmi että bussit kulkee sinne asti vain kerran viikossa. Vantaalta on myös lyhyt matka Keravalle josta löytyy vaikkapa moottoripyöräkerhojen ja muiden rikollisjärjestöjen päämajoja ihailtavaksi. Bandidoksen päämaja on kyllä Helsingin kyläsaaressa aivan tässä meikäläisen kämpän vieressä. Helvetin enkelit pitävät tietttävästi konttoriaan Espoon Kauklahdessa, jonne Vantaalta ei ole kuin kolmen tunnin matka sujuvasti joukkoliikenteellä.

      • Bratislava

        Bratislavan lähellä on Devinin linna, josta lapset varmasti nauttivat. Bratislavasta löytyy myös automuseo. Matkaan voi yhdistää Wienin laupungin koska Bratislavaan on helpointa mennä Wienin kautta.


    • -

      Wienissä olisi huvipuisto ja eläintarha, voi mennä syömään näköalatorniin ym. Varmaan mukava kohde myös lasten kanssa.

    • 13+3

      Minne päin ap suuntasi?

      t. Utelias :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe