Käytännön vinkkejä Wieniin?

Wieniin heinäkuussa

Oletteko olleet Wienissä heinäkuussa? Millaisia sääkokemuksia? Minkä nimiset ruokakaupat? Pääseekö museoihin, Hofburgiin ja Schönbrunniin helposti ja lyhyellä vai pitkällä jonottamisella? Oletteko ostaneet liput paikan päällä vai ennakkoon? Liput on jaoteltu aika sekavasti moneen osaan eli eri osat maksavat erikseen, joten mitä lippuja suosittelette Hofburgiin ja Schönbrunniin? Mitä kannattaa muistaa? Mitä pitää varoa? Huonoja ja hyviä kokemuksia, joista voisi oppia? Kaikki käytännön vinkit olisivat paikallaan :)

20

3678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wien.

      Vuodethan eivät ole veljeksiä, mutta omilla heinäkuun matkoillani sää on aina ollut todella lämmin (kaupungissa kulkemiseen ehkä vähän turhankin lämmin). Yksi ruokakauppaketju on nimeltään Billa. Hofburgissa on monia museoita eikä niihin (esim. Sisi-museo ja keisarilliset asuinhuoneistot) ole kovin pitkiä jonoja sattunut olemaan silloin, kun itse olen ollut menossa. Schönbrunnin jonot ovat olleet pitemmät; ehkä kannattaa mennä aikaisin aamulla. Paikan päällä olen vasta hankkinut liput ja ostanut ne erikseen, vaikka ns. Sisi-Ticketillä pääseekin muistaakseni kolmeen eri museoon.

      Pelkästään hyviä kokemuksia on Wienistä. Loppuja kysymyksiä jos vähän tarkentaisit, niin olisi helpompi vastailla.

    • Wieniin heinäkuussa

      Hain lopuilla kysymyksillä vain takaa sellaisia käytännön kokemuksia, joita ei matkaoppaissa tai yleisissä Wienistä kertovissa sivuissa tai kirjoissa kerrota ja joita vain Wieniin matkustanut on voinut käytännössä huomata :) Esim. mitä kannattaa muistaa, tehdä, välttää... Jos omalla matkalla on tapahtunut jotain, mistä muut voisi oppia, hyvässä tai huonossa mielessä...

    • 19+20

      Me oltiin viime heinäkuussa vajaa viikko. Meidän reissulla ei tarvinnut t-paitaa ja shortseja pitää, sen verran oli viileää. Toivottavasti te saatte lämpimät säät :)

      Me ei ostettu lippuja ennakkoon. Hofburgiin ja Schönbrunniin oli jonoa lippuluukulla, mutta ne eivät olleet pitkät. Schönbruniin me mentiin heti aamusta(!). Me ostettiin Schönbrunniin Classic Passit joilla me nähtiin se mitä haluttiinkin. Hofburgiin otettiin The Vienna Hofburg -liput. Schönbrunnissa me saatiin kulumaan melkein koko päivä kun käytiin myös eläintarhassa (meillä oli muksu mukana). Hofburgiin kannattaa myös varata aikaa, siellä on niin paljon kaikkea ihanaa ja mielenkiintoista.

      Taidemuseoissa me ei käyty ollekaan, ne museot joissa käytiin niin niihin päästiin suoraa sisälle.

      Me tultiin Wieniin sunnuntaina iltapäivästä eikä löydetty avoinna olevaa ruokakauppaa.

      Mitähän pitäisi varoa... Ehkä sitä että Wienissä saattaa olla ale-myynnit menossa :p

    • - Schrönbrunnissa kannattaa ottaa se Panorama Bahn, sillä pääsee sen mäen laelle (ja siellä on kuvaustauko) ja takasin. Ja suosittelen minäkin Schrönbrunniin tuota Classic Pass:ia.

      - Liikkuminen kaupungissa on kustannustehokkainta metrolla/raitiovaunuilla.

      Harkitse myös kohteita:

      - Stephansdom http://www.stephanskirche.at/index.jsp?langid=2&menuekeyvalue=2

      - Donauturm näkötorni http://www.donauturm.at/en/Default.aspx

      - Wiener Riesenrad http://www.wienerriesenrad.com/index.php?menu=info&source=info&lang=en

      - Päiväretki Bratislavaan http://www.oebb.at/en/Travelling_abroad/EURegio/EURegio_ticket_Slovakia_(Bratislava_ticket)/index.jsp

      - Teknillinen museo http://www.tmw.at/

      Belvedere ei tuntunut Schrönbrunnin jälkeen oikeen miltään, ja se iso suihkulähe taitaa olla remontissa. Hofburgin aarrekammio ei ollut erityisen ihmeellinen

    • Wieniin

      Tiedättekö hyviä ravintoloita?

    • Wien.

      Minkä tyyppisestä ruoasta pidät / olet kiinnostunut?

    • sdccdcsdcsd

      wein?

    • Essen und trincken
    • Mitt Strassenbahn
    • satunnainen matkaili

      Telkkarista tuli/näyttivät mennä syksynä (?) konsertin Wienin Schönbrunnin linnan puistosta. Näytti olevan ihmisiä kuin muurahaisia eli pilvin pimein. Voi olla, että konsertin maksuttomuus oli houkutellut 'kaikki' wieniläiset paikalle, mutt se mielenkiinnon todella heräämään ko taphtumaa ja kaupunkia kohtaan. Wien on ollut aiemmin vaan sellaisen 'täytematkan' verran kiinnostava, mutt nyt tekis mieli kokea sen konsertin ilmapiiri, vaikka, jos kauas esiintyjistä jää, niin eihän niitä tuskin edes näe, mutt silti...

      Eli milloinkas se konsertti onkaan? Ja jos sen aikataulu ei meille sovi, niin onko siellä usein ilta- ja mieluusti ulkokonsertteja kesän aikana? ...ett vois mennä siis muulloin...

      http://fi.thecircumference.org/schonbrunn-palace

      • satunnainen matkaili

      • Wienin ystävä
        satunnainen matkaili kirjoitti:

        itselleni kommentoiden, ett mennä kesänä ko puistokonsertti oli 2.6.
        http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/kesakonsertti-schonbrunnista-0

        ensi kesän ajankohtaa en heti havainnut... mutt joskus samoihin aikoihin kenties

        Hei! Vuonna 2012 tuo konsertti on 7.6. Suosittelen sitä lämpimästi, tosin sää vaikuttanee aika lailla tunnelmaan. Olin tuossa konsertissa v. 2007, silloin se oli toukokuun loppupuolella aivan huikean kauniissa ja lämpimässä (mutta illalla ei enää liian kuumassa) säässä. Olimme todellakin kaukana esiintyjistä, mutta se ei haitannut tippaakaan. Screeniltä näki jotain ja musiikki kuului oikein hyvin.

        Konsertin jälkeen metrojunia meni keskustaan tyyliin minuutin välein pitkän aikaa, joten tästäkin puolesta oli huolehdittu eivätkä vaunut tulleet ahdistavan täyteen.

        Niin, ja Wien on muutenkin aivan ihastuttava kaupunki!


      • Sofia
        satunnainen matkaili kirjoitti:

        itselleni kommentoiden, ett mennä kesänä ko puistokonsertti oli 2.6.
        http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/kesakonsertti-schonbrunnista-0

        ensi kesän ajankohtaa en heti havainnut... mutt joskus samoihin aikoihin kenties

        Olen lähdössä Wieniin ekaa kertaa Helmikuussa. Osaisiko joku kertoa, millä julkisella kannattaisi matkata kentältä hotelli Mozartiin?


      • Wienin ystävä
        Sofia kirjoitti:

        Olen lähdössä Wieniin ekaa kertaa Helmikuussa. Osaisiko joku kertoa, millä julkisella kannattaisi matkata kentältä hotelli Mozartiin?

        Tässä yksi vaihtoehto: Keskustaan lentokenttäbussilla, jonka päätepysäkki on Schwedenplatz/Morzinplatz. Siitä jatkat metrolla linjalla U4 Friedensbrücken asemalle, josta on enää lyhyt matka hotelliin.

        Jos aiot ostaa esim. 72 tunnin kortin liikennevälineisiin, voit ostaa sen jo kentältä läheltä matkatavarahihnoja. Metroasemaltakin voit tietysti ostaa. Lentokenttäbussiin tuo kortti ei käy, vaan siihen voi ostaa lipun tuosta yllämainitusta paikasta tai kuljettajalta.


      • Sofia
        Wienin ystävä kirjoitti:

        Tässä yksi vaihtoehto: Keskustaan lentokenttäbussilla, jonka päätepysäkki on Schwedenplatz/Morzinplatz. Siitä jatkat metrolla linjalla U4 Friedensbrücken asemalle, josta on enää lyhyt matka hotelliin.

        Jos aiot ostaa esim. 72 tunnin kortin liikennevälineisiin, voit ostaa sen jo kentältä läheltä matkatavarahihnoja. Metroasemaltakin voit tietysti ostaa. Lentokenttäbussiin tuo kortti ei käy, vaan siihen voi ostaa lipun tuosta yllämainitusta paikasta tai kuljettajalta.

        Suurkiitokset, olinkin jo paikallistanut tuon Friedensbrücken aseman hotellin läheltä. On paljon tyytyväisempi itseensä, kun on ekologisesti seikkaillut julkisilla perille, eikä helposti taksilla:)


    • afsasas

      mikä oliwi hyvä hotelli lähellä nähtävyyksiä, jajos vielä olisi parvekkeellisia huoneita??

      • trudtyujkhjkhjoggyu8

        Kommentteja tuosta yläpuolella mainitusta Mozart hotellista. Olimme hotelliin ihan tyytyväisiä. Hotelli on vanhahtava mutta toimiva. Huone oli ihan reilun kokoinen, talo on vanha, joten seinätkän eivät tainneet olla ihan paperia:) Ääniä ei kuulunut ulkoa eikä naapurihuoneista. Aamupala oli perus, ilman turhia ylellisyyksiä.
        Lentokentältä hotellille pääsi mukavasti julkisilla, me olimme liikkellä yhden vaihdon taktiikalla paikallisjuna-> metro. Vaihto oli helppo eikä vaatinut pitkiä kävelymatkoja.
        Muutenkin julkiset toimivat kivasti, raitiovaunu pysäkki oli hotellin vieressä, metrolle oli parin korttelin matka. Jos aikoo piipahtaa Bratislavassa Tonavaa pitkin, paatit sinne lähtevät lähistöltä.
        Hotellin ympäristöstä löytyy erilaisia ruokapaikkoja kebab-paikasta japanilaistyyliseen ravintolaa. Lisäksi viereisellä rautatieasemalla oleva Billa-ruokakauppa on auki joka päivä iltaan asti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8158
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      43
      4622
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      20
      2137
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1815
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1726
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe