Asioiden hoito rivitalossa

Muuttoedessä

Kuinka helppoa on taloyhtiön hoito rivitaloyhtiössä? Päätetäänkö asioista demokraattisesti, vai onko jotain "klikkejä", jotka jyräävät muiden mielipiteet? Kuulemani perusteella näin saattaa helposti käydä. Olen ajatellut ostaa rivitaloasunnon, minulla on kokemuksia vain kerrostalosta.

7

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NiinVarmaanTäälläkin

      Samanlaisia klikkejä on varmaan kerrostaloissakin, jos on ollakseen. Tietysti ihmiset muodostavat ryhmiä ja keskustelevat asioista ja jokainen ajaa omaa etuaan. Mutta näin se on kaikessa.
      Itse asun ikäväkseni rivitalossa, jossa on kolme asuntoa ja yhdella asunnolla on osake-enemmistö ja sellaista EN todellakaan suosittele kenellekkään. Mun mielestä sellainen pitäisi lailla kieltää. Muilla asukkailla ei sanan sijaa juuri mihinkään.
      Täytynee muuttaa.

    • 4gt 45 g4t56 5ty htg

      Kompataan.

      Kimppakiva ei vaan toimi, on se nähty. Ite isossa rivariyhtiössä. Muutama osake päättää kaikista asioista, ihan meininki kuin neuvostoliitossa tai pohjois-Koreassa. Kaikki aina päin vittua ja todella röyhkeää. Hah, teettivät kylppäriremontit "vaiheittain" eli ensin niille, "sitten joskus myöhemmin muille. Piti äristä tasa-arvopykälästä, että se remppa tehtiin sitten kaikille....

    • rivarihelvetistä

      Pienessä rivarissa yhtiökokoukset ovat nopeasti ohi ja useasti asioita valmistellaan jo etukäteen "pihaparlamenteissa". On tavallaan oma mokansa, jos ei pidä puoliaan ja perustele näkemyksiään kunnolla.

      Totta kai rivarissa ongelmana on usein suomalaisten suuri tahto saada elää kuin okt:ssa ja kohdella naapureitaan kiusallisina häiriköinä. Aina sieltä joku intoutuu pullikoimaan ylitse muiden, mutta kampoihin vaan.

    • Olen asunut 16 asunnon rivitaloyhtiössä vuosia, ja viihtynyt hyvin.
      Yhtiökokouksissa on tehty suht isojakin päätöksiä, kylppäriremonteista, salaojien uusimisista yms. Koskaan ei ole tarvittu äänestystä päätöksissä.
      Mukavin asumismuoto verrattuna kerrostalo- tai omakotitaloasumiseen, jos olet ihminen, joka haluaa olla "tekemisissä" naapurien kanssa. Sitä toki edellyttääkin, jos haluaa, että asiat sujuvat.

    • Koti vain parheellen

      Rivitalossa pitkään asuneena ihmettelen naapurin uteliaisuutta. Edes väliaika (pensas ) ei estä uteliasta naapuria.

      Kannattaa muistaa, että rivitalossa huoneistoon kuuluva piha-alue on huoneistoon kuuluvaa piha aluetta ja kuuluu yksityisalueen piiriin, ei naapurin mellastuskenttä eikä uteliaan virikealuetta. Virikkeet ja harrastukset on keksittävät muualta, eikä naapuria kyttäämällä.

      Jo taloyhtiöön muutavan käytöstapoihin kuuluu ottaa asioista selvää, että mikä on käytäntö missäkin asiassa. Ja joka taloyhtiössä on järjestyssäännöt.

    • hiljainen taloyhtiö

      En nyt oikein ymmärrä, että mikä rivitalosta tekisi sellaisen, että asioiden hoito olisi vaikeampaa kuin kerrostalossa? Kolhoosi mikä kolhoosi, kerrostalo, rivitalo, samaa asiaa eri paketissa.

      Asioiden hoitaminen riippuu täysin yhtiöstä. Meillä on 25 asunnon rivitaloyhtiö, asukkaita vähän yli 40. Yhtiökokoukseen osallistuu sen verran porukkaa, että saadaan just ja just hallitus kasaan. Suunnittele siinä sitten tulevaa, kun asukkaita ei kiinnosta oman taloyhtiön hoito. Noh, se on sentään hyvää, ettei valituksiakaan tule koskaan. Kukaan ei kommentoi koskaan yhtään mitään.

    • Josef Stalin.

      Riippuu yhtiöstä.

      Pienessä ihmiset sentään tuntee toisensa ulkonäöltä, tuurillaan asioista jopa saadaan sovittua. Suuressa kukaan ei tunne toisiaan, eikä edes näe hallitusta tai jetään muutakaan kuin kerran vuodessa yhtiökokouksessa, silloin jotkut päättää ja muut ihmettelee, että mistä päätetään.

      Kimppakiva on hankala asia. Aina olemassa ihmisiä, jotka haluavat "valtaa" ja perustelevat klikkejään ja "kähmivät" pihaparlamenteissaan. Sinällään naurettavaa, mutta joillain vain on luonteessa koittaa olla laumanjohtajia, oli kykyjä tai ei.

      Meillä asiat sen verran sekaisin, että kukaan ei välitä yhtään mistään. Iso yhtiö, hallitus sisäpiirirunkkuja, kukaan niitä tunne. Huvittavaksi asian tekee, ne on enimmäkseen nuoria, aina samoista asunnoista. Ne pyörittää jotain asuntorinkiä, asuvat muutaman vuoden, sitten tulee uusi asukas, joka valitaan hallitukseen, sitten taas sama jossain toisessa asunnossa. Ihmiset vaihtuvat, mutta hallituksen jäsenet asuvat aina samoissa osoitteissa.

      Kyseessä jehovan todistajat. Suomessa 80 000 asunto-osakeyhtiötä. Jehovia 20 000. Periaatteessa kehno tuuri, että sattui samaan yhtiöön useampi ehova, jotka siis ovat aina hallituksessa, riippumatta nimestä.

      Lisäksi hallituksessa on jokin kiintiö, että yhden pitää olla paikallisesta kaupungisosa-seurasta ja yhden jostain vitun kiltasta. Viiteentoista vuoteen olen tuntenut itse vain yhden hallituksen jäsenen, joka huudatettiin meidän muitten taholta hallitukseen yhdeksi kaudeksi. Se istui sen kauden, myi kämppänsä ja muutti samantien pois.

      Eli ota näistä nyt selvää. Kaikkihan menee näennäisesti demokraattisesti. Ihan kuin suomen hallituspolitiikka. Suurin vaalivoittaja, persut menee oppositioon. Suurin häviäjä, Vihreät sanelee ehtoja, että suostuvat hallitukseen....

      Ei ole olemassa demokratiaa, se on vain sanahelinää, millä vääristellään asioita. Neuvostoliitossahan valta oli kansalla.

      Eli klikkejä kyllä piisaa joka lähtöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1345
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      807
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe