Miten häätö teinibilettäjille?

A

Onko kenelläkään tietoa, et miten käytännössä häätö-asia etenee jos vuokralaiset eivät suostu muuttamaan käytöstään? Miten kauan tässä hommassa kestää?

Yläkertaan muutti teinit 3 viikkoo sitten, jatkuva mekkala päivällä ja bileet yöllä monena yönä peräkkäin. Mitään eivät usko. En ole saanut hetken rauhaa sen jälkeen kun ne muutti. Poliisit käynyt kahdesti, ei auta! Tyttö on siellä alaikäinen, mutta eivät vieneet vanhempien luokse!

Isännöitsijä soittanut kerran, ei auttanut. Nyt isännöitsijältä lähtenyt kirjallinen huomautus, se on perillä huomenna. Jos vielä mekkala jatkuu niin kuinka nopeasti häädön voi saada? Mitä jos teinien vuokranantaja on sellanen et ei välitä, eikä siis pura vuokrasopimusta, vaikka häiriöt jatkuu?

Kamala tilanne, stressaan joka päivä :(
Haluun niistä eroon ja haluun nukkua!

18

2750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjallinen valitus

      Kyllä laissa on pykälät moiseen.

      Taloyhtiö antaa varoituksen sekä vuokralaiselle, että vuokranantajalle. Jos vuokranantaja ei asiaan reagoi, eli ei lähetä vuokralaisilleen varoitusta vuokrasopimuksen purkamisesta, niin taloyhtiö voi uhata asunnon omistajaa asunnon hallintaanotolla. Viimeistään siinä vaiheessa asunnon omistaja varmasti reagoi, ja purkaa vuokrasopimuksen.

      Eli toimintaohje sinulle. Lähetä kirjallinen valitus taloyhtiön hallitukselle. Valituksessa pitää olla vähintään kahden huoneiston asukkaiden allekirjoitus. Siitä homma lähtee eteenpäin.

      • höpöjä.puhut

        "Viimeistään siinä vaiheessa asunnon omistaja varmasti reagoi, ja purkaa vuokrasopimuksen."

        Miksi? Ei sillä asunnon omistajalle ole hevon vitun väliä, vaikka taloyhtiö ottaa asunnon hallintaansa, jos osakas ei siinä itse asu. Taloyhtiö hommaa silloin siihen uuden vuokralaisen, ja vuokratulot tilitetään ihan normaalisti asunnon omistajalle.

        Ei hallintaanotto sitä tarkoita, että vuokratulot pidätettäisiin osakkaalta. Ainoastaan siinä tapauksessa, että asunto otetaan hallintaan siksi, että on maksamattomia vastikkeita, ne pidätetään vuokrasta, mutta heti kun taloyhtiön saatavat on kuitattu, asunnon tuotto tilitetään ihan normaalisti osakkaalle.

        Eli häiritsevän elämän viettämisen takia asunnon hallintaanotossa ei ole osakkaalle oikeastaan mitään seurauksia tai haittaa.


    • kellonajat ylös

      Prosessin nopeuttamiseksi pitää olla kirjallinen valitus, jossa listataan

      - häiriön laatu (kolistelua, radion huudatusta, roskaamista, vieraiden autojen pysäköinti miten sattuun tms)

      - ***** päivämäärät ja kellonajat, milloin mitäkin on kuulunut *****

      - pitää olla useamman asukkaan allekirjoitukset tai samansuuntaisia valituskirjelmiä useammalta asukkaalta

      Valitus kannattaa osoittaa isännöitsijälle, joka kyllä saattaa sen hallituksen tietoon. Näillä eväillä hallituksella on "kättä pidempää", jolla lähteä kampeamaan lurkkia ulos. Ensimmäisenä on toki vuokraisännän informointi ja yleensä ei muuta tarvitakaan; pian on häirikkö pellolla.Hyvä niin. Asunnon haltuunotto on oikeasti hidas prosessi, joten siltä suunnalta ei pikaista apua saa.

      Yksittäisen ihmisen valitusten perusteella ei uskalla tehdä mitään, kun ei tiedä, onko kyseessä aito meteli vai viiraako valittajalla itsellään päässä. Myöskään epämääräiset valitukset "sieltä kuuluu joskus häiritsevää meteliä" ei auta, kuten ei auta netissä päivittely tai asian vollottaminen isännöitsijälle puhelimessa. Kellonajat & päivät pitää olla, jotta voidaan päätellä, onko meno oikeasti ollut "laitonta". Myös poliisien toimesta tapahtuneet rauhoittelut ovat hyvä todiste (jos siis ovat olleet poliisinkin mielestä tarpeen).

      Huom. mitään 3 varoituksen sääntöä ei ole. Jos on tarpeeksi hyvät näytöt häiriköinnistä 1. varoitus ei tepsi, ei ole mikään pakko odotella vielä muutamaa kuukautta, josko 2. tai 3. kerta toden sanoisi.

    • Unta!!!!

      Poliisi vaan paikalle niin usein että tehoaa. Ja poliisilta kirjallinen käynti-ilmoitus isännöitsijää varten. Kyllä nuorisionkin pitää oppia miten kerrostalossa eletään.

    • Kokemusta on

      Varmin tapa on tuo poliisin kutsuminen,voi sitten isännöitsijälle tehdä valituksen ja laittaa siihen tarkan ajan ja siitä tiedon et poliisi on käynyt.

    • isännöitsijä maalta

      Jep. Helpoimmillaan prosessi menee siten, että haltuunottopäätös annetaan tiedoksi ja haltuunotto tapahtuu ilmoitetun 60 vuorokauden kuluttua, tarvittaessa virka-avun kanssa.

      Mutta kannattaa varautua siihen, että huoneiston haltuunottoprosessi voi kestää yli puolikin vuotta jos osakkeenomistaja lyö kapulaa rattaihin ja kiistää haltuunoton ( 30 vrk kuluessa tiedoksisaannista) niin siitä tulee käräjäoikeuskäsittely, missä valittaneet joutuvat valaehtoisiksi todistajiksi.
      Lisäksi annettu varoitus on tullut antaa tiedoksi sekä osakkeenomistajalle, että huoneiston haltijalle (vuokralainen) ja saantitodistuslähetyksellä, muutoin oikeudessa tulee suurella todennäköisyydellä nekkuun.

      Moni taloyhtiö haluaa varmuuden vuoksi (todisteiksi) antaa useamman varoituksen ennen kuin vie asian pitemmälle ts. jos on vain yksi varoitus ja menee oikeuteen vastaajan on helpompi kiistää se kuin jos näitä on useampia.
      Todistelutaakka on siis asoy:llä.

      Juuri tätä varten on syytä olla myös näyttöä. Juuri vahvempaa näyttöä kuin Poliisi on vaikea kuvitella.

      Kaiken kaikkiaan prosessi on raskas ja tuo asoy:lle myös vastuun osakkeen hallinnasta, mahdollisesta remontoinnista (osakkeenomistajan lukuun), edelleen vuokraamisesta tms. Kuitenkin vuokrista saa pidättää aiheutuvat kulut ja tietysti yhtiövastikkeen.
      Toisaalta jos asunto seisoo haltuunoton jälkeen kuukausia tyhjillään koska isännöitsijä tai asoy:n hallitus ei saa aikaiseksi edelleenvuokrausta, osakkeenomistaja saattaa hattuuntuneena vielä haastaa yhtiön oikeuteen varallisuuden (osakkeen) piittaamattomasta hoidosta, näitäkin on nähty.

      Haltuunotto on se vihoviimeinen ja erittäin raskas keino ja siitä on vaivaa ja taloudellista riskiä sekä osakkeenomistajalle että asoy;lle. Jos teillä on fiksu isännöitsijä ja/tai hallituksen puheenjohtaja niin palaveri asunnon osakkeenomistajan kanssa on enemmän kuin 9 kertaa kymmenestä se kaikkein paras veto joka johtaa asian korjaamiseen.

      Toisena keinona meillä maaseudulla olen käyttänyt varsinkin nuorten vuokralaisten kanssa sitä, että olen hankkinut enirosta tai muualta heidän vanhempiensa numeron ja kertonut olevani vastuussa talosta jossa lapsenne asuu ja siitä, mikä tilanne nyt on. Tämä on myös erittäin tehokas keino, kyllä vanhemmat ovat lastensa elämästä erittäin kiinnostuneita.

      • näin.on

        Näinhän se on, haltuunotto on erittäin raskas ja aivan viimeinen keino. Ja silti Suomi24:ssäkin "asiantuntijat" toitottaa kesästä toiseen miten parvekkeella grillauksen takia voidaan asunto ottaa yhtiön hallintaan. Lol :D


    • Yan

      suomalaiset on yksiä v-mäisimmistä (kerrostalo)naapureista mitä on..samaten ammattitaidottomat isännöitsijät ja huoltomiehet jotka eivät viitsi laittaa häiriköitä kuriin.

      • asfdsadfsdaf

        Huoltomiehen työnkuvaan ei kuulu mikään kerrostalohäiriköiden kaitsiminen, vaan taloyhtiön tekninen huoltaminen.


      • Nyt kirjoitat ilmeisesti kaupunkien vuokra-asuntoihin päässeistä ihmisistä. Itse en ole koskaan kokenut mitään jatkuvaa häiriöitä naapureista (kuten eivät hekään tietenkään minustakaan), mutta olenkin aina asunut vapailta markkinoilta (= yksityisiltä vuokratuissa) asunnoissa. Hyvä puoli yksityisissä vuokra-asunnoissa on se, että naapurit yleensä ovat omistusasujia ja jonkinlaista yhteellisösyyttäkin on aina syntynyt (katsotaan toistemme asuntoihin menijöitä asukkaan ollessa lomalla yms), lisäksi vuokrat ovat 30-50 halvemmat kuin esim SATO:lla, ainakin pk-seudulla.


      • ja-kokemusta-löytyy

        "suomalaiset on yksiä v-mäisimmistä (kerrostalo)naapureista mitä on..samaten ammattitaidottomat isännöitsijät ja huoltomiehet jotka eivät viitsi laittaa häiriköitä kuriin."

        Mistä tiedät? Onko kokemusta monenkin maan kerrostalonaapureista tai isännöitsijöistä tai huoltomiehistä? Missä maassa kuvittelet näiden asioiden olevan paremmin? Niinhän se vähän menee, että aina ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella, kunnes menet käymään siellä aidan toisella puolella. Sen jälkeen se oma ruoho alkaakin yleensä näyttämään ihan riittävän vihreältä.

        Eli eiköhän täällä Suomessa ole nuokin asiat aivan hyvin, verrattuna maihin, joissa ei edes tunneta asiaa nimeltä taloyhtiö. Siellä jokainen todellakin omistaa itse oman luukkunsa eikä ole mitään taloyhtiötä joka vastaisi mistään, kuten talon rakenteiden, putkistojen ja sähköjen kunnosta, ja talon yhteisiä tiloja ja asioita ei tosiaan hoida kukaan.

        Huomaat esim. etelä-Euroopassa sen siitä, että rappukäytävät ja kerrostalojen julkisivut ovat monesti järkyttävässä kunnossa, koska niiden hoito ei kuulu kenellekään, puhumattakaan niistä asioista mitkä eivät ulospäin näy, kuten putkista ja sähköistä. Joka talon katoilla on myös kymmeniä harava- ja satellittiantenneita, koska ei ole olemassa mitään taloyhtiön vastuulle kuuluvaa yhteisantennijärjestelmää, vaan jokaisella on oma antenninsa katolla.


    • muuta_itse_pois

      Kokemukseni Newsecin vuokratalosta on se, ettei vuosia häiriköineille jätkille (sellaisia 3-kympin lähelle olevia jätkiä asusti kaksi kimpassa liekö homoja) ja kutsuivat ison sakin (20-30 hlöä teineistä 3-kymppisiin) aina määrävälein bilettämään pe tai la illaksi. Jumalatonta mekkalaa, yläpuolinen naapurinsa meinasi kuulemma saada hermoromahduksen. Polttivat vissiin pilveäkin. Pistettiin isännöitsijälle kahden eri asunnon asukkaina kirje, mutta saivat vain huomautuksen. Jätkät osasivat ovelasti pitää taukoa ja taas uudelleen sama. Onneksi muuttivat viime kesänä pois, mutta tilalle tuli huutamalla puhuvia mamuja. Eli: eivät saa kunnolla noita kuriin, kun ei ole halua ja lakikin vissiin on häirikön puolella ja häätöprosessi on pitkä ja kallis.

    • paskoinhousuunijustiinsa

      pierettääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääpaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssskkkkkkkkkkkoiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnhhhhhhhhhhhhhhhhhhooooooooooooooooouuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusssssssssssssssssssssssssssstiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnnnnsssssssssssssssssssssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    • mukaanvaanitekin

      C'moon! Se on vain elämää. Mene ihmeessä ens kerralla itekin mukaan bileisiin. Varmaan ottavat ja tarjoavat juotavaa. Ja voit vaikka saada teinis...iä. ;-)

      • eimatkustele

        Perse aukinen huolto mies, rahat menee vuokraan ja keskikaljaan!


    • ilonen_keski_ikäinen

      Biletys on kivaa! Mix se pitäis lopettaa vaikka ois iältään 40 vee? Bilettää voi läpi elämän. Mä meen ainakii mukaan tommosiin bileisiin ja vien lavan bissee mukaan. Kivaa on ku pistää täysillä luukuttamaan Metallicaa tai Kissiä. Meidän talossa on semmosii kakskymppisii asumassa ja meen aina mukaan joka pe ja la bileisiin.

      • IsoKorsto

        Vedän turpaan tuollaisia. Huulet turvoksissa on paha vetää bissee. Ja kun avokämmenellä vetäsee litsarin korvalle, niin tärykalvo puhkee. Sen jälkeen ei pysty enää kuuntelemaan Metallicaa tai Kissiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10300
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      421
      4563
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      92
      3104
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2875
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2714
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2698
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      154
      1889
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      73
      1748
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1640
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1443
    Aihe