Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Juuka :)))

ok-2

20

3431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VS:n hyväksymä? :))

      Hyviä tosiaan nuo uuninpankkopojan asia- ja huumoripitoiset Juuka-jutut :)) Seuratkaapa muutamien paikallisten hiekkalaatikkopoikien ja -tyttöjen talutusnuorassa olevan paikallislehti Vaarojen Sanomien hyssyttelyyn kyllästyneet: http://sakutimonen.blogit.fi/

      Yksi hienoimmista helmistä kyseisillä sivuilla löytyy jutun Jäitä hattuun kommenttina:

      "Juuassa on paikallislehti. Sitä kustantaa kotiseutuyhdistys, joka julistaa olevansa puolueeton. Silti yhdistyksen ja lehden hallinto on tarkoin jyvitetty poliittisesti, ja paikalliset keulapoliitikot ovat hallinnossa keulapaikoilla. Kunnanhallituksen puheenjohtajaa P.Gröhniä myöten. Syystä taikka toisesta paikallislehti nimeltään Vaarojen Sanomat ei uutisoi mitään sellaista, joka antaisi ajattelemisen aihetta kunnan suhteen.Kun männä viikolla paikallisessa kuppilassa oli juhlittu joensuulaista miss Suomea, paikalla kerrotaan käyneen myös paikallislehden päätoimittajan. Joku oli kuullut, että kun joku toinen oli ihmetellyt herra kaikki tietävältä, miksi suurta hämmennystä aiheuttaneesta kiinteistökauppojen kaatumisesta ei ole ollut lehdessä mitään, vastaus oli ollut jotain siihen suuntaan, ettei ne ylitä uutiskynnystä eikä niissä ole mitään uutisoitavaa. Vaan oli silloin, kun tietoon tuli, että päätöksistä oli valitettu. Silloin päätoimittajassakin oli virtaa enemmän kuin Halin vesimyllyssä kevättulvan aikaan. Kun Juuassa tiedon välitys on kovasti tarkoitushakuista, siksi uuninpankkopojan terve, asiallinen ja muuta tiedottamista tasapainoittava kirjoittaminen nousee päivä päivältä suurempaan arvoon. Terävä kynä on paljon enemmän kuin itsepäinen hokeminen, kuinka hyvin nyt kunnalla meneekään.Tällainen kansalaisvaikuttaminen on Juuan kunnalle suuremmasta merkityksestä kuin sekoileva päätöksenteko. Ennen pitkää kupla puhkeaa, ja siinä terve avoin kritiikki on keskeinen voimavara. Tämän blogin pitäjä ei jouda sapatille!! Hän jos kuka on pian tällä menolla kunniakuntalainen."

    • MedOne

      Niin, kunnan "kerma" siellä kotiseutuyhdistyksessä ja Vaarojen Sanomissa häärää. Entisen kunnanlääkärin vaimo etunenässä. Ei siellä ole mitään hajua vapaasta ja kriittisestä tiedonvälityksestä. Nepotismi ja kaverisuosinta rehottaa. Tärkeistä ongelmista ja asioista vaietaan tehokkaasti. Nähty on niin moneen kertaan!

      • Nusuno

        Joo sama homma koko Pielisen karjalassa
        Politiikot ohjailee ,Maakuntalehtiä
        Mielensä mukaan . Ne mainos tulot määrää


    • todellisuudentaju

      Ei joka paikassa muualla poliitikot tunge lehtiä kustantamaan (paitsi Italiassa). Täällä homma on täysin vääristynyt ja sitä pidetään jopa normaalina!

    • Hölmöt juukalaiset

      Taas Juuassa ei ole lakia noudatettu:

      "Itä-Suomen aluehallintovirasto moittii kahta Juuan kunnan koulu- ja sivistystoimessa toimivaa virkamiestä ja kehottaa heitä kiinnittämään vastaisuudessa huomiota lain noudattamiseen työssään. ..."
      (Karjalainen 22.3.2011)

      Juuri äsken (4.3.) Karjalainen uutisoi näin:
      "Kuopion hallinto-oikeus on kumonnut Juuan kunnanvaltuuston päätöksen kunnan varikon myymisestä Vs turva-aidat oy:lle.
      Lisäksi hallinto-oikeus kumosi kunnan päätöksen Turunkankaalla sijaitsevien kiinteistöjen myynnistä Motoajo oy:lle."

      Lisäksi tammikuun lopussa aluehallintovirasto vaati kunnlta selvitystä sosiaalijohtajan virkanimityssekoiluasiassa.

      Vaikuttaa siltä, että Juuan päättäjät ovat menettäneet lopullisesti kykynsä tehdä laillisia päätöksiä. Ehkä tosiaan Vaarojen Sanomat vois välillä kirjoittaa oikeistakin asioista niiden oikeilla nimillä. Pieni kritiikki silmien ummistamisen sijaan voisi ryhdistäisi kuntapäättäjiäkin. Eihän sitä kohta kehtaa enää sanoa olevansa Juuasta. Luullaan vielä vajaaälyiseksi.

    • Naurettavia tyyppejä

      Heh, heh... pian juukalaisille nauraa jo aidan seipäätkin.. Käsittämätöntä sekoilua kertakaikkiaan! Esim. kunnan varikon myyntiä kannatti lähes koko valtuusto suuressa viisaudessaan. Vain yksi tervejärkinen älysi jättää asiasta eriävän mielipiteen - ja voitti nyt siis koko valtuuston puupäät oikeuden päätöksellä!

    • pahaa jälkeä

      Lainaus edeltä:
      "Juuassa on paikallislehti. Sitä kustantaa kotiseutuyhdistys, joka julistaa olevansa puolueeton. Silti yhdistyksen ja lehden hallinto on tarkoin jyvitetty poliittisesti, ja paikalliset keulapoliitikot ovat hallinnossa keulapaikoilla."

      -Jälleen kuluvan vuoden alussa Vaarojen Sanomien ja kuntaa pyörittävän eliitin pyhä allianssi sai siunauksensa. Valtuusto päätti tammikuun kokouksessaan valita kunnan ilmoituslehdeksi Vaarojen Sanomat. Valtuutetut Pertti Gröhn, Liisa Kortelainen, Jarmo Vepsäläinen, Matti Tuominen ja Paula Karsi-Ruokolainen ilmoittivat esteellisyytensä asian käsittellyyn. Lisäksi Pertti Gröhn poistui kokouksesta asian käsittelyn käsittelyn ajaksi kuten valtuuston pöytäkirjasta ilmenee.

      On huolestuttavaa miten kevyesti ja yksisilmäisesti mainitut valtuutetut voivat sotkea kansanvallan ja lehdistönvapauden keskenään. Ei pelkkä itsensä jäävääminen tässä auta. Se jää pelkäksi teatteriksi. Lehdistö on länsimaissa tärkeä vallan vahtikoira ja sellaisena se tulee pitääkin. Sen tontti ei kuulu poliitikoille (paitsi tosiaan surullisenkuuluisassa Berlusconin Italiassa).

      Juuassa on aivan entisen Neuvostoliiton ja korruptoituneen Venäjän meno! Sielläkin lehdistö on poliitikkojen tiukassa valvonnassa ja jälki on sen mukaista. Täällä sentään oikeuslaitos ei ole (ainakaan vielä) juukalaisten hallinnassa. Myös sen - onneksi - huomaa...

    • Suoraselkäisyyttä!

      Perus kokoomuslaisena en voi käsittää miksi Juuan valtuuston pienryhmät, etenkin Juuan kokoomus, ovat lyöttäytyneet yhteen kepulaisten kanssa joka paikassa. Tilanne on täysin luonnoton ja epäterve. Kepulla on ilman kokoomustakin ehdoton enemmistö valtuustossa. Miksi vielä toimia kepulaisten takuumiehenä ja -naisena ja samalla pönkittää yhden puolueen valta-aseman säilymistä maailman tappiin kunnassamme? Sama peli toteutuu mm. Vaarojen Sanomissa.

      Ei tarvitse ihmetellä miksi Juuan kuntalaisia ei politiikka kiinnosta. Äänestämisessä ei ole täällä mitään järkeä. Politiikka on aina kepulaista, kun vain omia (henkilökohtaisia) etujaan ajavat pienryhmätkin ovat kimpassa kepulaisten kanssa muka yhteistyön tekemisen merkeissä. Paskanmarjat tuollainen mitään kunnon yhteistyötä ole! Kun toisella on ehdoton määräysvalta, ei oikeasta yhteistyöstä voi mitenkään puhua. Kysymys on teatterista tai korkeintaan varjonyrkkeilystä Vasta kun kepulaisten epäterve enemmistö on kaadettu ja kuopattu, voi oikeasta yhteistyöstä puhua ja siihen tarvittaessa myös ryhtyä. Nyt äänestäjän into äänestää jotain muuta puoluetta kuin kepua on näissä oloissa hyvin heikko eikä se muuksi muutukaan, jos tämä nuolemislinja edelleen jatkuu.

      Sopisi lääkärin rouvankin katsoa mitä arvoja toiminnassaan edistää. Aidon kokoomuslaisiksi niitä on vaikea tunnistaa.. Ettei vain olisi oma etu ja yksityisen lääkäriyrityksen etu (miehensä kautta) se syy, miksi rouva toimii vähän siellä ja täällä kuten kotiseutuyhdistyksessä/Vaarojen Sanomissa, osuuspankissa ja kunnallispolitiikassa. Nuo ovat hyviä paikkoja vaikuttaa suoraan ja varsinkin kulisseissa esimerkiksi "oikean" yksityisten lääkäriyrityksen toimintamahdollisuuksiin Juuassa. Muodollista esteellisyyttä ei välttämättä synny, mutta välillistä voi syntyä - ja moraalista. Terveen markkinatalouden edistämistä tuollaisen vaikuttamisketjun rakentaminen ei palvele, ja toiminnan läpinäkyvyys on siitä väistämättä kaukana. Muiltakin juukalaisilta keulapoliitikoilta löytyy vastaavanlaisia kytkentöjä ja yhteyksiä sinne ja tänne. Niistä lisää myöhemmin.

      Seuratkaahan hyvät ihmiset muuten myös uuninpankkopojan kirjoittelua, jos haluatte lukea muustakin kuin asioiden hymistelystä!

    • Rahako vaikuttimena?

      Tarkoitatko Juuan entisen terveyskeskuslääkäri Ruokolaisen vaimoa? Sen mies siirtyi yhtäkkiä yksityisen lääkärifirman palvelukseen ja kunta on ollut sen jälkeen lääkärifirmojen armoilla. Tuollaisesta liikkeestä voi olla montaa mieltä. Ainakaan Juuan kunnan ja asukkaiden kannalta se ei ole ollut hyvä ratkaisu. Mutta koska yksityisellä maksetaan enemmän tonneja kuussa, niin 'ymmärtäähän' tuon.

      • kenen etu toteutuu?

        Pengoin vähän asioita ja havaitsin vähintääkin kysymyksiä herättäväksi tämän rouva Ruokolaisen niin sanotun poliittisen toiminnan.

        On tietenkin itsestään selvää, että kokoomusvaltuutettu Paula Karsi-Ruokolainen ei voi toimia Juuan kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Näin oli erityisesti aiemmin kuin Karsi-Ruokolaisen puoliso toimi Juuan kunnan johtavana lääkärinä ja näin on nykyisinkin, kun hänen puolisonsa on ollut kunnalle lääkäri- ja muita terveydenhuoltopalveluja tarjoavan yrityksen (Attendo MedOne) palkkalistoilla. On oikein, että tällaista jäsenyyttä Karsi-Ruokolaisella ei ole. Tosin kuntapäättäjänä toiminen ylipäätään on Karsi-Ruokolaisen tapauksessa vähintäänkin ongelmallista, koska Juuan kunta ja sen puitteissa esim. valtuustoryhmät joutuvat nykyisin ottamaan alinomaan kantaa toistensa kanssa kisailevien lääkäriyritysten asioihin, mm. sopimussotkuihin kuten olemme saaneet lehdistä viime aikoina lukea. Tällaiset tilanteet asettavat luonnollisesti Karsi-Ruokolaisen hyvin helposti puolueellisen päätöksentekijän asemaan, vaikka hän ei olisikaan suoraan asioista itse päättämässä.

        Tuota Juuan kunnan sisäistä tilannetta suuremmalla syyllä joutuu hämmästelemään myös muodollisin perustein sitä, millä perusteella Juuan kunnan edustajaksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallitukseen on ylipäätään valittu juuri tämä samainen rouva Paula Karsi-Ruokolainen, vaikka hänen miehellään on ollut palvelussuhdeyhteys sekä Juuan kuntaan että sittemmin lääkärifirman, joka on eri yhteyksissä tarjoamassa palvelujaan sekä Juuan kunnalle että kuntayhtymälle. Viimeksi Karsi-Ruokolainen osallistui kuntayhtymän perusterveydenhuollon yöpäivystyksen hankintaa lääkärifirmoilta koskevan kilpailutusasian käsittelyyn ja sen päättämiseen viime kuussa ilman minkäänlaista esteellisyysmerkintää yhtymähallituksen pöytäkirjassa (http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/PKSSKjulkaisu/kokous/2011133.PDF). Mahtoikohan kaikki mennä edes muodollisten esteellisyyssäänösten mukaisesti puhumattakaan hyvästä ja avoimesta päätöksentekotavasta?

        Joka tapauksessa on kerrassaan hämmästyttävää, että Juuan kunnan edustaja kyseisessä kuntayhtymän yhtymähallituksessa on Pohjois-Karjalassa eri yhteyksissä näkyvästi toimivan lääkärin vaimo. Eikö tosiaan Juuasta olisi löytynyt ketään vähemmän puolueellista edustajaa yhtymähallitukseen vai oliko Karsi-Ruokolaisen pyrky toimielimeen niin kova, että juuri hänen valintaansa päädyttiin?


      • Juuan tapaan?
        kenen etu toteutuu? kirjoitti:

        Pengoin vähän asioita ja havaitsin vähintääkin kysymyksiä herättäväksi tämän rouva Ruokolaisen niin sanotun poliittisen toiminnan.

        On tietenkin itsestään selvää, että kokoomusvaltuutettu Paula Karsi-Ruokolainen ei voi toimia Juuan kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Näin oli erityisesti aiemmin kuin Karsi-Ruokolaisen puoliso toimi Juuan kunnan johtavana lääkärinä ja näin on nykyisinkin, kun hänen puolisonsa on ollut kunnalle lääkäri- ja muita terveydenhuoltopalveluja tarjoavan yrityksen (Attendo MedOne) palkkalistoilla. On oikein, että tällaista jäsenyyttä Karsi-Ruokolaisella ei ole. Tosin kuntapäättäjänä toiminen ylipäätään on Karsi-Ruokolaisen tapauksessa vähintäänkin ongelmallista, koska Juuan kunta ja sen puitteissa esim. valtuustoryhmät joutuvat nykyisin ottamaan alinomaan kantaa toistensa kanssa kisailevien lääkäriyritysten asioihin, mm. sopimussotkuihin kuten olemme saaneet lehdistä viime aikoina lukea. Tällaiset tilanteet asettavat luonnollisesti Karsi-Ruokolaisen hyvin helposti puolueellisen päätöksentekijän asemaan, vaikka hän ei olisikaan suoraan asioista itse päättämässä.

        Tuota Juuan kunnan sisäistä tilannetta suuremmalla syyllä joutuu hämmästelemään myös muodollisin perustein sitä, millä perusteella Juuan kunnan edustajaksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallitukseen on ylipäätään valittu juuri tämä samainen rouva Paula Karsi-Ruokolainen, vaikka hänen miehellään on ollut palvelussuhdeyhteys sekä Juuan kuntaan että sittemmin lääkärifirman, joka on eri yhteyksissä tarjoamassa palvelujaan sekä Juuan kunnalle että kuntayhtymälle. Viimeksi Karsi-Ruokolainen osallistui kuntayhtymän perusterveydenhuollon yöpäivystyksen hankintaa lääkärifirmoilta koskevan kilpailutusasian käsittelyyn ja sen päättämiseen viime kuussa ilman minkäänlaista esteellisyysmerkintää yhtymähallituksen pöytäkirjassa (http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/PKSSKjulkaisu/kokous/2011133.PDF). Mahtoikohan kaikki mennä edes muodollisten esteellisyyssäänösten mukaisesti puhumattakaan hyvästä ja avoimesta päätöksentekotavasta?

        Joka tapauksessa on kerrassaan hämmästyttävää, että Juuan kunnan edustaja kyseisessä kuntayhtymän yhtymähallituksessa on Pohjois-Karjalassa eri yhteyksissä näkyvästi toimivan lääkärin vaimo. Eikö tosiaan Juuasta olisi löytynyt ketään vähemmän puolueellista edustajaa yhtymähallitukseen vai oliko Karsi-Ruokolaisen pyrky toimielimeen niin kova, että juuri hänen valintaansa päädyttiin?

        Juuassa tuntuu olevan yleisempikin tapa sekoittaa yleinen ja yksityinen etu. Kunnan entisen johtavan lääkärin vaimo ei ole ainoa, jonka toimintaa voi kyseenalaistaa yhteisten asioiden hoitajana. Tällaisten ihmisten toimintaa ei voi ehkä arvostella aina kovin selvästi lain kirjaimen kannalta, mutta heidän toimintansa herättää kuitenkin selvää epäluottamusta heidän toimintansa avoimuuden ja puolueettomuutensa suhteen. Ilmeisesti omalla edulla ja vallanhalulla on taipumus sokaista terve maalaisjärki ja houkutukset toimimaan erilaisissa julkisissa tehtävissä, vaikka hyväksyttäviä edellytyksiä ei olisi.

        Uuninpakkkopoika Saku Timinen kirjoittaa tänään osuvasti tällaisesta eritysesti Juuaa vaivaavasta sokeudesta. Kaksi lainausta hänen blogistaan vakaisevat hyvin tätä ilmiötä:

        "Pienten kuntien päätöksenteossa yhteen hiileen puhaltaminen tarkoittaa sitä, että yhteisen mielipiteen muodostaa pieni joukko itsensä eliitiksi katsovia päättäjiä. Yhteisöllisyyden nimissä muut saavat varoa sanomisiaan, etteivät vain vahingossa tulisi loukanneeksi näitä kellokkaita. Jos tämä yhteiseksi päätetty etu sattuu olemaan lainvastainen, niin ikävämpi juttu lain kannalta. Kaikkein ikävin juttu on laillisuuden vaatijoiden kannalta, sillä he saavat silmilleen ryöpyn sontaa. Heidän käsityskykyään arvostellaan julkisesti."

        "Jotkut näyttävät katsovat kunnan eduksi yksittäisen yrittäjän edun. Kunnanhallitukselle on jätetty selvityspyyntö erään sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenen vaalikelpoisuudesta. Tämä yrittäjäjärjestön hallituksen varapuheenjohtaja on viime syksystä lähtien toiminut kunnan ja useiden yhteistyökumppaneiden perustamassa ikäihmisten osaamiskeskuksessa yhdistys- ja yritysverkottajana. Toiminta on sosiaali- ja terveyslautakunnan alaista ja tämä sama henkilö on siis lautakunnan jäsen. Kuntalain 36 §:n mukaan vaalikelpoinen lautakuntaan ei ole asianomaisen lautakunnan alainen kunnan palveluksessa oleva henkilö.

        Tästä selvityspyynnöstä ei paikallislehti ole kirjoittanut mitään. Aikanaan siihen kuitenkin annetaan vastaus ja odotan sitä mielenkiinnolla. Saattaahan olla, että lakia on kierretty eikä henkilö jostain syystä olekaan kunnan palveluksessa. Laki ei saa rajoittaa pienen piirin määrittelemää kunnan etua, joka nyt vain sattuu usein olemaan yrittäjän etu."

        http://sakutimonen.blogit.fi/2011/07/14/


      • kenen lauluja laulat
        kenen etu toteutuu? kirjoitti:

        Pengoin vähän asioita ja havaitsin vähintääkin kysymyksiä herättäväksi tämän rouva Ruokolaisen niin sanotun poliittisen toiminnan.

        On tietenkin itsestään selvää, että kokoomusvaltuutettu Paula Karsi-Ruokolainen ei voi toimia Juuan kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Näin oli erityisesti aiemmin kuin Karsi-Ruokolaisen puoliso toimi Juuan kunnan johtavana lääkärinä ja näin on nykyisinkin, kun hänen puolisonsa on ollut kunnalle lääkäri- ja muita terveydenhuoltopalveluja tarjoavan yrityksen (Attendo MedOne) palkkalistoilla. On oikein, että tällaista jäsenyyttä Karsi-Ruokolaisella ei ole. Tosin kuntapäättäjänä toiminen ylipäätään on Karsi-Ruokolaisen tapauksessa vähintäänkin ongelmallista, koska Juuan kunta ja sen puitteissa esim. valtuustoryhmät joutuvat nykyisin ottamaan alinomaan kantaa toistensa kanssa kisailevien lääkäriyritysten asioihin, mm. sopimussotkuihin kuten olemme saaneet lehdistä viime aikoina lukea. Tällaiset tilanteet asettavat luonnollisesti Karsi-Ruokolaisen hyvin helposti puolueellisen päätöksentekijän asemaan, vaikka hän ei olisikaan suoraan asioista itse päättämässä.

        Tuota Juuan kunnan sisäistä tilannetta suuremmalla syyllä joutuu hämmästelemään myös muodollisin perustein sitä, millä perusteella Juuan kunnan edustajaksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallitukseen on ylipäätään valittu juuri tämä samainen rouva Paula Karsi-Ruokolainen, vaikka hänen miehellään on ollut palvelussuhdeyhteys sekä Juuan kuntaan että sittemmin lääkärifirman, joka on eri yhteyksissä tarjoamassa palvelujaan sekä Juuan kunnalle että kuntayhtymälle. Viimeksi Karsi-Ruokolainen osallistui kuntayhtymän perusterveydenhuollon yöpäivystyksen hankintaa lääkärifirmoilta koskevan kilpailutusasian käsittelyyn ja sen päättämiseen viime kuussa ilman minkäänlaista esteellisyysmerkintää yhtymähallituksen pöytäkirjassa (http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/PKSSKjulkaisu/kokous/2011133.PDF). Mahtoikohan kaikki mennä edes muodollisten esteellisyyssäänösten mukaisesti puhumattakaan hyvästä ja avoimesta päätöksentekotavasta?

        Joka tapauksessa on kerrassaan hämmästyttävää, että Juuan kunnan edustaja kyseisessä kuntayhtymän yhtymähallituksessa on Pohjois-Karjalassa eri yhteyksissä näkyvästi toimivan lääkärin vaimo. Eikö tosiaan Juuasta olisi löytynyt ketään vähemmän puolueellista edustajaa yhtymähallitukseen vai oliko Karsi-Ruokolaisen pyrky toimielimeen niin kova, että juuri hänen valintaansa päädyttiin?

        Miten yleistä tuollainen etupolitikointi lienee muun Suomen päättäjillä.. Pohjois-Karjalassa sellaisella vaikuttaa olevan vahva jalansija.

        Rääkkylässä kunnanvaltuuston pitkäaikainen puheenjohtaja on osakkaana kunnan yksityistettyä sosiaali- ja terveydenhuoltoa pyörittävässä Attendo Medonessa. Jotta kaikki näyttäisi puhtoiseta, pj jääväsi luonnollisesti itsensä muodollisesta päätöksenteosta. Tuskin kukaan voi kuitenkaan asiallsesti väittää kirkkain otsin etteikö valtuuston puheenjohtajalla olisi aina valtaa vaikuttaa asioiden valmisteluun, vaikka kuinka olisi itsensä varsinaisesta päätöksentekohetkestä häivyttänyt Juukalaisen Saku Timosen erinomainen blogit (http://sakutimonen.blogit.fi/) viikonlopulta valaisevat hyvin näitä asioita ja sitä kuinka yhteisten asioiden hoitamisen väärinymmärtäneet poliitikot saavat mellastaa täällä mielinmäärin.


      • potilas x
        kenen etu toteutuu? kirjoitti:

        Pengoin vähän asioita ja havaitsin vähintääkin kysymyksiä herättäväksi tämän rouva Ruokolaisen niin sanotun poliittisen toiminnan.

        On tietenkin itsestään selvää, että kokoomusvaltuutettu Paula Karsi-Ruokolainen ei voi toimia Juuan kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Näin oli erityisesti aiemmin kuin Karsi-Ruokolaisen puoliso toimi Juuan kunnan johtavana lääkärinä ja näin on nykyisinkin, kun hänen puolisonsa on ollut kunnalle lääkäri- ja muita terveydenhuoltopalveluja tarjoavan yrityksen (Attendo MedOne) palkkalistoilla. On oikein, että tällaista jäsenyyttä Karsi-Ruokolaisella ei ole. Tosin kuntapäättäjänä toiminen ylipäätään on Karsi-Ruokolaisen tapauksessa vähintäänkin ongelmallista, koska Juuan kunta ja sen puitteissa esim. valtuustoryhmät joutuvat nykyisin ottamaan alinomaan kantaa toistensa kanssa kisailevien lääkäriyritysten asioihin, mm. sopimussotkuihin kuten olemme saaneet lehdistä viime aikoina lukea. Tällaiset tilanteet asettavat luonnollisesti Karsi-Ruokolaisen hyvin helposti puolueellisen päätöksentekijän asemaan, vaikka hän ei olisikaan suoraan asioista itse päättämässä.

        Tuota Juuan kunnan sisäistä tilannetta suuremmalla syyllä joutuu hämmästelemään myös muodollisin perustein sitä, millä perusteella Juuan kunnan edustajaksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallitukseen on ylipäätään valittu juuri tämä samainen rouva Paula Karsi-Ruokolainen, vaikka hänen miehellään on ollut palvelussuhdeyhteys sekä Juuan kuntaan että sittemmin lääkärifirman, joka on eri yhteyksissä tarjoamassa palvelujaan sekä Juuan kunnalle että kuntayhtymälle. Viimeksi Karsi-Ruokolainen osallistui kuntayhtymän perusterveydenhuollon yöpäivystyksen hankintaa lääkärifirmoilta koskevan kilpailutusasian käsittelyyn ja sen päättämiseen viime kuussa ilman minkäänlaista esteellisyysmerkintää yhtymähallituksen pöytäkirjassa (http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/PKSSKjulkaisu/kokous/2011133.PDF). Mahtoikohan kaikki mennä edes muodollisten esteellisyyssäänösten mukaisesti puhumattakaan hyvästä ja avoimesta päätöksentekotavasta?

        Joka tapauksessa on kerrassaan hämmästyttävää, että Juuan kunnan edustaja kyseisessä kuntayhtymän yhtymähallituksessa on Pohjois-Karjalassa eri yhteyksissä näkyvästi toimivan lääkärin vaimo. Eikö tosiaan Juuasta olisi löytynyt ketään vähemmän puolueellista edustajaa yhtymähallitukseen vai oliko Karsi-Ruokolaisen pyrky toimielimeen niin kova, että juuri hänen valintaansa päädyttiin?

        Hyvä kysymys!


      • potilas y
        kenen etu toteutuu? kirjoitti:

        Pengoin vähän asioita ja havaitsin vähintääkin kysymyksiä herättäväksi tämän rouva Ruokolaisen niin sanotun poliittisen toiminnan.

        On tietenkin itsestään selvää, että kokoomusvaltuutettu Paula Karsi-Ruokolainen ei voi toimia Juuan kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä. Näin oli erityisesti aiemmin kuin Karsi-Ruokolaisen puoliso toimi Juuan kunnan johtavana lääkärinä ja näin on nykyisinkin, kun hänen puolisonsa on ollut kunnalle lääkäri- ja muita terveydenhuoltopalveluja tarjoavan yrityksen (Attendo MedOne) palkkalistoilla. On oikein, että tällaista jäsenyyttä Karsi-Ruokolaisella ei ole. Tosin kuntapäättäjänä toiminen ylipäätään on Karsi-Ruokolaisen tapauksessa vähintäänkin ongelmallista, koska Juuan kunta ja sen puitteissa esim. valtuustoryhmät joutuvat nykyisin ottamaan alinomaan kantaa toistensa kanssa kisailevien lääkäriyritysten asioihin, mm. sopimussotkuihin kuten olemme saaneet lehdistä viime aikoina lukea. Tällaiset tilanteet asettavat luonnollisesti Karsi-Ruokolaisen hyvin helposti puolueellisen päätöksentekijän asemaan, vaikka hän ei olisikaan suoraan asioista itse päättämässä.

        Tuota Juuan kunnan sisäistä tilannetta suuremmalla syyllä joutuu hämmästelemään myös muodollisin perustein sitä, millä perusteella Juuan kunnan edustajaksi Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallitukseen on ylipäätään valittu juuri tämä samainen rouva Paula Karsi-Ruokolainen, vaikka hänen miehellään on ollut palvelussuhdeyhteys sekä Juuan kuntaan että sittemmin lääkärifirman, joka on eri yhteyksissä tarjoamassa palvelujaan sekä Juuan kunnalle että kuntayhtymälle. Viimeksi Karsi-Ruokolainen osallistui kuntayhtymän perusterveydenhuollon yöpäivystyksen hankintaa lääkärifirmoilta koskevan kilpailutusasian käsittelyyn ja sen päättämiseen viime kuussa ilman minkäänlaista esteellisyysmerkintää yhtymähallituksen pöytäkirjassa (http://webdynasty.pohjoiskarjala.net/PKSSKjulkaisu/kokous/2011133.PDF). Mahtoikohan kaikki mennä edes muodollisten esteellisyyssäänösten mukaisesti puhumattakaan hyvästä ja avoimesta päätöksentekotavasta?

        Joka tapauksessa on kerrassaan hämmästyttävää, että Juuan kunnan edustaja kyseisessä kuntayhtymän yhtymähallituksessa on Pohjois-Karjalassa eri yhteyksissä näkyvästi toimivan lääkärin vaimo. Eikö tosiaan Juuasta olisi löytynyt ketään vähemmän puolueellista edustajaa yhtymähallitukseen vai oliko Karsi-Ruokolaisen pyrky toimielimeen niin kova, että juuri hänen valintaansa päädyttiin?

        Hyvä kysymys!


    • mielipiteet kunniaan

      Vaarojen Sanomat on turhin lehti mitä olen lukenut. Kuntaan muualta muuttaneena (ja poismuuttaneena) tiedän mistä puhun. Lehti ei totisesti kerro juuri koskaan mitään kriittistä mikä ainakaan koskisi lehden taustalla olevia kunnallispoliitikkoja ja heidän lähipiirejään. Sellaisista asioista vaietaan kuin muuri. Uutisoidaan vain kaikkea ns. hyvää ja kaunista ja vain pakon edessä kirjoitetaan (pienellä präntillä) esimerkiksi kunnan päättäjiin kohdistuneista kanteluista tai muusta negatiivisesta.

      Ilman uusia mielipidekanavia, kuten tätä mielipidepalstaa, kunnan kerma saisi kylpeä täysin rauhassa omassa ylimielisessä yksituumaisuudessaan. Se tuskin edes ymmärtäisi, että heidän totuutensa ei ole ainoa totuus Juuassa eikä se tajuaisi mitä heistä oikeasti ajatellaan. Onneksi maailma muuttuu, vaikka eräät eivät sitäkään tajua ja luulevat edelleen, että voivat hoitaa asioita kuten aina ennenkin on tehty.

    • Asiat päivänvaloon!

      Hienoa, että jotkut uskaltavat kirjoittaa suodattamatonta tekstiä Juuan päättäjienkin tekemisistä. Vaarojen Sanomilta sitä on turha odottaa. On siellä sellaiset suodattimet ja moninkertaiset vamistimet päällä.

    • "puolueeton" tosiaan

      Gröhnin Papyruksen kritiikistä löytyy osuva kirjoitus nimimerkiltä "tiira" Saku Timosen tammikuisen (27.1) blogikirjoituksen kommenttina. Se kuuluu seuraavasti:

      Juuassa tiedotusvaltaa käyttää keskusta-oikeistoryhmä piiloutumalla kotiseutuaatteeen ja Juuka-seuran nimen suojaan.”Puolueeton” paikallislehti on kanava jota käytetään ja jota poliitikot hallitsee Juuka-seuran kautta.Lehdessä harrastettu virheellinen uutisointi tai uutisoimattomuus kääntää asiat usein aivan päälailleen, tai saa eriäviä ajatuksia ääneen ajattelevat kuulostamaan aivan hassuilta, haihattelijoilta. “Puolueettoman paikallislehden” imagolla saadaan tilaajat pysymään rauhallisina ja kustantamaan edelleen keskusta-oikeiston tiedotuskamppanjaa eli pysyvää vaalityötä.Puolueettoman lehden tehtävä ei ole viranhaltioiden ja johtavien luottamushenkilöiden töppäysten salaaminen, vaan niiden julkituominen samoin kuin onnistuneidenkin päätösten. Paikallislehti on tietylle, sen ilmestymisalueen ihmisille ihan identiteetti asia, mutta puolueettomasti toimivan pää-tai vastaavantoimittajan saaminen ei näytä näiltä politiikoilta onnistuvan.

    • aseman väärinkäyttöä

      Koska useat Juuan kunnan keskeisistä päättäjistä mm. kunnanhallituksen puheenjohtaja (Gröhn) ja entisen kunnanhallituksen jäsen, nykyinen valtuutettu (Karsi-Ruokolainen) ovat konkreettisesti olleet valitsemassa toimittajia Vaarojen Sanomiin tai vähintään myötävaikuttamassa kyseisiin valintoihin jo pitkään, ei tarvitse ihmetellä miksi joidenkin tahojen tekemisiä paikallislehdessä käsitellään yksinomaan positiivisessa valossa. Jos on jotain pakottavaa negatiivista sanottavaa, kuten kunnallinen valitusasia, sitä ei käsitellä lainkaan tai korkeintaan hyvin lyhyesti ja pidättyväisesti.

      Ns. hassuksi ja haihattelijaksi leimaaminen on lapsellista, ja samalla aika raukkamaista, varsinkin jos se tehdään lähtökohdiltaan puolueettoamana kuntalaisten silmissä esiintyvän paikallislehden kaavussa.

    • Kivestä veistetyt

      En voi minäkään mitenkään muuta kuin hämmästellä joidenkin juukalaisten ja muidenkin pohjoiskarjalaisten poliitikkojen suurta röyhkeyttä toimia tehtävässä kuin tehtävässä ilman että mikään kolkuttaa yhtään missään. Lienevät kivestä veistettyjä - sydäntä myöden - kun mikään ei liikahda, vaikka täysjärkiselle aikuiselle pitäisi olla ilmiselvää, että kaikkia mahdollisia luottamustoimia ja tehtäviä ei ole asiallista ja sopivaa yhdistää omien etujen ajamiseen kunnallispolitiikassakaan. Joku raja se pitäisi kotiinpäinkin vetämisessä olla. Vaan eipä näytä olevan Juuassa.

      Kivenpyörittäjän kylässä eräät näyttävät pyörittävän yhteisiä asioita miten tahtovat. Miten muuten on ymmärrettävissä, että muutamalla keskeisellä kunnallispoliitikolla on ollut jo kauan niin suuri hinku toimia yhtä aika sekä "vallan vahtikoirana" että itse vallankäyttäjänä. Yhtään suuremmassa maailmassa nämä roolit pyritään sentään pitämään erillään, mutta Juuassa siihen ei edes pyritä, vaan roolit tieten tahtoen sekoitetaan ja tehdään samalla paikallislehti täysin hampaattomaksi kyseisten poliitikkojen ja heidän perheenjäsentensäkin edesottamuksille. Eipä tarvitse ihmetellä miksi monin paikoin aika tökerö kunnan toiminta tuottaa niin paljon valituksia oikeusistuimiin, kun kriittisille puheenvuoroille ei anneta ennalta kunnolla sijaa paikallislehden palstoilla. On turha väittää, että toimittajien itsenäiseen kirjoitteluun ei vaikuttaisi heidän yläpuolellaan oleva paikallinen "poliitikkoarmeija". Niin voi ajatella vain naiivi etupoliitikko itse.

      Aiemmalla kesäpaikkakunnallani vain harvat ja vallanhaluisimmat paikallispoliitikot tyytyivät yhdistämään ainoastaan paikallispankin hallintoon (maltillisesti) osallistumisen ja kuntapolitikoinnin, mutta Juuassa näköjään sekään ei ole täysin riittänyt. Paikallisen rahalaitoksen hallintoneuvoston pitkäaikainen puheenjohtaja on muiden kytköstensä lisäksi ollut jo kauan vaikuttamassa kunnallispolitiikassa, jopa kunnallista etupolitiikkaa linjaavassa kunnanhallituksessa. Eipä ole ihme, että paikallisella rahalaitoksella on mennyt oikein hyvin.

      Kun on "oma mies" päätöksentekijänä hyvine suhdeverkostoineen, ei tarvitse pankin pelätä omalta kannaltaan kielteisiä ratkaisuja ainakaan kunnan taholta. Ilmeisesti nykyisin jo pelkkä valtuustopaikka riittää ujuttamaan tarvittaessa pankin kannalta myönteiset näkemykset päätöksentekoon tai ainakin sen kannalta kielteiset ratkaisut tulevat estetyiksi ilman että kukaan sanoisi edes yhtään mitään. Niinhän se maailma pyörii isommissakin ympyröissä. Itse vain valitsemme mitkä postit ja toimintatavat katsomme hyväksyttäväksi ja mitä emme. Pyytäjiä eri posteihin kyllä riittää, ja kaikkea voi yrittää perustella itselleen vaikka sillä, että "minua pyydettiin tehtävään/jatkamaan tehtävässä; enhän minä toki itse mihinkään pyrkinyt.." Mutta se suostummeko kaikkeen mahdolliseen on kuitenkin lopulta aina omassa vallassamme. Pitäisi myös muistaa, että ne pyytäjät eivät ole aina kovin pyyteettömiä vaan valintojen ”ehtoina” odotetaan vastapalveluksia (ilmaisia lounaita ei ole!), vaikka ei sitä tietenkään aina ääneen lausuta. Odotukset realisoidaan hienovaraisemmin: Jos vastapalveluksia ei tule, vaihdetaan miestä; ja kääntäen, kun odotukset toteutuvat, miestä ei tarvitse vaihtaa ja miestä pyydetään jatkamaan tehtävässään..

      On tosiaan erikoista, että Juuassa ”riittää” niin huonosti eri ihmisiä eri posteille ja että periaatteessa fiksuntuntuiset ihmiset eivät tajua minkä karhunpalveluksen he toimintatavallaan tekevät ihmisten käsityksille yhteisten asioiden aidosti puolueettomasta ja riippumattomasta hoitamisesta. Ei tarvitse kummastella, että niin monet ihmiset ymmärtävät politiikan nykyisin vain pienten piirien sinulleminulle-puuhasteluna, sarjana kähmintöjä ja eriasteista omanedun tavoittelua. Mihin muuhun johtopäätökseen voi edes tulla, kun katsoo tätä menoa.

      Jatkan Hesarin lukemista. Mielenkiintoinen juttu mm. Pohjois-Karjlasta..
      VS:n vien saunalle...

    • lantaa

      Maailmassa on aina ollut mätiä omenia ja tulee aina olemaan. He katsovat oikeudekseen toimia miten vaan, kunhan toiminnasta on vain heille hyötyä. Kun hyötyä ei enää ole, he liukenevat pois ja siirtyvät uusille apajille. Suomeksi sanottuna he ovat vain osa suurta p...aa !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2112
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      29
      1744
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1510
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1461
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1378
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1261
    Aihe