Easyjet menetettiin - mitä jäi

HJKkka

Oli erittäin ikävää lukea, että Easyjet on todennut, että sen ei ole taloudellisesti kannattavaa liikennöidä Suomeen. Ei ole ensimmäinen Suomesta lähtenyt halpalentoyhtiö. Tuoreessa muistissa on vielä esim. Germanwings, joka samoin kuin Easyjetkin elentää jatkossakin esim. Tukholman Arlandan halpalentoterminaaliin (terminaali 2).

4.4. tulee kuluneeksi 8 vuotta siitä kun Ryanair aloitti liikennöinnin Suomeen. Onneksi ei ole merkkiäkään siitä, että yhtiö olisi siirtymässä täältä pois. Sen sijaan kun suomalaisesta Elina Hakkaraisesta tuli yhtiön Pohjoismaiden johtaja, reittejä sekä Tampereelta että Lappeenrannasta on lisätty. Yhtiön kokemukset lentää jopa Välimeren alueelle ovat olleet hyviä. Jopa 4,5 tunnin lento halpalentokonseptilla voi olla kannattava, kuten esim. Tampere-Malaga.
Tällä viikolla kun Tampere-Pisa avattiin, Elina Hakkarainen kertoi yhtiönsä olevan erittäin tyytyväinen kesän ennakkovarauksiin erityisesti Etelä-Eurooppaan. Ryanair tarjoaa pitkiäkin lentoja edullisemmin kuin muut jopa parilla kympillä. 1-2 tunnin lentoja (Oslo, Riika, Kaunas ja Bremen) on myyty jopa 6 eurolla viime aikoina. Yhteensä Ryanairilla on Suomesta nyt 16 reittiä.

Norwegian laajentaa tuntuvasti reittivalikoimaansa Helsingistä parin viikon päästä. Toivottavasti yhtiö pysyy Suomessa eikä sorru tekemään minkäänlaisia yhteistyösopimuksia syöttöliikenteestä Finnairin kanssa. Se olisi senkin kilpailun loppu. Air Berlin menetettiin jo kun se meni code shared -yhteistyöhön Finnairin kanssa. Onnea Norwegianille, joka on Pohjoismaiden johtava halpalentoyhtiö. Norwegianilla on Suomesta 13 reittiä.

Itä-Euroopan suurin halpalentoyhtiö Wizzair lentää Turusta ja Tampereelta yhteensä kolmea reittiä (Tampere/Turku-Gdansk ja Turku-Budapest). Toivottavaa olisi, että lisätarjontaa tulisi

6

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MiaTia

      Viellä on hyvin muistissa, kun Ryanair lensi Tre-Liverpoolin väliä, jonka piti olla suosittu. Loppui muuten yllättäen! Toivotaan, että Ryanair pystyy lentämään tulevina vuosina Suomesta.

    • NikkoKK

      MiaTia:lle:
      Ei Tampere-Liverpool ole ainut reitti, jonka Ryanair on lakkauttanut Tampereelta. Poistuneita kohteita ovat myös Tukholma-Skavsta ja Dublin.
      Ryanair seuraa tiukasti reittien kannattavuutta ja kannattamattomat reitit lakkautetaan tai vaihdetaan toisiin. On täysin mahdollista, että jokin tai jotkut nykyisistä reiteistä poistuvat ja tilalle tulee uusia. Tämä on aivan normaalia harkintaa, jota lentoyhtiön on harjoitettava.

      Itse harmittelin aikanaan erityisesti Liverpoolin loppumista, koska päätös tehtiin talvikauden kokemuksen perusteella. Reitti alkoi marraskuun alussa ja lopetettin jo keväällä. Skavstan kohtaloksi koitui valtava tiedotusvälineiden mustamaalauskampanja, jolla mollattiin Ryanairia ja Skavstan sijaintia kaukana Tukholmasta. Skavsta oli Ryanairin ensimmäinen reitti Tampereelta ja Ryanairia pidettiinm koko ilm,ailun outona lintuna, joka uhkasi Finnairin hegemoniaa Suomessa. Onneksi asenteet ovat muuttuneet terveemmiksi ja jos Tampere-Skavsta nyt avattaisiin uudelleen, suosio olisi ihan eri luokkaa. Ryanair on vakiinnuttanut asemansa Suomessa ja ihmiset tietävät, että kyseessä on luotettava, tehokas ja täsmällinen lentoyhtiö halvoista hinnoista huolimatta. Se ei muuten voisi olla Euroopan suurin halpalentoyhtiö ja ylipäätään koko Europan 3. suurin lentoyhtiö.

    • by the way

      Ryanair voisi kuitenkin kokeilla reittiä Tukholma Skavstasta esim. Lappeenrantaan. Itä-Suomesta on todellakin pitkö matka sinne maan- ja meriteitse.

      • RIX KUN

        Ihmettelenpä minäkin, etteivät ole vielä avanneet reitiä Lappeenranta-Tukholma(Skavsta). Reitti on suhteellisen lyhyt ja Skavstasta on valtavasti jatkoyhteyksiä. Reittiä kannattaisi operoida jopa päivittäin.

        Tietysti voi olla, etä laittavat reitin Lappeenranta-Kaunas, joka ei ehkä ole ihan ykköstoiveissanne, mutta Kaunasistakin Ryanairilla on runsasti jatkohteyksiä (ei tosin läheskään niin paljon kuin Skavstasta). Tampere-Kaunas on jo ollut puolisentoista vuotta ja reittiin ei uskonut täällä juuri kukaan. Ihme ja kumma se on vain pysynyt valikoimassa ja ainakin viikonloppuisin koneet ovat kuulemma hyvin täynnä. Liettuan halpuus tietysti houkuttelee. Raikku lentää kesäkaudella Tampereelta Kaunasiin kolme kertaa viikossa(talvella lentoja oli 4). Riikaan on peräti viisi lentoa vikossa.


    • toivojatar

      Kyllä Suomesta on lopetettu vielä esim.Buzz ja monia muita.
      Itse olen ollut tyytyväinen Ryanairiin ja varaus pitäisi piakkoin tehdä. Kaikki toimii.


      Skavsta oli ihan hyvä. Tuli siellä käytyä. Sen kautta pääsisi vaikka minne.

      Ryanair, tervetuloa Turkuun!

    • MKAAKA

      Uskoisin Ryanairin aloittavan lennot Turusta piakkoin. Turussa on valmis konsepti halpalentoyhtiöille aivan kuten Tampereellakin. Turusta kannattaisi varmaan lentää ainakin Lontooseen, Saksaan, Brysseliin ja varmaan myös Italiaan ja Espanjaan. Tietysti olisi hyvä, että tulisi mahdollisimman paljon ihan uusia reittejä. Sellaisia joita ei ole Tampereelta.

      Turkulaiset voiva auttaa Ryanairia päätöksessään aloittaa lennot Turkuun käyttämällä sankoin joukoin lentoja Tampereelta. Ryanair tilastoi markkinatutkimuksissaan tarkasti matkustajiensa alkupeän ja mikäli huomaavat, että turkulaiset käyttävät yhtiön lentoja se ei voi vastustaa kiusausta laajentaa Turkuun. Omalla autolla matka Pirkkalan kentälle taittuu suurin piirtein yhtä nopeasti kuin Vantaallekin. Ja lentohinnat ovat ihan omaa luokkaansa Ryanairilla.

      Turun ja Tampereen alueiden asukkaiden kannattaisi pönkitää oman lisäksi toistensa lentoasemia vastapainona Helsinki-Vantaalle. Itsekin tamperelaisena olen ajanut Turkuun Wizzairin lennolle Budapestiin. Lennon hinta oli niin halpa, että ajaminen kannatti. Uskon Ryanairin lentohintojen houkuttelevan myös ajamaanTampeeelle pitkienkin ajomatkojen päästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe