Gardajärvelle heinäkuun alkupäivinä; mutta minne mennä?

Italiaan kesällä

Hei,
neuvokaa ihmeessä nopeasti minne kannattaisi mennä. Suunnitelmissa on joko Peschiera, Sirmione tai Desenzano. Ne vain siksi, että sinne olisi helpoin mennä. Sieltä sitten busseilla ja laivoilla muualle poikkeamaan. Olen surffaillut netissä ja hakenut kunnollista/ edullista hotellia - onko sellaista olemassakaan?! Tosin ei se välttämäti hinnasta kiinni ole, hotellin pitäisi vain olla suht kunnollinen. Kaikki Gardalla lomailleet - antakaa ihmeessä vinkkejä kiireiselle - kiitos.

9

1545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lago di Garda

      Hei!
      Olemme lähdössä huhtikuun lopulla kiertämään Gardajärveä autolla, ja olemme bookingin kautta valinneet hotellit. Siellä riittää hotelleja (yli 500) selattavaksi useaksi illaksi. Hotelleista löytyy asiakkaiden arvostelut yms. Olemme matkustelleet aika paljon, mutta emme ole koskaan käyneet Gardajärvellä.
      Lennämme Bergamoon, josta otamme vuokra-auton alle muutamaksi päiväksi. Auto on jo vuokrattu netin kautta. Olemme suunnitelleet ajavamme Gardajärven etelästä pohjoiseen länsi puolelta järveä, eli myötäpäivään. Suunnitelmissa on pysähdellä pikkukylissä katselemassa maisemia ja nähtävyyksiä.
      Yhden yön olemme Gargnanossa, yhden Malcesinessa ja viimeisen yön olemme Peschiera del Gardassa. Malcesinessa on tarkoitus käydä kaapelihissillä Monte Baldon vuorella. Arcossa mieheni haluaa käydä kiipeilemässä. Teini-ikäiselle tyttärelle tekemistä riittäisi Gardalandin huvipuistossa.
      Välimatkat Gardajärvellä ovat kylien välillä melko lyhyet, eli on varmaan melko sama mihin majoittuu.
      Itse voisin kuvitella majoittuvani Malcesineen (jos pitäisi yhteen paikkaan jäädä ja jos ei olisi autoa käytössä), se on keskeisellä paikalla ja kulkuyhteydet melko hyvät.
      Kaikki Gardajärvellä käyneet, laittakaas vinkkejä missä muualla kannattaa käydä kun Monte Baldolla. Luulen, että pelkkä autolla ajelu ympäri saarta on kyllä elämys jo itsessäänkin, kaikkine tunneleineen ja huikeine näköaloineen..
      Mukavaa Italian matkaa teille!!! :)
      ps. voin kirjoitella enemmän sen jälkeen kun olemme käyneet reissussa :)

    • 078

      Innolla odotan keromustasi matkasta! Lähdemme sinne toukokuussa. Kiitos jo etukäteen!

    • Lago di Garda

      Hei!
      Gardajärven upea reissu heitetty! Gardajärvi oli juuri niin ihana paikka kuin olin kuvitellutkin. Aivan mielettömät maisemat varsinkin Pohjois-Gardajärvellä, jossa kylät ja kaupungit ovat vuortenjuurilla ja rinteillä.
      Bergamosta otimme siis auton alle ja ajelimme autobaanaa pitkin Desenzanoon. Matkaan meni aikaa tunnin verran. Tiemaksu oli 4 euroa.
      Desenzanossa söimme ensimmäiset pizzat idyllisessä ravintolassa pienen ja viehättävän sataman laidalla.
      Siitä jatkui matkamme pienten kylien halki kohti Saloa. Salossa kävimme rannalla napsimassa valokuvia, mutta muuten emme kaupunkia kierrelleet.
      Länsirannikkoa pitkin ajelimme edelleen kohti Gargnanoa, jossa hotellimme (Hotel Meandro) sijaitsi. Hyvä ja halpa hotelli sijaitsi kävelymatkan (5min.) päässä Gargnanon tunnelmallisesta satamasta. Parvekkeelta oli mahtavat näkymät vastarannalle ja Monte Baldo vuorelle.
      Seuraavana päivänä lähdimme ajelemaan Tignalen ja Tremosinen ylängölle pikkukylien halki, kohti Limonea (eli emme ajaneet tässä kohtaa rantatietä). Heti Gargnanon jälkeen alkavat jylhät vuoristot ja tunnelit. Matkalla kävimme patikoimassa Madonna Di Montecastello kirkolla (Tignalessa). Ylös kapuaminen kesti n.20 min, mutta se oli vaivanarvoista, näköalat ylhäällä kirkolla olivat huikeat.
      Limone sul Garda oli yksi kauneimmista paikoista Gardajärvellä. Kannattaa ehdottomasti poiketa satamasa ja kapeilla pikkukujilla kävelemässä.
      Limonesta jatkettiin rantatietä pitkin kohti Rivaa. Rivassa poikkesimme myöskin satamassa, muita nähtävyyksiä emme käyneet katsomassa.
      Rivasta ajeltiin Arcoon, jossa kävimme kävelemässä ja katselemassa paikkoja. (Mieheni kävi muutamassa kiipeilyvarustekaupassa, Arco kun on kiipeilijöiden mekka).
      Arcosta ajelimme Torbolen kautta Malcesineen. Malcesinessa hotellimme (Hotel Albergo Villa Edera) sijaitsi hvyällä paikalla rannan tuntumassa. Parvekkeelta oli mahtavat maisemat järvelle ja illan pimetessä vastarannalla näkyivät kauniit Limonen kaupungin valot. parvekkeelta näkyi myös malcesinen linna, johon emme päässeet vierailulle, kun linna oli jo illalla suljettu klo 18.
      Seuraavana aamuna lähdimme Monte Baldo vuorelle funivia kaapelihissillä. Kahden aikuisen ja yhden lapsen liput maksoivat 45 euroa. Matka kesti n.20 min ja näkymät olivat huikeat. Kesällä matkustavien kannattaa varautua jonoihin. Me menimme suht aikaisin aamulla, joten emme tarvinneet paljon jonotella. Maisemat ylhäällä vuorella olivat mahtavat, vertaansa vailla.
      Malcesinesta matka jatkui rantatietä pitkin Brenzonen kautta Torri del Benacoon. Se oli upea kaupunki myöskin. Satama oli kaunis ja idyllinen. Siellä oli linna ja pieniä ravintoloita veden päällä. Ruoka oli halpaa ja hyvää.
      Torrista matka jatkui Bardolinon ja Lazisen kautta kohti Peschieraa. Lazisen ja Peschieran välissä sijaitsee movieland ja gardaland.
      Peschieran Fornacissa oli kolmas ja viimeinen hotelllimme (Hotel Fornaci). Hotelli oli vaatimaton, aika vanha ja varsinkin kylppäri oli kulunut. Parvekkeelta oli järvinäköala ja hotellin edestä lähti rantakatu kohti Peschieran keskustaa. Peschierassa kävimme shoppailemassa ja katselemassa maisemia. Kaupungin erikoisuus on joki, joka virtaa kaupungin halki muodostaen kauniita kanaaleja.
      Viimeisenä lomapäivänä ajoimme Sirmioneen, jossa kävimme tutustumassa linnaan. Sisäänpääsy maksoi 4 euroa/hlö. Linnantorneista oli huikeat näkymät yli Sirmionen.
      Sirmionesta ajelimme Desenzanon kautta Breschiaan, jossa teimme isoissa ostoskeskuksissa viimeiset shoppailut.
      Bresciasta ajoimme taas autobaanaa pitkin Bergamon kentälle ja palautimme auton.
      Ihan mahtava reissu. Paljon ennätettiin kolmessa päivässä nähdä. Pohjois-Gardajärvi on ehdottomasti kauniimpaa ja viehättävämpää kuin tasaisempi etelä. Jos minut pitäisi valita missä majoittuisin viikon, valitsisin jonkun pohjoisen kaupungin, kuten Rivan, Malcesinen, Limonen tms.
      Meille sopi oikein hyvin, että olimme vain yhden yön kussakin hotellisssa, eipä tarvinnut ajella edestakaisin ympäri järveä, varsinkin kun aikaa oli vähän.
      1100 valokuvaa muistona reissusta! Onpahan taas mitä katsella ja ihastella!
      Ihanaa lomaa kaikille Gardajärvelle meneville.. lämpötila oli reilut 20 astetta ja aurinko paistoi lähes koko ajan.
      Karttoja saa ostettua paikanpäältä, mutta kannattaa hieman etukäteen miettiä missä haluaa käydä ja mitä kaikkea nähdä. Eikun googlettamaan vaan.. :)
      Niin, ja sellaisille jotka ei autoa vuokraa, lauttoja kaupungista toiseen kulkee todella paljon ja maksavat vain muutaman euron. Bussitkin kulki, mutta niistä meillä ei ole kokemusta.

    • kohta sinne

      Olipa hieno matkakertomus Gardajärveltä !! Kiitos !

      • Italiaan kesällä

        Kiva kertomus matkasta :) Saamme siitä muutaman hyvän vinkin omaa matkaamme varten. Lisää tälliaisia!


    • Mammanen

      Hienoa, kun jotkut jaksavat kertoa kokemuksistaan näin laajasti! Auttoi paljon matkan suunnittelussa!

    • mjokin

      Itsekin menossa heinäkuussa Desenzano del Gardaan. Tässä löytämäni laivojen aikataulu kesäksi 2011. Samoilla sivuilla lisää yhteyksiä.

      http://www.navlaghi.it/file/PDF_orari/NLG_BATTELLI estate 2011.pdf

      Tarkoitus olisi mennä junalla Desenzanoon ja sieltä käsin tehdä retkiä laivalla.

    • outi velllllllll

      pechierassa on kiva camping, jossa myös mökkejä. Sen nimi on camping Butterfly. Hinta määräytyy matkailuajankohdn mukaan.

    • satunnainen matkaili

      Jossain päin Gardaa on tai ainakin oli parikymmentä vuotta sitten jonkun suomalaisen kaverin ylläpitämä majoitus. Sattuisko kukaan tietämään moista? eli missähän päin olis ja minkä tasoinen paikka?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2021
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1515
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe