puvunvuokrauksesta

Tiina

Kuinka aikasin kannattaa olla "liikentessä", kun olen ajatellut vuokrata morsiuspuvun. Missäköhän hintaluokassa ne pyörii?

6

604

  Vastaukset

  • Jos sinulla on joku tietty puku mitä haluat, kannattaa olla ajoissa asialla. Itse varasin puvun maaliskussa eli lähes puoli vuotta ennen h-hetkeä... Vuokrahinta on 380 euroa.

  • En tosin hääpukua, vaan toisen juhlapuvun, ja lähdin myös jo 6 kk ennen tarvetta liikkeelle.
   Sesonkiaika on myös hääpuvuissa, eli kesäksi jos pukua tarvit, voi olla ettet enää mieleistäsi saakaan. Jos hääsi esim. vuoden päästä, lähtisin jo nyt hakemaan ja varaamaan pukua. Parisen viikkoa ennen puvun käyttöpäivää se tehdään sinun mittoihisi sopiviksi. Myöskin mahdollisen korsetin takia, on oltava ajoissa liikkeellä, niitä kun ei yleensä vuokrata vaan ne myydään, ja yleensä tilataan sinua varten liikkeeseen. ( jos ei sinulla jo omaa ole) Minun pukuni hinta taisi olla 200-250 €, mutta se ei hääpuku ollutkaan. Kyllä varmasti tuo jo mainittu 380 € on lähempänä, riippuen sitten muokkaustöistä, mitä pukuun tehdään ym.
   Eli ajoissa! :)

   • En lähtisi ihan niin aikasin liikkeelle. Ennen häitä saattaa paino muuttua hyvinkin paljon ja jos on hankkinut puvun 6kk aikasemmin saattaa se näyttää päällä sit h. hetkellä joko säkiltä tai makkaran kuorelta.( Vaikka siihen tehdäänkin muutoksia ennen häitä.) Jos varaa puvun noin paljon aikaisemmin niin kannattaa ainakin 2 kk ennen häitä käydä kokeilee että sopiiko enään koko puku


   • minä kirjoitti:

    En lähtisi ihan niin aikasin liikkeelle. Ennen häitä saattaa paino muuttua hyvinkin paljon ja jos on hankkinut puvun 6kk aikasemmin saattaa se näyttää päällä sit h. hetkellä joko säkiltä tai makkaran kuorelta.( Vaikka siihen tehdäänkin muutoksia ennen häitä.) Jos varaa puvun noin paljon aikaisemmin niin kannattaa ainakin 2 kk ennen häitä käydä kokeilee että sopiiko enään koko puku

    ...sinä koskaan vuokrannut pukua? Onko sinulle koskaan sanottu, että kannattaa olla ajoissa liikkeellä puvun vuokrauksen kanssa? Mistähän syystä minulle sanottiin, kun maaliskuussa menin vuokraamaan pukua elokuulle, että pukuvuokrausten kanssa on hyvä olla ajoissa liikkeellä, varsinki jos puvun vuokra ajoittuu sesonkiin =abit, kesähäät.
    Hääpuku varsinkin, on sesonkipuku, jos kesäksi meinaa mieluisen puvun itselleen saada vuokrattua, on todellakin hyvä olla ajoissa!
    Kyllähän niitä pukuja saa vielä vuokrattua, vaikka ei niin ajoissa olisikaan, mutta onko se sitten ihan mieluinen, se on toinen asia.
    Eikä puvun vuokraus ole ihan vain sitä, että käydään varaamassa se ja haetaan pois h-hetkellä.
    Ei todellakaan. Jaksan uskoa, että hääpuvun vuokrauksessa on vielä enemmän kontaktia, mitä minun kahdella käynnillä sielä ennen h-hetkeä.
    Puku on hyvä varata ajoissa, asiantuntijat liikkeessä kertovat, mitä sen kanssa edetetään ja tehdään. Miksi lihoisi 6 kk:ssa niin paljon, ettei vuokrapukuja voisi muokata sopiviksi? Raskaus nyt on yksi syy, mutta kyllä niitä mammamekkoja sitten on. Kyllä aika paljon saa lihoa/laihtua, enneku se valittu puku ei olisikaan sitten edes muutostöiden jälkeen hyvä.
    Se puku muokataan vuokraajan kropalle sopivaksi n. 2 viikkoa ennen käyttöä. Kyllä sen verran täytyy vuokraajalla itsekuria olla, että sen 2 viikkoa pystyy kilonsa kurissa pitämään, ja sen 6kk, milloin nyt puvun onkaan varannut, pitää huolta itsestään, että ei lihoisi ihan mahdottomia. Kyllähän sitä muutenki häiden alla pidetään itsestään huolta, niin miksi ei sitten pukuvuokrauksen takia?
    Hääpuvun vuokraukseen kun liittyy vielä ne kengät;löytyykö liikkeestä sopivia vuokralle, vai pitääkö ostaa. Huntu, hanskat, korut, korsetti...Ei näitä kaikkia ihan noin vain päätetä ja löydetä edes sopivia. Uskaltaisin väittää...
    Parempi olla ajoissa, ja katsoa mitä suuhunsa laittaa, kuin itkeä 2 kuukautta ennen häitä, että ei oo pukua..
    Puku, minkä maaliskuussa varasin, oli varattu jo seuraavalle helmikuulle, koska on sen ajan sesonkipuku.Että sillälailla.


  • kyllä kannattaa lähteä hyvissä ajoin katselemaan pukuja, hirveästi vaihtoehtojakin kun löytyy ja omanlainen pitäisi saada :) pukujen hinnoissa on eroja mutta ainakin täällä pohjanmaalla ne pyörii suurinpiirtein 200 euron hujakoilla (muutostyöt yleensä muuten kuuluu hintaan). Huntu ja alushame vuokrataan usein erikseen. Muutostyöt ja vika sovitus on lähempänä häitä (n. 2 viikkoa ennen) ja silloin voi puvunkin vielä vaihtaa jos on tullut katumapäälle :)

  • Tuli sen verran huono kokemus tuosta suomenpukuvuokraamosta että pakko jakaa. Vuokrattiin häihin kolmet puvut. Oltiin kaikki kolme käyty paikan pällä sovittamassa, vuokraamo otti mitat ja homman piti olla sillä selvä.
   Yksi meistä kävi valmiit puvut hakemassa ja kun vedettiin vaatteita päälle kotosalla huomattiin että olivat mokailleet jotain yhden puvun mittojen kanssa (housut oli pari tuumaa tiukat vyötäröltä). Kun heihin oltiin yhteydessä niin vastasivat että he eivät ole tehneet mitään virhettä ja että puvut olisi pitänyt vielä testata uudestaan noudettaessa.
   Asenne oli todella törkeä ja eivät ottaneet minkäännäköistä vastuuta vaikka virhe oli sen kokoinen että taustalla oli varmasti joku inhimillinen erehdys heidän päässään. Lopulta jouduttiin vuokraamaan uudet vaatteet toisesta paikasta eikä rahoja koskaan palautettu.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   303
   9635
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   147
   6603
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   236
   1377