nenäkannusta vaivaa?

nokkavaivuli

Kysyisin, onko muilla vastaavia ongelmia, ja onko syytä löytynyt. Kärsin siitepölyallergiasta ja olen saanut usein kaikkien tulehdusten jälkitautina outoja poskiontelukipuja, joille on tyypillistä se, että nenä on tukkeutunut ja poskia särkee niin kauheasti ettei saa unta, mutta lääkärillä ei löydy tulehdusta eikä paljon limaakaan. Moni tuttu suositteli sarvikuono-nenäkannua ja sain sen lopulta lahjaksi kolme vuotta sitten. Kun kokeilin sitä sääntöjen mukaan, sain kahden huuhtelukerran jälkeen niin kamalan nuhan, etten ole juuri koskaan sellaista kokenut. Lahjoitin sarvikuonon vähin äänin pois. No nyt ajattelin, että yksi kerta ei todista mitään. Sain jälleen tutut poskikivut infektion jälkitautina ja tällä kertaa käytin NHS-nenäkannua, joka "puristaa" suolaveden sieraimeen. Toinen sierain toimi kunnolla, niin että vesi tuli toisesta sieramesta pois, mutta pistävä kipu silmien alla oli HIRVEÄ. SInnittelin kuitenkin puoli kannua läpi ja siirryin sitten toiselle puolen. Vielä kauheampi kipu, eikä toisesta sieraimesta tullut mitään vettä ulos. Vesi ei liioin tullut suuhun eikä nieluun -- mihin se meni, kun se ei valunut takaisinkaan, kun kannun nokka tukki sieraimen? Joka tapauksessa olo ei parantunut vaan paheni, koko pää tuli kipeäksi. Jouduin ottamaan särkylääkkeen, että olisin saanut unta, ja vielä vuorokausi huuhtelun jälkeen olo on sekava ja tokkurainen, kuin päässä olisi kova paine.
Kaikki tutut laulavat nenäkannun ylistystä enkä muuta löydä netistäkään. Olenko ainoa, jolle se ei tunnu yhtään sopivan? Ja missä on vika? Pitäisikö kuvauttaa nenäontelo siltä varalta, että siellä on jokin jatkuvan pikkunuhan ja allergian aiheuttama täystukkeuma? Silloin kun viimeksi kuvattiin (noin 8 v sitten), lääkäri sanoi, että minulla on harvinaisen ahtaat ontelot, mutta ei sitten ehdotellut sen kummempaa (terveyskeskuslääkäri muuten).

Kertokaa kokemuksia, muut kuin ne joita nenäkannu on auttanut. Eikä kyse ole siitä että käyttäisin sitä väärin. Kuten sanoin, se toimii niin kuin pitäisi (paitsi viimeksi toisen sieraimen kohdalla) mutta vaikutus on huono.

4

2621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nokkavaivuli

      ps vielä suolaliuoksesta: olen käyttänyt nenähuuhteluun kädenlämpöistä vettä ja merisuolaa aina tarkasti ohjeen mukaisessa mitassa. Pitäisikö käyttää vähemmän suolaa, jos normaali suhde on minulle liikaa, ja kipu aiheutuu siitä?

    • fbgh

      Nenähuuhtelun jälkeinen nuha kertoo siitä ettei nenää ole niistetty kunnolla huuhtelun jälkeen. Huuhtelun jälkeen siis pää alaspäin ja suljetaan toinen sierain ja niistetään ja sen jälkeen toinen ja niistetään. Jos huuhteluvettä jää sisälle, on seurauksena kivut ja paineentunne jne.

      Kipu huuhtelun aikana voi kertoa väärästä suola-vesi suhteesta.

      Nämä ohjeet ovat oman kannuni käyttöohjeista.

      Jos nuo asiat ovat varmasti kunnossa, minä lähtisin sinuna kysymään asiaa lääkäriltä. itsellänikin on ahtaat ontelot ja ahdas nenä ja olen joutunut kantapään kautta opettelemaan omat niksini. Toisen sieraimen kautta onnistuu mallikelpoisesti, toisen kanssa pitää olla todella tarkkana asennon suhteen.

      Tuli mieleen sekin, että jos tunnet kipua silmän alla huuhdellessa, niin silloinhan sinulla on väärä huuhteluasento, sillä ei sen veden pitäisi mennä silmää kohti, vaan kulkea sieraimesta toiseen. Eli silloin pää olisi liikaa sivulle kallellaan. Tämä viimeinen kappale on syytä lukea vain mutu-tuntumana, tuli vain mieleen, en oel tarkistellut sitä mistään.

    • Terdis

      Komppaan edellistä - kipu jälkikäteen johtuu siitä, että nenäonteloihin on jäänyt vettä.

      Kipu huuhtelun aikana voi johtua siitä, että käyttämäsi vesi on liian lämmintä. Kokeile jäähdyttää vettä ensin. Vedenhän ei kuulu tuntua lainkaan. Toisaalta kipu voi johtua siitä, että nenäontelosi ovat ärtyneet tulehduksista ja niistämisestä. Niissä voi olla haavoja ja paljaita kohtia, jotka kirvelevät kun niihin menee suolaa.

      Asentosi on todennäköisesti myös väärä. Huuhdellessa tulee kunnolla kääntyä lavuaarin päälle ja kääntää päätä sivulle hengittäen rauhallisesti suun kautta.

      Jos käy niin, että vesi ei meinaa tulla toisesta sieraimesta ulos, pidä kannua paikallaan kauemmin. Jos ei nenä aukea, vaihda sierainta. Toisin päin vesi saattaa lähteä kulkemaan ja avaa näin myös tukkeuman.

    • hepskukk

      Kokemusta on silmänaluskivusta, tosi kirvelevää. Suolan liiallisuutta minäkin poistin, mutta ei parantanut tilannetta, vaikka vähensin ja kokeilin ilman suolaakin. Muuten kyllä onnistuu, mutta tuo asia on ihan tuskallinen. Kerroin siitä suolitelleelle lääkärille, niin hän sanoi, että jotkut lokerot ovat yksilöllisiä, toisilla ahtaampia. - Olen vältellyt sen käyttelyä ja yrittänyt selvitä erilaisilla suihkeilla, reseptillä ja ilman.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      78
      1443
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1225
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      105
      1113
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      954
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      141
      939
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      165
      880
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      832
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      814
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      685
    Aihe