Häpeän: olen huono mummo!

luuseri-mummu

Häpeän sitä, että olen huono mummo. Teen kaiken pieleen lapsenlapsieni suhteen.
Hoitoni ovat epäonnistuneet kymmeniä kertoja.

Nyt viimeksi näiden kahden, 4 ja 6-vuotiaiden poikien satunnaisen hoitopäivän jälkeen olin lähes sairaalakypsä.
Häpesin väsymystä, kun pojat haettiin pois. Yritin näyttää pirteältä: mummolta, joka selviytyy tilanteesta kuin tilanteesta.

Pojat riehuivat päivän aikana kuin heikkopäiset ja pompottivat minua paikasta toiseen:" Nyt pirtelöö, heti!" Kun menin valmistamaan sitä, he huusivat jo toisesta huoneesta:" Mummo, tänne heti, halutaan katsoa valokuvia, tuu jo, heti!"
Menin, valokuvia katsottiin 3 minuuttia, joista kuvista isompi rutisti kaksi kuvaa ruttuun. Samassa pojat jo keittiössä aukomassa pakastimen ovea, ja haluamassa jäätelöä ja pullaa.
Kun saivat pullaa, niin pienempi silppusi sen muruiksi lattialle. Kun sanoin siitä, ettei noin saa tehdä, poika alkoi potkia minua jalkoihin, huutaa, näyttää nyrkkiä ja kiroilla kuin rantarosvo.
Sen jälkeen pojat alkoivat hyppiä sohvalla ja huusivat, eikö se pirtelö ole jo valmis, he haluavat sen heti.
Pienempi halusi myös tussikynän, jolla piirrellä. Sanoin, että hän saa tavalliset värikynät.
Poika suuttui ja tuli nyrkittämään minua: v-ttu, h-vetti jne. Olin niin neuvoton kuin ikinä, hävetti kun en tiennyt, miten olisin tilanteen saanut hallintaan, päivä jatkui samaa rataa. Paikallaan pysymistä ei viittä minuuttia kauempaa. Tarjoamani ruoka oli pa-kaa, yökkiä, ällöttävää. Pienempi huitaisi lautasen lattialle. Isompi tyytyi vain yököttelemään. Pojat halusivat karkkia eikä mitään muuta. Limsaa minulla ei ollut, josta tuli itkukuorohuuto. Kaakaoon he tyytyivät, mutta halusivat laittaa puoli pakettia kaakaojauhetta yhteen mukilliseen. Kun en antanut, olin p-ska.
Oma avuttomuuteni hävetti. Totisesti.
Kun poikien äiti tuli hakemaan, kerroin että pojat olivat olleet hieman levottomia, aggressiivisia, ja lisäsin, että johtuu varmaan siitä, että ovat olleet flunssassa.
(halusin lieventää, tosiasiassa poikien käytös mummolassa aina tällaista, myös kotonaan)
Poikien äiti sanoi, että olen antanut varmaan pelata tietokonepelejä, siitä aggressiivisuus johtuu, pelit eivät sovi lapsille. Sanoin, etten ole antanut misään nimessä, niin kuin en antanutkaan.
Poikien äiti vaikutti niin epäuskoiselta vakuutteluistani, että tulin epävarmaksi. Poikien käytös johtui jotenkin minusta kuitenkin? Melkein uskoin itsekin antaneeni pelata, mietin, että oliko hetken pelattu Uno-korttipeli ja muistipelit vaikuttaneet riehumiseen. No, tulin järkiini, ei voinut niistä johtua.
Myöhemmin illalla tuli tekstiviestiä äidiltä, joka oli kysellyt poikien päivän kulumista. Pojat vesselit olivat keksineet mielikuvitustarinaa nuotion polttamisesta pihalla, ja muka olivat saaneet veistää terävällä puukolla puita, juosta sisävaatteissa ulkona, kiipeillä puissa, he muka eksyneet läheiseen metsikköön, olleet yksin saunassa, kun mummo meni kauppaan. Hohhoijaa!
Äiti tilitti tekstiviesteissä minua napakoin sanakääntein.
Hävetti. Hävettää vieläkin, koska olen päättänyt olla jonkun aikaa tapaamatta kullannuppusia ja hänen äitiään.

21

2365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummi myös..

      eihän mummon tarvitse jaksaakaan ja olla aina käytettävissä.Itse ovat lapsensa tehneet ja vastatkoon niistä vanhemmat.Kyllä lasten kanssa saa mennä väsyksiin asti, mutta onni kun niistä pääsee sitten eroonkin:)saa huilata välillä.

      Pitäs kait olla yhteiset kasvatuslinjat vanhempien kanssa kaakaoista jne.muuten saat aina olla antamassa, etsimässä herkkuja.. Monikin ajattelee että ne lapsenlapset ne on niin semmosia niitä voi hemmotella jne.Ei kaikkia voi.Joitan voi??riippuu varmaan luonteesta ja monista asioista. Jaksuja mummulle, älä luovuta hyvä mummi sinä olet.Ihanaa kevättä teille ja yhteisiä kivoja hetkiä

    • luuseri-mummu

      Iso kiitos vastauksestasi! KIITOS! Myös iloista kevättä sinne "mummi myös". :))

    • mummo minäkin

      Ei sussa mitään vikaa ole. Minä olen jo valmiiksi ilmoittanut lapsilleni, että en ole sitten mikään lasten hoitaja ja jos on katsottava lastenlapsien perään niin,
      teen sen samoilla säännöillä ja otteilla kuin olen teidätkin hoitanut.
      En nyt kurittanut ole mutta, huutanut punaisena kuin paloauto, säännöt on selvät ja kyllä lapset oppii jo pienenä talon tavoille, mitä voi ja saa tehdä missäkin paikassa.
      Jaksamista sinne olet ihan hieno mummu ja täällä toinen.

    • luuseri-mummu

      Kiitos lohduttavasta viestistä!
      Ehkä olen ollut liian kiltti, täytyy miettiä asiaa ja kääntää nokka korjauskurssille... ja tajuta, että mummuilla on oikeutensa olla "oma itsensä" ja rajat jaksamiselle.


      Hyvää kevättä sinnepäin "mummo minäkin"!

    • ala arvoinen

      Mummu olen minäkin.

      Mitään erikoisia tarjoamisia ei ole ja leivomme yhdessä kun haluamme hyvää. Minulla on 5 v. kerran viikossa hoidossa. Leikimme ja luemme olemme tietokoneella ja syömme..

      Mummolassa omat sääntönsä, eikä niitä sanele tai muuta edes miniä, vaikka välillä yrittää pompottaa.

      Miniä keksii juttuja, jopa valehtelee minulle, MINUN sanoneen...
      Miniä uhkailee ja kiristää lasta, ettei pääse mummulle...

    • Miten niin huono mummo? Minäkin opin kiroilemaan 10-vuotiaana. Niin, että vidut sä oo mummona sen hunompi. Mutta jos kaipaat ikäistäsi juttukaveria niin katso Internetistä. www.mummollekaveri.fi

    • luuseri-mummu

      Olen 52-vuotias vanhus.
      Kaipa on etsittävä ikäistäni juttuseuraa tähän yksinäiseen raihnaisuuteeni.
      Ehkä joku rasvaisi rollaattorini pyörät kuntoon, että pääsisin puluja syöttelemään puistoon. :D

    • kaakaota

      Tuo lapsien riehunta kuulostaa ihan tutulta, tuollaistahan se juuri on, ei kuulosta mitenkään kummalliselta. Tsemppiä olet varmasti ihan hyvä mummo.

    • sokeri vispuuttaa

      Lapset on pumpattu täyteen sokeria ja aspartaamia, lisäaineita sekä nopeita hiilihydraatteja, ei ihme että he riehuvat kuin heikkopäiset.

      Lasten ruokavalio täytyy välittömästä muuttaa järkeväksi. ihan oikeasti esim aspartaami on hermomyrkky, joka on erityisen haitallinen lasten kasvaville aivoille. Todennäköisesti kullannuput kärsivät myös d-vitamiinin ja rasvahappojen puutteesta. Suosittelen kalaöljykapseleita päivittäin, ne tekevät ihmeitä!

      Ei tuollainen riehunta ole normaalia, se on kemikaalihumalaa. Anna lapsille hyvää puhdasta oikeaa ruokaa. Sinä määräät: herkut on loppu! Älä anna itseäsi nyrkittää. keskustele vakavasti tyttäresi kanssa lasten hoidosta, käytöstavoista ja ruokinnasta.

      Muuten on koulussa kohta kaksi adhd:tä, joita opettajat eivät saa pidettyä kurissa.

    • eräs lapsenlapsi

      Mikset kurittanut lapsia. Minun mummoni nuhtelee aina, kun tekee jotain väärin. Olisit sanonut kovalla ja uskottavalla äänellä noin ei saa tehdä. Lapsenlapsiltasi puuttuu selväsit kuri. Heillä ei ole ilmeisesti ketään henkisesti vahvaa auktoriteettia elämässään. Tuo kuvaamasi fyysinen väkivalta kuulosta melko ihmeelliseltä, miksei siihen ole puututtu. Ja voithan ehdottaa miniällesi, että otat lapset kylään vain yksi kerrallaan, jolloin pystyt paremmin hallitsemaan tilannetta. Millaisiahan poikia lapsenlapsistasi kasvaa, jos eivät osaa yhtään käyttäytyä ja olla kohteliaita vanhuksille?

    • TämäToimii.

      Heitä lukkojen taakse kunnes rauhoittuvat. Jos poikien äiti valittaa, katkaise kaikki suhteet.

    • Tuoko rakkautta?

      Sitähän kirjoittaja: Tämä toimii juuri haluaisi, älkää menkö ihmiset lankaan. Siksi tuo kiero huono tänne kirjoittaakin. Omassa elämässään taitaa nyt juuri taas mennä aika huonosti. Sen tietää siitä, että silloin tänne palstalle tulee aina tämän tyyppistä tekstiä, olen sen oikein pannut merkille ja monet muut tutut myös. Kaikki on tallennettu todistusaineistoa varten.

      • Todistusaineistoako.

        Vai et todistuaineistoa varten. Kuule... Mee ny heti hakee oikein ErikoisLekurilta oikeat napit salaliittoteorioitasi varten ja jopa jatkuvasti kuulemasi kuiskaukset ei kuulu jatkossa...


    • jk

      vai niin

    • Äiti 87

      Heippa mummo!

      Vaikutat kyllä niin ihanalta ja rakastavalta. On todella ikävä, ettei lapsenlapsillesi ole opetettu käytöstapoja. Sinun on otettava tämä asia puheeksi lasten vanhempien kanssa. Toivon sinulle aurinkoista kevättä ja voimia jaksaa. Lapset todella osaavat imeä meistä kaikki mehut, mutta jaksettava vain on. Ihanaa, että autat nuoria vanhempia!!! Voimia sinulle!

    • 30.3.12

      Hei!
      Et sinä, Luuseri-mummo, mitään häpeä vaan piilotat miniälle tarkoitetut haukut muka-häpeään.On kyllä viisaanpaa kuin että antaisit tulla täydeltä laidalta. Ja vaikeaa sinun on hoitaa lapsia, jotka ovat noin kurittomia..

      Minun lapsenlapseni ovat oman tyttäreni lapsia ja sen takia tilanteeni on helppo. Pojan vaimon kanssa tulee luultavasti aina jtn nokkapokkaa.

      Olen ollut huono, vaikkakin paljon yrittänyt kasvattaja. Mutta lapsenlapseni ovat iloksen huippuja ja olen saanut korvausta kärsimyksistäni.

      Jaksamista kaikille, hyville, huonoille ja keskinkertaisille

    • neuvojainen

      Älä ota, eivät kunnioita tarpeeksi eivätkä osaa käyttäytyä.. huhhuh

    • Hieno Mummi olet...

      Vaikutaa vahvasti sinun olevan todella kiltti ja fiksu ja ne pikkuiset ovat kauhean rauhattomia johtuen tyttelisi harjoittamasta kasvatuksesta kun rajoja ei ole ollut, Olisipa minulla noin hieno mamma niin olisin kiitollinen.

    • Mummelix

      Onpa sulla huonosti kasvatettuja lapsenlapsia! Taitaa olla suvussa joku auktoriteettiongelma.

    • Anonyymi

      Itse olen täysin epäonnistunnut mummu.
      En kelpaa vaikka ammattina on lastenhoitaja.
      Hoidin liikaa, annoin kaikkeni pienten eteen.
      Mitä voin kun odottaa että lapse5 tulee itse luokseni.

      • Anonyymi

        No nii olen mummo, mutta en missään suuressa vastuussa lasteni lapsista. Mummona on kyllä kiva olla, mutta olen myös paljon muuta.
        Hauskaa, että jotkut pitävät mummoutta epäonnistumisena.
        Mie elän vain tätä elämää kävi lapset, lapsenlapset, sitten tai ei.
        Minua ei saa kukaan sotimaan lapsien kautta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe