että osaa olla hankalaa..

japadijap

Mä oon mennyt ihan solmuun näissä kissan ruokinta-asioissa, kun erehdyin tänne seuraamaan keskustelua.Mulla on noin 3kkn ikäinen Maine coon urospentu, enkä nyt tiedä, että millä sitä kannattais ruokkia. Sain kasvattajalta toki ruokintaohjeet ja ostin kasvattajan suosittelemaa ruokaa. Se nyt sattuu olemaan Royal Caninia, ja täältä oon ymmärtänyt, että se ei todellakaan ole hyvää ruokaa, kuten itse olen luullut. En sen ihmeemmin lukenut mitään tuoteselosteita ruokaa ostaessani, koska luotin tietysti täysin kasvattajaan tässä asiassa, ja nyt oon ihan ihmeissäni. Ja jos näin on, että löytyy huomattavasti parempiakin merkkejä, niin voisko joku niitä kertoa?Haluaisin toki ruokkia kissaani mahdollisimman hyvällä ruoalla, jo senkin takia, että kyseessä on iso rotu jonka kasvuun haluan käyttää parasta mahdollista ruokaa. Kuivaruokaa kissallani on jatkuvasti tarjolla, onko se hyvä asia?siitäkin tuntuu olevan eriäviä mielipiteitä runsaasti. Entäs kun märkäruoan päivittäinen määrä pitää arvioida sen mukaan, että syökö kissa muutakin. No toki syö kuivaruokaa jonkin verran, kun sitä on tarjolla, mutta vaikea mun on arvioida, että minkä verran sitä menee, ja minkä osan päivittäisestä ravinnontarpeesta se täyttää. Ohjeen mukaan ton ikäsen pennun pitäis syödä ainakin 3 pussillista märkäruokaa (85g/pss)päivässä, musta se kuulostaa aika paljolta?
Kasvattajan ohjeistus oli ruokkia kissa kerran päivässä, mutta olen kuitenkin antanut ruokaa 3 kertaa päivässä, kun eihän pikkiriikkiseen vatsalaukkuun mahdu paljoa kerralla ja jos mä laitan koko päivän annoksen kerralla kuppiin, niin siitä menee suurin osa roskiin kun se ehtii kuivua jo hetkessä. Mitä enemmän täällä käy lukemassa ruokinta-aiheista keskustelua, sen enemmän menee sekasin.. Mulla on ollut aikasemmin maatiais-kissoja vuosia sitten, mutta niitä ruokittiin ihan marketin ruoilla ja hyvin nekin jakselivat. Senkin vuoksi mua hiukan ihmetyttää tää keskustelu ja kiistely siitä, että miten pitäis toimia. Toki itsekin kuitenkin haluan kissalleni vain parasta ja siksi tämä viesti. Kiitos jos joku viitsii kommentoida ja ohjeistaa :)

48

3760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissojen ruokinnasta

      Royal canin ruokaan käytetaan ilmeisesti säilöntäainetta, joka on ihmisruoissa kielletty sen takia että aiheuttaa syöpää.

      Monet antavat kissoille ruoka vain kerran päivässä, ja minusta outoa koska kerralla pitäisi itsensä ahtaa täyteen. Itse olen kissojen antanut syödä pentuna sen verran kuin haluaa ja ruokaa useita kertoja päivässä. En ole koskaan mitään annosohjeita katsonut, koska ne ovat vain suuntaa-antavia, jokainen kissahan on yksilö.

      Itse annan aikuisille kissoilleni 3xpäivässä n.50g purkkiruokaa/lihaa/kalaa ja välipalaksi raksuja 3-5 kertaan päivässä. Kaikki ovat normaalipainoisia, en tiedä onko tuo jonku mielestä liikaa/liian vähän mutta hyvässä kunnossa ovat.

      Jotkut pitävät kuivaruokaa tarjolla kokoajan toisista se on ehdoton ei. Itse en pidä, johtuen siitä että yksi kissani rakastaa raksuja ja ahmisi kaikki heti. Mutta kaverillani on kissoja, joilla kuivaruokaa kokoajan tarjolla, ja eivät kissat niitä ylettömästi syö ja ovat normipainoisia. Riippuu varmaan kissan luonteesta, että millainen raksuhirmu on:D

      Kyllähän kissa ilmoittaa kun on nälkäinen. Itse antaisin kerralla puolet tuosta pussista, ja jos haluaa myöhemmin lisää ruokaa niin sitten taas loput. Kyllä se ruoan määrä alkaa hahmottua kun kisun kanssa jonki aikaa tutustuu. Esim. työpäivän ajaksi kannatttaa laittaa koko pussillinen ruokaa kuppiin, ettei lopu kesken jos nälkä yllättääkin.

      Pääasiassa suosittelisin antamaan purkkiruokaa, jolloin kissa saa myös nestettä. Hyviä kuivaruokamerkkejä ovat mielestä applaws, mastery,ziwipeak ja orijen. Acanaan on ilmeisesti tehty jotain muutoksia ja laatu kärsinyt.

      • doremifasola

        Minusta tuo ruokamäärä kuulostaa aika paljolta, varsinkin jos kissasi ovat aikuisia ja leikattuja? Ehkä ne sitten liikkuvat niin paljon, että energiaa kuluu runsaasti? Ja riippuu tietysti siitäkin, paljonko kuivamuonaa annat kerralla.

        Meillä on 2 erittäin aktiivista itämaista kissaa. Syövät 2 x päivässä märkäruokaa n. 50g ja lisäksi molemmille annetaan päivittäin kuivaruolla täytetty raksupallo, josta saavat askarrella kuivaraksunsa itse ulos.
        https://www.zooplus.ie/bilder/slimcat/treat/ball/1/103553_multivet_slimcat_1.jpg

        Tästä huolimatta varsinkin uroskissalle on alkanut kertyä vähän löysää masua. Syötämme samoja ruokamerkkejä, mitä teilläkin on käytössä.


      • kissojen ruokinnasta
        doremifasola kirjoitti:

        Minusta tuo ruokamäärä kuulostaa aika paljolta, varsinkin jos kissasi ovat aikuisia ja leikattuja? Ehkä ne sitten liikkuvat niin paljon, että energiaa kuluu runsaasti? Ja riippuu tietysti siitäkin, paljonko kuivamuonaa annat kerralla.

        Meillä on 2 erittäin aktiivista itämaista kissaa. Syövät 2 x päivässä märkäruokaa n. 50g ja lisäksi molemmille annetaan päivittäin kuivaruolla täytetty raksupallo, josta saavat askarrella kuivaraksunsa itse ulos.
        https://www.zooplus.ie/bilder/slimcat/treat/ball/1/103553_multivet_slimcat_1.jpg

        Tästä huolimatta varsinkin uroskissalle on alkanut kertyä vähän löysää masua. Syötämme samoja ruokamerkkejä, mitä teilläkin on käytössä.

        Kyllä kissat on aikuisia, leikattuja poikia. Kissat kyllä liikkuvat aika paljon, aina kun sää sallii valjaissa ulkoillaan, talvi pakkasilla vähemmän mutta kesäisin saattaa vierähtää parikin tuntia ulkona. Toinen takapihalla oleva terassi verkotettu kissoja varten, saavat siellä vapaasti touhuta kesällä ja talvellakin vähäsen.
        Sisälläkin olen yrittänyt kehitellä erilaista touhua ja kiipeilypaikkoja kattoon asti, jotta liikkuvat mahdollisimman paljon ja olisi ajan kulua silloinkin kun en itse ole leikittämässä. Isä kun on puuseppä on rakentanut olkkariin seiniä pitkin menevät kulkureitit/nukkumispaikkoja katon rajaan asti.
        En ole koskaan raksuja mitannut et paljonko annan, mutta aika pieniä on kyllä ne annokset. Ehkä en siihen määrään ole tuossa niin huomiota kiinnittänyt, kun ei niitä paino-ongelmia ole kissoilla koskaan ollut.


    • japadijap

      kiitos paljon viestistäsi, tuosta oli jo paljon apua. Itsekin olen antanut pennulle märkää ruokaa aika lailla sen mukaan, miten ruokaa pyytää, tuntuisi kisu pitävän hyvin huolen ruoan saannista. Ja kun tässä töihin lähden, niin sitten tietty laitan isomman määrän kerralla, jotta pärjää työpäivän ajan. Just sitä mietinkin, että eikös kissat aika lailla syö tarpeensa verran, jos ruokaa on tarjolla, vai onko ahmatti-kissoja jotka syövät juuri niin paljon kuin vain kuppiin laittaa? Kyllä meillä ainakin pentu säännöstelee ruoan syöntiä, eikä välttämättä syö kerralla kaikkea, mutta palaa hetken päästä taas jatkamaan. En vaan tietenkään haluaisi että pennusta tulee liian pullukka, vaan että pysyisi solakassa kunnossa ja ainakin nyt on hyvinkin sopusuhtainen. Kuivaruoasta kissani ei juurikaan välitä ainakaan vielä, mutta välillä käy muutaman raksun syömässä lähinnä märkäruokaa odotellessaan. Luulen, että jos kissa alkaa kallistumaan lähinnä kuivaruokaan, niin alan sen antamista säännöstellä, nyt sitä on tarjolla jatkuvasti. Täytyy mennä käymään eläinkaupassa ja tutustua huolellisesti eri ruokamerkkien tuoteselosteisiin ja valita jotakin enemmän lihapitoista ja katsoa, ettei nyt ainakaan mitään syöpää aiheuttavia aineita ruoasta löytyisi. Kuinka paljon annat kissoillesi tuoretta lihaa ja mitä lihaa annat?

    • kissojen ruokinnasta

      Jotkut kissat osaa kyllä olla ahmatteja. Kuten tämän minun ahmatti poika joka syö kaikki raksut jotka vaan saa tassuihinsa, mutta mitä olen kuullut niin tämä ahmiminen on yleensä kohdistunut kuivaruokaan. Itsestä tuntuu että tämä meidän poika ajattelee niin, et jos hän ei näitä raksuja nyt syö, joku muu voi ne syödä ja pakko ahmia kaikki heti. Sehän on varmasti eriasia kun on yksi kissa, sillä ei ole pelkoa että joku muu saattaa käydä ruokaa maistelemassa, meillä on tällä hetkellä neljä kissaa ja viides on varattuna.

      Pennuthan kasvavat ja ovat kovia syömään,siksi en olekaan sitä ruokaa koskaan pieneltä pihistellyt että saa varmasti tarpeeksi syödäkseen. Harva kissa varmaan tulee pentuaikana ylipainoiseksi, aikuisiällä se paino alkaa helposti kertyä ja ruokaan kannattaakin satsata rahallisestikin, monet markettiruoat sisältävät paljon mm. vehnää joka lihottaa kissoja.

      Lihaa annan kaikkea mitä itsekin syön. Yksin kun asun ja lihapakkaukset on suuria yhdelle, annan osan lihasta kissoille silloin kun se on maustamatonta, eli lähes joka päivä. Raan lihan syönti on vähän "kissakohtaista", laitan kaikille kuppiin ehkä 30-40g lihaa ja syövät minkä haluavat, toiset enemmän toiset vähemmän, riippuen mitä lihaa tarjolla, kaikki kun ei kaikista lihoista niin tykkää.
      Kalaa annan kerran viikossa, yleensä seitä, ja lohta vähän joukkoon. Kalat annan aina keitettynä kun eivät raakana kelpaa. Joskus herkkuna saatan laittaa sekaan pari katkarapua:)
      Kalaa ja raakaa lihaahan kannattaa antaa ihan minimäärä pennulle kerralla, että pieni maha siihen tottuu.

      Varmaan monet keksii tästäkin ruokintatavasta paljon negatiivista, mutta itse olen kokenut sen hyväksi ja meille sopivaksi.

      Ja mainostan tässä vielä tuota zooplus.fi sivustoa. Sitten kun olet päättänyt kissallesi sopivan ruoan/ruoat, kannattaa tuota sivustoa selailla josko se sieltä löytyisi. Itse säästän paljon rahaa, kun tilaan tuolta kaikki märkäruoat ja lähes kaikki raksut.

    • japadijap

      kiitos jälleen viestistäsi. Olen käynyt tuolla Zooplus.fi sivustolla jo katselemassa ruokavalikoimaa, toistaiseksi lähinnä verrannut RC-ruokien hintoja esim. Mustin &Mirrin hintoihin, osa näyttäisi olevan halvempia mutta eivät ihan kaikki. En tiedä kuinka on muiden merkkien kohdalla.
      On ollut jännä huomata ihmisten suhtautuminen tähän kissan ruokinta-asiaan. Monet tuttavat eivät kertakaikkiaan käsitä, että haluan ruokkia kissaani eläinkauan ruoilla ja maksaa niistä huomattavasti enemmän kuin markettien ruoista. Jotenkin tuntuu vahvana elävän käsitys, että kissa voisi elää ihan pelkillä ruoan tähteillä tai korkeintaan markettien ruoilla. Koirien ruokintaan ihmiset tuntuvat satsaavan ihan eri tavalla, jännä juttu. Toisaalta, olin itsekin ihmeissäni, että kissanruoka valikoima on ihan yhtä laaja kuin koirien, nyt kun aloin itsekin asiaan perehtymään.
      Toistaiseksi olen antanut pennulle possun lihasuikaleita, joista ainakin tykkää kovasti, täytyy seuraavaksi kokeilla muuta.

      • kissojen ruokinnasta

        Monet ihmisethän ajattelee että kissa ei ole samanarvoinen esim. koiraan nähden.
        Liian usein näkeekin ilmoituksia joissa annetaan kissanpentuja ilmaiseksi. Jos ihminen ottaa rotukoiran, monet ajattelevat sitä sijoituksena johon kannattaa uhrata rahaa, tonnin koiran täytyy syödä hyvää ruokaa, ilmaiselle kissalle kelpaa suunnilleen kaurapuuro........surullista. Suomessahan koirista ollaan valmiita maksamaan, kissoista harvemmin.


    • ghhg.

      Nyt on kevät tulossa ja luonto tarjoaa parasta ruokaa, mitä kissalle on saatavissa.

    • kissapalstailija

      Royal Canin ei ole mikään laadukas ruoka, vaikka on tunnettu merkki. Osana markkinointia sillä on hyvä kasvattajaohjelma, eli kasvattajat saavat ruuista alennusta, tavaraa pentupaketteihin, ja erilaisia esitteitä. Siksi kasvattajat sitä mainostavat.

      Tosiasiassa, tuon syöpää aiheuttavan säilöntäaineen lisäksi, RC:n Maine Coon-ruoka sisältää noin 50% kasviperäisiä tuotteita, ja noin 30% lihaa. Vain noin puolet proteiinista on siinä lihaperäistä, eikä se käytä lainkaan tuoretta lihaa valmistusaineena. Kaikki "liha" on erilaisia jauhoja. Se sisältää vehnää, maissia ja soijaa, jotka kaikki voivat aiheuttaa kissalle allergista oireilua ja löysää ulostetta.

      Verrattuna esim. Orijeniin: 75% lihaa, 25% kasviksia, ei soijaa, ei maissia, ei vehnää, vain tuoretta lihaa ja kalaa, ei kasvisproteiinilisiä, eli kaikki proteiini on lihaperäistä.

      Voit tutkia ruokien tietoja itse näistä linkeistä ja tehdä omat johtopäätöksesi:
      http://www.royalcanin.co.uk/PDF/maine_coon_pdf.pdf
      http://www.orijen.fi/download.php?f=3fc458a283337863d6de3a1e834694bd&target=0

      Kissan tulisi syödä useita kertoja päivässä, sillä ei ole leijonan tai tiikerin ruuansulatus. Kolme on mielestäni paras ja sitä myös kissaklinikka Felinan eläinlääkäri suositteli meille.

      Ohjeellisia ruokamääriä voi tulkita niin, että jos esim. raksua suositellaan 60g/pv, yksi annos on sen 20g. Kolme pussia märkäruokaa, niin yksi annos on 1pss. Voit ruokkia 20g 1 pss 1 pss tai 20g 20g 1 pss.

      Raksujen pitäminen kupissa koko ajan ei haittaa muutoin kuin että joskus kissat eivät oikein malta keskittyä ruoka-aikana märkäruokaansa ja loppu siitä pilaantuu. Toiset taas syövät sitten niin paljon, että lihovat. Jos raksujen jatkuvasta tarjoilusta ei ole kumpaakaan haittaa, ne voi pitää ihan hyvin esillä koko ajan ja antaa kissan säädellä syömiään määriä.

      Suosittelisin sinulle aluksi siirtymistä Orijenin raksuun. Vähitellen, viikon-parin kuluessa lisää aina uuden raksun määrää ja vähennä vanhan, näin kissanpennun maha ei mene sekaisin liian nopeasta muutoksesta ja hän myös tottuu uuteen ruokaansa helpommin.

      Muita hyviä raksumerkkejä, siis parempia kuin tuo RC: Acana, Applaws, Almo Nature, Ziwipeak, Power of Nature, Sanabelle, ANF, Felidae, Cimicao, James Wellbeloved.

      Hyviä märkäruokamerkkejä esim: Miamor, Animonda, Feline Porta 21, Mjau.

      Todella hyvää kissa-aiheista keskustelua ja myös Maine Coon-keskustelu, löytyy forumilta: http://www.kissamaailma.net/cgi-bin/yabb/YaBB.pl
      Kannattaa lukea säännöt huolellisesti ja kirjoittaa siistiä kieltä, niin sopeutuu hyvin mukaan!

    • japadijap

      kiitos oikein paljon näistä asiallisista ja asiantuntevista kommenteista ja neuvoista, tässä tuli paljon tärkeää asiaa!!Ehkäpä tästä nyt alkoi muodostua jonkinlainen tolkullinen kuva tuosta ruokinta-asiasta.

      • 7+9

        Millä perusteella oletat kirjoitusten olevan asiantuntevia? Lähinnä ne vaikuttavat elämästä vieraantuneiden kissätätien kiihkoilulta.


      • miten se
        7+9 kirjoitti:

        Millä perusteella oletat kirjoitusten olevan asiantuntevia? Lähinnä ne vaikuttavat elämästä vieraantuneiden kissätätien kiihkoilulta.

        että yrittää ruokkia kissansa hyvin on kiihkoilua? Ja kissastaan hyvin huolehtiminen ei tarkoita että olisi elämästä vieraantunut, vaikka kissoistaan huolehtii kyllä muullekin elämälle jää aikaa


      • elämä on valintoja
        miten se kirjoitti:

        että yrittää ruokkia kissansa hyvin on kiihkoilua? Ja kissastaan hyvin huolehtiminen ei tarkoita että olisi elämästä vieraantunut, vaikka kissoistaan huolehtii kyllä muullekin elämälle jää aikaa

        Yleensä vielä se, että kissojen ravitsemus on kunnossa, estää paljon ongelmia. Hammaskivi, diabetes, lihavuus, pissavaivat jne, joiden takia rampataan eläinlääkärillä, maksavat rahaa ja aikaa.

        Kun uhraa tovin kissan ruokavalion kuntoon laittamiselle alussa, on huoletonta elämää monta vuotta edessä.


      • luonnon antimet
        elämä on valintoja kirjoitti:

        Yleensä vielä se, että kissojen ravitsemus on kunnossa, estää paljon ongelmia. Hammaskivi, diabetes, lihavuus, pissavaivat jne, joiden takia rampataan eläinlääkärillä, maksavat rahaa ja aikaa.

        Kun uhraa tovin kissan ruokavalion kuntoon laittamiselle alussa, on huoletonta elämää monta vuotta edessä.

        Kissa laittaa itse ruokavalionsa kuntoon kun sille antaa siihen mahdollisuuden. Kun kissa saa saalistaa ruokansa, saa se tuoreen ja parhaan mahdollisen ravinnon lisäksi liikuntaa sekä mahdollisuuden toteuttaa lajityypillistä käytöstään.


      • tästäkin on
        luonnon antimet kirjoitti:

        Kissa laittaa itse ruokavalionsa kuntoon kun sille antaa siihen mahdollisuuden. Kun kissa saa saalistaa ruokansa, saa se tuoreen ja parhaan mahdollisen ravinnon lisäksi liikuntaa sekä mahdollisuuden toteuttaa lajityypillistä käytöstään.

        jauherrru kymmeniäkertoja. Kissa on samanlainen lemmikkieläin kuin esim. koira, eikä kukaan päästä koiraa vapaaksi ulos hankkimaan ruokaa


      • luonnon antimet
        tästäkin on kirjoitti:

        jauherrru kymmeniäkertoja. Kissa on samanlainen lemmikkieläin kuin esim. koira, eikä kukaan päästä koiraa vapaaksi ulos hankkimaan ruokaa

        Ei kissa ole ollenkaan samanlainen kuin koira. Koira on paljon jalostetumpi eläin ja harva nykyisistä lemmikkikoirista kykenisi hankkimaan ravintoaan luonnosta. Sen sijaan kissalla on vielä jäljellä kyky saalistaa ruokansa ja se on sille suorastaan helppoa suotuisissa oloissa.


      • no entäpäs
        luonnon antimet kirjoitti:

        Ei kissa ole ollenkaan samanlainen kuin koira. Koira on paljon jalostetumpi eläin ja harva nykyisistä lemmikkikoirista kykenisi hankkimaan ravintoaan luonnosta. Sen sijaan kissalla on vielä jäljellä kyky saalistaa ruokansa ja se on sille suorastaan helppoa suotuisissa oloissa.

        sitten hevonen? Hevosellehan ruokaa löytyy jokapaikasta, voit jopa saada pihalle ilmaista lannoitetta, jos heppa tulee tontillesi ruokailemaan.


      • fghtt4r
        no entäpäs kirjoitti:

        sitten hevonen? Hevosellehan ruokaa löytyy jokapaikasta, voit jopa saada pihalle ilmaista lannoitetta, jos heppa tulee tontillesi ruokailemaan.

        Harvemmin sisähevosia tietääkseni pidetään. Ehkä jopa idiootin sisäkissanomistajan aivotoiminta keksii tiettyjä eroja kissan ja hevosen kohdalla. Vaikkapa koko ja sen vaikutus ympäristölle jne.


      • miten hevosen koko
        fghtt4r kirjoitti:

        Harvemmin sisähevosia tietääkseni pidetään. Ehkä jopa idiootin sisäkissanomistajan aivotoiminta keksii tiettyjä eroja kissan ja hevosen kohdalla. Vaikkapa koko ja sen vaikutus ympäristölle jne.

        on haitallinen ympäristölle kissaan nähden? Hevonen on aitauksessa=kissalle voi rakentaa pihalle häkin ulkoilua varten. Hevosella ratsastetaan=kissa ulkoilutetaan valjaissa.

        Esim. hiiret, rotat, monet lintulajit, marsut,kanit,hamsterit....listaa voi jatkaa pitkältikin. Pystyvät myös hankkimaan ruokansa itse, mutta ovat 100% sisäeläimiä, toisin kuin monet kissat jotka ulkoilevat valvotusti.


      • fghtt4r
        miten hevosen koko kirjoitti:

        on haitallinen ympäristölle kissaan nähden? Hevonen on aitauksessa=kissalle voi rakentaa pihalle häkin ulkoilua varten. Hevosella ratsastetaan=kissa ulkoilutetaan valjaissa.

        Esim. hiiret, rotat, monet lintulajit, marsut,kanit,hamsterit....listaa voi jatkaa pitkältikin. Pystyvät myös hankkimaan ruokansa itse, mutta ovat 100% sisäeläimiä, toisin kuin monet kissat jotka ulkoilevat valvotusti.

        Vapaana kulkeva hevonen on kokonsa vuoksi vaaraksi ihmisille, autoille yms. Kissa sen sijaan on pieni, eikä siitä ole vaaraa. Ehkä jopa sinä ymmärrät asian kun oikein pinnistelet.

        Mitä nuo luettelemasi eläimet tähän kuuluvat?


      • siis kulkeehan
        fghtt4r kirjoitti:

        Vapaana kulkeva hevonen on kokonsa vuoksi vaaraksi ihmisille, autoille yms. Kissa sen sijaan on pieni, eikä siitä ole vaaraa. Ehkä jopa sinä ymmärrät asian kun oikein pinnistelet.

        Mitä nuo luettelemasi eläimet tähän kuuluvat?

        luonnossa nytkin vapaan mm. poroja ja hirviä. Varmasti steriloitu/kastroitu hevonen on pienempi haitta kuin hirvi tai poro uros. Itselläni on tuttu jolla poronsarvi mennyt kädestä läpi kun kiima aikana uros poro päälle kävi.
        Ja kesy hevonen ei ihmisen päälle käy, ellet sitten itse mene tahallaan ärsyttämään.

        Kissathan ovat ympäristölle haitallisia, muistan joskus lukeneeni miten lintukannat ovat joillain alueilla pienentyneet kissojen vapaan ulkoilun takia. Vai onko väliä vain sillä, aiheuttaako kyseisen eläimen vapaana olo haittaa juuri sinulle?

        Meilläpäin ongelmaksi ovat muodotuneet ihmiset jotka pitävät etenkin leikkaamattomia uros kissoja vapaana. Varastossa tein kevät siivouksen, nostin grillin takaterassille johon unohtui yön ajaksi. Olikin sitten yöllä merkattu, tämän kyseisen kissan(joka ainoa yö laukkoo pihallemme) omistaja ei todellakaan ollut kiinnostunut tulemaan pesemään grilliä. Oma vika kun kuulemma jätin ulos. Meiltä on sotkettu myös lasten hiekkalaatikko, pihakeinu pehmusteineen. Seinillä ja terasseilla näkyy jälkiä ja haisee, ei todellakaan oikein.

        Vapaana olevasta kissasta voi siis olla haittaa myös ihmisille. Sekään ei ole kivaa että yöllä herää kauheaan rääkymiseen kun vieraat kissat tappelee pihalla ja omat kissat sisällä ihan säikkynä.

        Tuo eläin lista sisältää sinulle esimerkkinä eläimiä, jotka ovat pieniä ja hankkivat hyvinkin ruokansa itse ulkona, mutta eivät yleensä pääse ikinä ulos. Toisin kuin kissat, jotka hyvän ja lemmikistään välittävän omistajan kanssa ulkoilevat valjaissa valvotusti.

        Sinun kaltaisesi ihmiset, jotka eivät osaa puolustaa näkemyksiään alkavat aina ensimmäiseksi herjaamaan muiden älykkyyttä, vaikka kannattaisi ensimmäiseksi kurkata peiliin ennen muiden arvostelua.


      • x
        fghtt4r kirjoitti:

        Harvemmin sisähevosia tietääkseni pidetään. Ehkä jopa idiootin sisäkissanomistajan aivotoiminta keksii tiettyjä eroja kissan ja hevosen kohdalla. Vaikkapa koko ja sen vaikutus ympäristölle jne.

        Eikö hevosia siis pidetä ollenkaan sisätiloissa? Nyt olet itse tainnut erkaantua elämästä hitusen;) Suomen olosuhteissa ei pidetä kovinkaan monia eläimiä täysin ulkona, ei edes niitä tuotantoeläimiä. Silti hevonenkaan ei saa mennä toisen tontille tai maille silloinkaan kun se ulkona on.

        On hyvin helppoa keksiä eroja kissan ja hevosen suhteen, jopa hevosen vapauden puolesta. Varsinkin jos mennään tuohon ulosteasiaan, niin hevosen kakkakikkareita harvemmin lapsetkaan suuhunsa laittaa, on ne sen verta suuria. Kissan kikkareet taas helposti sieltä hiekan seasta voi lapsikin poskeensa pistellä ja saa tokson tai giardian tai jonkin muun kivan ötökän ilmaiseksi elimistöönsä.

        Suuria eläimiähän ihmiset pelkää ja siksi sellainen aiheuttaa helposti kauhua ja sitä kautta vaatimuksia eläinten kiinnipitämiseksi tai muuten omalla alueellaan vapaina pidettäviksi. Kissa omissa oloissaan mielellään olevana ja piiloutuvana saalistajana ei ole ihmisten mielestä pelottava. Jännää on, että omassa kodissaan ne sitten joillekin ihmisille aiheuttaa paniikkia.

        Mutta tuollainen haukkuminen taas kertoo kyllä kirjoittajan jääneen taas ilman argumentteja;)


      • fghtt4r
        siis kulkeehan kirjoitti:

        luonnossa nytkin vapaan mm. poroja ja hirviä. Varmasti steriloitu/kastroitu hevonen on pienempi haitta kuin hirvi tai poro uros. Itselläni on tuttu jolla poronsarvi mennyt kädestä läpi kun kiima aikana uros poro päälle kävi.
        Ja kesy hevonen ei ihmisen päälle käy, ellet sitten itse mene tahallaan ärsyttämään.

        Kissathan ovat ympäristölle haitallisia, muistan joskus lukeneeni miten lintukannat ovat joillain alueilla pienentyneet kissojen vapaan ulkoilun takia. Vai onko väliä vain sillä, aiheuttaako kyseisen eläimen vapaana olo haittaa juuri sinulle?

        Meilläpäin ongelmaksi ovat muodotuneet ihmiset jotka pitävät etenkin leikkaamattomia uros kissoja vapaana. Varastossa tein kevät siivouksen, nostin grillin takaterassille johon unohtui yön ajaksi. Olikin sitten yöllä merkattu, tämän kyseisen kissan(joka ainoa yö laukkoo pihallemme) omistaja ei todellakaan ollut kiinnostunut tulemaan pesemään grilliä. Oma vika kun kuulemma jätin ulos. Meiltä on sotkettu myös lasten hiekkalaatikko, pihakeinu pehmusteineen. Seinillä ja terasseilla näkyy jälkiä ja haisee, ei todellakaan oikein.

        Vapaana olevasta kissasta voi siis olla haittaa myös ihmisille. Sekään ei ole kivaa että yöllä herää kauheaan rääkymiseen kun vieraat kissat tappelee pihalla ja omat kissat sisällä ihan säikkynä.

        Tuo eläin lista sisältää sinulle esimerkkinä eläimiä, jotka ovat pieniä ja hankkivat hyvinkin ruokansa itse ulkona, mutta eivät yleensä pääse ikinä ulos. Toisin kuin kissat, jotka hyvän ja lemmikistään välittävän omistajan kanssa ulkoilevat valjaissa valvotusti.

        Sinun kaltaisesi ihmiset, jotka eivät osaa puolustaa näkemyksiään alkavat aina ensimmäiseksi herjaamaan muiden älykkyyttä, vaikka kannattaisi ensimmäiseksi kurkata peiliin ennen muiden arvostelua.

        Lapissa on tilaa porojen kulkea. Hirvi puolestaan on arka luonnoneläin,. joka välttelee ihmisiä. Kesyjen hevosten kanssa todennäköisesti tulisi ongelmia.

        Moni muukin asia on ympäristölle haitallinen. Ei autoiluakaan kielletä, vaikka liikenteestä on päästöhaittoja ja autojen alle jää valtavasti eläimiä. Kissa on suureksi hyödyksi saalistaessaan jyrsijöitä ja jos siinä lintuja ohessa menee, niin niitä kyllä riittää.

        Kissa on ihmisen kotieläimistä parhaiten vapaaseen ulkoiluun soveltuva. Siksi kissastaan aidosti välittävä ottaa kissan vain sellaisiin oloihin, joissa kissa voi vapaudestaan nauttia.

        Missä minä olen kenenkään älykkyyttä herjannut?


      • fghtt4r
        x kirjoitti:

        Eikö hevosia siis pidetä ollenkaan sisätiloissa? Nyt olet itse tainnut erkaantua elämästä hitusen;) Suomen olosuhteissa ei pidetä kovinkaan monia eläimiä täysin ulkona, ei edes niitä tuotantoeläimiä. Silti hevonenkaan ei saa mennä toisen tontille tai maille silloinkaan kun se ulkona on.

        On hyvin helppoa keksiä eroja kissan ja hevosen suhteen, jopa hevosen vapauden puolesta. Varsinkin jos mennään tuohon ulosteasiaan, niin hevosen kakkakikkareita harvemmin lapsetkaan suuhunsa laittaa, on ne sen verta suuria. Kissan kikkareet taas helposti sieltä hiekan seasta voi lapsikin poskeensa pistellä ja saa tokson tai giardian tai jonkin muun kivan ötökän ilmaiseksi elimistöönsä.

        Suuria eläimiähän ihmiset pelkää ja siksi sellainen aiheuttaa helposti kauhua ja sitä kautta vaatimuksia eläinten kiinnipitämiseksi tai muuten omalla alueellaan vapaina pidettäviksi. Kissa omissa oloissaan mielellään olevana ja piiloutuvana saalistajana ei ole ihmisten mielestä pelottava. Jännää on, että omassa kodissaan ne sitten joillekin ihmisille aiheuttaa paniikkia.

        Mutta tuollainen haukkuminen taas kertoo kyllä kirjoittajan jääneen taas ilman argumentteja;)

        Huvittavaa että argumenttien perään huutelee kaltaisesi ihminen, jolla itsellään ei niitä ole. Naurettavaa vääntelyä ja tahallista väärinymmärrystä.


      • tuo hevonen oli
        x kirjoitti:

        Eikö hevosia siis pidetä ollenkaan sisätiloissa? Nyt olet itse tainnut erkaantua elämästä hitusen;) Suomen olosuhteissa ei pidetä kovinkaan monia eläimiä täysin ulkona, ei edes niitä tuotantoeläimiä. Silti hevonenkaan ei saa mennä toisen tontille tai maille silloinkaan kun se ulkona on.

        On hyvin helppoa keksiä eroja kissan ja hevosen suhteen, jopa hevosen vapauden puolesta. Varsinkin jos mennään tuohon ulosteasiaan, niin hevosen kakkakikkareita harvemmin lapsetkaan suuhunsa laittaa, on ne sen verta suuria. Kissan kikkareet taas helposti sieltä hiekan seasta voi lapsikin poskeensa pistellä ja saa tokson tai giardian tai jonkin muun kivan ötökän ilmaiseksi elimistöönsä.

        Suuria eläimiähän ihmiset pelkää ja siksi sellainen aiheuttaa helposti kauhua ja sitä kautta vaatimuksia eläinten kiinnipitämiseksi tai muuten omalla alueellaan vapaina pidettäviksi. Kissa omissa oloissaan mielellään olevana ja piiloutuvana saalistajana ei ole ihmisten mielestä pelottava. Jännää on, että omassa kodissaan ne sitten joillekin ihmisille aiheuttaa paniikkia.

        Mutta tuollainen haukkuminen taas kertoo kyllä kirjoittajan jääneen taas ilman argumentteja;)

        äärimmäinen esimerkki eläimestä joka kykenee vapaanseen ulkoiluun ja hankkimaan ruokansa itse, aivan kuten kissatkin.
        Pointtihan on että miksi kissoilla pitäisi olla eri vapauksia kuin muilla eläimillä? Miksi kissan elämä olisi vähemmän arvokas kuin esim. koiran jotka kulkevat hihnassa?


      • et taida enää edes
        fghtt4r kirjoitti:

        Lapissa on tilaa porojen kulkea. Hirvi puolestaan on arka luonnoneläin,. joka välttelee ihmisiä. Kesyjen hevosten kanssa todennäköisesti tulisi ongelmia.

        Moni muukin asia on ympäristölle haitallinen. Ei autoiluakaan kielletä, vaikka liikenteestä on päästöhaittoja ja autojen alle jää valtavasti eläimiä. Kissa on suureksi hyödyksi saalistaessaan jyrsijöitä ja jos siinä lintuja ohessa menee, niin niitä kyllä riittää.

        Kissa on ihmisen kotieläimistä parhaiten vapaaseen ulkoiluun soveltuva. Siksi kissastaan aidosti välittävä ottaa kissan vain sellaisiin oloihin, joissa kissa voi vapaudestaan nauttia.

        Missä minä olen kenenkään älykkyyttä herjannut?

        muistaa omia kirjoituksiasi, joten muistutun vähän:

        "Ehkä jopa idiootin sisäkissanomistajan aivotoiminta keksii tiettyjä eroja kissan ja hevosen kohdalla. "

        "ehkä jopa sinä ymmärrät asian kun oikein pinnistelet.".


        Lapissa tilaa porojen kulkea.........niin tosiaan tuossa meidän takapihallahan niitä näkyy monesti, evätkä ole todellakaan toivottuja vieraita. Puhumattakaan mokillä jossa ovat useaan kertaa pilanneet puutarhan kuopimalla ja syömällä puiden taimet.


      • fghtt4r
        tuo hevonen oli kirjoitti:

        äärimmäinen esimerkki eläimestä joka kykenee vapaanseen ulkoiluun ja hankkimaan ruokansa itse, aivan kuten kissatkin.
        Pointtihan on että miksi kissoilla pitäisi olla eri vapauksia kuin muilla eläimillä? Miksi kissan elämä olisi vähemmän arvokas kuin esim. koiran jotka kulkevat hihnassa?

        Siksi koska kissa on kotieläimistä parhaiten vapaaseen ulkoiluun sopiva. Aiheesta oli hyvä esitys Ylen laatudokumentissa Kotikissan historia. Kissan elämä on arvokas ja siksi sille tulisikin antaa mahdollisuus nauttia elämästään vapaudessa. Kissoja ei tulisi ottaa kaupunkeihin tai taajamiin.


      • fghtt4r
        et taida enää edes kirjoitti:

        muistaa omia kirjoituksiasi, joten muistutun vähän:

        "Ehkä jopa idiootin sisäkissanomistajan aivotoiminta keksii tiettyjä eroja kissan ja hevosen kohdalla. "

        "ehkä jopa sinä ymmärrät asian kun oikein pinnistelet.".


        Lapissa tilaa porojen kulkea.........niin tosiaan tuossa meidän takapihallahan niitä näkyy monesti, evätkä ole todellakaan toivottuja vieraita. Puhumattakaan mokillä jossa ovat useaan kertaa pilanneet puutarhan kuopimalla ja syömällä puiden taimet.

        Kätevästi sinuutit itse asian. Ilmeisesti eivät argumentit riittäneet. :)


      • kerro vain
        fghtt4r kirjoitti:

        Kätevästi sinuutit itse asian. Ilmeisesti eivät argumentit riittäneet. :)

        mitä asiaa haluavat minun perustelevan/kertovan sinulle lisää.
        Ainoa kysymys jonka esitit oli missä kohtaa olet herjannut kenenkään älykkyyttä ja siihen sinulle vastasin.
        Kuten myös omat kokemukseni siihen että eivät ne porotkaan ole aina metsässä, vaan ihmisten pihoilla.
        Ja kannattaa huomioida se, että minä en ole ainoa joka tähän on kirjoitellut , kuten ilmeisesti luulet.


      • ..
        fghtt4r kirjoitti:

        Siksi koska kissa on kotieläimistä parhaiten vapaaseen ulkoiluun sopiva. Aiheesta oli hyvä esitys Ylen laatudokumentissa Kotikissan historia. Kissan elämä on arvokas ja siksi sille tulisikin antaa mahdollisuus nauttia elämästään vapaudessa. Kissoja ei tulisi ottaa kaupunkeihin tai taajamiin.

        Sinä se jaksat tätä samaa soopaa vuodesta toiseen ja argumenttisi on "laatudokumentti" joka puoltaa omaa mielipidettäsi tai paremminkin riitakapulaasi. En usko, että oikeasti edes olet tuota mieltä. Jo aiemminkin on todettu, ettei "soveltuu parhaiten vapaaseen ulkoiluun" ole yhtäkuin "saa olla vapaana".

        Miten hevonen on huonommin vapaaseen ulkoiluun soveltuva kuin kissa? On nimittäin vieläkin olemassa vapaana eläviä hevosia, ei tosin Suomessa. Mutta ei kissakaan vapaana meidän olosuhteissa ilman kodin suojaa kestä.

        Täytyy sinulla olla kovin tylsää, että jaksat täällä näitä samoja juttuja pyöritellä ja aina aloittaa uudestaan kun yksi riitely päättyy ja vielä yleensä sinun tappioksesi.


      • ----
        .. kirjoitti:

        Sinä se jaksat tätä samaa soopaa vuodesta toiseen ja argumenttisi on "laatudokumentti" joka puoltaa omaa mielipidettäsi tai paremminkin riitakapulaasi. En usko, että oikeasti edes olet tuota mieltä. Jo aiemminkin on todettu, ettei "soveltuu parhaiten vapaaseen ulkoiluun" ole yhtäkuin "saa olla vapaana".

        Miten hevonen on huonommin vapaaseen ulkoiluun soveltuva kuin kissa? On nimittäin vieläkin olemassa vapaana eläviä hevosia, ei tosin Suomessa. Mutta ei kissakaan vapaana meidän olosuhteissa ilman kodin suojaa kestä.

        Täytyy sinulla olla kovin tylsää, että jaksat täällä näitä samoja juttuja pyöritellä ja aina aloittaa uudestaan kun yksi riitely päättyy ja vielä yleensä sinun tappioksesi.

        Ilmeisesti olet itse täällä ollut vuodesta toiseen, koska tuollaisia johtopäätöksiä teet.


      • eihän se tarvi
        ---- kirjoitti:

        Ilmeisesti olet itse täällä ollut vuodesta toiseen, koska tuollaisia johtopäätöksiä teet.

        kuin vanhempia keskusteluja lukea, niin näkee että sinä surkeine mielipiteinesi useammassa apikassa mesoat


      • ------
        eihän se tarvi kirjoitti:

        kuin vanhempia keskusteluja lukea, niin näkee että sinä surkeine mielipiteinesi useammassa apikassa mesoat

        Säälittävää että elämäsi on niin tylsää että pitää tälläisellä palstalla selailla ikivanhoja keskusteluja. Menisit joskus ulos.


      • säälittävää että
        ------ kirjoitti:

        Säälittävää että elämäsi on niin tylsää että pitää tälläisellä palstalla selailla ikivanhoja keskusteluja. Menisit joskus ulos.

        elämäsi on niin tylsää että sen kohokohta on terrorisoida keskustelupalstoilla. Itse asiassa en edes niitä selaillut, halusin vain nähdä miten reagoit :D :D :D
        ja lankaan menit ja kirjoitellut näköjään olet aiemminkin.


      • --------
        säälittävää että kirjoitti:

        elämäsi on niin tylsää että sen kohokohta on terrorisoida keskustelupalstoilla. Itse asiassa en edes niitä selaillut, halusin vain nähdä miten reagoit :D :D :D
        ja lankaan menit ja kirjoitellut näköjään olet aiemminkin.

        Säälittävää että nettivänkäykset merkitsevät sinulle niin paljon, että sinun pitää kuvitella toisen menneen johonkin ihmeen lankaan. Menisit jo sinne ulos ja päästä kissasikin. Molempien elämänlaatu muuttuu paremmaksi. :)


      • ainoa joka
        -------- kirjoitti:

        Säälittävää että nettivänkäykset merkitsevät sinulle niin paljon, että sinun pitää kuvitella toisen menneen johonkin ihmeen lankaan. Menisit jo sinne ulos ja päästä kissasikin. Molempien elämänlaatu muuttuu paremmaksi. :)

        täällä kuvittelee olet sinä. Et kehtaa edes myöntää että olin oikeassa, siinä että terrorisoit palstaa tyhjänpäiväisillä ja joutavilla viesteillä joista kukaan ei hyödy mitään.

        Käytiinkin tuossa kissojen kanssa ulkona, äsken söivät iltapalan ja nyt tyytyväisenä nukkuvat. Minä kun satun pitämään kissoistani ja voin "uhrata" aikaa ulkoiluun heidän kanssaan.


      • -------
        ainoa joka kirjoitti:

        täällä kuvittelee olet sinä. Et kehtaa edes myöntää että olin oikeassa, siinä että terrorisoit palstaa tyhjänpäiväisillä ja joutavilla viesteillä joista kukaan ei hyödy mitään.

        Käytiinkin tuossa kissojen kanssa ulkona, äsken söivät iltapalan ja nyt tyytyväisenä nukkuvat. Minä kun satun pitämään kissoistani ja voin "uhrata" aikaa ulkoiluun heidän kanssaan.

        Heh heh. Päivystät näköjään palstalla yötä päivää ja harhasi sen kun jatkuvat :)


      • sinulle sanat
        ------- kirjoitti:

        Heh heh. Päivystät näköjään palstalla yötä päivää ja harhasi sen kun jatkuvat :)

        sairasloma, leikattu jalka ja jalkojen rasituskielto ovat varmaan vieraita.

        Itse tietysti olet työtön kotona lorvailija, tai teini jolla nyt ei muuta tekemistä yksinkertaisesti ole.


      • Anonyymi
        fghtt4r kirjoitti:

        Huvittavaa että argumenttien perään huutelee kaltaisesi ihminen, jolla itsellään ei niitä ole. Naurettavaa vääntelyä ja tahallista väärinymmärrystä.

        Joidenkin ihmisten tarkoitus näyttää olevan keskustelujen pilaaminen. Niin kävi tässäkin. Alku lähti hyvin mutta sitten mukaan tuli henkilö X.
        Parhaiten näistä selviää kun jättää vastaamatta näiden idioottien kommentteihin ja jatkaa kuin heitä ei olisi olemassakaan.


      • Anonyymi
        tästäkin on kirjoitti:

        jauherrru kymmeniäkertoja. Kissa on samanlainen lemmikkieläin kuin esim. koira, eikä kukaan päästä koiraa vapaaksi ulos hankkimaan ruokaa

        Väärin ja oikein. Kissa on lihansyöjä. Koira on sekaruuan syöjä.
        Missä voi,hyvin voi antaa kisulin pistellä ulkotarhaan eksyneet hiiret.
        Jopa rotat jos niitä ei myrkytetä lähistöllä.
        Hiiri sekä rotta ovat kissalle täyspainoista ruokaa.


      • Anonyymi
        fghtt4r kirjoitti:

        Lapissa on tilaa porojen kulkea. Hirvi puolestaan on arka luonnoneläin,. joka välttelee ihmisiä. Kesyjen hevosten kanssa todennäköisesti tulisi ongelmia.

        Moni muukin asia on ympäristölle haitallinen. Ei autoiluakaan kielletä, vaikka liikenteestä on päästöhaittoja ja autojen alle jää valtavasti eläimiä. Kissa on suureksi hyödyksi saalistaessaan jyrsijöitä ja jos siinä lintuja ohessa menee, niin niitä kyllä riittää.

        Kissa on ihmisen kotieläimistä parhaiten vapaaseen ulkoiluun soveltuva. Siksi kissastaan aidosti välittävä ottaa kissan vain sellaisiin oloihin, joissa kissa voi vapaudestaan nauttia.

        Missä minä olen kenenkään älykkyyttä herjannut?

        Jaahas. Käyppä katsomassa vierashuoneen löytöeläinten fb sivuilta tässä hiljattain sinne pelastetun kissan kuvat. Se on saanut ulkoilla mielin määrin kolmenkympin pakkasissa.
        Vähintään sen korvat ovat pahoin paleltuneet.
        Suomen ilmastossa kissa ei sovellu ulkona pidettäväksi,kuin niin että se itse halutessaan pääsee lämpimään aina kun tarpeen.
        Ja,kissa ei saa olla heitteillä,eli omistajan kodin piirissä tai muualla valvottuna valjaissa. Näin sanoo laki.


    • japadijap

      no juuri kun pääsin kehumasta asillisia vastauksia, niin toki joukkoon eksyi tämä nimimerkki 7 9. Kiitos sinullekin mielipiteestäsi, en vain ymmärrä, miksi roikut täällä palstalla. Pistin jo aikaisemmin merkille, kun luin erilaisia kissa-aiheisia keskustelua, että aina löytyy näitäkin.. Onneksi on asiallisiakin ihmisiä, joiden vinkeistä ottaa mielellään kiinni :)

      • älä ruoki trollia

        7 9 on säälittävä provo, joka yrittää hankkia elämäänsä sisältöä vänkäämällä täällä palstalla. Parasta on jättää provo huomiotta ja jättää tukehtumaan omaan typeryyteensä.


      • fghtt4r
        älä ruoki trollia kirjoitti:

        7 9 on säälittävä provo, joka yrittää hankkia elämäänsä sisältöä vänkäämällä täällä palstalla. Parasta on jättää provo huomiotta ja jättää tukehtumaan omaan typeryyteensä.

        Silloin kun ei argumentit riitä, niin voi väittää toista trolliksi. Sen olet oppinut. Vielä kun oppisit keskustelemaan.


    • japadijap

      no just just, pikkasen karkasi tämä keskustelu alkuperäisestä aiheesta sivuun. Näin se näyttäisi täällä olevan, tappeluksi menee, oli aihe mikä hyvänsä. Siispä kiitos niille asiallisille vastaajille, joita joukkoon mahtui jokunen, enempää täältä ei taida asiallista tietoa saada!

      • ---

        Eli asiallinen on se, joka jakaa kanssari rajoittuneet ajatuksesi.


      • ainoa asia joka
        --- kirjoitti:

        Eli asiallinen on se, joka jakaa kanssari rajoittuneet ajatuksesi.

        täällä on rajoittunut sijaitsee korviesi välissä


    • Anonyymi

      Kissan ruoka on ihan helppo juttu. Se nimittäin on pääasiassa lihaa. Minä syötän ihan tavis maatiaiskissalle,mitä?
      Naudan lihaa. Purkista broileria. Tonnikala- katkarapua purkista.
      Kuivaraksuina on kahta raksua: ilves raksu,ja iams raksu.
      Harvoin annan kananmunankeltuaisen,tai kuhaa koska minun kissa syö järvikaloista vain kuhaa.( Jonka hankkimisessa on välillä hommaa).
      Siis kissan ruoka on lähinnä tuollainen tavara. Toisessa kuivaraksussa on paljon niitä tärkeitä,arginiinia,tauriinia,jne.
      Ihan helppoa ruokkia kissa. Kissa on lihansyöjä. Ruoka mieluiten muutaman tunnin välein,ei valtavasti kerralla.
      Virtaa riittää kissassani. Karva kiiltää. Järkikin toimii kun kolttosia tekee.
      Ihan suosittelen että ajattelet,että on olemassa eläinvalkuaisia. Sitten pussin kyljessä voi lukea raakavalkuainen,joka taas on rehuasetuksen mukainen määritelmä: se raakavalkuainen on myös soijan,herneen vehnän jne valkuaista,eikä oikein toimi kissan ruuansulatuksessa. Samoin ruuassa jossa on ns kasvissyöjän tavaraa,on myös hiilareita paljon. Niitä kissa ei voi hyödyntää,kuten ei kasvisrasvojakaan.
      Oikeanlaista ruokaa saava kissa syö vähemmän kuin sitä muuta syövä,se säästö syntyy siitä,ja siitä että kissa ei saa sairauksia jotka johtuvat väärästä ruokinnasta.
      Itse löydän eväät kissalle marketista! Vähän on pitänyt tutkia ruokapakkausten tekstejä,ja viimeistään kotona on selvinnyt ruuan taso,kissani ei syö niitä huonoja kasvismössöjä tms.
      Kunnon ruokaa syö iloisena.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe