Kenelle taloyhtiön autopaikat on tarkoitettu?

villit paikat

Määräysten mukaan rivitaloyhtiöllämme pitää olla vähintään 1,5 autopaikkaa/asunto. Yhtiössämme on juuri tuo minimimäärä autopaikkoja, mutta osa niistä on myyty täysin ulkopuolisille eikä taloyhtiön asukkailla ole nyt riittävästi autopaikkoja. Tämä on johtanut siihen, että taloyhtiön asukkaat pitävät autojaan lainvastaisesti pelastustiellä tai vakuutusyhtiön suojeluohjeiden vastaisesti ikkunan edessä, jota ei ole hyväksytty autopaikaksi.

11

1189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsdfs

      Tosi lyhytnäköistä touhua taloyhtiöissä, joissa autotalleja tai katospaikkoja myydään ulkopuolisille. Ei niitä enää takaisin taloyhtiön asukkaille koskaa saa.

    • .......

      Jos ne on myyty muille, niin ne on myyty muille. Oma moka. Auton pysäköiminen jatkuvasti pelastustielle taas kertoo siitä, ettei paljon arvosteta omaa tai naapureiden henkeä. Ambulanssin tai erityisesti paloauton pääsyn estäminen tarvittaessa paikalle on puhdasta itsekkyyttä, edesvastuuttomuutta ja typeryyttä! Miksi ihmeessä muut taloyhtiön asukkaat sallivat sen? Onhan noita tapauksia ollut uutisissakin, että paloauto ei ole päässyt kunnolla operoimaan, kun jonkun tolvanan auto on ollut pelastustiellä. Se ei oikeasti ole leikin asia!

    • Kaavamääräys on kaavamääräys, eli rakennusluvan saa kunhan autopaikkamäärä täyttyy, sen sijaan niiden ei tarvitse olla asukaiden käytettävissä.

      Tosin jotta autopaikat voidaan myydä, tulee niiden olla osakkeina, ja useimmissa yhtiöissä on lunastuslauseke autopaikkojen osalta (vaikka ei olisi asuntojen osalta), joten voit todennäköisesti lunastaa itsellesi autopaikan kun sellainen seuraavan kerran myydään yhtiön ulkopuoliselle ostajalle. Tuollaisen hinta on sitten alueesta ja autopaikasta riippuen 500-50.000 €, mutta se on sitten asia johon ei antamillasi perustiedoilla voi ottaa kantaa.

      • villit paikat

        Ok. Sen halusinkin tietää, että tarkoittaako kaavamääräys asukkaiden käytössä olevia paikkoja vaiko ihan vaan kenen tahansa käyttöön annettavia paikkoja. Kiinteisön lähettyvillä ei ole autopaikkoja edes useamman kilometrin säteellä, kun täällä kaupungin ulkopuolella asutaan. Ainakaan vielä ei ole yhtiöjärjestyksessä mainittu asukkaiden ensiosto-oikeudesta myytyjen autopaikkojen suhteen. Ko. autopaikat on myyty ennen kuin yhtäkään huoneistoa oli taloyhtiöstä saatu myytyä. Ilmeisesti gryderin rahapula oli pakottanut autopaikkojen myyntiin.
        Pelastustielle pysäköintiä ei ole kukaan koskaan kieltänyt, ei taloyhtiön hallitus eikä isännöitsijäkään eikä sitä asukkaiden pyynnöstäkään saada loppumaan. Kun autopaikkoja ei vaan yksinkertaisesti ole kaikille, niin pakko ne autot kai on johonkin pysäköidä.


    • ....,,,,

      "Pelastustielle pysäköintiä ei ole kukaan koskaan kieltänyt, ei taloyhtiön hallitus eikä isännöitsijäkään ".
      Ei tarvitsekaan kieltää, koska laki sen tekee.
      Palo- ja pelastuslaki velvoittaa kiinteistön omistajan tai haltijan huolehtimaan,
      että pelastusteille ei pysäköidä, eikä aseteta muitakaan esteitä.
      Asetuksella on säädetty, että ko. tiet merkitään asianmukaisesti.

    • villit paikat

      Kuka pelastustielle pysäköimistä valvoo? Ei ole kukaan saanut koskaan sakkoja eikä kukaan taloyhtiöstä halua ilmiantaa pelastustielle pysäköijiä, koska muitakaan pysäköintipaikkoja ei ole. Eli jos nyt taloyhtiössa sattuu jotain ja palo- tai pelastusviranomaiset eivät pääse paikalle riittävän nopeasti pelastustielle pysäköityjen autojen takia ja siitä syntyy lisävahinkoa, niin kuka joutuu vastuuseen? Autojen omistajat?

      • Taloyhtiön hallitus, olisko sinulla jotain ihan haasteita tuovia kysymyksiä?


      • istumalla tienaa
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Taloyhtiön hallitus, olisko sinulla jotain ihan haasteita tuovia kysymyksiä?

        Toivottavasti on kunnon korvaukset hallituksen jäsenillä. Esim. 2000 €/kokous.
        Eihän sitä ihan ilmaiseksi viitsi riskiä ottaa.... jos jotain sattuu ja pelastustiet ovat tukossa, niin siitähän voi olla vaikka linnareissu tiedossa.

        Ennakkotapaus tästä puuttuu vielä, mutta viitteitä saa parista tapauksesta, missä katolta tippunut lumi/jää on surmannut jalankulkijan. Hallituksen velvollisuutena kun on hoitaa tällaiset asiat kuntoon ... ja siis nimenomaan hoitaa. Ei riitä, että on tehty joku vuosisopimus jokun lusmun kanssa tahi laitettu yksi aanelonen ilmoitustaululle.

        Tai sitten voisi tietysti yhtiöjärjestystä muuttaa niin, että linnareissusta maksetaan 50 000 € kertakorvaus.


      • istumalla tienaa kirjoitti:

        Toivottavasti on kunnon korvaukset hallituksen jäsenillä. Esim. 2000 €/kokous.
        Eihän sitä ihan ilmaiseksi viitsi riskiä ottaa.... jos jotain sattuu ja pelastustiet ovat tukossa, niin siitähän voi olla vaikka linnareissu tiedossa.

        Ennakkotapaus tästä puuttuu vielä, mutta viitteitä saa parista tapauksesta, missä katolta tippunut lumi/jää on surmannut jalankulkijan. Hallituksen velvollisuutena kun on hoitaa tällaiset asiat kuntoon ... ja siis nimenomaan hoitaa. Ei riitä, että on tehty joku vuosisopimus jokun lusmun kanssa tahi laitettu yksi aanelonen ilmoitustaululle.

        Tai sitten voisi tietysti yhtiöjärjestystä muuttaa niin, että linnareissusta maksetaan 50 000 € kertakorvaus.

        Ja tuohon pieni lisäys. Yksityinen pysäköinninvalvonta ei ratkaise ongelmaa. pelastustielle tapahtuva pysäköinti on rikos, josta seuraa päiväsäkkoja kuljettajalle.


    • poppoppoo

      http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2011/06/12/naapuri-grillaa-nyt-meni-hermot/20118116/139

      Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm sanoo:

      "Asunto-osakeyhtiölaki muuttui viime kesänä, ja moni vuokralainen on vielä tietämätön uusista oikeuksistaan.

      Ennen heinäkuuta 2010 vuokralainen ei ollut oikeutettu autopaikkaan. Uusi laki muutti tilannetta.

      – Autopaikoissa pitää kohdella kaikkia yhdenvertaisesti. Vuokralainen, olet oikeutettu saamaan autopaikan samoilla periaatteilla kuin osakkeenomistaja, Furuhjelm sanoo.

      – Paikat eivät voi olla ikuisesti samojen käyttäjien hallinnassa, vaan pitää olla kiertoa."

    • mites on?

      Entä jos kaverilla on vain autotalliosake taloyhtiössä, muttei asuntoa ja asuu eri paikkakunnalla, niin onko tuolla autotallin omistajalla oikeutta taloyhtiön autopaikkoihin? On siis muualla asuva osakas ihan käytännön pakosta, kun ei tosiaan ole sitä asunto-osaketta ko. taloyhtiössä eikä näin ollen ole vuokralaistakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      121
      9509
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      49
      2794
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      159
      2557
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1613
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      10
      1407
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe