Hautajaiset ja kättely

Musta puku

Mieheni isä on kuollut ja hautajaiset ovat tulossa. Kysyisin teiltä viisaammilta, että haudalta tulon jälkeen, kun saavumme muistotilaisuuteen, niin olemmeko me miniät ottamassa vastaan anopin ja hänen poikiensa kanssa suruvalittejuja sukulaisilta vai ovatko anoppi ja hänen poikansa yksin ottamassa suruvalitteluja ja me miniät seisomme jossain sivummalla ??
Kiitos vastauksista etukäteen !

5

2334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puhumalla paras

      Suosittelen puhumaan asiasta miehesi kanssa, hän voi toimia puhemiehenä äitinsä ja veljiensä suuntaan, jos ette ole niin sujuvissa väleissä, että pystyisitte miniät suoraan anopin kanssa puhumaan. Mutta sopikaa etukäteen. Mitään oikeaa ohjesääntöä ei ole, vaan jokainen saattoväki tekee tavallaan, mutta huono vaihtoehto on, että asiaa ruvetaan ihmettelemään ja kursailemaan vasta paikanpäällä. Muuten tulee taatusti sellaista soutamista ja huopaamista, kuka seisoo missäkin jne. ettei ole ihme, jos vaikka sureva leski ottaisi hernettä nenään "väärin" toimineesta miniästä.

    • eräs vaan

      Yleensä käteltävänä on vain puoliso ja lapset. Lasten puolisot ja lasten lapset esittävät sitten surunvalittelunsa leskelle ensimmäisinä ja menevät sitten pöytään istumaan.

      Ainut tapaus missä olen nähnyt "miniän" käteltävien joukossa oli perhe, jossa miniä toimi vainajan omaishoitajana lähes loppuun saakka ja oli näin vainajalle varmasti yksi läheisimmistä.

    • joku vaa

      Yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole, parasta kysyä leskeltä etukäteen kuinka hän haluaa tehtävän. Toiset haluavat kätellä saattoväkeä yksin, toiset kaikkien lastensa näiden puolisoiden kanssa...ja sitten on vähän kaikkea siltä väliltä...

    • infektiriskeeraaja

      Asia ei ole aina ja enää niin muodollinen. Asiassa on sinun omakin halu ja tahto huomioitava. Sinulle ei missään tapauksessa ole siihen velvollisuutta. Jos käteltävät on tuttuja. Tuntemattomien kättely, no on kai se jotakin, mukava likistää Amerikan tädin tai kansanedustajan kättä kerran eläesssään?. Jos heitä on vähän pääset kuitekin pienellä kättelybakteerikuormalla.

      • hohhoijakkata

        "Asiassa on sinun omakin halu ja tahto huomioitava. Sinulle ei missään tapauksessa ole siihen velvollisuutta."

        Hyvin harvat asiat ovat kaiketi velvollisuuksia, mutta tämä on etikettipalsta, niin minä ainakin ymmärsin aloittajan kyselleen etikettineuvoja asiassa, joka ei ole hänelle itselleen ehdoton mihinkään suuntaan, mutta jossa haluaa toimia "oikein" läheistensä vuoksi. Sellaistakin vielä sattuu, että joku tekee jotain ihan vain voidakseen huomioida vaikeassa tilanteessa läheisiään tai muita ihmisiä. Voipa joku oikeasti haluta huomioida muita ihmisiä silloinkin, vaikkei tilanne olisi edes mitenkään vaikea. Sellaisia on, usko pois, jotka miettivät asioita muiltakin kannoilta kuin aina ja vain siltä kannalta, mitä just minä just nyt haluan just tässä tilanteessa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe