Mitä raskaus monivitamiinia suosittelisit?

pommipom

Käytän Lady Vita Mamaa

19

3056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iHerb.
    • fgde

      Multivita raskaana oleville ja imettäville.

      • riangeli

        Siinä ei ole kalsiumia. Olin päättänyt ostaa multi-tabsin, joista on kaksi vaihtoehtoa


      • fgde
        riangeli kirjoitti:

        Siinä ei ole kalsiumia. Olin päättänyt ostaa multi-tabsin, joista on kaksi vaihtoehtoa

        ? Juo maitoa, syö juustoa, jne. Tässä kysyttiin, mitä monivitamiinia suosittelisin. SINÄ voit suositella jotain muuta, MINÄ suosittelin Multivitaa :)


    • Ladyvita

      Itse syön Ladyvita mamma ( raskaus imetys)

    • heinämamma
      • "maejoja"

        joitakin oksettaa, joitakin ei


    • toinen tulossa

      Itse käytän Multivitaa. Ainut raskaana olevalle sopiva (apteekissa myytävä), joka ei sisällä rautaa. Tässä on vähän liian vähän D-vitaamiiniä, mutta tyhjää parempi, kun maha oireilee noista rautaa sisältävistä, varsinaisista raskaana oleville räätälöidyistä. Kalkin otan sitten erillisinä tabletteina niinä päivinä, kun maitotuotteita tulee syötyä niukasti.

    • ---

      Multitabs raskaus monivitamiini on mulla käytössä. Sitä suositeltiin neuvolassa.

    • selvää ottanut

      Neuvolat saa rahaa lääketeollisuudelta ja siksi suosittelevat lääketahtaan "myrkkyjä" raskaan oleville. Miten joku voi kuvitella, että 10 purkista jotain oikeata ravinnetta saisi?

      Itse sain noista pillereistä pahoinvointia ja lihasten kramppeja, joten meinasi vauva tulla ulos. Lääkäri kielsi moiset mömmöt, joten perehdyin ravitsemukseen. Sain terveen vauvan.

      Neuvolathan suosittelivat myös vuosikymmeniä Orionin huonoa D2-vitamiinia imeväisille. Nyt virallinenkin taho suosittaa kaikille D3-vitamiinia, kun kusetus tuli julki.

      """Neuvolajärjestelmän korruptoituneisuus on itseäni jo pitkään huolestuttanut asia, jota olen jo aikaisemminkin ohimennen sivunnut. Erityisen selkeästi tämä tulee näkyviin vauvojen D-vitamiinibisneksessä.
      Orion Pharmalla on ilmeisesti jonkinlainen diili Suomen neuvoloiden kanssa Jekovit-tuotteensa suhteen. Riippumatta asuinpaikasta, lähes jokainen tuntemani tuore suomalainen äiti on vauvan ollessa kaksiviikkoinen saanut neuvolasta joko ohjeet D-vitamiinin antamiseksi Jekovit-esitteen muodossa tai jopa ilmaisen ensimmäisen Jekovit-pullon."""


      http://gojiavocado.blogspot.com/2010/01/vauvojen-d-vitamiinit.html


      Ladyvita mama:
      Ainesosat: Mineraalit (kalsiumkarbonaatti, magnesiumhydroksidi, ferrofumaraatti, sinkkiglukonaatti, mangaaniglukonaatti, kupariglukonaatti, kaliumjodidi, natriumseleniitti, kromikloridi), maltodekstriini, täyteaineet (mikrokiteinen selluloosa, silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa), vitamiinit (natriumaskorbaatti, nikotiiniamidi, DL-alfa-tokoferyyliasetaatti, kalsiumpantotenaatti, pyridoksiinihydrokloridi, riboflaviini, tiamiinimonohydraatti, foolihappo, fytomenadioni, biotiini, kolekalsiferoli, syanokobalamiini), pintakäsittelyaineet (rasvahappojen magnesiumsuolat, hydroksipropyylimetyyliselluloosa, glyseroli, sellakka, karnaubavaha), värit (rautaoksidit ja –hydroksidit, titaanidioksidi).


      Multi-tabs monivitamiini
      http://www.multitabs.fi/raskaus_monivitamiini


      http://keskustelu.suomi24.fi/node/4268160/thread

      Ja kalsiumin tarve ei nouse raskaan olevilla niin paljoa, jotta sitä liitua tarvisisi syödä, joka tukkii suonet:

      """Luu koostuu ainakin kymmenestä kivennäisestä ja jos keskitytte yksinomaan kalsiumtäydennykseen, heikennätte todennäköisesti luustonne tiheyttä ja todellisuudessa lisäätte osteoporoosin riskiä.
      Kalsiumin liikasaanti luo muita kivennäispuutoksia ja epätasapainoja, jotka sitten lisäävät riskiänne saada sydäntauti, munuaiskiviä, sappikiviä, nivelrikkoa, kilpirauhasen vajaatoimintaa, liikalihavuutta, kausi-infektioita ja 2-tyypin diabetesta."""

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

    • 16+14

      Tammikuussa L.A ja Suvi Virtanen suosittelivat virallisesti D3-tippoja imeväisille, niin eikös Orion lanseerannut jo muutaman viikon päästä oman D3-tippansa. Ei yhtään läpinäkyvää kusetusta koko homma. Eli niin kauan kun kauppa käy, niin ihmisten terveydellä ei ole mitään väliä.

      Toivottavasti nyt se jekovitin tyrkytys tässä maassa loppuu. Olemme muuten 1 listalla lasten I-tyypin diabeteksessa, joka on yhdistetty jo 11 vuotta sitten D-vitamiinin puutteeseen.

      http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(01)06580-1/abstract

      Siis tämä on 5 vuotta vanha. Ja googlella löytyneen paljon tutkimusta.

      """"Maria Tojkander, 7.9.2006
      .Neuvolan D-vitamiinisuositukset puutteellisia
      .Neuvolat suosittelevat pikkulapsille D2-vitamiinia sisältäviä Devitol- ja Jekovit-tippoja, vaikka aikuisille suositellaan D3-vitamiinia. Markkinoilla on myös lapsille suunnattu D3-vitamiinia sisältävä Deetipat-valmiste, jota vain ani harva lapsiperhe käyttää.

      Asiantuntijoiden mukaan D2-tippojen suosimiseen ei ole lääketieteellistä syytä. D2-vitamiinin teho on heikompi kuin D3-vitamiinin.

      Nykyinen D2- ja D3-vitamiinitippojen annossuositus pohjautuu oletukseen, että D2- ja D3-vitamiinit olisivat teholtaan samanveroisia. Annosohjeiden mukaan 5 tippaa Devitolia vastaisi 20 tippaa Deetippoja. Kun D2-vitamiini on teholtaan heikompi, sisältää 20 tippaa Deetippoja kuitenkin hieman enemmän lopullista vaikuttavaa ainetta kuin 5 tippaa Devitolia.

      Pikkulasten D-vitamiinisuositukset Suomessa perustuvat nimenomaan riisitaudin ehkäisyyn. Kokemukset ovat osoittaneet, että tämän vaikutukseen saamiseksi D2-tipat riittävät, jos niitä annetaan ohjeiden mukaan.

      D-vitamiinilla on kuitenkin muitakin terveyttä edistäviä vaikutuksia. Luuston lujittamisen lisäksi D-vitamiini saattaa vaikuttaa muun muassa lihasvoimaan ja immuunijärjestelmään. Kukaan ei vain tällä hetkellä tiedä, mikä määrä riittää näihin vaikutuksiin.

      Monien asiantuntijoiden mielestä lasten D-vitamiinin saannin tulisi olla nykyistä suurempi. Neuvoloiden pitäisikin suositella teholtaan vahvempia D3-tippoja D2-tippojen vaihtoehtona."""

      http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article123043.ece

      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Uusimmassa kunto & terveys lehdestä poimittua:

      Ravintolisänä nautitut B-vitamiinit tulisi saada mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Asiantuntijat kiistelevät synteettisten B-vitamiinien hyödyistä ja mahdollisista terveysongelmista.
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Eli ihan oikeesti oman sekä tulevan lapsen terveyden kannalta kannattaa katsoa, mitä suuhunsa laittaa.

      D-vitamiinia ei kukaan saa ruuasta tarpeeksi, koska sen lähde on aurinko. Suomessa auringosta sa D-vitamiinia 4kk vuodesta. Ja sitä saa vain keskipäivän auringosta. Kello 11-15. Iho paljaaksi 20 minsaa päivässä, niin ei taatusti pala ja saa D-vitamiinia riittävästi sen 4kk. Loppuaika täytyy turvautua purkkiin.

    • mittausta vaatimaan

      Uudet D-vitamiinisuositukset tulossa?
      The American Journal of Clinical Nutrition-lehden maaliskuun 2007 numerossa viisitoista johtavaa ravitsemusalan tutkijaa ja kliinikkoa vetosivat USA:n terveysviranomaisiin ja EU:n Terveysvirastoon, jotta ne pikaisesti arvioisivat uudelleen D-vitamiinin saantisuositukset, sillä nykyiset liian alhaiset D-vitamiinitasot saattavat olla vakava kansanterveydellinen riski. Aikaisemmin luultiin, että D-vitamiini vaikuttaa pelkästään kalkkiaineenvaihduntaan ja sitä tarvitaan kalkin imeytymisen edistämiseksi, mutta nykytutkimus on osoittanut, että D-vitamiinilla on huomattava vaikutus myös kehon immuunipuolustukseen ja vastustuskykyyn. On selviä viitteitä sille, että liian vähäinen D-vitamiinin saanti altistaa mm. autoimmuunisairauksille, syövälle ja flunssille.
      Taustaa:
      Tämän vuoden tammikuun American Journal of Clinical Nutrition lehden (AJCN) laajassa kokooma-artikkelissa arvostettu tutkijaryhmä esitti D-vitamiinin uudeksi turvalliseksi ylärajaksi (UL) 250 ug (10.000 ky)/pv terveille henkilöille, siis 5 kertaa korkeampi UL kuin tähän asti (50 ug). Lisäksi todettiin, että väitteet D-vitamiinin terveydellisistä haitoista ovat huomattavan liioiteltuja (1). Useimmat D-vitamiini-asiantuntijat ovat sitä mieltä, että 25(OH)D:n veripitoisuus tulisi olla vähintään 80 nmol/l, jotta D-vitamiinista saavutettaisiin optimaalinen hyöty. Viitearvoalue 25(OH)D:lle on Suomessa määritetty 10 - 105 nmol/l (tavoitetaso 40-80 nmol/l). Jotta 97.5 % väestöstä pääsisi 80 nmol/l tasolle tulisi D3-vitamiinin saanti olla vähintään 75 ug (3000 ky)/pv ( 2).
      Viisitoista johtavaa alan tutkijaa eri yliopistoista ovat viimeisimmässä AJCN-lehden maaliskuun numerossa vedonneet USA:n terveysviranomaisiin ja EU:n Terveysvirastoon, jotta ne pikaisesti arvioisivat uudelleen D-vitamiinin saantisuositukset, sillä liian alhaiset D-vitamiiniarvot saattavat olla vakava kansanterveydellinen riski (3).

      http://www.fms.fi/Pages/ajankohtaista.html

    • gnhftrde

      D2 uutetaan kasveista, D3 on eläinperäinen (lampaan villasta). Eli myös eettinen valinta.

    • 5+7

      D2 valmistetaan hiivasta.

      Mutta se on teholtaan huonompi kuin D3.

      Vegaaneja on hyvin vähän, joten he syövät D2-vitamiinia vaikka D3-valmistuksessa ei tapeta eläintä.

      Luonnon eläimet saavat D-vitamiininsa nuolemalla rasvaista turkkiaan, jonka auringon UVB-säteet ovat säteilyttäneet.

      Samalla tavalla tehdään D3-vitamiini lampaanvillan rasvasta.

      Mutta vauva ei voi valita.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

    • D-vitamiinia käytän

      """D-vitamiinin puute jäykistää verisuonia myös muuten terveillä ihmisillä, osoittaa uusi tutkimus. Tutkijat havaitsivat D-vitamiinin puutteen heikentävän verisuonten toimintaa diabetekseen verrattavasti. Puutteellisena tasona pidettiin tutkimuksessa alle 50 nmol/l (20 ng/ml) tasoa. Tällainen puutteellinen taso on noin puolella suomalaisista tähän aikaan vuodesta."""

      http://www.facebook.com/pages/Aamiainen-ruohikolla/135616813161069

      """ Suomalaisten seerumin D-vitamiinin (S-D-25) jakauma (nmol/l) Setti-tutkimuksen mukaan. Kuva osoittaa, että S-D-25 on keskimäärin 35 nmol/l ja suuri osa jää alle 25 nmol/l."""


      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • nnjmmym

      Aloitin raskaus multivitan syönnin noin kuukautta ennen plussaa, yritystä oli sitä ennen 3kk takana. En tiedä oliko vaikutusta, mutta siinä kierrossa mistä rupesin niitä syömään pamahti plussa=) Neuvolassa kuitenkin sanoivat, ettei ole niitä tarvetta syödä raskaudessa jos syö muuten monipuolisesti, olenkin ottanut vain sellaisina päivinä jos on ollut voimakasta pahoinvointia tai tullut syötyä vähän huonommin, että vauva saa kaikki tarvitsemansa. Tänään viikko 12 0 ja ultrassa kaikki hyvin=)

    • aurinkoa.

      Leedsin yliopiston molekulaarisen lääketieteen osaston tekemän tutkimuksen mukaan ihon suojaaminen auringolta lisää ihosyöpäriskiä. Tutkijat huomasivat, että melanoomapotilaiden D-vitamiinitaso oli erityisen alhaalla.

      Vaarallisia ihomuutoksia ja -syöpää esiintyykin pääasiassa ihoalueilla, jotka eivät ole alttiina auringonvalolle.
      Kun suojaamaton iho on alttiina auringolle, iholla muodostuu D-vitamiinia, joka lisää koko kehon immuunisuojaa sekä nopeuttaa syöpäsolujen tuhoutumista, toteaa professori ja syöpäspesialisti Angus Dalgleish.

      D-vitamiini on välttämätön elimistön puolustusjärjestelmän ns. T-solujen aktivoitumiselle, havaittiin Kööpenhaminan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa. Jos elimistössä ei ole D-vitamiinia riittävästi, sairauksia aiheuttavien mikrobien torjuntaan tarvittavia T-tappajasoluja ei synny.

      Tanskalaistutkimus havaitsi että kun naiiveille T-soluille esitellään ei-toivottuja patogeenejä, ne alkavat etsiä D-vitamiinia erillisellä ulokkeella. Jos D-vitamiinia ei löydy riittävästi, T-solut eivät muutu varsinaisiksi aktiivisiksi puolustussoluiksi.

      D-vitamiini vaikuttaa fosforin ja kalsiumin aineenvaihduntaan hormonin tavoin parantamalla niiden imeytymistä ja auttamalla kalsiumia kiinnittymään luustoon.
      Kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasen toiminnalle D-vitamiini on elintärkeä.

      D-vitamiinin puute aiheuttaa lapsilla riisitautia ja aikuisilla osteomalasiaa eli luiden pehmenemistä sekä pitkään jatkuessaan osteoporoosia, jota sairastaa noin 400000 suomalaista.

      Paras D-vitamiinin lähde on aurinko. Asiantuntijat suosittelevat 15-20 minuutin auringonottoa kesäisin keskipäivän aikaan. Tässä ajassa iho ei ehdi palaa, vaikka ei käyttäisi aurinkosuojavoiteita, jotka estävät D-vitamiinin muodostumista.


      http://www.magneettimedia.com/?p=6280


      Maailman väestöstä 40–75 % potee D-vitamiinin puutetta. Se altistaa monille sairauksille, joihin kuuluvat riisitauti, luuston pehmeneminen (osteomalasia), ikääntyvien kaatuilu, tuberkuloosi, psoriasis, MS-tauti, suoliston tulehdus, tyypin 1 diabetes, verenpainetauti, sydämen vajaatoiminta, lihastaudit sekä rinta- ja muut syöpätaudit. Monia kroonisia tauteja voitaisiin vähentää 20–50 % tai enemmänkin pelkästään turvaamalla riittävä D-vitamiini saanti, sanoo professori Holick. Suosituksen alarajalle (75 nmol/L) pääsemiseksi useimmat ihmiset tarvitsevat D-vitamiinia 25–50 mikrogrammaa (µg) päivässä. Turvallinen yläraja on 250 µg päivässä, korostaa professori Holick.


      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2077

    • kattokaa mitä syötte

      itsehän en vois suositella yhtään mitään vitamiineja! tarpeen vaatiessa se d vitamiini, muut tulee ruuasta jos osaa syödä oikein, jos ei osaa, oiskoon aika tarkastaa se ruokavalio, ja miettiä mitä kasviksia pitää syödä!
      täysin terveitä muksuja mulla kaikki, ollu vauvasta asti, vaikka niitä pillereitä en oo syönykkää. Ne ei edes kuulu ihmisen normaaliin ruokavalioon!

      Sen sijaan itse olen saanu yhden keskenmenon aikoinaan, senkin sain aloitettuani vitamiinipillereiden syönnin, 2 viikkoa sen jälkeen alkoi verenvuoto, ja sikiön todettiin olevan eloton, sykettä ei löytyny ja kasvu oli loppunu noin parin viikon taakse. tää selittää jo jotain!

    • nga

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe