Migreeni on

.....k

päänsäryn eräs muoto. Eli siis yksi monenlaisista päänsäryistä. Särkyyn auttaa han tavallinen särkylääke, mutta ei liian suurina annoksina. Myöskin verenpaine lisää päänsärkyä.

Migreenilääkkeitä määräillään nykyään ihan kaupallisissa tarkoituksissa. Monilla migreenipotilailla on viisi- kuuttakin toisilla jopa kahdeksan erilaista lääkettä samanaikaisesti käytössään. Miksi näin?

Lääkkeiden sekasotku ihmisen elimistössä ja varsinkin keskushermoston alueelle aivoihin vaikuttavat monet lääkkeet samanaikaisesti saavat aikaan kipuja, huonovointisuutta, sekavuutta, harhoja, unettomuutta, kouristeluja ym haittoja eivätkä ne auta päänsärkyyn, migreeniin vaan lisäävät pahaa oloa.

Potilaat olkaa tarkkoja ja kriittisiä lääkäreitänne kohtaan. Kaikki teille kirjoitetut lääkkeet migreeniin eivät ole kohtuuhintaisia eikä niillä uusilla lääkkeillä välttämättä ole sen ihmeellisempi auttava vaikutus kuin vanhemmillakaan lääkkeillä. Lääkäri määrää toki aina uutta lääkettä, koska se on kalliimpaa.

On muistettava myöskin, että nykyajan ihan tavalliset käsikauppasärkylääkkeet ovat vahvuudeltaa migreenilääkkeiden kanssa samaa luokkaa ja niilläkin on pidempään ja suuremmilla annoksilla vakaviakin haittavaikutuksia. Käsikauppasärkylääkkeiden mekanismi on pitkälle kehitelty ja niiden vaikutus kohdistuu kipupaikkaan oli se missä kohdassa elimistöä tahansa. Eli siis,...ne käsikauppavalmisteet auttavat myöskin päänsärkyyn, mitään erityisiä migreenilääkkeitä ei välttämättä tarvita.

4

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huvittavaa

      : ) : ) -Ei voi kun nauraa. Hyvä jos sinun päänsärkysi on noin hoidettavissa. Kaikkien ei ole.

      Olen neljästi ollut liki vuoden ilman migreenien estolääkkeitä/kohtauslääkkeitä. Mitään elämää ei ollut, vain jumalatonta kipua.

      Lääkkeiden vaikutusmekansimit taitavat olla sinulta myös hakusassa...

      Tuo on sama kuin jos minä sanoisin sinulle, kun sinulla on tullut esim. sääreen murtuma ja luu törröttää pitkällään että otahan panadoli tai burana, kyllä se kipu siitä.... Ja kipulääke etsiytyy kipupaikkaan.

    • ihmeliäs

      Itselläni on basilaarimigreeni ja se on kyllä kaikkea muuta kuin päänsäryn eräs muoto. Tässä migreenissä se on oikeastaan sivuasia. Kaikki muut oireet ovat paljon pahempia.

    • åpoiouyitdcvjkblnö

      Ja ketjun aloitti joku joka todellakin tietää migreenistä... Herää pahvi, migreeni ei ole vain päänsärky.

    • migraena gravis

      Niinpä niin ketjun aloittajalla tuskin on migreeniä, kun kehtaa sanoa tuollaista!

      Olisiko kenties sama hlö. kyseessä kuin toisessa ketjussa betasalpaajien tarjoajana Ainakin kommentit täsmälääkkeistä eli triptaaneista kuullostavat samalta.

      Olen useasti toivonut, että voisin antaa migreeneistäni yhden aina tällaiselle "epäilevälle tuomaalle", eiköhän silloin loppuisi nuo vähättelyt !!!

      Raskauden aikan söin Panadolia estolääkityksebni lisäksi kuin leipää ja newsflash: Ei ollut apua migreeniiin ja taas päivystykseen ja neuron osastolle tiputukseen ja kivunkatkaisuun. Jota sitten ansiokkaasti yritettiin Litalginilla, Tramalilla (josta oksensin kaksi päivää), Voltarenilla yms. Ei apua kuin hetkeksi!

      Olisihan se kiva, ettei tarvitsisi kallita lääkkeitä ostella. Minulla kun nuo lääkekatot napsahtavat tuon tuostakin. Sillä migreenin lisäksi satun sairastamaan myös vaikeaa astmaa.

      No joo, parempi jättää omaan arvoonsa tällaiset ketjun alkuunpanijan löpinät. Eipähän tule tällöin ainakaan turhaan pahaa mieltä , ja siitä seuraavaa migreenikohtausta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe