Migreeni on

.....k

päänsäryn eräs muoto. Eli siis yksi monenlaisista päänsäryistä. Särkyyn auttaa han tavallinen särkylääke, mutta ei liian suurina annoksina. Myöskin verenpaine lisää päänsärkyä.

Migreenilääkkeitä määräillään nykyään ihan kaupallisissa tarkoituksissa. Monilla migreenipotilailla on viisi- kuuttakin toisilla jopa kahdeksan erilaista lääkettä samanaikaisesti käytössään. Miksi näin?

Lääkkeiden sekasotku ihmisen elimistössä ja varsinkin keskushermoston alueelle aivoihin vaikuttavat monet lääkkeet samanaikaisesti saavat aikaan kipuja, huonovointisuutta, sekavuutta, harhoja, unettomuutta, kouristeluja ym haittoja eivätkä ne auta päänsärkyyn, migreeniin vaan lisäävät pahaa oloa.

Potilaat olkaa tarkkoja ja kriittisiä lääkäreitänne kohtaan. Kaikki teille kirjoitetut lääkkeet migreeniin eivät ole kohtuuhintaisia eikä niillä uusilla lääkkeillä välttämättä ole sen ihmeellisempi auttava vaikutus kuin vanhemmillakaan lääkkeillä. Lääkäri määrää toki aina uutta lääkettä, koska se on kalliimpaa.

On muistettava myöskin, että nykyajan ihan tavalliset käsikauppasärkylääkkeet ovat vahvuudeltaa migreenilääkkeiden kanssa samaa luokkaa ja niilläkin on pidempään ja suuremmilla annoksilla vakaviakin haittavaikutuksia. Käsikauppasärkylääkkeiden mekanismi on pitkälle kehitelty ja niiden vaikutus kohdistuu kipupaikkaan oli se missä kohdassa elimistöä tahansa. Eli siis,...ne käsikauppavalmisteet auttavat myöskin päänsärkyyn, mitään erityisiä migreenilääkkeitä ei välttämättä tarvita.

4

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huvittavaa

      : ) : ) -Ei voi kun nauraa. Hyvä jos sinun päänsärkysi on noin hoidettavissa. Kaikkien ei ole.

      Olen neljästi ollut liki vuoden ilman migreenien estolääkkeitä/kohtauslääkkeitä. Mitään elämää ei ollut, vain jumalatonta kipua.

      Lääkkeiden vaikutusmekansimit taitavat olla sinulta myös hakusassa...

      Tuo on sama kuin jos minä sanoisin sinulle, kun sinulla on tullut esim. sääreen murtuma ja luu törröttää pitkällään että otahan panadoli tai burana, kyllä se kipu siitä.... Ja kipulääke etsiytyy kipupaikkaan.

    • ihmeliäs

      Itselläni on basilaarimigreeni ja se on kyllä kaikkea muuta kuin päänsäryn eräs muoto. Tässä migreenissä se on oikeastaan sivuasia. Kaikki muut oireet ovat paljon pahempia.

    • åpoiouyitdcvjkblnö

      Ja ketjun aloitti joku joka todellakin tietää migreenistä... Herää pahvi, migreeni ei ole vain päänsärky.

    • migraena gravis

      Niinpä niin ketjun aloittajalla tuskin on migreeniä, kun kehtaa sanoa tuollaista!

      Olisiko kenties sama hlö. kyseessä kuin toisessa ketjussa betasalpaajien tarjoajana Ainakin kommentit täsmälääkkeistä eli triptaaneista kuullostavat samalta.

      Olen useasti toivonut, että voisin antaa migreeneistäni yhden aina tällaiselle "epäilevälle tuomaalle", eiköhän silloin loppuisi nuo vähättelyt !!!

      Raskauden aikan söin Panadolia estolääkityksebni lisäksi kuin leipää ja newsflash: Ei ollut apua migreeniiin ja taas päivystykseen ja neuron osastolle tiputukseen ja kivunkatkaisuun. Jota sitten ansiokkaasti yritettiin Litalginilla, Tramalilla (josta oksensin kaksi päivää), Voltarenilla yms. Ei apua kuin hetkeksi!

      Olisihan se kiva, ettei tarvitsisi kallita lääkkeitä ostella. Minulla kun nuo lääkekatot napsahtavat tuon tuostakin. Sillä migreenin lisäksi satun sairastamaan myös vaikeaa astmaa.

      No joo, parempi jättää omaan arvoonsa tällaiset ketjun alkuunpanijan löpinät. Eipähän tule tällöin ainakaan turhaan pahaa mieltä , ja siitä seuraavaa migreenikohtausta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe