ÄLKÄÄ JUOKO ENÄÄ MAITOA - SE ON VAARALLISTA:
"Maitosodan joukkojen johtoon on asettunut palkittu ruokakulttuurivaikuttaja Eeropekka Rislakki. Hän kyseenalaistaa sekä maidon pastöroinnin että homogenoinnin.
– Kenties maito on niin arkinen ja jokapäiväinen asia, että ei osata edes epäillä, että siinä on jotain vinksallaan, Rislakki ounastelee syitä, miksi emme kyseenalaista raakamaidon prosessointia ja ”tappamista”.
Yritystietopalvelu
* Uni One Oy
* Arla Ingman Oy Ab
* Valio Oy
Raskailla prosesseilla yhteys
sydäntauteihin ja syöpiin?
– Raakamaidossa on bakteereita ja entsyymejä kuten laktaasientsyymiä, jotka tekevät maidosta helposti sulavaa. Siksi lähes kaikki laktoosi-intolerantikot voivat juoda raakamaitoa ilman oireita. Pastöroinnissa ja homogenoinnissa kivennäisten, vitamiinien ja proteiinien välinen suhde nyrjähtää. Ja homogenointi aiheuttaa molekyylirakenteiden muutoksia, joista aiheutuu muun muassa kalkin imeytymisongelmia.
Hän muistuttaa, että Yhdysvalloissa, Keski-Euroopassa ja esimerkiksi Uudessa Seelannissa käydään kriittistä keskustelua prosessoidusta maidosta, jolla arvellaan olevan yhteys muun muassa diabetekseen, luukatoon, hampaiden huonoon kuntoon, sydäntauteihin, ylipaino-ongelmaan, hedelmättömyyteen ja joidenkin syöpien ilmenemiseen.
Rislakkia sieppaa raakamaidon demonisointi.
– Päivystävät hygieenikot väijyvät oletettuja vaaratilanteita. Sama asia olisi, jos kaikki kala pitäisi jalostaa kalapuikoiksi ennen kuin se olisi terveellistä, ja kaikki peruna pitäisi jalostaa chipseiksi ennen kuin se olisi terveellistä.
Hän viittaa Helsingin yliopiston maitohygienian professorin Satu Pyörälän taannoiseen kirjoitukseen Helsingin Sanomissa, joissa Pyörälä julisti, että tinkimaitoa eli suoraan tilalta myytävää raakamaitoa on turha haikailla takaisin. Kehityksen pyörää ei hänen mielestään ole syytä kääntää taaksepäin tässä niin kuin ei muissakaan ruokaturvallisuuskysymyksissä.
– Valinnanvapauden rajoittamista pitää vastustaa, vastaa Rislakki.
"Loputulos lähempänä
liimaa kuin aitoa maitoa"
Pyörälän mukaan pastörointi ei juuri vaikuta maidon makuun, mutta säilyvyyteen se vaikuttaa ratkaisevasti, koska pastörointi tuhoaa bakteereista yli 99 prosenttia.
Rislakin näkemyksen mukaan meille juotetaan komponentteihin hajotettua ja uudelleen koottua, kalkilla, maitojauheella ja muun muassa heraproteiinilla valkaistua emulsiota, johon lisätään vitamiineja ja kivennäisiä – ja jota kaiken tämän jälkeen yhä kutsutaan maidoksi.
– Lopputulos on lähempänä maidon kaseiiniproteiinista tehtyä huonekaluteollisuuden liimaa kuin alkuperäistä tinkimaitoa.
Rislakilla on myös oma lehmä ojassa, koska hän on Eat&Joy Maatilatorin kaupan yksi osakas. Kaupassa myydään laitilalaisen Saloniemen tilan kyytönmaitoa.
"Kyytönmaito on
reilunkaupan maitoa"
– Kaikki myydään, mitä saadaan. Pastöroimattoman ja homogenoimattoman maidon myyntiaika on määrätty viranomaispäätöksellä 7–8 päiväksi. Se kuitenkin kestää kaksi viikkoa jääkaapissa, Rislakki vakuuttaa.
Hänen mukaansa kyytönmaito on kotimainen reilun kaupan tuote, koska tuottaja saa siitä monta kertaa paremman hinnan kuin myymällä meijeriin.
Tinkimaidon myyntiä on puolustanut myös MTK:n maitoasiamies Sami Kilpeläinen, joka on huolestunut Suomen aikeista säätää muuta EU:ta tiukemmat määräykset suoraan tilalta tapahtuvalle maidon myynnille. Myynnin ylittäessä 2 500 litraa vuodessa tiloilta vaadittaisiin meijerimäiset olosuhteet. Määrä vastaa vaivaista seitsemää litraa päivässä.
Valion luomua
ei homogenoida
Valion viestintäjohtaja Pia Kontunen muistuttaa, että Valiolla on valikoimissaan yksi homogenoimaton maito ja se on Valion luomumaito.
– Mutta sellaista riskiä emme voi ottaa, että myisimme pastöroimatonta maitoa, että yksikään asiakas voisi sairastua. Kyse on kuitenkin sadoista miljoonista litroista.
– Jos joku haluaa pastöroimatonta maitoa, hän saa ostettua sitä suoraan tiloilta. Sen myyntiä ei ole kielletty, Kontunen sanoo.
Lyhyt sanasto:
Homogenoinnissa maidon rasvahiukkaset pilkotaan niin pieniksi, että ne pysyvät tasaisesti maidon joukossa. Homogenointi siis estää rasvan nousemisen maidon pinnalle, joka on toisen mielestä esteettinen haitta ja toisen mielestä aidon maidon tae.
Pastörointi on lämpökäsittely, jossa tuhotaan mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit kuumentamalla. Menetelmän kehitti Louis Pasteur (1822–1895), joka ei kuitenkaan käyttänyt sitä maidonvalmistukseen vaan etikan ja viinin valmistukseen. Myös osa oluista pastöroidaan.
Tinkimaito on suoraan karjatilalta myytävä käsittelemätön maito.
Luomumaitoa tuottavat luomulehmät ruokitaan luomurehulla, joka on eläinlajin luontaista ravintoa. Rehu on pääosin luonnonmukaisesti tuotettu. Luomumaitoa ei D-vitaminoida, koska vitamiinin lisäys vaatisi myös luomumaidon homogenoinnin.
Kyytönmaito on itäsuomenkarjan maitoa. Korkea rasva- ja valkuaispitoisuus tekee kyytön maidosta hyvää juustomaitoa.
UUSI HOITO USEISIIN SAIRAUKSIIN:
26
433
Vastaukset
- millkÄ
Mitä Rislakki tietää maidosta? Hän tekee myynnin edistämistä, koska on osakaana jotian luomumaitoa myyvässä yrityksessä; siksi tämä mainoskampanaj on tarpeen, ja vain siksi, jotta kauppa kävisi Rislakin pussiin. Ei hän sitä tietenkään itse kerro...
- Jään odotteleen
Kerrohan nyt palstan neropatti, mitä sinä tiedät maidosta?
- In Vino Veritas
Tuo on täysin totta.
En ole juonut maitoa senjälkeen, kun lopetin tissin imemisen ja olen täysin terve 51 vuotias mies, joka ei ole sairastanut nitään tauteja.
Suosittelen veden juontia myös muille.- D325OH
Kunpa kaikki muutkin ymmärtäisivät, että maito ei ole mikään elämän eliksiiri! Jo neuvolassa tuputetaan maitoa"että saa kalkkia!!" Nekään tätit eivät ressukat edes tiedä, että paras kalsiumin lähde ei ole maito. Sitten on vaihtoehto epäterveellinen synteettinen kalkkitapletti! sitä koulunterkka suositteli tytölleni"kun ei juo tarpeeksi maitoa, eikä saa Deetä tarpeeksi"! Deetä saa vähintään 50µg päivässä....Kävimme keskustelun asiasta ja terkka totes"minun pitää suositellä maitoa ja kalkkitabletteja, en voi suositella mitään terveellistä!!"
- hjklöpoi8u7tre
D325OH kirjoitti:
Kunpa kaikki muutkin ymmärtäisivät, että maito ei ole mikään elämän eliksiiri! Jo neuvolassa tuputetaan maitoa"että saa kalkkia!!" Nekään tätit eivät ressukat edes tiedä, että paras kalsiumin lähde ei ole maito. Sitten on vaihtoehto epäterveellinen synteettinen kalkkitapletti! sitä koulunterkka suositteli tytölleni"kun ei juo tarpeeksi maitoa, eikä saa Deetä tarpeeksi"! Deetä saa vähintään 50µg päivässä....Kävimme keskustelun asiasta ja terkka totes"minun pitää suositellä maitoa ja kalkkitabletteja, en voi suositella mitään terveellistä!!"
."Kävimme keskustelun asiasta ja terkka totes"minun pitää suositellä maitoa ja kalkkitabletteja, en voi suositella mitään terveellistä!!" "
Valehtelet. - D325OH
hjklöpoi8u7tre kirjoitti:
."Kävimme keskustelun asiasta ja terkka totes"minun pitää suositellä maitoa ja kalkkitabletteja, en voi suositella mitään terveellistä!!" "
Valehtelet.En valehtele! Heidän pitää suositella sitä mitä ylhäältä määrätään, näin antoi ymmärtää - rivien välistä...
- Tinkimaito takaisin
Olisi jo korkea aika luopua poliittisista viroista ja nimityksistä. Kun vähä-älyiset poliitikot nimittävät virkaan vähä-älyisen proffan, niin siitähän seuraa ilman muuta vähä-älyisiä hallinnollisia päätöksiä, kuten seuraavassa:
"Hän viittaa Helsingin yliopiston maitohygienian professorin Satu Pyörälän taannoiseen kirjoitukseen Helsingin Sanomissa, joissa Pyörälä julisti, että tinkimaitoa eli suoraan tilalta myytävää raakamaitoa on turha haikailla takaisin. Kehityksen pyörää ei hänen mielestään ole syytä kääntää taaksepäin tässä niin kuin ei muissakaan ruokaturvallisuuskysymyksissä."
Minun puolestani tää kyseinen vähä-älykkö kyllä saa juoda kaikki pilatut maidot ja E-koodeilla pilatut ja höystetyt ruoat. - jos ei muuta osaa
Olisi hyvä tapa mainita lähde jos lainaa toisen tekstiä.
Koko avaus on lainausta toisaalta.- Narkissos-runoilija
Sua lähde kaunis katselen,
likellä vettäsi!
Lähde sijaitsee Etelä-Suomessa, mutta en saa mainita Lähteen nimeä tai sen sijaintia, ettei tätä hienoa Lähdettä vain liattaisi tai tuhottaisi.
P.S. En lainaa lähdettani, käytän sitä vain ihan itse. - tutkitusti niin on
Narkissos-runoilija kirjoitti:
Sua lähde kaunis katselen,
likellä vettäsi!
Lähde sijaitsee Etelä-Suomessa, mutta en saa mainita Lähteen nimeä tai sen sijaintia, ettei tätä hienoa Lähdettä vain liattaisi tai tuhottaisi.
P.S. En lainaa lähdettani, käytän sitä vain ihan itse.Näsäviisaus on tyhmyyden toinen potenssi.
- Kaksoissokkotutkimus
tutkitusti niin on kirjoitti:
Näsäviisaus on tyhmyyden toinen potenssi.
Oho-hoh! Skepo murjaisi vitsin! Kyllä naurattaa niin pirusti!
Hehehhehehehehehhehehhehehhe
SARKASMI JA VITSIT ON TAITOLAJI, JOTA SKEPOJEN EI KANNATA EDES YRITTÄÄ.
Syy on hyvin yksinkertainen: Jos päässä hölskyy vain keltaista nestettä, niin kaikki skepojen tuotokset ovat aivan ala-arvoisia, olipa sitten kyseessä tiede tai taide. - palsta on pilalla
Kaksoissokkotutkimus kirjoitti:
Oho-hoh! Skepo murjaisi vitsin! Kyllä naurattaa niin pirusti!
Hehehhehehehehehhehehhehehhe
SARKASMI JA VITSIT ON TAITOLAJI, JOTA SKEPOJEN EI KANNATA EDES YRITTÄÄ.
Syy on hyvin yksinkertainen: Jos päässä hölskyy vain keltaista nestettä, niin kaikki skepojen tuotokset ovat aivan ala-arvoisia, olipa sitten kyseessä tiede tai taide.Ehkä sitä kommenttia ei olekkaan tarkoitettu vitsiksi.
Enemmän ihmetyttää palstalla edellisen kaltaiset kommentit, joissa esitetään nimittelyä ja yms. mölinää. Eikö tätä palstaa seurata palstan valvojien osalta ollenkaan?
Täällä pitäisi käsittääkseni keskustella yleisesti vaihtoehtohoidoista. - Tosi outoooo
palsta on pilalla kirjoitti:
Ehkä sitä kommenttia ei olekkaan tarkoitettu vitsiksi.
Enemmän ihmetyttää palstalla edellisen kaltaiset kommentit, joissa esitetään nimittelyä ja yms. mölinää. Eikö tätä palstaa seurata palstan valvojien osalta ollenkaan?
Täällä pitäisi käsittääkseni keskustella yleisesti vaihtoehtohoidoista.Niin pitäisi, miksi sitten ei keskustella,
vaan kaikenlaiset skepot huutaa ja räyhää palstalla mielin määrin!? - ei ole muita
Tosi outoooo kirjoitti:
Niin pitäisi, miksi sitten ei keskustella,
vaan kaikenlaiset skepot huutaa ja räyhää palstalla mielin määrin!?Niin kuin esim. tässä viestiketjussa?
Sinullako on oikeus räyhätä ja käyttäytyä häiriköiden? - hjklö890+
Kaksoissokkotutkimus kirjoitti:
Oho-hoh! Skepo murjaisi vitsin! Kyllä naurattaa niin pirusti!
Hehehhehehehehehhehehhehehhe
SARKASMI JA VITSIT ON TAITOLAJI, JOTA SKEPOJEN EI KANNATA EDES YRITTÄÄ.
Syy on hyvin yksinkertainen: Jos päässä hölskyy vain keltaista nestettä, niin kaikki skepojen tuotokset ovat aivan ala-arvoisia, olipa sitten kyseessä tiede tai taide.Koska hörhöt ovat tuottaneet tiedettä. Tieteen tekijöistä lähes kaikki tunnustautuvat enemmin tai vähemmin skeptikoiksi.
- Peacekeeperi
ei ole muita kirjoitti:
Niin kuin esim. tässä viestiketjussa?
Sinullako on oikeus räyhätä ja käyttäytyä häiriköiden?Miksi sinä räyhäät täällä palstalla?
Ahdistaako? Onko pillerit loppuneet ja lekuri ei uusinut reseptiä?
Painu pois räyhäri!
- ei maitoa
Olen siirtynyt käyttämään kauramaitoa tai soijamaitos. Toimii hyvin!
- Rasva ja Probiootit:
..............................................................Kahden tärkeimmän probiootti-bakteerin:
1.(1.) Lactobacillus asidophilus ja
2.(3.) Bifidobacterium luonnollisin saantilähde on lehmän raakamaito (=käsittelemätön maito).
Mutta mihin ovat kadonneet hyvät/tarpeelliset Probiootti bakteerit vuosien saatossa:
- Ennen vanhaan juotiin vasta lypsettyä lehmän raakamaitoa, jossa oli tärkeimmät Probiootti bakteerit Lactobacillus asidophilus ja Bifidobacterium. Eikä silloin sairasteltu niin valtavasti kuin nykyisin, ei ollut allergioita, eikä ollut vatsa, eli suolisto sekaisin, jne.
- Olette varmaankin kuulleet tämän mystisen lauseen, jonka on esittänyt laktoosi-intoleranssia tai migreeniä sairastava henkilö:
"Kun käyn hakemassa suoraan maatilalta lehmän raakamaitoa niin voin juoda sitä ongelmitta, mutta kun ostan kaupasta meijeriltä tullutta maitoa, niin laktoosi- ja migreeni-ongelmat alkavat heti".
Eli syy mm laktoosi-intoleranssi- ja migreeni-ongelmiin on Probiootti bakteereiden puutteessa!
Herää kysymys:
- Mihin tarpeelliset Probiootti bakteerit sitten katoaa?
Vastaus on yksinkertainen ja löytyy 1970-1980 luvuilta lähtien:
- Vasta lypsetty raakamaito sisältää 2-tärkeintä Probiootti bakteeria 1.(1.)L-a ja 2.(3.)Bif.), jotka kuolevat kuumennettaessa maito yli 50 C-asteen(=pastörointi meijerillä) ja jäljelle jää vain rasvaan sitoutuneet Prob.bakteerit.
Huomioi tämä:
- Raakamaidon kaupallisessa käsittelyssä raakamaidon pastörointi on välttämätöntä - poislukien suoraan maatilalta myytävä raakamaito! Mutta meijerien suorittama homogenointi (=probiootti bakteereita suojaavien rasvapallojen pilkkominen) on täysin turha-tarpeeton toimenpide! Kun maidossa oleva rasva pilkotaan, niin rasva ei enää suojaa probiootti bakteereita. Pilkottuun rasvaan sitoutuneet Prob.bakteerit kuolevat kuumennettaessa yli 50 C-asteen ja viimeistään mahahappojen vaikutuksesta, jolloin ohutsuoleen päätyy ainoastaan kuolleita Prob.bakteereita joista ei kuolleina ole hyötyä - ainoastaan elävistä Prob.bakteereista on hyötyä!
Ja silloin kun raakamaito pastöroidaan ja siitä poistetaan kaikki Prob.bakteereita suojaava rasva, niin tällaisessa maidossa ei voi olla Prob.bakteereita, jolloin ainoaksi keinoksi jää palauttaa po Probiootti bakteerit limakalvoille syöden (Prob.jauhe/jauhekapseli) näitä riittävästi! 3-tärkeimmän Probiootti bakteerin saantisuositus on 6-miljardia bakteeria/vrk muut Probiootti-bakteerit joita Prob.tuote saa sisältää:
1.(1.)Lactobacillus asidophilus - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
2.(2.)Lactobacillus bulgaricus - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
3.(7.)Bifidobacterium - jonka saantisuositus=2 miljardia bakteeria/vrk.
- Joita on yhteensä saatava limakalvoille jatkuvasti päivittäin vähintään 3(suositus on 6)-miljardia bakteeria/vrk muut Probiootit => joten tee näiden bakteereiden saannista elämäntapa.
Se miksi limakalvojen parantaminen on tosi hidasta puuhaa, selviää kun suhteutat nämä kaksi asiaa:
1. Mikroskooppisen pienillä bakteereilla parannetaan;
2. Elimistön valtavaa-lievästi tulehtunutta (CRP=- No sitä vartenhan
suureen osaan maitotuotteita lisätään jälkikäteen juuri Asidofilusta ja Bifidusta, että ne on ensin iskukuumentamalla poistettu. Joutaisi lisätä ihan tavalliseen maitoonkin, eikä vain jugurtteihin yms.
- erfvb
ja sitten kerrot varmasti mistä näitä ostetaan kun tinkimaitoa ei tuossa kerrostalon kupeessa ole, ainoastaan tinki kaljapulloja, ukot tinkaa rahaa akoiltaan kaljaan nääs
- murinaturina
Lopetin itse pastöroidun ja homogenoidun maidon juomisen vuoden vaihteessa. Samoin kyseisestä maidosta tuotetun juuston. Pastöroimattomia juustoja taitaa olla tuotuna Sveitsistä tai muualta Euroopasta, mutta ei niistä etiketeistä ota selvää, mikä on pastöroimatonta.
Kun saisikin tinkimaitoa jostain. En tiedä mistä voisin ostaa. Selviää sitä toki onneksi ilmankin. Parasta varmaan olisi ostaa oma lehmä, niin tietäisi mitä sille on syötetty.- Pastoroimattomia
K-kaupassa on yksi Italialainen pastöroimaton juusto nimeltään, GRAND PARANO, valmistaja Zanetti Italia. Muita en toistaiseksi ole löytänyt.
On vain turhan kallista!
Saattaa olla muitakin, kertokaa, jos löydätte.
- Maalaiseukko
Mistäkö aitoa maitoa saa? No suoraan maitotilalta. Ei muuta ku hinkki kainaloon ja maitoa hakemaan. Paitsi että se on paljon parempaa, se on myös halvempaa. Itse haen herkullisen, ihanaisen rasvaisen luomumaidon kaksi kertaa viikossa suoraan tilalta. Namskis ja slurpsis. On se onnea asua täällä maalla, kun puhdasta ruokaa ilman E-lisäainepaskaa on tarjolla yllinkyllin. Kannattaa muuttaa maalle :)
Ihmisparat on unohtaneet miten herkullisesta maistuu esim. itsetehty viili, miten samettista! Kaupan viiliä ei voi edes viiliksi sanoa. Itse voi tehdä myös piimää, jugurttia ja kotijuustoa sekä keittää heraa tai tehdä herkuksi leipäjuustoa. Ja voi sitä onnenpäivää, kun saa ternimaitoa ja siitä paistaa uunijuustoa! Seuraavaksi alan opetella voin valmistusta... - nappeja vai ruokaa
Ei täällä kaupungin maidossakaan ole mitään E-lisäaineita.
Mites muuten on muitten elintarvikkeiden kanssa. Onko sinulla kokemuksia, onko suomalainen elintarviketuotanto siellä maaseudulla kuosissaan? Eli ostammeko me nyt lisäravinnekauppojen synteettisiä kemikaaleja ja myrkyllisiä kiinalaisia superfoodeja ihan turhaan?- Pilataan meijerillä.
................... =>Meijereiden takia maidon käsittelyssä on vakava terveys uhka: Maidon homogenointi on lopetettava välittömästi!!
- paha angsti
Pilataan meijerillä. kirjoitti:
................... =>Meijereiden takia maidon käsittelyssä on vakava terveys uhka: Maidon homogenointi on lopetettava välittömästi!!
Onpa levotonta blogia. Kuka tämä tyyppi on?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod202383Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost2381746Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita
Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy3101305- 65969
Kulujen jako parisuhteessa
Hei, miten teillä jaetaan kulut parisuhteessa? Työttömyyttä ja opiskelua tulee omalla kohdalla jatkumaan vielä jonkin ai53935- 39844
Missä olit kun tajusit, että teistä tulee joskus pari?
Kuvaile sitä paikkaa, hetkeä ja tilannetta.53835J miehelle viesti menneisyydestä
On jo useampi vuosi, kun ollaan oltu näköyhteydessä. Jäi tyhjä olo, koska rakastin. En tietenkään sitä kertonut. Mutta e35747Valitse, kenen kanssa seurustelet
Seura turmelee, ja huono seura turmelee täysin. Vähän niin kuin valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee kokonaan273683Paikat tapeltu
Ei mennyt ihan persujen toiveiden mukaan Ei kait nyt 20 ääntä ja arpajais voitolla voi olla Ähtärin kaupungin puheenjoh35681