TERHI 415R

Jani

Tuli ostettua tommonen vene Johnssonin 20hv moottorilla, millaisia kokemuksia ko. veneestä Teillä on? Vene ja kone suht siistejä, varmaankin 80-luvun alusta molemmat.

13

7033

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Terhi

   Oikein oiva peli tuomoisille suojaisille vesille, kovaan tuuleen voit toki mennä mutta siitä on jo mukavuus kaukana. Itse joutunut kerran ajamaan reilun 15 m/s tuulessa noin 5 merimailia ilman saarien suojaa ja hengissä selvittiin.
   Itelläni on 30 evikka perässä ja tyytyväinen ollut.Katso vaan että lattiamuovit on kiinni eristeissä, jotkut yksilöt tahtovat irrota eristeistä ja lattia menee kupruille.
   Vene kulkee 30 :llä 27 solmua eikä yhtään yli, 20 :lläkin varmaan ihan hyvin plaanaa jopa 4 hengen kuormalla.Olen nähnyt jopa 50 Mercuryn kys. veneen perässä eli ihan kantava vene se on.Liukukynnys on tosin korkeammalla kuin esim. 405 yamarinilla mutta terhissä on korkeemmat laidat...

  • Pike Buster

   Itselläni on ollut kyseinen peli noin pari vuotta ja olen ollut veneeseen todella tyytyväinen. Perässä on Suzukin 40hp pitkärikinen kone ja kulkee yksin n.30 solmua tai vähän yli. Kalastusveneeksi todella mainio. Korkeat laidat ovat veneessä plussaa.

   t: Mikko

   • Terhi

    sulla on siinä 40:ssä kiinni? Kysyn siis nousua?

    Omassani on 15" nousulla (10x15) vakio potkuri, nyt tilasin 13" nousuisen jos se sillä pomppaisi paremmin pintaan myös useamman hengen kuormalla.

    Tuolla satamassa yks kaveri kertoi että hänen 415R kulki 30 Yamahalla (13" nousulla) GPS: n mukaan 32 solmua..Veneen runko näköjään vaatii aika tarkasti juuri oikea nousuisen potkurin kulkeakseen sen 30 kn johtuen pohjan mallista.


   • Pike Buster
    Terhi kirjoitti:

    sulla on siinä 40:ssä kiinni? Kysyn siis nousua?

    Omassani on 15" nousulla (10x15) vakio potkuri, nyt tilasin 13" nousuisen jos se sillä pomppaisi paremmin pintaan myös useamman hengen kuormalla.

    Tuolla satamassa yks kaveri kertoi että hänen 415R kulki 30 Yamahalla (13" nousulla) GPS: n mukaan 32 solmua..Veneen runko näköjään vaatii aika tarkasti juuri oikea nousuisen potkurin kulkeakseen sen 30 kn johtuen pohjan mallista.

    Ei ole kyllä tietoa mikä potkuri koneessa on. Veikkaisin kuitenkin, että siinä olisi ihan Suzukin vakiopotkuri, mutta täytyypä tarkistaa asia. Veneessä on ollut mukana viisi henkeä, eli maksimi kuorma ja tällöin ainakin vene meni vielä hienosti liu`ussa.
    t: Mikko


  • Ile

   Tossa pihassa majailee trailerilla 415 R ja Yamaha. Koneessa tosin tehoa 2,5 kertaiset eli 50 kaakkia. Siinä oli ennen 30 Yamaha ja sillä se kulki vakiopotkurilla GPS:llä mitattuna 29.8 solmua. Nykyisellä koneella tauluun tulee muistaakseni 37,3 solmua, menis varmaan kovempaakin teräksellä, nyt alkaa luistaa trimmin ollessa puolessavälissä (lyhyt perä).
   Kyllä toi 20 riittää, jos veneessä ei ole karmeaa lastia. 3 ukkoa ja kalavehkeet olivat jo vähän tuskaa 30:llä. 50:llä on jo mukava tehoreservi ja kuormaa kestää paljon.

   • Pike Buster

    Kyllä se varmaan 50 kymppisellä jo lentää!
    Veneessä on moottorisuositus 30hp, mutta kyllä niissä aina vähän joustoa on.


  • ???

   En tiedä mistä johtui mutta ainakin mun vene tuntui pomppivan. Kone oli 28 mariner aikoinaan. Vene lähti helposti sopivan pienessä, melkein tyynessä mainingissa pomppimaan ja se loppui vasta kun vähensi nopeutta tarpeeksi. Muuten kyllä tukeva ja vahva vene. Siis keula laski ja nousi kun vauhti ja keli oli sopiva.

   • Anonyymi

    Potkurin nousun pienentäminen autoi pomppimiseen.


  • Vastaus...

   Moi, ihan hyvä ,mutta jos siinä on lyhytrikinen kone, niin alkaa pomppimaan(itsellä oli 40hv yamaha lyhytriki)Mukavaa veneilyä...

  • Anonyymi

   Mulla ostettaessa 35 Johnson kulki ihan ok.
   Nyt vaihdettu 20gt/25 liukuun ei kovalla kuormlla/5henk.niin helposti mutta meidän 3 henkinen perhe.n.200kg toimii tosi hyvin.
   Tukeva turvallinen korkealaitainen vene.

  • Anonyymi

   Minulla on Terhi 415 R vuosimallia 1980.Vieläkin pelittää loistavasti.Kulkee kaksikymppisellä ihan mukavasti.

  • Anonyymi

   Moi. Tämä on aika vanha ketju...mutta yhtä ajaton kuin mainio Terhi 415R. Mun tuli ostettua sellainen, jossa on 50 HP Mercury. Joo...nousee kyllä liukuun...ja sitten vauhtiakin aika lailla...

   Mutta näin arkikäyttöön omalla järvellä kun riittäisi sellainen tosi rauhallinen meno...eli vähän putputella, vetää uistinta, nauttia luonnosta...

   Myös 50 Mercury on aika painava...katselin viime kesältä jäänyttä vesiraitaa, ja ainakin laiturissa vene lepää keula taivasta kohden.

   Olisiko kenelläkään ideoita, kuinka pienellä moottorilla tätä voisi omalla pikkujärvellä käyttää? Ainakin moottorissa tulisi olla pakki, koska operointi ilman ohjainlaitetta olisi hankalaa.
   Toinen mielenkiinnon kohde olisi pidemmällä tähtäimellä projekti, jossa olisi muutama sopiva sähkömoottori ja akustot. Akut voisivat hyvin toimia myös painoina tasapainottamaan kuormaa.

   Olisin kiitollinen kaikista vinkeistä ja kokemuksista?

   Nim. maatilaan järven rannalle muuttanut kaupunkilainen :)

   • Anonyymi

    Turha mennä alle 20hp joka on monikäyttöisin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   137
   10172
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   2403
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1245
  4. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1125
  5. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   5
   1052
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   278
   795
  7. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   109
   790
  8. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   37
   788
  9. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   32
   770
  10. Eikös viha ja rakkaus

   Kulje käsikädessä? Ihan vain mietin asiaa kun olit tärkein ystävä minulle ja samaan aikaan en tykkää yhtään mitä sanoit
   Ikävä
   89
   768
  Aihe