Pakkosuomi Ruotsiin?

1

Mitä mieltä olisitte siitä, että Ruotsissa kaikki ruotsalaiset opiskelisivat pakkosuomea kaikilla asteilla (myös yliopistoissa)?

Kysyn siksi, että meillä Suomessa on pakkoruotsi kaikilla opinto-asteilla ja EU:n mukaan naapurimaissa pitäisi olla suunnilleen samanlaiset kielipolitiikat.

25

997

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miksi just ruotsissa ? enpä usko että eu voi vaikuttaa suomen tapauksessa kerta suomi on laissa kaksi kielinen maa. jotenkin en ymmärrä että suomalaisilla on niin paljon vaikeuksia hyväksyä suomen kaksikielisyys ja kielen oppiminen. että osaa useampaa kieltä on vain hyväksi ja jopa selviää tanskassa ja norjassa ruotsin keilellä.

      kun itse asun monikultturisessa ruotsissa niin koen että suomalaiset ovat huonoja hyväksymään muita kuin itsensä.
      toki pidän hyvänä asiana ettei suomi mene pakolaispolitiikassa yhtä pitkälle kuin ruotsissa. mutta vaikuttaa siltä että perässä tulette valitettavasti.

      • Anonyymi

        oot homo


    • 1

      Siksi just Ruotsissa, kun EU:n mukaan tällaisten kaksikielisyysviritelmien on oltava samanlaiset naapurimaissa. Ruotsissahan on ollut suomenkielisiä viimeiset 500 vuotta Etelä-Ruotsia myöten, joten en oikeastaan näe asialle mitään estettä, erityisesti kun Pohjois-Ruotsissakin on aina ollut suomenkielistä asutusta. Tukholman väestöstä 10% on ollut suomenkielistä sen 500:n vuoden ajan, suomalainen kirkkokin perustettiin Tukholmaan suunnilleen 500 vuotta sitten. Jopa Norjaa myöten on ollut suomenkielistä väestöä: "it is estimated that a couple of hundred thousand Norwegians are descendants of the original Forest Finns" (http://en.wikipedia.org/wiki/Forest_Finns).

      Suomalaiset eivät hyväksy valtakunnallista kaksikielisyyttä, koska Suomi on alueellisesti kaksikielinen ("kaksinkertaisesti yksikielinen"), ei siis valtakunnallisesti kaksikielinen kuten perustuslakia lukemalla voisi kuvitella. Lain tulee heijastella todellisuutta, ei toisinpäin. Mitenköhän Suomen perustuslaki on alunperin syntynyt, arvauksia?

      Suomalaiset eivät ole huonoja hyväksymään itsensä, vaan vaativat perustuslain tulkinnan noudattavan heidän omaa tulkintaansa itsestään ja todellisuudesta. He eivät siis halua, että joku yläpuolinen eliitti vääristelee tarkoitusperäisesti heidän identiteettiään.

      Suomalaiset ovat kertoneet päättäjilleen mitä mieltä he ovat siitä, että pakolaispolitiikassa apinoidaan Ruotsia, mutta poliittinen eliitti pitää sormia korvissa, ihan samalla lailla kuin pakkoruotsiasiassakin. Tästä on nyt kyse näissä Suomen eduskuntavaaleissa.

    • ratmond

      No eihan suomalaisetkaan osaa kunnolla suomenkielta niin miten muut oppisivat?
      Ei siis mitaan realismia
      taman palstan viesteissa vielakaan.
      Fiksumpaa olisi alkaa mellakoimaan esperanton puolesta.

    • 1

      No jos ei ruotsalaiset opi suomea, miksi suomalaisten pitäisi oppia ruotsia?

      Onko olemassa jokin erityinen syy?

      Nykyäänhän ei enää päde, että "pääsee" Ruotsiin töihin, koska Ruotsissa ei ole niitä töitä sen kummemmin kuin Suomessakaan.

    • svensk/finnne

      ettekö voisi mennä muille foorumeille tuon tyhmän kielikeskustelunne kanssa....

      • TK

        Mä sanon samat sanat. Tämä on ruotsinsuomalaisten nurkka. Te Suomessa voitte tapella kieliasiasta niin paljon kuin haluatte.


      • Anonyymi
        TK kirjoitti:

        Mä sanon samat sanat. Tämä on ruotsinsuomalaisten nurkka. Te Suomessa voitte tapella kieliasiasta niin paljon kuin haluatte.

        Itku tuli voi ei, homo.


      • Anonyymi

        En ota kantaa Ruotsipakkoon. Mitä käytetään veronmaksajien varoja Ruotsinopetukseen sen taso pitäisi olla kunnollista. Esimerkiksi Karjaa, Tammisaari ja Hankon alueella on joko opetukse tai oppilaittentaso huonoa. Heidän puheessa on Suomenkielinensana vähintään joka viides.


    • 1

      Ei vaan siis puhe on nimenomaan Ruotsin oloista.

      Sekä Etelä- että Pohjois-Ruotsissa on ollut suomenkielistä asutusta ainakin 500 vuotta.

      EU:n säädösten mukaan pakkosuomi kaikilla asteilla Ruotsissa pitäisi olla toteuttamiskelpoinen, koska pakkoruotsi Suomessa kaikilla asteilla on tosiasia.

      Kysynkin: jos se olisi toteuttamiskelpoinen, kannattaisiko se silloin toteuttaa? Sehän olisi teidän etujenne mukainen. Joka ainoa ruotsalainen olisi teidän henkilökohtainen palvelijanne, koska hän puhuisi teidän omaa kieltänne.

    • 16+5
    • TK

      Tuo on selvä aprillipila.

    • 3+13

      Ei nyt mikään aprillipäivä ole, vaan huhtikuu.

    • TK

      Niinpä niin, mitäpä muuta... mene takaisin sun omalle puolelle tai me ruvetaan vielä puhumaan ruotsia täällä.

    • 1+3

      Miksei kaikki saa olla kaikkien puolella? Onko teillä joku apartheid-kuvio käynnissä?

    • RIMMIR

      Olisihan se vapauttavaa jos ruotsinkielen opetus suomen kouluissa tulisi vapaaehtoiseksi. Silloin ne lapset jotka haluavat aivan mielenkiinnosta opetella ruotsia vieraana kielenä, saisivat aivan eritasoisen opetuksen.
      Ikävää vaan kun tämä ruotsinkielen opetus on tullut lasten vanhempien taholta niin negatiiviseksi että lapsiltaan riistävät kiinnostuksen kielen opiskeluun .

      Onneksi täällä Ruotsissa on herätty huomaamaan myös suomenkielen osaamisen tärkeys ainakin suurimmissa kaupungeissa ja kunnissa joissa on suomesta muuttaneiden lapsia ja lapsenlapsia kouluissa.

      Nyt kun Ruotsissa on huomattu myös kaupankäynnissä Suomeen, suomalaisten jääräpäisyys ruotsinkielen käyttämisessä työasioissa, on meillä tänne muuttaneilla sekä lapsillamme, erinomaiset mahdollisuudet saada hyviä työpaikkoja osatessamme myös suomenkielen. Taitaakin olla ainoa positiivinen asia jonka Suomi on meille tänne muuttaneille antanut aivan vapaasta ehdostaan aivan arvaamattaan.

    • 6+9

      "Onneksi täällä Ruotsissa on herätty huomaamaan myös suomenkielen osaamisen tärkeys ainakin suurimmissa kaupungeissa ja kunnissa joissa on suomesta muuttaneiden lapsia ja lapsenlapsia kouluissa. "

      Heh, heh.

    • 15+10

      Niin, mahtoiko tuo taru "suomen osaamisen tärkeydestä" Ruotsissa olla jonkinlainen aprillipila?

      Voidaanko mitä tahansa kutsua tärkeäksi kun ei kerrota kuinka tärkeästä tai vähemmän tärkeästä asiasta puhutaan?

      Onko kaikki tärkeätä?

    • sinikka naumanen

      Aivan HULLUA meininkiämielestäni se PAKKO Ruotsi olen itse alkuaan vain suomenkielinen ,mutta muuttaessani tänne Tukholmaan noin 40 vuotta sitten on se ruotsinkieli tietysti tultu opeteltua...Suomessa aikoinaan se Ruotsin opetus jotenkin sopi katukuvaan mutta mielipiteeni on se ettäpois vain jaäkkiä, nyt on Englannilla paikkanumero 1 ei suomella ei ruotsilla koska yritysten , suurempien, konserni kieli on Englanti ja mitäenemmän Kiina menee eteenpäin ja se tapahtuu Vauhdilla!!!
      Kyllä ihmisillä tänäpäivänä on niin hyvät mahdollisuudet opiskella jossain opintopiireissä sitten sitä ruotsin kieltä jos siihen on halua ja halua tietysti on jos sillä on käyttöä...omakieli ensin ja sitten tässä järjestyksessä on minun mielipiteeni asiasta! Sinikka Naumanen Kirjailija Ruotsi/ Nynäshamina

      • RIMMIR

        Olen kanssasi samaa mieltä että suurten yritysten konsernikieli on englanti, varsinkin johtoportaassa. Ja myyntijohtajat sitten hoitavat palaverinsa englanninkielellä.

        Olen täällä Ruotsissa asuessani ollut niin pienemmissä kuin suuremmissa firmoissa töissä . Suuremmissa firmoissa tulivat tilaukset tilaajan kielellä, joten oli pakko jonkun henkilön firmassa osata kumpaakin kieltä että tuli toimitettua oikea tavara. Tilaukset tulivat joko englanniksi, suomeksi, espanjaksi tai saksaksi.

        Pienemmissä ruotsalaisfirmoissa joissa käydään kauppaa pohjoismaiden keskuudessa, käytetään pääkielenä ruotsinkieltä. Kuitenkin tilaukset tulevat joko suomen- norjan-tanskan tai ruotsinkielellä. Jos tuotteessa on joku vika ja loppukuluttaja siitä valittaa, niin koskaan ei ole tullut valitusta englannin kielellä.
        Eikä näihin kaupankäynteihin tai valituksiin opintopiirin kielikurssin taso riitä.


    • 5+20

      Nynäshamina on kiva paikka, käytiin siellä vaimon kanssa vuonna 2003 :)

      Olen aivan samaa mieltä pakkoruotsin tarpeettomuudesta Suomessa.

    • Bruasnikka

      Kannatetaa tietennii, sehän on selevä. Vielä tuota itäkarjalan murretta siihen joukkoon ja Savvoo. Pittäähän sitä ruotsalaisrenki oppia puhummaan,vae mitä?

    • 18

      Rinneille terveisiä vaan ja kiva on paikka Nynäshamina sopivan pieni ja kuitenkin suurkaupungin lähellä:)

      ESPERANTO vois olla yksi kieli jota kaikkien olisi hyvä opetella ..ainakin se ohittaisi ruotsin kielen tarpeellisuutta.....Siis sanoisi näin Esperanto joka on espanjaa sikasokin eri espanjalaista kieltä puhuvien maiden kesken joissain kouluissa ruotsissa sitä yritettiin saada oppilaille mutta ei onnistunut erikoisen hyvin mutta monet asiatjkun ne saavat muhota aikansa

      niin voisipa olla hyvä ju sitten ykköskielenä ENGLANTI nyt kun KIINA ja JAPANI ovat johtomaita ekonomiassa niin sitä poitää ajatella !!!Konsernikieli ENGLANTI!!!! Sinikka Naumanen Kirjailija Nynäshamina "Vem ska ta ANSVAR?" ja "Häxkitteln" kolme uutta kirjaa tulee suomeksi tässä syksyllä...

    • Ei!

      kun laitetaan venäjälle pakkoSuomi! Miljoonat sais opiskella Suomea!

    • Anonyymi

      Miten se pakkosuomi eroaa suomenkielestä?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe