Maanrakennusalan palkat

Lapiomies 25

Moi, kiinnostais kuullä muiden mielipiteitä ja kokemuksia maanrakennusalan palkoista, ja palkkaus perusteista. Itse olen ollut kuudessa eri alan firmassa töissä ja ainoastaan yhdessä on noudatettu työehtosopimusta, pilkulleen. Lähes missään firmassa ei makseta ylitöitä, ruokarahoja, saati kilometrejä.

Ollaanko me vaan niin tyhmiä maanrakentajia kun ei osata vaatia parempia soppareita vai eikö työt kelpaa kenelläkkään muulle?

Tällä hetkellä tuntipalkka on noin 12e/h, parhaimmillaan ollut 12,64 ihan lapiomiehenä olen.

24

12017

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 12+17

   Palkat laskeneet kaikilla. Joka väittää saavansa samaa liksaa, kuin pari vuotta sitten, valehtelee. Se vaan on otettava, mikä maksetaan. Jotkut höyryää vielä 17e tuntiliksoista, mutta ei vaan ole tätä päivää. Kyllä se rakentaminen kasvaa, ja kun on ammattimiehistä pulaa, voi palkkaakin vaatia.

  • Palkkakuopassa......

   Terve.Itse 30 vuotta alalla ollut ja täytyy sanoa,että maanrakennus on palkkojen suhteen ala jossa työnantaja vaatii huippu osaamista työntekijältä,sekä hirveitä tunti määriä ylitöitä,mutta mistään ei pysty maksamaan. se on tunti tunnista ja jos ei kelpaa niin verokortti. Olen tästä asiasta keskustellut myös liiton edustajan kanssa,mutta eipä ole suurempia tuloksia saatu aikaan.Itse olen sen oppinut,että ylitöitä en tee jos ei makseta.Miksi antaa kaikki hyöty työnantajalle repiä oma terveys paskaksi paska palkalla...Lyhyesti sanottuna :Luokoon paskansa itse jos ei ole vara maksaa......

  • lapioapina

   tunti tunnista ilman överi korvauksii ja 13e tunti. näin ainaki saarijärvi infra.

  • lapio Late hämeestä

   Kyllä meidän firmassa ainakin maksetaan överit lain mukaan ja alku palkka on 12€ ja kokeneemmilla n.14-15€...

   • masa067

    kyllä maanrakennus alalla on myös viksuja työn antajia ,mutta hekin joutuvat vääristyneeseen kilpailu asemaan kun haetaan työ urakoita ,onneksi yleensä heillä on vankat markkinat ja luottamus tekemiseen .rehellisyys kunniaan suomessa,jos ei pärjätä niin mitä sitte joku pärjää .ja rahaa on tässä maassa jos ei ole nostamme veroja aina on kansa maksanut mut ennen vain omia


  • masa067

   joo juoppoja liikaa alalla peetä nuolemassa ,oon törmännyt samaan ja juuri sen takia kait työttömänä ,kun en hyväksy harmaata yrittäjää .rajuinta mitä olen kuullut on työntekijää jopa lyöty kun on omiansa kysellyt, jos siitä on edes puoli totuutta kuulostaa hurjalta, ainut neuvo kaikki ylös ja tilinauhat ym ajopäiväkirja .loppuu tämä epärehellisyys myös työnantaja puolella nääs kaikki siinä häviää valtiota myöten .jos minä kohtaisin fyysistä väkivaltaa rauhallisena katujen kasvattina voisi minunkin mitta poksahtaa koskee se vastapuolen leukaa myös ,suomessa saa sentään puolustaa iseäänkin kun ei ylitä rajoja.

  • Putkiperämies

   Maanrakennusalan TES sallii tuntien tasausjärjestelmän niinkuin kaupan alan TES.
   Eli kaikki ylityöt ei ole välttämättä korotettuja tunteja jos TES noudatetaan. Meidän firmassa tasoitusjakso ainakin toimii ja palkat ihan TES mukaan.

   • aatele ite omalle

    jos tekee tunnin ylitöitä eikä siintä halua rahaa vaan vapaata on vapaa aika tuplattava ylityö tuntiin nähden , ei tunti tunnista . idiootit niin tekee !


  • Inffrax

   Mikäs tilanne vuonna 2018? Alalla töitä? Palkkaus? Lapiomiehentyö?
   Kannattaako aloittaa?

   • Lappari

    Osaaville töitä kyllä on, toisinaan raskasta ja paskasta hommaa. Laaserit ku hanskaa ja kuvat osaa lukea niin pääsee jo alkuun. Oma palkka on 16€ tunti.


   • lopettakaasepyllistys

    Kyllä osaaville on aina töitä. Raskasta on huono kuntoisille ja paskasta sellaiselle joka ei pese työvaatteitaan. 16€ tunti + bonuksia, päivärahat (työmaan sijainnista riippuen) ja kilsakorvaus.
    2600-3200e kk netto


   • toisiinhommiin

    Moro!

    Mitä aloitteleva maanrakentaja/lapiomies voisi laskuttaa alv0? 26 eur/h.. mikä palkka parin vuoden kuluttua jos opettelee laserit ja mittaustaidot ymv mahdollisen?

    Minkälaiset on viikkotuntimäärät? Tekisin mielelläni paljon töitä ylityöt ei haittaa ja olen ymmärtänyt, että maanrakentajat painaa pitkää päivää...

    Onko järkevää yrittää päästä työkoneiden ohjaajaksi? Paljonko niille maksetaan?

    Terveisin
    35-vuotias etuputsari Tampere


   • Junkk
    lopettakaasepyllistys kirjoitti:

    Kyllä osaaville on aina töitä. Raskasta on huono kuntoisille ja paskasta sellaiselle joka ei pese työvaatteitaan. 16€ tunti + bonuksia, päivärahat (työmaan sijainnista riippuen) ja kilsakorvaus.
    2600-3200e kk netto

    Mikäs lätkän työntäjä täällä huutelee?


   • Lätkäntyöntäjä

    Lätkäntyöntäjä, putkiasentaja, kaivinkoneenkuljettaja, lapiomies, mittamies, kuorma-autonkuljettaja, yrittäjä. Kaikkea mitä katkerasta tyhjän toimittajasta ei ole.


   • Anonyymi
    lopettakaasepyllistys kirjoitti:

    Kyllä osaaville on aina töitä. Raskasta on huono kuntoisille ja paskasta sellaiselle joka ei pese työvaatteitaan. 16€ tunti + bonuksia, päivärahat (työmaan sijainnista riippuen) ja kilsakorvaus.
    2600-3200e kk netto

    Itse olin huippukunnossa ja elämä maistui, kun olin kuljetuspuolella. Maanrakennus puolella revittiin kroppa päivittäin paskaks ja rahaa tuli toki jokunen ropo enemmän, minkä verottaja vei senkin. 3vuoden jälkeen olen tajunnut, ettei koko paskassa alassa ole yhtään mitään järkeä tavalliselle tallaajalle ellei ole niin rahan ahne ja toimi omalla nimellä ja saa riittävästi keikkaa ja hylkää elämänsä. Valtaosa isännistä kusettaa ja oma terveys romahtanut täysin nolliin, kun koskaan ei ollut aikaa ja voimia pitää terveydestä huolta ja tippaakaan en ole rikkaampi.


  • Jamppu35

   Olen melko varma että tilanne vaan huonontunut entisestään... ylityö presentteja on turha odotella

   • Finlexi

    Täällä kans yks firma joka ei maksa ylitöistä oikein, mut ei vieläkään käsitä miten se voi olla maksamatta. Nm laissa jo sanotaan noista ylitöistä 50% ja 100% et pitää maksaa perustuntien ylittyessä

    22 §
    Lisä- ja ylityöstä maksettava korvaus
    Lisätyöstä on maksettava vähintään sovitulta työajalta maksettavaa palkkaa vastaava korvaus.

    Säännöllisen työajan määräytyessä 6, 9, 10, 12 tai 13 §:ssä säädetyllä tavalla on vuorokautisen säännöllisen työajan ylittävältä kahdelta ensimmäiseltä työtunnilta maksettava 50 prosentilla ja seuraavilta 100 prosentilla korotettu palkka. Viikoittaisen säännöllisen työajan ylittäviltä työtunneilta on maksettava 50 prosentilla korotettu palkka.
    ..
    Työn jatkuttua jaksotyössä koko kahden tai kolmen viikon ajanjakson on 12 tai 18 ensimmäiseltä säännöllisen työajan ylittävältä työtunnilta aloittamis- ja lopettamistyö mukaan lukien maksettava 50 prosentilla ja näitä seuraavilta työtunneilta 100 prosentilla korotettu palkka. Jos ajanjakso on keskeytynyt sen johdosta, että työntekijän työsuhde on päättynyt tai että hän ei ole voinut olla työssä loman, sairauden tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi, lasketaan, kuinka monta tuntia keskimääräinen työaika kesken jääneenä ajanjaksona on työhön käytettyinä vuorokausina kahdeksaa tuntia pidempi. Tämän tuntimäärän kahdelta ensimmäiseltä keskimääräiseltä ylityötunnilta on maksettava 50 prosentilla ja seuraavilta tunneilta 100 prosentilla korotettu palkka.

    Jos säännöllinen työaika perustuu 14 §:ssä tarkoitettuun poikkeuslupaan tai työehtosopimukseen, on luvassa tai sopimuksessa mainittava perusteet, joiden mukaan ylityöstä maksettava korotettu palkka lasketaan


   • Jamppu35

    Helppoa matematiikkaa työntekijälle vitonen isännälle uus mersu


   • Anonyymi

    Onneks itte on niin rehdillä maanrakennus yrittäjällä töissä ettei tarvii mistään murehtia. Palkka 13.43€/h. Viikon ekat 8 ylityötuntia 50% siitä eteenpäin 200%. Ja kyllä,tällä hetkellä hommia ihan saatanasti!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onneks itte on niin rehdillä maanrakennus yrittäjällä töissä ettei tarvii mistään murehtia. Palkka 13.43€/h. Viikon ekat 8 ylityötuntia 50% siitä eteenpäin 200%. Ja kyllä,tällä hetkellä hommia ihan saatanasti!

    Eli TES:n minimi palkkaluokalle 3 vähemmän ammattitaitoa vaativiin töihin. Ylityötkin TES:n minimivaatimuksen mukaan.


  • lopettakaasepyllistys

   Ylityön maksamisesta on aivan turha edes väitellä, jos ei maksa niin sitten niitä ei tehdä.
   Jos tuntuu että työnantaja painostaa ja ette keksi toista yritystä minne pääsis töihin, niin tehkää överit mut säästäkää KAIKKI tuntilaput / tilinauhat. Saatte periä juutalais pomo mulkulta
   JOKA IKISEN PENNIN vaikka yli vuodenkin jälkikäteen. Eka soitto pomolle vain ilmotus mielessä esim näin miten itsekkin toiminu: " Hei haluaisin vain ilmoittaa että jos mun kaikki viimevuoden ylityö-tunnit ei makseta seuraavaan tiliin ne peritään ammattiliiton liiton kauttaa takasin. (pelkkä käräjäoikeus riittää myös, asianajat ottaa mielellään tämmöisen läpihuuto jutun viemään asiaa eteenpäin). Pomomulk todnäk alkaa mouhoomaan kaiken minkä kerkeää sopimuksista ym. ja tulee lankoja pitkin. ÄLKÄ LÄHDE MUKAAN SEN HÖPINÖIHIN. Ainoa asia mitä sanot, jos haluat sanoa on että: Mä olen sen verran reilu että annan sulle mahdollisuuden korjata tilanteen seuraavaan tiliin, ei mulla muuta heihei. Ihan sama mimmonen sopimus teillä on, vaikka teidän työsopimuksessa lukis että ylitöitä ei makseta. TES syö sen sopimuksen AINA.

  • Anonyymi

   Kyllähän lapiomiehenä voi tienata ihan ok rahoja.
   Itse saan 16,70 + ruokarahat + liikuntasetelit ja + boonukset.
   Mutta toinen asia on sitten onko tässä paskassa mitäön järkeä ? Olen 27v ja vasen käsi on rasituksesta hajonnut ja kipeytyy kesäsin ja paranee talvisin. Selkä rangassa on alkavaa rappeumaa johtuen suuresta kuormituksesta jonka suuret lapiointi määrät aiheuttavat.
   Salilla treenaaminen on auttanut särkyhin mutta jos sen lopettaa niin äkkiä tulee kivut takaisin.
   Olen tehnyt itseni "korvaamattomaksi" ja sen kyllä huomasi ennen koronaa boonuksina yms.
   Mutta onko raha kehon rikkomisen arvoista ?
   Sitä täytyy pohtia jos vaikka lukis ittensä mestariksi niin voisi pomotella muita eikä tarvitsisi hikoilla

   • Anonyymi

    Ei ihme että kukaan ei lähde raksalle kun paikat hajoo ja palkat ovat hanurista.
    Yleinen palkkataso on niin surkea ettei kukaan lähde vironloisten pilaamalle alalle kyykkyyn ja tekemään töitä alipalkalla.

    Työn kuormituksesta ei nykyään puhuta mitään, onko työsuojelu käytännössä lakkautettu ja valtuutetut lahjottu maan tavan mukaisesti?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ihme että kukaan ei lähde raksalle kun paikat hajoo ja palkat ovat hanurista.
    Yleinen palkkataso on niin surkea ettei kukaan lähde vironloisten pilaamalle alalle kyykkyyn ja tekemään töitä alipalkalla.

    Työn kuormituksesta ei nykyään puhuta mitään, onko työsuojelu käytännössä lakkautettu ja valtuutetut lahjottu maan tavan mukaisesti?

    80 tuntia viitenä päivänä viikossa. Ennen huippu aikoina painettiin. En näe mitään järkeä siinä. Että viikot reissu hommissa ja viikonloput kotona koomassa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   303
   4122
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2310
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2035
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   1763
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   28
   1506
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1327
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   969
  8. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   41
   800
  9. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   772
  10. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   66
   761
  Aihe