Kuopion ravintolaelämä 90-luvulla

JP

Hei! Tulipa mieleen kuopio ja 90-luvun opiskeluajat. Kaihoisasti muistelen sen aikaisia ravintoloita sirkkeli, maxim's, emigrants ym.ym. Hauskoja muistoja ja hyviä ystäviä! Onko muita jotka liikkuivat kuopion ravintolaelämässä 90-luvulla?

98

15115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nailoniiii

      Oot jo ajastas jäljessä kyllä -70 luvulla oli parempi meininki ja mitenkä hyvä meininki olikaan -60 luvulla kun se nailonsukka mies naisia jahtasi ja kuopio oli peloissaan...

      • BensaaSuonissa

        "Oot jo ajastas jäljessä kyllä -70 luvulla oli parempi meininki."

        Oli parempi meininki. Lahden Kauppahotellissa ja Helsingin Hesperian yökerhossa portsarit toimittivat suomalaisia huoria hotellihuoneisiin ja JKL:n Laajavuoren yökerhoon saattoivat parhaat asiakkaat tilata etukäteen pöytään 10 grogia odottamaan. Ykköspaikkoja oli Mikadon Salongit, josta rahamies saattoi sormea osoittamalla pomia haluamansa naisen ja tämä sitten toimitettiin vaivihkaa rahamiehen luo.

        /// Tänään 70-luvun meininkiä on jäljellä Helsingin menopaikkojen VIP-tiloissa ja näissä tiloissa tapahtuneista sikailuista (Hjalliksen, Räikkösen ym. kantapaikkoja) ei juuri juolkisuudessa kerrota. Himasenkin tanssilattialle kuseskeluista vasta sen jälkeen kun Katainen oli tilannut Himaselta 700.000 €:n selvityksen.


      • Anonyymi
        BensaaSuonissa kirjoitti:

        "Oot jo ajastas jäljessä kyllä -70 luvulla oli parempi meininki."

        Oli parempi meininki. Lahden Kauppahotellissa ja Helsingin Hesperian yökerhossa portsarit toimittivat suomalaisia huoria hotellihuoneisiin ja JKL:n Laajavuoren yökerhoon saattoivat parhaat asiakkaat tilata etukäteen pöytään 10 grogia odottamaan. Ykköspaikkoja oli Mikadon Salongit, josta rahamies saattoi sormea osoittamalla pomia haluamansa naisen ja tämä sitten toimitettiin vaivihkaa rahamiehen luo.

        /// Tänään 70-luvun meininkiä on jäljellä Helsingin menopaikkojen VIP-tiloissa ja näissä tiloissa tapahtuneista sikailuista (Hjalliksen, Räikkösen ym. kantapaikkoja) ei juuri juolkisuudessa kerrota. Himasenkin tanssilattialle kuseskeluista vasta sen jälkeen kun Katainen oli tilannut Himaselta 700.000 €:n selvityksen.

        Pressassa pystyi nussimaan firman Eurocardilla. Hovimestari höyläsi vain kuitin ”ravintolapalvelusta”. Nyt mahtaa olla jo ohiluku käytössä.ö


    • Golden Age

      Vai oli kieltolain aikaan -60 -70 luvuilla hyvä meininki? Eihän silloin saanut edes pöytää vaihtaa ilman lupaa, saati kävellä paukku kädessä ympäriinsä.

      Jaa-a. Oma kulta-aika sattuikin 80-90 luvuille. Renkun lopettajaisiin en päässyt kun vartioin varuskuntaa intissä :(

      Tulihan aloittajan mainitsemien lisäksi kierrettyä jo mainittu Renkku kuten myös Samantha, Tiffany's, Tramps, Kummeli, Tarzan ja 007. Mitä näitä olikaan isompaa ja pienempää. Kultainen Noutaja, Kolme Tolppaa, Kammari, Pollen Potku, Onni Pub...

      Ei voi muistaa kaikkia.

    • Kiletolaki???

      Siis mikä ihmeen kieltolaki?

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_alkoholin_kieltolaki

      Tuo on ainoa kieltolaki, joka Suomessa on itsenäistymisen jälkeen ollut.

      Se nyt vaan oli sen ajan alkoholilain valvontaa, että paukku kädessä ei vaellella ja juoman kanssa on tilattava annos ruokaa.

    • Anti-Trolli

      Kieltolaki viesti sisältänee sarkasmia "Nalionii'n trollausta kohtaan.

      • GoldenAgeIOriginal

        Totta Anti-Trolli. Sarkasmia hyvinkin. Hassua vastata kuusi vuotta vanhaan aiheeseen.


    • neontuulipuku

      Kuopion yöelämä on juuttunut 70-luvulle, joten ei hätää! Tasokasta 20-35 vuotiaita houkuttelevaa baaria kaivataan yhä edelleen. Joku Turun Börsin kaltainen olisi hyvä, mutta tuskin savolaisjuntit ymmärtäisivät hyvän päälle. Maksaisi varmaan liikaa ja ihmiset olisivat ylpeitä.

      • FiksuBaareilija

        > mutta tuskin savolaisjuntit ymmärtäisivät hyvän päälle.

        Harmi että tunnet itsesi juntiksi. Meitä on täällä Kuopiossa ihan
        fiksujakin ihmisiä, tule rohkeasti tutustumaan kaupungin
        hyvinkin aktiiviseen baarielämään, ei me sinulle naureta vaikka
        omasta mielestäsi oletkin juntti - semmoinen olisi vain
        typerää ja osottaisi oman tyhmyytensä.


      • VM-76..

        Juu, Börssissähän on tyyliä ja kansainvälistä tunnelmaa. Löytyy naisia kaikissa roduissa... Jos tämä on tasokasta mielestäsi, niin sitten vaan sinne Turkkuseen.

        Sanoisinkin, ettei Kuopion yöelämä kalpene millekään Suomen kaupungille. Meininki on kaikkialla samanlaista.

        Ja itse aiheeseen. Ysäristä pitää mainita vielä Domino, josta tuli viikonlopun starttipaikka sekä Chaos, jossa laukesi sprinklerit kesken illan:)


    • AMK92

      Juu on täällä muitakin.
      Kymppitiistait oli opiskelijaelämän virstanpylväitä :-)
      Viikonloput sitten yleensä kyllä vietettiin Henkassa, joka muistaakseni
      ei niin kovasti ollut vielä painottunut pelkästään bändeihin.
      Amarillo oli tuolloin viikonloput tupaten täynnä, nyt en ole 15v siellä
      "illalla" käynyt niin en tiedä.. Ennen noita aikoja kovia paikkoja
      oli juurikin sirkkeli ja tietenkin klassinen ja legendaarinen... no.. you know! Nykyisen Haraldin paikalla... aargjht :)

      • aina sai

        ...kulkurin iltakalja!!


    • Oldies but goldies

      Voi olla, että aika on kullannut muistoja, mutta erittäin vahvasti olen sitä mieltä, että Kuopion nykyinen yöelämä ei ole juuri mitään niihin aikoihin verrattuna.

      Silloin oli ainakin meininkiä ympäri kaupunkia. Sirkkeli, domino, chaos, emiggi, maximi ja monet muut. Ja kaikki olivat levittäytyneet ympäri keskustaa, eikä kuten nykyään, yhteen ainoaan kadunkulmaukseen. Pilistäkin ajeltiin, eikä siitä koskaan mitään suurempia ongelmia aiheutunut (ainakaan sivullisille), mutta nyt on sekin ilo kiellettyä. Edes Vänärille ei pääse lämpöisenä kesäiltana pistäytymään.

      Sääliksi käy nykynuorisoa, joka joutuu vielä lisäksi maksamaan kymmenisen euroa pelkästä baariin pääsemisestä ja sen päälle viis-kuus euroa yhdestä ainoasta tuopillisesta. Näin ainakin noissa seduloissa, jotka ilmeisesti nykyään on jonkinlaisia ykkösmestoja. Paljon niissä kuitenkin tuntuu porukkaa käyvän, mitä vähän itse ihmettelen.

    • Padrell

      Kummelissa kävin ennen Kummelia, sitten paikka muuttui Chaokseksi ja on nyt Pizza Rax. Maxims oli yökerhontapainen. Dominosta sai muistaakseni halvalla olutta. Myöhemmin sitten Emin kympin (markoista puhutaan) tiistait. Kivaa oli opiskella 90-luvulla..

    • fdjbvjd

      Niin ja edellä mainittujen lisäksi oli ainakin III tolppaa niminen pubi ja sitten oli myös Kalakukko pub. Ja sitten oli jonkin aikaa Ey-pub tai joku semmoinen Kalakukon vieressä josta tuli sitten Valhalla jossa kävi kaikki sekakäyttäjät ja muut hörhöt. Ja Desperado oli kans ja Zapata jonka tarina käytännössä loppui kuin olisi puukolla lyöty sydämeen. Vink vink. Ja sitten oli Lilla illa ja Punainen lyhty ja Taverna ja semmoinen oli joskus nykyisen Wanhan Valion paikalla kuin Blueberry mutta siellä en itse päässyt koskaan käymään kun olin silloin alaikäinen. Trampsissä tosin tuli käytyä alaikäisenäkin. Hienoja aikoja. Mutta Domino oli ykkönen, siis se vanha ja alkuperäinen, uusihan oli sekin Wanhan Valion paikalla ja oli joku maahanmuuttajien viritys, mutta halpaa kaljaa oli sielläkin, mutta ei ollu kärpäsiä vessassa eikä kusta lattioilla mitkä toi tunnelmaa. Niin ja Onni pub oli huippu ja muistaako kukaan kun Chaoksen paikalla oli jonkin aikaa Jack Rabbit niminen kapakka mutta se ei oikein menestynyt vaikka oli nimi otettu Pulp Fictionista ja kaikkea. Ja Emiksen paikalla oli vähän aikaa Joe Dog`s (oliko se sen nimi?) niminen baari ja O`Connells oli ja Mellys ja kyllähän näitä riittää. Ja Atlaksen yläkerrassakin oli kapakka mutta en enää muista sen nimeä, muistasko joku? Ah,niin paljon hienoja muistoja ja muistin pätkimisiä...

      • Anonyymi

        Osaako kukaan sanoa vaaditaanko Lilla Illassa koronapassia? Tarkoitus olisi lähteä käymään.


    • kokemusta on

      atlaksen baari oli jatkopaikka kun sai olla auki klo 2.00,sijaitsi hotellin yhteydessä.muut meni kiinni o1.00 paitsi tasokkaat yökerhot joita oli alkuun kaksi;puikkari ja cumulus,myöhemmin vain puikkari.nekin auki vain 03.00."tippiä"piti osata antaa puikkariin et sisään pääsi!mut aika oli mukavaa kun aina oli jatkoja!eihän nykyisin klo 05.00 kukaan järkevä biletä ainakaan kerrostalossa ja kaik on jo niin päissään et ei kellään ole hauskaa!

    • JP

      Löytyihän täältä muitakin 90-luvun "ravintolaeläjiä". Joo ja tosiaan paljon tuli tuossa lisää tuttuja paikkoja esim. fdjbvjd:n lähettämässä viestissä. Vaikee sanoa minkälainen lienee kuopion yöelämä nykyään, mutta sen ainakin tiedän, että hiano oli meininki silloin, oli tosiaan sitä meininkiä ympäri kaupunkia niinkuin tuossa Oldies but goldies aiemmin juuri mainitsi, enkä muista ainakaan suurempia tappeluita olleen vaan yleensä porukka osasi olla ihan asiallisestikin lukuunottamatta näitä fdjbvjd:n vinkkaamia asioita. En tosiaan itsekään tiedä onko aika kullannut muistoja, aika aikaansa kutakin! Mutta pääasia että on jäänyt mukavia muistoja näistäkin ajoista, joita on mukava joskus pysähtyä muistelemaan.

      • PunavihreelettiDIYtatska

        Domino oli ihan legendaarinen. Mä asuinkin baarin yläkerrassa olevissa vanhoista hotellihuoneista asunnoiksi muutetussa kämpässä syksyllä 1995. Olin juuri muuttanut maalta Kuopioon, ja uinut kaapunnin punk-piireihin.


    • Makharaperruna

      Snellun grillillä oli mukavaa aamuyöstä yrittää saada tilattua makkaraperunoita muiden kännikalojen kanssa. Myyjänä oli pitkä nainen.

      • tuoppeja

        Juu, oli pitkä nainen.
        Pitkänainen ja toinen tuli kapakkiin, pitkänainen tilasi pienentuopin ja pienempi isontuopin.
        Hymyilytti!


    • Jännä_juttu

      Chicagon Al Koholistit muistelevat.

      • valmistuin-1993

        Minäkin opiskelin 90-luvulla ja opetusohjelmaan ei kuulunut baarittelu, ainakaan minun lukujärjestyksessä ei milloinkaan lukenut että jonain kellonaikana baariin.
        Tuolla ylempänä jotkut selittelee että olipa kiva opiskella kun remunnut vaan baareissa... jos se on opiskelua niin mitä lie tehnyt sitten oppitunneilla...


    • ei_kiesus

      Tämäkin ketju nostettu ilmeisemmin kevään huumassa!

      • kesävälissä

        kovassa keväthumalassa, on se sitten syksyllä kova rapula.


    • 1982N

      Minun aikaan oli vielä Emikka ja Maxim's, Emigrant's muuttu Joes Dogsiks tms. mutta vuos pari tuli käyty kymppi tiistailla aina. Sirkkeliin en ehtiny mutta muistan Kolme tolppaa, eikö ollutkin tulliportinkadulla? Ja Raxin paikalla ollut baari oli kiehtova paikka penskana kun siitä tuli mieleen laivan ravintola, sillon vielä pääsi aikuisen mukana (ainakin vappuna) sisälle, kuten moneen muuhunkin paikkaan.

    • ex.bilettäjä

      80-luvun lopussa ja 90-luvun vaihteessa tuli käytyä paljon 007:ssa ja Samanthassa joskus harvoin myös Kummelissa mutta eipä juuri muualla. 007 ja Samantha olivat ne suosituimmat menomestat silloin ainakin opiskelijoilla. Kun Kikka esiintyi 007:ssa niin porukkaa oli kuin pipoa. Kämpillä otettiin kunnon pohjat ja sitten lähdettiin bilettämään. 007:n ovella oli joskus aina Boogie Mustonen. Eräs mukavampia portsareita mitä muistan. Oli ne vaan aikoja ne.

    • ghggh

      Mikä paikka oli Valkeisenlammen R-kioskin vieressä nykyisen autokoulun kohdalla? En jaksa muistaa.

      • Sepe_Susi_

        Pikku Hukka Pub


      • KiitosTutuille

        Aivan Legedaarinen paikka !

        Asiakkaat olivat kaikki tuttuja keskenään ja joskus ei edes tarvinnut lompakkoa !


      • asiaaaa

        Olikos 2010 vai 2011 kun tuo lopetti? Kertaalleen taisin käydä joskus 2005.


    • Otts

      Hyviä panoja saanut Kuopion baareista

    • 90luvulla

      Bar Areena Petosella. Mukava paikka piipahtaa. Muistaako kukaan?

      • Anonyymi

        Baar Areena minne oli ikäraja 21v ja pukupakko. Varmaan tietty heimo valtasi paikan.Ei toiminut pitkään


    • efbygv

      Eikös tuo Arena Petosella ollut siinä entisen ruoka-nallen tiloissa? Ja useasti oli kiinni " remontin " takia kun jäi kiinni ala-ikäisille myymisestä?

      • neoliaikoja

        Siinä Ruoka-Nallen tiloissahan se oli. Muusta en tiedä mutta Arenan jälkeen taisi paikka toimia useamman nimisenä baarina ja yökerhona. Mikä lie ollut vikana kun ei mikään niistä näkynyt pitkään toimivan.

        Ennen baarin tuloa, Ruoka-Nallen aikaan, juopottelukööri istui usein siellä portaiden yläpäässä. Lieköhän niitä portaitakaan enää olemassa, tuskin. Samoin se liukumäki siitä punatiilihökkeröstä taisi hävitä yli vuosikymmen tai useampi sitten.


      • Anonyymi
        neoliaikoja kirjoitti:

        Siinä Ruoka-Nallen tiloissahan se oli. Muusta en tiedä mutta Arenan jälkeen taisi paikka toimia useamman nimisenä baarina ja yökerhona. Mikä lie ollut vikana kun ei mikään niistä näkynyt pitkään toimivan.

        Ennen baarin tuloa, Ruoka-Nallen aikaan, juopottelukööri istui usein siellä portaiden yläpäässä. Lieköhän niitä portaitakaan enää olemassa, tuskin. Samoin se liukumäki siitä punatiilihökkeröstä taisi hävitä yli vuosikymmen tai useampi sitten.

        Leopardi oli Petosen baari.


    • baari_muistoja

      Kerran Puikkarissa olikohan vuonna -95 iskin silmäni erääseen vaaleaan nuoreen naiseen ja tanssitin häntä. Sain annettua puhelinnumeroni hänelle vaikka miesystävänsä oli myös siellä silloin.
      Nainen soitti sitten mulle ja tuli ihan käymään luonani.
      Selvisi että hän oli vasta 18, itse silloin 30v.

      • sddsjfkljklfsjdklss

        Itse olin 20v vuonna 1995, eipä näkynyt nuoria naisia silloinkaan >_<!


    • Mikkk0o

      Joo.. Hevilettinä velipojan kanssa kierreltiin kovasti yöelämässä. Sirkkeli ja Desperado kantapaikkoina. Tarot ja se 2. Kuopion Heavy-bändi keikkaili kovasti...

    • Emis76

      Emis eli emigrants 90-luvun loppu. olipas melkoinen hulabaloo. viinaa kyllä meni. pekkarinen, thuren, jauhiainen, laakkonen, koponen, vainikainen, sormunen & co

      • jdkjfdksdfkls

        Eekö sitä oo perkele mittään muuta tekemistä vappaa-ajalla tässä kaapunnissa ku juuva viinoo?


    • KunnonIltamat

      Täytyy kyllä sanoa että ennen oli paremmin ja 90 luvulla oli sitä meininkiä !

      Ehdotan Ravintoloille että pidetään 50 vuotiaiden ilta - jossa on niitä tekijöitä

      90 luvulta !

      • Mikkk0o

        Kannatan ja olen mukana!


      • why.fifty
        Mikkk0o kirjoitti:

        Kannatan ja olen mukana!

        Senkin lurjukset, minkätakia se ikäraja pitää hilata 50 vuoteen? Olen 43v ja kävin ravintoloissa 90-luvulla.


    • 1000yötä

      Kuopio Parhaat mestat (ei missään järjestykessä):

      Desperado, kuopion ainut oikee rokkibaari

      Domino, seitkytluvun jälkimmäisellä puoliskolla syntyneiden ekamesta, siellä oli kaikki tutut kaikista lähiöistä, sillon oli vielä kaikki mahdollista, rokkipuoli oli se the mesta ja discopuolelta sitten pysty hakee naisii, jos ei käyny tsäkä toisella puolella

      Henkka, pystyy rakastaa ja vihaa yhtä aikaa, ei hyvä selvinpäin, persekännissä ykkösmesta, tuttu ja turvallinen, niin monta muistoo, niin monelta eri vuosikymmeneltä

      Emi/Ale Pub (muillakin nimillä) varma ja halpa valinta alkuiltaan, päiväkaljalle, sekä darraoluelle aamulla tai paremminkin darranesto oluelle

      Intro, sillon ku oli kuumamesta, niin soi kuopion paras musa, leikkaamatonta funkkia, jota soitti DeeJiit ympärisuomee, paljon kauniita naisia, niitä jotka yleensä kulkee vain yökerhoissa, oli ns. parhaillaan tyylikkäämpi versio Henkasta

      K-Klubi, letkee musa, luovempaa porukkaa, kauniita hippityttöjä, kannabiksenhaju, tärkee osa kuopion yöelämää 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä

      ex-Gloria Viinibaari/Maljan yläkerta, huippu mesta alku-alkuiltaan, lauantain tasottaville, ja ihan vaan jutteluun, myös ne panniinit tulee mieleen

      Maxim (muillakin nimillä), nuorten yökerho, ysäripoppi/jossain vaiheessa hip-hop
      Sirkkeli eli Rock Circus (muillakin nimillä), alunperin 007 eli Bondi, ysäripoppi, Siilinjärvi tulee jotenkin mieleen, tuli kai käytyä sillon, ku oli kyllästyny olo ja halus vaihteluu, mut tärkee osa kuopion yöelämää monen vuosikymmenen ajan
      Onnipub, alkuillan mesta, hyvät pitsat, rock/hardrock
      O'Connels, irkkupubi tunnelmaa
      Kummeli/Chaos, pitää mainita
      Amarillo, vaikee sanoo miks tuli käytyä
      Puikkari, toimi joskus, keikkoja
      Zapata/Gloria (siis Myöhemmin Malja)/Malja, pitää mainita
      Gloria(uusgloria), pitää mainita, kai muillakin nimillä aiemmin

      Kesämuistoja: Wanha Satama/Albatrossi/Sataman Helmi/Minibar

    • Veljmies

      Trämpsissä kävin torin kulmalla usein.Sain silloin ekan kerran afrikkalaista tyttöäkin.Siitä on 25 vuotta nyt syksyllä...

      • JakoMäenMetro

        Mistä tiedät että oli Afrikasta ?

        ettei ollut Jakomäestä !


    • 67586856

      Mikä baari oli siinä poliisilaitoksen vastapäätä kadun toisella puolella Niiralankulman alakerrassa? Lopetti ehkä noin 10v sitten. Lekkerihän oli sitten vähän matkaa Niiralaan päin toisen talon alakerrassa, nykyään siinä on B&J. Sitten oli Grand Virtanen ja Antura siinä kaupungintalon takana. Nykyään kaikki paikat on ängätty samaan kortteliin, hirvee ryysis ja hulabaloo välillä. En tykkää. Parempi oli silloin ennen.

      • dkljsfkjdskjfjdksl

        Heh, paras paikka juottolalle, lyhyt matka poliisiputkaan jos ei osaa olla kunnolla :D


      • GoldenAgeOriginal

        Kulma Pubihan se oli. Putkasta sinne ja sitten putkaan takaisin.


      • NiiralanJuoppojenMesta

        Se oli Kulma pupi, kovalla peellä.


    • Meikämuistaa

      Kenneli eli Kultainen noutaja oli vakipaikka pitkään. Sitten henkilökunnalla nousi hattuun ja alkoivat käyttäytyä ikävästi asiakkaita kohtaan. Äänestettiin porukalla jaloilla ja eipä se Kenneli pitkään enää sen jälkeen pyörinytkään. Siihen tuli Desperado tilalle ja sitten notkuttiin siellä tai Dominon rokkipuolella.

    • Anonyymi

      Tulihan tuolla pyörittyä viikonloppuisin pääosin 1995-2001 välillä. Tuttuja paikkoja mainittu. Paljon tuli tuttuja matkan varrella, mukavia muistoja paljon.. Varmasti tuttuja osa näistäkin kommentoijista.

    • Anonyymi

      Torilla oli olutteltta tempaus 92-93 tai niillämain.
      Sattui siihen tempauksen loppupuolelle aikamoinen myräkkä ja yksi teltta suunnilleen hajosi niskaan ja oluset maahan..
      Selaisen voisi järjestää uudelleen.. Voisi olla myös elävää musaa, silloin ei ollut.

      • Anonyymi

        Sori se oli ennen kaivausten alkua... Muistaakseni.. Minulla Muisti hyvä ja pitää kuin seula


      • Anonyymi

        "Torilla oli olutteltta tempaus 92-93 "
        Se oli 89 luvun puolella.


    • Anonyymi

      Mikä ravintola oli sirkkelin ylä-kerrassa? Niissä tiloissa missä oli aikoinaan antura.

      • Anonyymi

        Tramps oli siinä jonkin aikaa muutettuaan torin kulmalta. Ihan ylhäällä oli joku pizzapaikka, mutta tilat olivat yhtenäiset. Joskus oli bileitä, missä kaikki kolme kerrosta ja niiden väliset portaat oli yhtenäistä tilaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tramps oli siinä jonkin aikaa muutettuaan torin kulmalta. Ihan ylhäällä oli joku pizzapaikka, mutta tilat olivat yhtenäiset. Joskus oli bileitä, missä kaikki kolme kerrosta ja niiden väliset portaat oli yhtenäistä tilaa.

        Muistin ettei siis ollut anturan kohdassa vaan vieressä. Anturahan oli siinä omalla paikallaan vaikka kuinka kauan ja sitä ennen siinä oli 7 pientä tupaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistin ettei siis ollut anturan kohdassa vaan vieressä. Anturahan oli siinä omalla paikallaan vaikka kuinka kauan ja sitä ennen siinä oli 7 pientä tupaa?

        Juuri näin.


    • Anonyymi

      Entäs se Kesportin lähellä ollut paikka, josta meni portaat kellariin, Yöjalka-valomainos katolla?

      2000-luvulla taisi olla Virtanen nimellä.

      • Anonyymi

        007 alkujaan oli se.


      • Anonyymi

        Oli.


      • Anonyymi

        Clone! Siellä jorattiin rikki puolella vuodet 2000 ja 2001.
        Ai, että niitä aikoja...


    • Anonyymi

      Kävin pitkästä aikaa Chaoksessa. Eipä ole paikka kestänyt ajan hammasta hyvin. Ihan kuollut paikka ja musiikkikin oli jotain aivan karmeeta. Taitaa olla jo menneen talven lumia tuokin paikka. Harmi.

      • Anonyymi

        Perjantaina menin Mäntycasinolle ja siitä Alasalin kautta Seiskaan, loppuyön vietin Samanthassa.


    • Anonyymi

      Tunnelmaan pääsee, kun sinuntuubiin laittaa hauksi Tarot Live at Bar Chaos.

      • Anonyymi

        Levynjulkaisukeikka vuoden 1993 maaliskuulta Bar Chaos. Kaksi tuntia täyttä tykitystä.


    • Anonyymi

      Missäs Tramps oli Kuopiossa?

      Oliko logossa hattu ja kävelykeppi?

      • Anonyymi

        Keppi ja hattu oli kyllä, torin reunalla Truben talossa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keppi ja hattu oli kyllä, torin reunalla Truben talossa

        Myöhemmin kaupungintalon takana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myöhemmin kaupungintalon takana.

        Minun humalaisen muisteluissa Tramps tuli pilaamaan ensin vanhan kunnon 7pientä kotia ja meni vasta sitten Truben kulmalle.
        Toki saatan olla väärässäkin sillä niin kovassa sumussa noina vuosina kuljin.
        Nyt olen suurperheen isä ja firman omistaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minun humalaisen muisteluissa Tramps tuli pilaamaan ensin vanhan kunnon 7pientä kotia ja meni vasta sitten Truben kulmalle.
        Toki saatan olla väärässäkin sillä niin kovassa sumussa noina vuosina kuljin.
        Nyt olen suurperheen isä ja firman omistaja.

        Oli ensin torilla, ei ollut itsellä vielä ikää sinne. Sumussa meni tosiaan nuo vuodet, kymppitiistai, perjantai, lauantai plus satunnaiset päivät. Nyt lapsiperhe, väikkäri, duunia... Ei olisi aikanaan uskonut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli ensin torilla, ei ollut itsellä vielä ikää sinne. Sumussa meni tosiaan nuo vuodet, kymppitiistai, perjantai, lauantai plus satunnaiset päivät. Nyt lapsiperhe, väikkäri, duunia... Ei olisi aikanaan uskonut.

        Joillain tuosta porukasta jäi kierre päälle eikä jälki ollut nättiä. Itse olin onnekas, olisi voinut käydä mullekin huonosti.


    • Anonyymi

      Tuttuja paikkoja ja hyviä muistoja!
      Ei paljoa murehdittu huomista vaikka jossain kohtaa tai ainakin aiemmin ois ehkä pitänyt alkaa sitäkin miettimään omalla kohdalla. Muutaman kaverin tiedän jo poistuneen ja muutaman tiedän päässeen hyvin eteenpäinkin sitäkin useammasta ei mitään tietoa.

      Zapatassa juotiin margaritoja ja sol olutta joka paikan erikoisuus siihen maailman aikaan. Oltiin asiakkaina aiemminkin mainitun puukotuksen aikana. Kukaan ei huomannut mitään ennen kuin poliisi paikalla ja alkoi ohjaamaan ihmisiä ulos. Oli ilmeisen selkeä tapaus kun ei ketään haluttu kuulla tai tietojakaan pyydetty. Kenelläkään enempää tietoa mistä oli kyse ja keitä tapauksen osapuolet?

      Pekan bubi peipposenrinteessä vai onko se inkilänmäkeä siinä kohti jo.

      Dominon halpa kalja jonka ovella kaveri vittuili joskus parimetriselle mustalle pokelle että mikä vitun koripalloilija sinäkin olet niin sai vastauksen että on nyrkkeilijä, ei viittinyt kaveri jatkaa vittuilua.

      Depiksessä tuli vietettyä aikaa enemmänkin ja kerran ajoi joku harrikan ovesta sisälle asti kun päiväkaljoilla oltiin. Vieressä kolmessa tolpassa käytiin krapulakaljoilla ja bilistä pelaamassa oli se yksi häiritsevä tolppa liian lähellä pöytää. Samainen pokelle vittuillut kaveri pokasi tolpan myyjättären ja aamulla lähtiessään pölli kuulemma kameran matkaansa tiedä sitten kuinka oli.

      Sirkkelin tanssimonttu ja Trämps diskopaikkoja joihin tytöt laittoi kai parastaan päälle. Onni-bubin sunnuntai pizzat ja bilis sielläkin, taisi olla sähköinen dart taulukin. Chaos tuli torin nurkalle joskus myöhemmin.

      Pikkupaikka jossa pari kolme pientä huonetta jossa yhdessä bilispöytä vanhassa matalassa talossa henkan lähellä muistaakseni. Erikoinen paikka nimeä ei jaksa muistaa kai sillä sellainenkin oli.

      Ikinä ei ollut kummempaa ongelmaa yöelämässä kai se on itsestä kiinni. Aika rauhanomaista porukkaa oltiin keitä meitä enemmän porukassa pyöri.

      Lisää muistuu kun jaksaa muistaa tässä näin pikaisesti kirjoitettuna.

      Myöhemmin pyörönkaarella letkumestari ja Karhunpesä kissapeto vähän kauempana.

      Terveiset teille jotka tunnistaa.

      • Anonyymi

        Niin ja seiskan kossuvissyt tietenkin. Tippui jonnekin tuosta tekstistä näköjään.


    • Anonyymi

      Eikös Down Town ollut jossain torin lähettyvillä 1990 luvulla? Opiskelin tekussa silloin..

    • Anonyymi

      Mikä ravintola oli 90-luvun lopussa puijonkadulla ( torilta asemalle päin) katutasosta kerroksen tai kaksi ylempänä? Olisko ollu joku ruokapaikka, ei mikään menomesta. Tummaihoisia heppuja oli siellä töissä. Kaverin kanssa koitettu selvittää onko sama tyyppi yksi jonka molemmat muistaa noilta ajoilta ja tän paikan nimi ja jos joku tietää jotain muuta niin kiinnostais.

      • Anonyymi

        Domino siirtyi Tulliportinkadulta sinne, mutta ei ollut oikein vanhan veroinen. Mustafa taisi olla poken nimi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Domino siirtyi Tulliportinkadulta sinne, mutta ei ollut oikein vanhan veroinen. Mustafa taisi olla poken nimi.

        Oliko Mustafa se nyrkkeilijä? Tää tyyppi jonka muistan joltain jatkoilta Dominosta ei välttämättä ollut töissä siellä, mutta olisko sitten ollu poken kaveri. Nimi oli ehkä Julian tai Lucian. Oliko siellä töissä muita tummaihoisia? Kaverin kanssa hirvee vääntö kun hänen mielestä se sama heppu asuu Kuopiossa edelleen mutta minusta eri tyyppi kyseessä. XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko Mustafa se nyrkkeilijä? Tää tyyppi jonka muistan joltain jatkoilta Dominosta ei välttämättä ollut töissä siellä, mutta olisko sitten ollu poken kaveri. Nimi oli ehkä Julian tai Lucian. Oliko siellä töissä muita tummaihoisia? Kaverin kanssa hirvee vääntö kun hänen mielestä se sama heppu asuu Kuopiossa edelleen mutta minusta eri tyyppi kyseessä. XD

        Mitä te väänsitte? Onko kaksi eri henkilöä tämä heppu ja tyyppi?


    • Anonyymi

      Hullun akan kitska hyvää syötävää oli silloin jo

    • Anonyymi

      Ravintola aiheiset keskustelut käytävä muualla.

    • Anonyymi

      Tarzan oli 80 luvulla, henrys pubi missä yliopisktlihat paketti. Ja tietty vitriini ja punkkari. Kaupungintalon takana oli alan paikka en muista enää nimeä. 2 kerrosta täynnä humalaa. Makkaraperunat sai pollen potkusta päivällä tai teatterin grillistä kun kotiin puijonlaaksoon suunnisti.

    • Anonyymi

      Salve oli paras kapakka!

      • Anonyymi

        Salve on 1897 perustettu helsinkiläinen ravintola, joka oli aikoinaan tunnettu merimieskapakka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Salve on 1897 perustettu helsinkiläinen ravintola, joka oli aikoinaan tunnettu merimieskapakka.

        Ai niin olikin, sorry meni kaupungit sekaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Salve on 1897 perustettu helsinkiläinen ravintola, joka oli aikoinaan tunnettu merimieskapakka.

        Entäs Raatokellari, se oli hyvä baari.


    • Anonyymi

      Olisi tarkoitus lähteä yöelämä tarkastamaan. Mitä paikkoja suosittelette? Vieläkö Lilla Illassa on happy hour alkuillasta?

    • Anonyymi

      Kyllä sirkkelissä tuli notkuttua harva se viikonloppu 90- luvun lopulla.. ihan huippua ja haikeana muistelen sitä aikaa ja nuoruutta!

    • Anonyymi

      Millä nimellä oli Keskuskentän nykyinen Pollen Potku aikaisemmin?

      🤔

    • Anonyymi

      Amarillon paikalla oli ensin Free Time. Sisällä oli mm. puolikas auto 🙂

      • Anonyymi

        Kurkimäessä Tikka baari hyvä mesta aikoinaan ☺


    • Anonyymi

      Pekan Pub Inkilänmäellä, oli porukkaa ysärillä voi jessus ja tikkakisat! 🍺🍺🍺🥂🍹

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe