10v pojan "sotahulluus"

yh äiti

Onko normaalia, että pojilla on jonkinlainen sotakiinnostus päällä tuossa 10 vuoden iässä?

Olen yksinhuoltaja, ja ainoalla lapsellani, 10v pojalla, on valtava kiinnostus sotajuttuihin. Hän joka ikinen päivä katselee netistä sotapelejä, videoita ja televisiosta kaikki armeija ym sotajutut.

Kun olen estellyt, niin hän sanoo että kaikki muutkin pojat hänen luokallaan katsoo ja pelaa, ja jos hän ei tee samoin, niin he nauravat kun hän ei tiedä asioista.

Hän on isänsä luona viikonloppuisin, ja kuulemma koko aika menee siihen, että he yhdessä pelaavat sotapelejä. Kaiken lisäksi pojan isä on vapautettu aikoinaan armeijasta fyysisistä syistä, siis hän ei edes tiedä asioista yhtään mitään.

Mitä ihmettä tehdä, vai meneekö hullutus ajan myötä pois? Olen kyllä aina sanonut, että hän pääsee 10 vuoden kuluttua ihan oikeasti armeijaan :)

24

1304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nou k18

      Laita k18 pelit ja videot pois. Muuten normaalia "sotahulluutta". Mitäs pelejä isänsä pelaa...? Jos call of duty, gta yms. pelejä. Rune scape vois olla hyvä, pitää kehittää äijää...

      • ED jonne

        mä en pelaa mitää call of dutii!mä pelaan GTA:ta mä kyllä ymmärrän niitä enemmä kuin 10v:t


    • Ei 10 v:lle!

      Yhä nuoremmat pelaa sotapelejä. Mistä lie niitä saavat käsiinsä, kun useimmat niistä on K18-pelejä ja vanhemmat ei muka osta niitä lapsille..

      Meilläkin mies pelaa sotapelejä, mutta silti en antaisi vielä 10-vuotiaan lapseni niitä pelata. Eikö lapsen kanssa muka ole mitään muuta tekemistä kuin pelaaminen???? Ja on paljon muitakin pelejä, joita tuon ikäinen voi pelata. Periaatteeni on, että jos ei vielä tiedä sotahistoriasta mitään, on liian nuori pelaamaan sotapelejä.

    • Ohi se menee

      Me leikimme tuon ikäisinä serkkujeni kanssa sotaleikkiä pihalla. Ei ollut tietokonepelejä. Meitä oli kaksi ryhmää, olimme toistelle vihollisia ja otimme vihollisia sotavangeiksi. Vastapuoli kävi sitten pelastamassa sotavankeja itsetehdyillä puisilla leikkipyssyillä. Välillä kävimme kotona syömässä ja silloin pidettiin tulitauko, eikä sotavankeja saanut ottaa.En edes tiedä, mistä leikki sai kipinän, ei ainakaan siitä, että itse oikea sota olisi jotenkin kiinnostanut. Täysi-ikäiseksi tultuaan kukaan serkkupojista ei olisi halunnut edes armeijaan, mutta pakkohan sekin oli käydä.

      • Isäpappa

        Vähän sama juttu. Tosin eihän sitä pakko ollut käydä.
        Sanoin vaan, et kyllä sotaleikit oli kivoja pikkupoikana mut ei ne nyt enää 18 vuotiaana iske. Eikä iske nyt 46-vuotiaana sitäkään vertaa.


    • ..................

      Siellä taas yksi sankari isukki vauhdissa. Suurin osa sotapeleistä K16 ja siitä ylöspäin. Itse suosittelisin noiden ikärajojen noudattamista, koska pelistä riippuen väkivalta voi olla hyvinkin groteskia ja yksityiskohtaista ihmisten silpomista jo niillä K16 merkinnöillä.

      • 13 v neuvoo

        K16 on sama kuin K12


    • Neuvoa :)

      Ja jo K12 pelit on nykyään hirveitä, ei tiedä että mitä peli sisällään pitää. Meillä ainakin semmonen käytäntö että minä isänä ensin testaan pelit ja katson leffat ennenkun niitä lapsille annetaan pelattavaksi/katsottavaksi. Ja jos joku peli on minun tai vaimoni mielestä pelottava, raaka, verta lentelevä peli tai elokuva, niin sen otan itselleni tai vaan suoraan myyntiin työkavereille. Toivotaan että vähän edes auttaisi nämä :)
      Niin joo, poikanne esim. puhuu jostain sotapelistä tai elokuvasta, kannattaa pelin/elokuvan traileri katsoa vaikka tuolta YouTubesta. Ja ihan normaaliahan tuo, saman ikäisenä hypittiin lumipenkoissa ja ammuttiin kuviteltuja vihulaisia puupyssyillä ja sormipistooleilla. :)

      • äippäliini

        suosittelen lämpimästi kirjaa pelastakaa pojat jonka kirjoittaneet raisa cacciatore ja samuli koiso-kanttila.Mahtava kirja avaa ovet pikkumiesten sielunmaisemaan vauvasta teini-ikään saakka.Tämä kirja avasi minulle uuden näkymän poikani elämään ja antanut valtavasti työkaluja kasvattaa pientä miehenalkua kohti tasapainoista aikuisuutta.


      • ap
        äippäliini kirjoitti:

        suosittelen lämpimästi kirjaa pelastakaa pojat jonka kirjoittaneet raisa cacciatore ja samuli koiso-kanttila.Mahtava kirja avaa ovet pikkumiesten sielunmaisemaan vauvasta teini-ikään saakka.Tämä kirja avasi minulle uuden näkymän poikani elämään ja antanut valtavasti työkaluja kasvattaa pientä miehenalkua kohti tasapainoista aikuisuutta.

        Valitettavasti kirja on loppuunmyyty, enkä saa sitä mistään. Kiitos vinkistä kuitenkin, ap.


      • 3+9
        ap kirjoitti:

        Valitettavasti kirja on loppuunmyyty, enkä saa sitä mistään. Kiitos vinkistä kuitenkin, ap.

        Kirjasto?


      • JOO ON SE KYLLÄ KAUHEETA KUN PIKSELI LYÖ TOISTA PIKSELIÄ PIKSELEILLÄ, AIVAN KAUHEETA SIIIS SANOINKUVAAMATONTA. Oikeesti mä en tajuu tunnen monta tyyppii ketkä on pelannu k18 pelejä 10 v ymm ja eikä niistä ole tullu mitn sarjamurhaajia. ja vanhemmat jaksaa jankutta HUI kauheeta nyt jarmo 13v:en hahmo sanoi himputti!


      • 13v neuvoo

        mä pelaan ja katon naisia


    • 10v sotahullu

      Itse olen 10v,enkä pelaa sotapelejä,mutta sotaa leikin kyllä paljon!

    • Täysin normaalia, itellä oli myös sama juttu.

    • PK

      Voi luoja!, taas yksi hysteerinen äiti, jonka mielestä lapsi kyllä saa mennä armeijaan harjoittelemaan "Oikeutettua" tappamista isänmaan nimissä, mutta ei saa pelata "väkivaltapelejä". Juuri tämä on se piste missä vaiheessa "lapsen suojelu pahalta maailmalta" menee yli ymmärryksen.

      • p

        aseet on täkeäitä ilman niitä ei pärjätty ryssälle


      • sota
        p kirjoitti:

        aseet on täkeäitä ilman niitä ei pärjätty ryssälle

        Minäkin softaan ja pelaan call of dutyja vaikka olen ala ikäinen mutta en saa niistä mitään vaikutteita. Ja en halua kerskua tai olla ylimielinen mutta maailman sodan tietämykseni on kohtalaisen laaja. 10vuotiaanakin olin todella kiinnostunut sodasta ja aloin keräillä armeijan ylijäämä tavaraa.monet10vuotiaat ovat kiinnostuneita sodista


      • sotahistorioitsija
        sota kirjoitti:

        Minäkin softaan ja pelaan call of dutyja vaikka olen ala ikäinen mutta en saa niistä mitään vaikutteita. Ja en halua kerskua tai olla ylimielinen mutta maailman sodan tietämykseni on kohtalaisen laaja. 10vuotiaanakin olin todella kiinnostunut sodasta ja aloin keräillä armeijan ylijäämä tavaraa.monet10vuotiaat ovat kiinnostuneita sodista

        Et osaa edes kirjoittaa maailmansotaa yhteen ja silti kerskut niin vitusti. Kunnon wannabe sotahistorioitsija. Lukisit kirjoista sitä etkä "oppisi" call of dutystä sitä paskaa niin voisit kehuskella sitten "maailmamm soddamm" tietämyksilläsi.


    • Mrsaxeman

      Ihan normaalia toi on

    • 1poika+2tyttöä

      Meillä 10 vuotias saa pelata tietokoneella 1-2h vikossa ja ei todellakaan mitään sota pelejä. Neutraaleja ja kehittäviä pelejä saa pelata. Oma vanhempi pistää rajat ja ihan hömppää mennä tohon "kaikki muutkin saa" juttuun. Ne pari lasta luokalla jotka saa pelata ilman rajoja on niitä lapsia joiden vanhemmat ei laita rajoja ja kyl se tavalla tai toisella kostautuu. Lapsi siitä loppupeleissä tulee kärsimään. Pojilla tosin kiinostus sotapeleihin on suuri mutta ei se heitä millään lailla vahingoita jos niitä pelejä ei saa pelata. Minä sanoisin vain että meillä ei sota pelejä pelata. Meidän lapsi sanoo toisille lapsille että äiti kieltää ja minä voin myös olla se äiti joka kieltää! ihan sama mitä toisten pennut o minusta mieltä. Kyllä lapset tavallisesti tietää ja ymmärtää mikä on oikein ja väärin vaikka vääntöä tuleekin. Olen myös jutellut luokkakavereiden ja luokkakavereiden vanhempien kanssa, eli tietävät mielipiteeni Sit ihan sama jos kepistä tekevät pyssyn ja leikkivät ulkona mutta se on ihan toinen juttu..

    • Isä

      Jahas, äiti valittaa kun lapsi on sotahullu, ja silti aikoo määrätä lapsen leikkimään sotaa heti täysikäistyttyään.

      Mielestäni tuossa on pientä epäloogisuutta.

    • orakjeliomg

      No siis tuon ikäiset voivat olla "sotahulluja" mutta yleensä se menee ohi kun tupakka viina huulet ja seksi alkaa kiinnostamaan enemmän

    • Isäpappa

      Nytpä laitan vähän toisinpäin asian.
      Mun mielestäni sotapeleissä ei ole mitään yhtään pahempaa kuin prinsessaleikeissä.
      Prinsessaleikit antavat ihan yhtä vääristyneen kuvan maailmasta, etenkin jos aikuiset omissa elämänasenteissaan niitä kannattavat. Tietysti kyllä tiettyyn ikään tuollaiset kuuluu, ne on vähän niinkuin valmistautumista teiniyteen ja sitä myötä aikuisuuteen.

      Jos sotapelit on k18, niin eikö pikkutyttöjen pornopukeutuminen myöskin ole?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4873
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2310
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1836
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1156
    Aihe