Eroon narsistista

Surunpisaroita

Tein sen! Revin itseni irti valehtelevasta, kaksinaamaisesta, itsekkäästä narsistirentusta, joka onnistui huijaamaan neljä vuotta elämästäni. Muistoksi minulle jäi menetettyjä ystäviä, särkynyt luottamus ja jotain, mitä et koskaan saa anteeksi. Mutta silti et saanut alennettua minua kynnysmatoksi, vaikka varmasti kaikkesi teit. Neljä kuukautta pimeässä ja tänään näin auringon, ihan kuin ensimmäistä kertaa elämässäni. Peilistä minua katsoi kaunis nainen, surunpisarat silmissä, mutta silti huulet kääntyneenä hymyyn. Ja tiedä se, että kun tästä nousen, olen vahvempi kuin koskaan olen ollut. Ja se päivä tulee, yhtä varmasti kuin kevään ensimmäiset perhoset, Olen vihdoin vapaa!

55

2870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • henna...

      Onnittelut sinulle, pelastit itsesi ja sait oman itsesi ja elämäsi takaisn :D

    • kukkis 35

      Älä anna periksi :) Muista että tuut vielä vahvaksi uudelleen.. Pikkuhiljaa. Itse juuri kuukauden pyristellyt eroon ja paskaa sataa silmilleni kokoajan mutta periks en anna :=)

    • Mie74

      Itsekkin jonkin sortin narsistista pääsin eroon 1,5 kk sitten. Elämä hymyilee nyt jo. Ne viisi vuotta jotka yhdessä olimme opetti sen mitä EN halua. Se mitä haluan on vielä hakusassa. Tapasin kiltin miehen, hän vain ei elämänarvoiltaan samalla viivalla. Hän on huoleton tyyppi, kiltti ja avulias. mitä teen?? Aikahan tuon näyttää. En ole ihastunut ja sellaista hullaantumista karsastan kuten viimeksi kävi.

      Mutta onnittelut kaikille narsisteista eroon päässeille ja ne jotka ihmettelevät sitä että onko minussa kaikki nuo viat ja enkö osaa mitään tehdä oikein.....EI OLE, ota jalat allesi

      • rale73

        Uskallan sanoa,että huoleton,kiltti,avulias kuullostaa hyvältä paketilta.Toinen vaihtoehto on taas odottaa sitä samaa,ja taas pettyä.huoleton,kiltti,avulias.kuullostaa musta hyvältä.Komea?Mä melkein oon varma,että lopetat suhteen.Kiltti ei sovi sulle.


      • Rale73:lle
        rale73 kirjoitti:

        Uskallan sanoa,että huoleton,kiltti,avulias kuullostaa hyvältä paketilta.Toinen vaihtoehto on taas odottaa sitä samaa,ja taas pettyä.huoleton,kiltti,avulias.kuullostaa musta hyvältä.Komea?Mä melkein oon varma,että lopetat suhteen.Kiltti ei sovi sulle.

        Mistä hitosta sinä tiedät mikä kenellekkin sopii. Olet vain negatiivinen ja haluat ronkkia toisten asioita. Kirjoita omat juttusi ettei tarvitse viettää aikaa etsimällä huomauteltavaa toisten tarinoihin. Katso peiliin. Mikä sinussa on oikein vialla? Kehutko koskaan ketään ja mitään vaan ainako lauot noita typeriä repliikkejäsi. Hyi olkoon.... Leikit kai psykologia, hahhahhaa, kukaan ei tarvitse tyhmiä juttujasi.


    • g54qwrg54

      Minä lähdin kymmenen vuoden parisuhteesta kesäkuussa, narsisti oli miehenikin. Elämä on nyt niin helppoa ja huoletonta:) Hymyilyttää tämä ihana normaali elämä ja arkiasiat:) Ihanaa että sinulla on käynyt samoin! Toivottavasti oikea onni vielä osuu meillekin kohdalle!

    • Ilo voittaa

      Voimia! Itse juuri jätin taakseni suhteen sairaaseen narsisti-mieheen. Järki meinasi mennä, mutta tässä olen. Hengiltän vielä. Uskon huomiseen.

    • ei ikinä enää

      Onnea vaan kaikille,jotka pääsevät eroon narsistista.Itselläkin sama takana.
      Täytyy sanoa,että kovaa peliä se on,psykolooginen peli.
      Huh,huh..ja oikeesti kuitenkin niin läpinäkyvää touhua jos vähänkään osaa toista ihmistä lukea.
      ...jos kaikki vaikuttaa alussa,liian hyvältä ollakseen totta,ole varuillasi.

    • Pelastuinhan..

      Ihana lukea näistä "pelastuneista" naisista, itse pääsin vajaat 2 vuotta sitten eroon narsistiukosta. Kyllä elämä onkin upeaa kun saa hengittää ja olla miten haluaa:)) Miksi ihmeessä nämä narsistit onkin aluksi niin mukavia ym., harmittaa kun meni monta vuotta hukkaan mokoman sontaläjän takia. No, ehkä kaikella on tarkoituksensa...

      • ?

        Mitäs sanot siihen kun mulla on Narsisti akka?

        Kyttää ja kyylää vainoa ja vakoilee. Miten pääsis eroon?


      • sääli on sairautta
        ? kirjoitti:

        Mitäs sanot siihen kun mulla on Narsisti akka?

        Kyttää ja kyylää vainoa ja vakoilee. Miten pääsis eroon?

        olet itse vastuussa elämästäsi, älä anna kenellekään valtaa siihen.


      • rale73
        ? kirjoitti:

        Mitäs sanot siihen kun mulla on Narsisti akka?

        Kyttää ja kyylää vainoa ja vakoilee. Miten pääsis eroon?

        sano että suhun iski työallergia.Nenä menee heti tukkoon,jos alkaa nalkuttamaan työkkäristä.
        Toinen vaihtoehto o että et reagoi mitenkään.Jos jaksat vuodenkin olla sanomatta mitään,takaan että saat olla aika rauhassa ja harmoniassa vuosia eteenpäin.Akattomana joudut tosin olemaan.

        mutta paras lääke on:oo äärimmäisen ymmärtäväinen häntä kohtaan.Kohtele niinkuin silkkihansikkain.se on mun neuvo.


    • narsistin uhri

      Miten päästä eroon kun oma isä on narsisti ja kiusaa?

      Ilmeisesti hän ei tunne syyllisyyttä tai häpeää siitä mitä tekee.

      Haluaa pilata oman tyttärensä elämän.

      Neuvoja kiitos!!

      Vaikka kuin olen sanonut että lopeta se kiusaaminen. Ja sana sotaa käyty monta vuotta puolin ja toisin. Silti se kuuluu jatkuvan sama touhu. Uskottelee toisille että hän ei tee mitään. Mutta minä tiedän.

      Ja mun päätä se ei pysty muuttamaan. Eikä minulle sanojaan syöttämään.

      En usko alkuunkaan sen puheisiin.

      • yksinarsistinuhri

        Hei et ole ainut, minunkin isäni on narsisti. Olen tosin siten onnekas, että asun toisella puolella suomea hänestä, eikä hänellä ole elämääni paljoa sanavaltaa.. kauhean yksityisiä asioita en hänelle kerro, vaikka yleensä hän onkin minulle mukava puhelimessa ja muutenkin. Mutta koska tiedän mitä hän on muille tehnyt ja sanonut, en luota häneen yhtään.


      • rale73

        Mä lähestyisin tätä keskustelua hiukan eri tavalla.on luonteenpiirteitä,jotka on narsistisia luonteeltaan.alkoholistilla on ne,mutta myös tavallisella ihmisillä on samat epäterveet luonteen piirteet,ihan sairauteen asti.vaan eri muodossa.Ne vaatii kovaa uudelleenohjelmointia,että niistä pääsee pois.


      • rale73
        yksinarsistinuhri kirjoitti:

        Hei et ole ainut, minunkin isäni on narsisti. Olen tosin siten onnekas, että asun toisella puolella suomea hänestä, eikä hänellä ole elämääni paljoa sanavaltaa.. kauhean yksityisiä asioita en hänelle kerro, vaikka yleensä hän onkin minulle mukava puhelimessa ja muutenkin. Mutta koska tiedän mitä hän on muille tehnyt ja sanonut, en luota häneen yhtään.

        On vaikea erottaa narsistia.ja se vaatii pätevän ammattilaisen diagnoosin.

        Narsisti on ymmärtääkseni sellainen ihminen,joka sitoo tavalla,tai toisella ympärillä olevat ihmiset niin,että he ovat avuttomassa asemassa.

        Henkilö tekee muut itsestään niin riippuvaisen,että eivät kykene toimimaan itsenäisesti.Ihmiset on välineitä,toteuttaakseen oman suuruudenhulluutensa tavoitteet.

        Mutta hänellä on heikkoutensa.Hänen toimintansa on ymmärrettävä mielen sairautena.Kun ymmärrät että hänen mielensä on sairas,On valtit sinun käsissäsi.

        Sinä olet terve,vaikka olet joutunut henkisesti kärsimään paljon.Ja on tärkeetä muistaa,että narsistilla on kyllä mahdollisuus parantua,tai toipua,mutta jos ei ole sairaudentuntoa,miksi hakisi apua.Siksi parantumisennuste on niin huono.


    • Ihanaa..

      Onneksi olkoon, toivottavasti olet pysynyt erossa hänestä (viestisi on kirjoitettu huhtikuussa).
      Tiedän itse kuinka hankalaa on päästä narsistista eroon, narsisti ei päästä otettaan kovin helposti.
      Varaudu siihen, että hän voi yrittää kuukausien jopa vuosinen jälkeen saada sinua takaisin.
      Narsisti ei kestä sitä, että hän tulee jätetyksi, hän takertuu sinuun, pitäähän olla joku joka kiusata.
      Hän vetoaa tunteesi, kertoo kuinka syvästi kaipaa sinua ja kuinka elämä on pysähtynyt sen jälkeen kuin jätit hänet.
      Toivon sydämestäni, että sinulle ei ole käynyt niin. Se on niin raastava prosessi muutenkin päästä irti, yhteydenotto häneltä vie jotenkin taas taaksepäin, vaikka toisaalta olen kyllä vahvistunut joka kerran jälkeen kun hän on ottanut minuun yhteyttä. Nyt viimeisen kerran jälkeen huomasin, etten tunne enää mitään häntä kohtaan. Nyt tunnen olevani vapaa, voimia se vei ihan valtavasti ja pitkän ajan mutta nyt olen onnellinen ja odotan luottavaisin mielin mitä tulevaisuus tuo tulleessaan.

      • medee

        Minua yritettiin riuhtoa takaisin. Vaikka millä keinoin. Elämä on antanut lähtöni jälkeen todella paljon. Silti epäoikeudenmukaisuus kalvaa vielä ja monet kohdat missä menetin luottoni ihmisiin, alitajuisestikin.


    • Hymynassu ;0)

      Hymy nousi huulille,hyvä me jotka ollaan selvitty julmuuden kynsistä !Sillä se joka sanoo että ymmärtää voi ehkä myötäelää puolet mutta toista puolta ei ellei sitä ole kokenut...En toivo kellekkään sitä henkistä terroria..
      Loistavaa uutta vuotta,siitä tulee paras

    • JEESH

      Maaliskuussa uuden elämän aloittaneena sanon, että hymy saattaa vielä hyytyä hetkeksi, kun olet käynyt läpi selviytymistaistelun. Älä jää masennuksiin vaan aloita loppuelämän taival rauhallisesti ja anna itsellesi aikaa toipua :) Voimaa ja jaksamista!

      Kannatan myös vertaistukiryhmää. Sellaisesta oli mulle suuri apu, kun siellä ei tarvinnut vääntää kokemuksia rautalangasta vaan kaikki ymmärsivät heti, mistä oli kysymys. Se oli äärimmäisen vapauttavaa sen jälkeen, kun oli toiselle yrittänyt paukuttaa tajuntaan kuinka kuvottavaa ja äärimmäisen väärin narsistin käytös oli. Meni jonnin aikaa löytää narsistin ajatukset omien seasta ja hylätä ne. Itsetuntoni on eheytynyt :)

      Pitäkää itsestänne huolta älkääkä alistuko uhreiksi! Todellakin: HYVÄ ME!!!

      • rakastunutnainen

        miten voisin saada kaivettua narsistin ajatukset omistani ja päästä niistä eroon? lähdin huhtikuussa.


      • rale73
        rakastunutnainen kirjoitti:

        miten voisin saada kaivettua narsistin ajatukset omistani ja päästä niistä eroon? lähdin huhtikuussa.

        helppoa.kaikki jotka ei oo sulle hyväksi,hylkää.


    • rakastunutnainen

      Ihanaa!!! Minä tein sen 16. vai 17.4.2011, eli aikalailla samoihin aikoihin! Olen onnellisempi kuin koskaan! Mutta myös sairaampi :p

    • selvinnyt elämään

      Kirjoitit kuin elämästäni. Karmeaa jälkeä tekevät nuo narsistit. Ensin nostetaan jalustalle, ja sitten kun toinen on koukussa, aletaan pudottaa sieltä hiljalleen. Minä en myöskään ikinä anna anteeksi. Enkä halua nähdä koko ihmistä enää. Niin sairaaksi hän minut teki.

      Voimia sinulle.

    • ohi on

      Onnittelut teille kaikille jotka olette päässeet eroon narsistista!
      Muistan tarkalleen miltä tuntui kun silmäni avautuivat kauhealle todellisuudelle. Olin juuri mennyt naimisiin, häistä kului vain 6kk kun luin käsiini osunutta lääkärikirjaa jossa termi "narsistinen persoonallisuushäiriö" mykisti minut. Siitä kului enää 5kk kn keräsin tavarat muutin.

      Mutta meillä on yhteinen lapsi. Ja onlneksi lapsi aikuistuu ja toivottavasti sitten loppuu kiusaaminen. on tehnyt lastensuojeluilmoituksia, uhannut jättää oman lapsensa perinnöttömäksi. jne.

      Mun suuri apu oli lukea aiheesta, tunnustaa ongelma ja kaikkein parasta sin ignoorata täysin kiusaaja.

    • kärsimys ja tuska

      Mulla vielä taistelu ja irrottautuminen käynnissä...ei ole helppoa...olemme ollet vuodesta 96 asti yhdessä, lapsia on 3 ja yhteiset velat joita mies on tehnyt...

    • Aatos-vain

      Liityn narsisteista irtipäässeiden sankareiden joukkoon. Aikaa on kulunut pian neljä vuotta. Raskaat,henkisesti todella raskaat vuodet on takanapäin.....Markku Tasalaa lainaten voin todeta, että kokemus on kuin työnnettäisi palavaan taloon, josta selviytyy kuitenkin ulos, mut ei koskaan tule samanlaisena sieltä.....Onnea kaikille Selviytyjille!

    • sitä odotellessa

      Sama täällä, tuhlasin narsistiin kymmenen vuotta elämästäni. Erosta kohta viis vuotta, vieläkin arvet sydämessä kirvelee. Luulen että ne ei parane koskaan täysin mutta nyt tunnen jo että elämässäni alkaa uusi kevät.

    • O_o

      Näin kirjoittaa narsistien narsisti itse

      • rale73

        oot oikeassa.omaa napaa tuijotellaan.


    • broken rose

      ite olen seurustellu narsistimieheni kanssa 5 vuotta. alkuun kaikki meni ihan hyvin oli semmonen fiilis että nyt olen löytänyt miehen joka todella rakastaa sekä ymmärtää minua. ei mennyt kauankaan kuin hurmaaja muuttui varjokseen. mikään ei koskaan riitä. en osaa tehdä mitään oikein. siivota laittaa ruokaa yms. kävin tänään pikaisesti mieheni luona vastaus oli heti että mitä täällä teen?????? ei saa tulla minun asunnolle kun käyttäyty sopimattomasti siellä ja poltti sisällä tupakkaa... asun vuokralla.......!!!!!!!! teki kaikkensa että minullekkin olisi tullut häätö.. hän loukkaa minua jatkuvasti, vähätteleee mitätöi, alistaa ja kiristää... minulla on tunne että salaa multa jotain... AUTTAKAA HYVÄT IHMISET MITEN PÄÄSEN TÄLLÄISESTA TILANTEESTA ULOS??????!!!!!!!!!

      • tarpeeksi annettu

        Muuta kaikessa hiljaisuudessa pois, kauas ja vaihda puhelinnumero. Laita ne salaisiksi. Älä pidä häneen mitään yhteyttä. Myös pieni hermoloma voi tulla tarpeeseen, joten varaa matka jonnekkin kauas.


      • rale73

        Hei! kun et ole naimisissa,EIKÄ LAPSIA,HÄIVY POIS!


      • rale73

        Älä erehdy ajattelemaan,että kaikki miehet olisivat samanlaisia.se ei oo totta.


    • Hieno Ketju

      "Narsisti ei kestä sitä, että hän tulee jätetyksi, hän takertuu sinuun, pitäähän olla joku joka kiusata."

      Se on juuri näin.

      Kenenkään herkän ja hienon ihmisen ei pidä jäädä narsistin kiusaamaksi.

      Antakaa siis kaksin verroin takaisin. Hylätkää siis nämä toisista herkemmistä ihmisistä voimansa imevät verenimijät. Tehkää heille kiusaa täydestä sydämestänne sillä millä parhaiten osaatte: jättäkää heidät, älkää ruokkiko näitä trolleja enää tippaakaan.

      Oma lapsuuteni ja nuoruuteni meni koko ajan puolustaessa ja taistellessa omaa itsenäisyyteen hakevaa persoonaa tällaisia narsistisia riiviöitä vastaan, äitini oli dominoiva narsisti, omassa luokassa koulussa oli aina muutama tällainen narsistinen paskiainen, ja kaikkihan tietää, että yksi äänekäs narsisti saa pilattua koko luokan koulutyöskentelyn. Opiskeluaikana olin oppinut jo puolustamaan itseäni, ja olen nyt onnellisesti keski-ikäinen ja tiedän mitä teen. Huomaan monen tuntemani 'ystävän' nykyäänkin hakevan minusta juuri tällaista vääränlaista voimaa, tunnistan heissä olevan narsistisuuden, joten tiedän tasan tarkkaan, kehen pidän välimatkaa, ja kehen taas en!

      Varokaa siis, pitäkää huoli, kaikki te herkät ja luovat ja ihastuttavat persoonat.

      Älkää suostuko enää koskaan pompoteltaviksi.

      Älkää suostuko enää mihinkään orjuuden ikeeseen edes parhaimpien ystävienne suhteen.

      Tarkkailkaapa välillä, missä oikein todella mennään: kumpuaako ystävienne ystävyys todellakin oikeista lähteistä, vai haluavatko he sinustakin vain uhrin lähipiiriinsä, josta verta kupata ja imeä?

      Olette hyvällä tiellä kun alatte havaita kaiken tällaisen. Jo Jeesus tajusi tämän kun tappeli narsistisia ylipappeja ja farisealaisia vastaan koko lyhyen elämänsä ajan, hänestä on helppo ottaa mallia todelliseen inhimilliseen vapauteen, joka kuuluu jokaisen ihmisen ihmisoikeuksiin ja Vapauteen!

      Narsisti kuolee, kun ei ole enää lähimaastossa ketä kupata.

      Siinä se.

      • rale73

        Loukattu ihminen on syystä paranoidi,ja epäluuloinen.Mutta se ei ole totta suuressa mitassa.suurin osa ihmisistä on normaaleja,ja tosi mukavia.


    • Onnellinen-64

      Rakkaat ystävät! Kyynel silmässä luin edellisiä kommentteja....olin 30v narsistimiehen kans naimisissa,nyt 2,5v erosta muttei suostu mistään hinnasta sopimaan ositus-ym asioita.Olen pelännyt ja piilotellut uusia tuttavuuksiani vaikka olen asunut monta vuotta eri osoitteessa,mutta NYT päässäni napsahti hienoin oivallus koko elämäni aikana:nyt alan elämään oikeaa onnellista elämää,tapasin niin ihanan miehen että jos tää on tarkotettu mulle,niin vannon etten ikinä enää ole onneton.Enkä anna exäni vaikuttaa asioihini enää,se pitää vaan uskaltaa sanoa itselleen ihan ääneen.Mutta vaatii näköjään monen vuoden harjoittelun.
      Onnekasta Joulunaikaa kaikille kanssasisarille-ja veljille jotka ovat löytäneet surun ja pelon jälkeen auringon;)

    • -?-

      Mitäs sanot siihen kun mulla on Narsisti akka?

      Kyttää ja kyylää 24/7 eikä jätä rauhaan.

      • näin on

        Hei
        Sinulla ei ole narsisti akkaa,ei narsistin tarvitse ketään kytätä eikä kyylätä.Seun varma asia.Narsisti on nii kylmä ihminen ettei sillä ole mitään tunteita.Se akkas on muuten sairas tai mustasukkainen.


      • ulos vaan kerrasta

        paa pihalle ja ota elämäsi haltuun, ei tuomoista tarte sietää.


    • Onneksi hän lähti

      Minun ex taisi oikeasti olla narsisti. Hän punoi jokaisen varkkoonsa ja pyöritti sitä rulettiaan ja rikkoi kaikkien läheisten välit. Hienosti ja huomaamatta hän sai päämääränsä toteutettua-melkein. Jokaiselle hän esitti oman teorianasa ja kuka kellekkin oli narsisti. Vuosia hän teki nettiin eri profiileja ja muuta jäynää läheisille. Hänellä oli monta perhettäkin ja kuitenkin kotona oman virallisen perheensä luona oli muka uhri ja pelasi omaa peliään. ---Onneksi hän lähti ja se perhe voi nyt hyvin. Alkavat toipumaan se hirviömiehen teoista ja ymmärtämään että mies oli oikeasti se narsisti.

    • Ehkä vielä joskus..

      Luin näitä juttuja tässä ja ajattelin että ehkä mäkin sitten selviän, takana 14v josta tullut kolme lasta. Mies muuttanut pois mutta rautaisella otteella vielä hallitsee tekemisiäni ja menemisiäni.. En edes "uskalla" tehdä mitään ilmoittamatta, minä pöhkö vapaaehtoisesti soitan ja kerron asioista, miksi, en tiedä.. Olen viranomaisille kertonut rehellisesti taustojamme, viranomaiset uskovat mutta tuleva ex-mieheni raivoaa. Pelkään, pelkään koko ajan jopa kotona, katselen ikkunasta vähän väliä että näkyykö häntä, kuka ulkona liikkuu.. Tämä on niin puuduttavaa.. En edes tajunnut millasen ihmisen kanssa olin sitoutunut elämään, en ennen kun oltiin reippaasti yli kymmenen vuotta ollut yhdessä, sitten jostain kuulin tällaisesta ihmisesta, ja rupesin miettimään asioita. Googlasin kaiken mahdollisen mitä narsisteista löysin, luin niitä kuin raamattua, pohdin ja lopulta säikähdin. Oli muutama tarina, joissa siis parisuhteen toisella osapuolella oli oikein diagnisoitu narsismi, jotka olivat kuin suoraan omasta elämästäni.. Ensin mitä suurin ihastus, tai oikeastaan päätön rakastuminen, äkkiä muutto yhteen, lapsi ja avioon.. Ennen raskautta minua kohdeltiin kuin prinsessaa, sain niin paljon "rakkautta" ja hellyyttä että päätä huippasi.. Sitten tuli päivä jolloin tein raskaustestin ja se oli positiivinen.. Ja siitä se sitten lähti, pikkuhiljaa minun "hajottaminen" ja alistaminen.. Ensin henkistä, ja jos epäröin niin tuli turpaan. Ja jos edes harkitsin poislähtöä suhteesta niin terotettiin että lasta (myöhemmin lapsia) en mukaani saa, koska olen kyvytön äitinä, en pystyisi lasta hoitamaan.. Ja kun tätä tarpeeksi kuunteli niin totuudelta se rupesi minunkin päässäni kuullostamaan. Tätä se sitten oli, monta vuotta. Arjeen "tylsät" asiat jäi minulle, kuten työssäkäynti, kaupat, ruuat, siivoamiset ja lasten hoito. Mies istui television edessä tai netissä kaljaa lipittäen. Yht'äkkiä huomasin että hei, missä kaikki minun kaverit ovat.. Heijät olin tajumattani ajanut pois elämästäni, tai oikeastaan mieheni mutta en tajunnut olevani hänen sätkynukkensa.. Ja tätä siis 14 vuotta. Nyt olen ihan vasta muutaman kuukauden ollut ns omillani lasten kanssa, tai enpä nyt tiedä, liikaa tuo yksi meillä aikaa viettää ja jos en päästä sisään niin jotakin on odotettavissa. Perätön soitto esimerkiksi hätäkeskukseen, lapsilla suuri hätä.. Sen tosin sain eliminoitu ihan sillä että asunnossa oli hiiren hiljaista kun sosiaalitoimistosta soitettiin. Ja kuulemma jos en ota miestä takaisin niin lisää tulee ja elämästäni tehdään helvetti ja lapset huostaan.. No nyt olen päättänyt että siitä vaan, olen valmis taistelemaan, helvettiä elämäni oli monta vuotta, ei kai tässä kovin paljon vaikeampaa voi tulla. Mutta vapauttani odotan ja sen eteen teen mitä vaan.. Kunpa ei olisi tapaamisoikeuksia, sillon muuttaisin vaikka Etelä Navalle pingviinen joukkoon lasteni kanssa..

      • 11+20

        Ehkä vielä joskus, voisitko ajatella muuttoa muualle? Ihan turhaan ilmoittelet mitään miehelle, tiliä teet. Tuli mieleen, hanki koira joka on sen kokoinen ja näköinen että hiippailut loppuvat. Vaikka saksanpaimenkoira.
        Pidä juttelut minimissä, lapsia koskeva asia on pakko kuunnella ehkä mutta heti kun tulee uhkailua, solvausta jne. niin luuri kii tai huomautat että et halua enää kuunnella koska te olette eronneet.


    • tse tse you

      Sinäkö olet syypää
      muka kauniisiin silmiin,
      vai mitä oli?
      Haista itserakkaus?
      Saatanan roskaläjä.
      Siksikö että kirjoitat
      tänne valeiltasi olet
      oikeassa?
      Saatanan narsisti.
      Perkele.
      Sääntö pahojen kohdalla
      on, että mitä eivät
      halua itsessään
      sen "näkevät" toisissa.
      Naisille se on usein
      mies.
      Mikä voisi perkeleelle
      olla törkein vihan
      kohde kuin Jumalan
      asettama avioliitto.
      Ja siten Jumala itse.
      Perkeleet vain niille
      naisille, jotka
      vihalla ilman
      mitään perustetta
      tuhoavat avioliiton.
      Pitäisikö näille naisille
      määrätä kuolemantuomio.
      Miehethän hallitsevat.
      Miten on miehet?
      Määrätäänkö naisille,
      jotka valheellisesti
      tuhoavat avioliitoja
      kuolemantuomio?
      :)

      • mieti sitä

        tiedoksesi että narsistit harvoin haluavat sitoutua! he haluavat sitoa mutta eivät sitoutua


    • girl of summer

      Kuuden vuoden parisuhteen jälkeen revin myös itseni irti ja lähdin taakseni katsomatta. Seuraavat vuodet parsin itseäni kasaan, kiitos oman perheeni ja ystävieni selvisin. Olen kasvattanut itsetuntoni takaisin ja alkanut uskaltaa luottaa uudelleen siihen, että joku voi rakastaa minua omana itsenäni yrittämättä muuttaa minua ja alistaa tahtonsa alle. Nyt jälkeenpäin olen löytänyt yhden hyvän puolen exästä: ilman häntä en tietäisi, miten hyvin minulla on asiat nyt.

      • onnellinentaas

        onnea teille selvinneille. itse selvisin narsun kynsistä,elämä on ihanaa nyt.


    • vapaanaonnellinen

      Uskokaa tai älkää. Minulta meni narsistin takia luottotiedotkin. Onnekseni jo vuosia erossa. Sain yksinhuoltajuuden,koska lastenvalvoja tajusi tilanteen. Mutta pääasia,että olen vapaa tuosta hirviöstä. Lapset kärsi ja on käyty terapioita.

    • ensimmäinenensimmäistä

      Taistelen henkisesti eroon narsisti naisesta. Vaikea tehtävä, mutta se on tehtävä.

    • anilian1

      Onnea SInulle :). Minäkin pääsin eroon. Suhde kesti 15 vuotta. Nyt 3 kk jo näen elämässä värejä, välittäviä ihmisiä, aurinkoa ja onnellisuutta. Tasapainoisuutta ja itseäni hyväksymistä. Olen rakkauden arvoinen :)

    • Uhrilammas

      Jäinen kylmä ja aina toisten vika.Vain minä osaan tehdä oikein.
      Tuntemani nainen on ehkä muutakin,mutta en ole perehtynyt psykiatriaan.
      Käyttää ja manibuloi vanhuksia ja varakkaita sinkkumiehiä hyväkseen.
      Hän luulee ettei kukaan tiedä hänen julmuuttaan,mutta on sokean tyhmä. Osa hänen tekosistaan olisi jopa rikosluontoisia,mutta??????????

    • Ihanaa....tuo sama tunne mulla pian edessä...voimia se vaatii ja ylimääräistä stressinsietokykyä mutta lopulta vapaus koittaa :) Mukavaa kesää :)

    • LosingMyMind

      Suhteeni narsistimiehen kanssa päättyi marraskuussa. Suhde kesti 2,5 vuotta.
      En osaa elää, kaipaan psykologista peliä, epävarmuutta, koko vihan ja epätoivon välistä tunneskaalaa. Tavallinen onnellinen elämä tuntuu merkityksettömältä. Ennen suhdetta elin ihan mukavaa elämää, kaikki oli hyvin, mutta olin masentunut. Vaikeassa suhteessa tunsin olevani enemmän elossa. Jokainen läpinäkyvä valhe ja katteeton lupaus vahvisti draiviani tehdä kaikkeni ollakseni onnellinen. Se oli henkisesti raskasta, mutta nyt kun se liikkeelle laittava voima on poissa en tiedä mistä saisin samanlaista energiaa. Erosta on viisi kuukautta, en tiedä mitä tehdä ja kuinka olla.

    • jotainpiirteitä

      Ei kannata itseään sairastuttaa... Pois vaan! Narsisthan on yleensä niitä psygologisesti ja hienosti omia pelejään pelaajia ja se tehdään niin hienovaraisesti ettei kukaan tajua. Siinä se ongelma on. Narsisti pelaa pelejään ja saa toisen näyttämään hullulta. Ei koske säännöt heitä, vain he haluavat että toinen on heitä varten. Miten osaavatkaan lytätä toisen niin ettei sitä hoksaa.. Kun alkaa voimaan huonosti niin siinä vaiheessa tajuaa että jokin on pielessä. Narsistin kanssa myös elo tuntuu että on jotenkin salamyhkäinen ja herkkävaistoinen tajuaa että jotain on. Siinä narsistille yksi ase tehdä toisesta mitätön. Syyllistää muut aina muut. Oma onnettomuutensa on aina perheessä vikana. Vaikka hän olisi kumppania asia käännetään ovelasti toisen syyksi. Ja ne dramaattiset kohtaukset sekä puolison loukkaaminen sanoin.. Tunneskaalat voi mennä itkupotkuraivarin ja yhtäkkisen rauhallisuuden/ kylmyyden välillä minuutissa..hautoo mielessään, kostaa myöhemmin.. Rauhallisen ulkokuoren alla piilee kokoajan jotain. Inhoaa kumppanin ystäviä ja on lapsellisen mustasukkainen. Sanoisin kuin iso lapsi. Yksi asia on varmaa että hän syö sinusta voimat ja uuvut jos yrität tälläisen hirviön kanssa olla! Valheisiinsa hän uskoo jopa itse. Oli vaan pakko kirjoittaa omia kokemuksia kun tälläisen kanssa elää niin tietää että lähdettävä on!

    • viimeinenkirjoitustänne

      Mahtavaa, onnea! Katso että ei tule takapakkia. Se on jotain sellaista jonka jokainen ymmärtää vasta sen jälkeen kun ollut siinä pyörityksessä. Muista että olen juuri mahtava sellaisena kuin olet, eikä tarvitse hävetä. Itselläni itsetunto kohenee, mutta parantumisen vaiheena on vielä päästä eroon itsesyytöksistä ja häpeästä. Luottamus ihmisiin kehittyy koko ajan, hitaasti mutta kehittyy. Auttaa kun käsittelee asioita pienissä erissä, pysyy liikenteessä ja ajattelee asioita järjellä. Niin kauan kunnes sitä on taas kokonainen ihminen. Ei tule paluuta entiseen, mutta joku päivä pystyy vielä näkemään itsensä niin että tulevaisuus on parempaa kuin menneisyys. Sääli on pahinta mitä voitte narsistien uhrille antaa, jos puhuu niin kuunnelkaa, muuten olkaa vain normaali ja nähkää ihminen vain hänenä, ei uhrina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe