kasvatustieteen työt

hmm...

hei, opiskelen yleistä kasvatustiedettä ja vaikka olen kuinka kysellyt ja ottanut selvää (myös opinto-ohjaajalta) niin en saa kattavaa kuvaa työpaikoista, joihin voisin hakea. tiedän esimerkiksi että koulutussuunnittelu tai projektityö on mahdollinen.näin vaikeina työllisyysaikoina olisi hyvä laittaa työhakemukset kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, joita on kasvatustieteilijälle olemassa, kun vaan tietäisi. voiko kasvatustieteen maisteri olla lastentarhassa hoitajana tai opettajana koulussa? ainakin kai kasvatustieeellisiä aineita opettamassa??

3

326

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kahraum

   Voithan olla lastentarhassa hoitajana, mutta kyllä sinne valitaan joku asianmukaisen koulutuksen saanut, jos sellainen vaan on saatavissa, ja yleensä on. Eli voit päästä sellaiseen työhön, jos pätevää (esimerkiksi lapsityöhön erikoistunutta lähihoitajaa) ei ole saatavissa. Virkaa et saa.

   Sama koskee yläkoulua tai lukiota: et saa minkäänlaista pätevyyttä näiden koulujen opettajiksi, PAITSI jos opiskelet kasvatustieteen lisäksi vähintään cum laude -opintojen verran jotain tai joitakin koulussa opetettavia aineita JA suoritat opetusharjoittelun eli auskultoit. Esimerkiksi jos opiskelet kasvatustieteitä pääaineena ja vaikka englannista ja ruotsista cum laude -opinnot ja auskultoit, olet pätevä englannin ja ruotsin opettaja yläkouluun. Lukioon vaaditaan jostain opetettavasta aineesta laudatur-opinnot.

   Jos taas havittelet alakouluun, tarvitset yksinkertaisesti luokanopettajan pätevyyden, johon kuuluu esimerkiksi opetettavien aineiden opinnot. Kyllähän kasvatustieteilijöitä toimii silti epäpätevänä luokanopettajina varsinkin vähän syrjemmässä ja lyhyitä tai lyhyehköjä sijaisuuksia tekemässä, mutta virasta on turha haaveilla.

   Jos luet kasvatustieteitä pääaineena ja vaikka sosiologiaa/psykologiaa/ sosiaalipolitiikkaa laaja sivuaineena JA auskultoit, olet pätevä opettamaan näitä aineita esimerkiksi sosiaalialan oppilaitoksissa. Työllisyystilanteesta en osaa sanoa mitään.

   Suosittelen siis opettajan pätevyyden hankkimista, tavalla tai toisella. Voithan silti olla projektitehtävissä tai vaikka koulutussuunnittelijana, opettajan pätevyys ei sulje mitään pois!

  • hm,-.

   Hei, kiitos vastauksestasi. Eli jos näyttää ettei heti ala kuulua esim. koulutussuunnittelijan tehtäviä niin mielestäni minun kannattaa kyllä hakea töihin edes määräaikaiseksi lastenhoitajaksi. samalla etsii siis vakituista työtä. ja opettajan pätevyyskään ei olisi poissuljettu vaihtoehto.Kysyisin vielä, jos viitsit vastata tuohon auskultointi asiaan eli minulla on laaja sivuaine psykologiaa. kauanko auskultointi kestää, onko se sama kuin pedagogiset opinnot yliopistossa?

   • kahraum

    Kyllä, pedagogiset opinnot ovat sama asia kuin auskultointi. Yleensä ne kestävät lukuvuoden.

    Ilman muuta mikä tahansa työkokemus on parempaa kuin työttömyys! Näyttää cv:ssä huomattavasti paremmalta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   92
   3703
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   116
   1697
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1300
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   107
   1063
  5. 257
   929
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   101
   902
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   881
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   69
   773
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   220
   772
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   737
  Aihe