POIS PAKKORUOTSI!

VIHAINEN SUOMALAINEN

MIHIN RUOTSIA MUKA TARVITAAN? POIS TURHAKE RUOTSI KAIKILTA KOULUASTEILTA KAIKKIALTA SUOMESTA! ANTAKAA SUOMALAISILLE KIELIVAPAUS.

73

404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3113w

      Fick du inte skrika tillräckligt på er demonstration mot skolsvenskan?

      • VIHAINEN SUOMALAINEN

        EN OLE OSALLISTUNUT MIHINKÄÄN MIELENOSOITUKSEEN. ASUN ULKOMAILLA. VERKKO ALKAA KIRISTYÄ TEIDÄN RUOTSITTAJIEN YMPÄRILLÄ NYT SOPIVASTI! KOTIMAASTANI ON AIKA TEHDÄ PAKKORUOTSITON!


      • BAJS
        VIHAINEN SUOMALAINEN kirjoitti:

        EN OLE OSALLISTUNUT MIHINKÄÄN MIELENOSOITUKSEEN. ASUN ULKOMAILLA. VERKKO ALKAA KIRISTYÄ TEIDÄN RUOTSITTAJIEN YMPÄRILLÄ NYT SOPIVASTI! KOTIMAASTANI ON AIKA TEHDÄ PAKKORUOTSITON!

        Det stör allså dig om vi talar svenska här i Finland , fastän du bor utomlands?Obligatorisk skolsvenska kan gärna slopas,jag vill bara ha rätt att tala mitt modersmål.Man kan nu väl inte vara så där otroligt arg bara för att det finns folk som pratar svenska.


    • svenskarules

      önk önk finne

    • svenskarules

      du förstår inte, svenska är bättre.

    • Hienomies.

      Suomenruotsalaisista ei ole kuin harmia. Oma sukuni joka on täysin Suomalainen on aina joutunut kärsimään näistä pässeistä. Sukuni on täynnä erittäin korkea-arvoisia upseereita aina isänisänisänisästä lähtien jne myös lentäjiä, laivan kapteeneita ja kaikkea mahdollista tältä väliltä esim. ruukin patruunoita jne. Tästä huolimatta Suomenruotsalaiset kanssa ihmiset ovat pitäneet aina itseään meitä parempina vaikka 99% heistä on taatusti alempiarvoisia kuin me, jos siis ammatteja ja koulutusta katsotaan ( kuten heillä itsellään on tapana vertailla ihmisarvoa, niin vertaillaan sittren ) Nämä asiat on vaivanneet minua itseasiassa pienestä saakka, sillä asuimme kun olin pieni, ruotsinkielisellä paikkakunnalla, ikävä kyllä. Oma isäni joka oli dipl.insinööri sai kärsiä siitä, että oli SUOMALAINEN. Miettikää: Siis Suomalainen saa SUOMESSA osakseen syrjintää ja pilkkaa koska on SUOMALAINEN! Aivan käsittämätöntä ja naurettavaa!


      Ei siis ihme, että vihaan tätä ko. VÄHEMMISTÖÄ! Toivon sydämeni pohjasta, että ainakin pakkoruotsi poistettaisiin tästä kauniista Suomenmaastamme. Se on vähintä mitä voitte hyvät päättäjät tehdä Suomen kansan hyväksi. Muulla tavalla emme saa koskaan loppumaan sitä miten Suomenruotsalaiset katsovat meitä " alaspäin " vaikkakaan siihen ei 99% tapauksista ole mitään loogista selitystä. Eli kerrataan vielä, että Suomenruotsalaisetkin ymmärtävät mitä tarkoitan : Jos / kun Suomalainen on vaikka armeijan Kenraali, hän ei ole mitään teidän mielestänne ja eniten äänessä on ne, suurinosa teistä jotka ovat itse duunareita! Tätä asiaa en voi käsittää! Ja ei voi moni muukaan!


      Ps: Jos Suomi ja Suomalaiset ovat mielestänne niin surkeita kuten luulette ja annatte ymmärtää, muuttakaa ihmeessä sinne ruotsiin, emme jää mistään paitsi!

      • EUmaalainen

        Tiedoksi vain että minä en osaa ruotsia.


    • Hienomies.

      Vielä muuten eräs huvittava lisäys. Isäni lapsuuden kodissa oli itseasiassa palvelijoita. Ja arvatkaa mitä he puhuivat äidinkielenään? No ruotsia tietenkin:-)


      Että se siitä heidän " hienoudestaan " :-)

      Taisi olla tietämäni mukaan aika katkeria juurikin tästä asiasta meidän suvulle jne. Mutta minkän teet, näin se asia vain oli!

      Eikä minua moinen asia millään tavalla liikuta suuntaan eikä toiseen, mutta en ymmärrä juuri tämänkään asian takia, että miten he voivat pitää itseään hienompina ja parempina kuin Suomalaiset, vaikka minullakin on tässä konkreettinen esimerkki miten asiat on ollut ennen tässä meidänkin tapauksessa, tuskin olimme täysin poikkeavia tai sanottakoon, että aika harvinaista ehkä mutta meitä on!

      • gamal käring

        Inte är det väl fråga om att man skulle vara finare eller bättre för att man är svenskatalande,men inte vill jag skämmas heller för att mitt modersmål är svenska Jag var annars i min ungdom barnpiga i en finskatalande familj.De var riktigt trevliga människor,och barnen lärde sig svenska.Det var meningen.


      • EUmaalainen

        Voi,voi "HIENOMIES".Olet todella vaivautunnut ruotsinkielisistä ihmisistä!Todennäköisesti ongelmasi johtuu lapsuuden traumattisista kokemuksistasi.Olen itse asunut pitkää Suomessa,sekä ruotsinkielisten että myös suomalaisten kanssa ja minulla on aika laaja kokemusta.Mielestäni ruotsinkieliset ovat mukavia ihmisiä,heille on vähemmän psyykisiä ongelmiä,mm masennusta ja personallisuus häiriöitä.He ovat avoimia,myötätuntuisia ja iloisiä.He ovat suvaitsevaisemppiä ja keskustelutaitoisia.Ei kannattaa vihata tätä kanssa kun päinvastoin hyväksyä ja nähdä sitä rikastuttavana kokemuksena.Sinun kannattaa ymmärtää että ruotsinkieliset ovat vähemistö täällä Suomessa ja heidän on säilytettävä oma perinne ja identiteetti.Se on iso asia.He ovat ylpeitä omasta historiasta,tradiitioista ja saavutuksista.Heidän juuret ovat tässä maassa aivan samalla kun sinullakin.He ovat paljon antaneet Suomelle niin kuin hyvin tiedät.He ovat osa Suomen historiaa,nykyä ja tulevaisuutta.
        Vihata ei kannattaa!Jos sinulla on vaikeuksia niin ystävällisesti suosittelisin sinulle terapia hankkimistä.Ylimielisyytesi takana mahdollisesti kyseessä voisi olla heikko itsetunto.


    • Samamies.

      Tekstistäsi voi hyvin päätellä, että olet itse ruotsinkielinen? Mainitsin myös kuinka Suomenruotsalaiset ovat mukavaa sakkia, mutta ei ilmeisesti siis Suomalaiset? Tämäkin on ikävä kyllä hyvin Suomenruotsalainen näkemys asiasta. Miksi muuten vaikka Saksalaiset eivät ajattele samalla tavalla Suomalaisista? Olen itse asunut Saksassa 5 vuotta ja tiedän mistä puhun. He ovatkin meidän sukulaiskansa, ruotsalaiset ei ja sen kyllä huomaa, ihan kaikesta.

      Mutta ei, minulla ei suinkaan ole huono itsetunto. Enkä ole terapiankaan tarpeessa, tuskin.


      Mitä mieltä ovat muuten nämä lindströmit ja vikstedit niistä lukuisista SUOMALAISISTA rikkaista suvuista, kuten Wihuri, van der pals jne? Luuletteko tosiaan, ettei Suomessa ole rikkaita ja ns " hienoja " sukuja, jotka eivät ole lähtöisin ruotsista? Näin olen ymmärtänyt, että suurin osa teikäläisistä ajattelee, vaan kun tämä ei ole totta!


      Siis: Minulla ei tod. ole ongelmia itsetunnon kanssa. Tulen sen verran hienoista piireistä, että satun tietämää 99% Suomenruotsalaisista jäävän toiseksi, se tässä juuri onkin kun te LUULETTE olevanne hienompia, rikkampia ja parempia.


      Kuten sanottu, oman sukun isossa yrityksessä on ollut vallan ruotsinkielisiä työntekijöitä, ennen jopa palvelijoita. Että en voi käsittää mistä tämä teidän ylimielisyys juontaa juurensa, varsinkaan niiden Suomenruotsalaisten kohdalla ( 99% ) jotka eivät ole " mitään "


      Mutta kova on itsetunto teillä silti, vaikka ette useinkaan ole yhtään mitään. Eikä siinä sinänsä mitään, pitää ollakin hyvä itsetunto mutta ylpeys ja luulotauti ottaa päähän eniten teissä!

      • EUmaalainen

        Hienolle miehelle:tiedoksi että kannattaa perehtyä paremmin että toki suomalaiselle ei ole mitään sukua saksalaisten kanssa.Ruotsalaiset kuuluvat germanisen ryhmään.Suomalaisella on sukua Uralissa ja Mongoliassa.
        En erottelleen ihmisia kansalaisuuden perustella,eikä ajtelleen koskaan että on "ylemppia tai alemppia" ihmisia.Toivoisin että nukkuisit rauhallisesti joka yö ja osaisit käsitellaa vihaasi joillakin paremmalla tavalla.Siivistynyt kun esität olevasi kannatta lukea Sivistys opas tai sanakirja.
        Minä toki en ole ruotsinkielinen,olen espanialainen ja aivaan neutraali suomiruotsalais asioissa.Tiedään että ei suinkaan kaikki ruotsinkieliset ovat "hienoja ja rikkaita".Sinun suomalaisena pitäisikin tietää jo paremmin kuin minä, että on paljonkin ruotsinkielistä väkeä jotka ovat köyhiä tai keskitasoa ja siltti he ovat erittäin ystävällisiä ja siivistyneitä.


      • simmis

        Olet hyvin katkera ja väsynyt suomalainen juntti


    • Iida07

      Månne det ändå inte är något slags mindrevärdskomplex som hienomies lider av.Annars skulle du väl inte hela tiden poängtera från viken fin och rik släkt du är.De flesta svenskatalande är nu för det mesta riktigt vanliga arbetande skatte betalare.Visst skulle det vara roligt att vara som Björn WAHLROOS.

    • Samamies.

      Ai et ole ruotsinkielinen, hyvä vitsi. Kukaan espanjalainen ei tule ruotsinkieliselle palstalle kehumaan kuinka hienoja ihmisiä on Suomenruotsalaiset. Tässä on katsos juuri se ero, te yritätte aina esittää jotain muuta mitä olette. Joo ja ilmeisesti kirjoitit tuon edellisenkin viesti, björn wahlroos joo, mutta miten sekään sitten liittyy teihin kaikki rantaruotsalaisiin vai väitätkö tosissasi, että olette KAIKKI hänelle sukua:-)?


      Ja kyllä tuo " nalle " jää toiseksi monelle täysin Suomalaisille rikkaalle. Mutta jokatapauksessa, Wahlroos saattaa olla hienmies ( en tunne ) mutta sen tiedän, että sinun eikä 99% muiden Suomenruotsalaisten kannata ottaa hänen kunniaansa, se ei liity nimittäin millään tavalla teihin muihin.


      Ja itse asiaan: nyt kun on tullut selväksi kuka on kuka ja, että te ette ole todellisuudessa ( 99% teistä ) yhtään mitään niin mennään asiaan.

      Miksi luulette, että Suomalaisten täytyisi puhua ruotsia teille? Miksi ette kuitenkaan itse suostu puhumaan Suomea vaikka asumme Suomessa ja kaikenlisäksi suurinosa osaa teistä vallan hyvin Suomea!

      ja " siiiivistyyynyt kun looolet ooolevasi " niin opettelle sinä ihan ensiksi kirjoittaman oikein ja tule sitten kertomaan minulle sivistyksestä, lol....:-)



      Suomenruotsalaiset näyttää olevan tälläkin keskustelupalstalla jopa niin tyhmiä, että ei heidän kanssaan voi keskustella asiallisesti mistään. Heti ollaan hyökkäämässä kuten ihailemanne brörn månsson konsanaan tv ohjelmassa Suomalaisia vastaan. Samaan hengen vetoon kun hän totesi, että hän on Suomalainen siinä missä muutkin ja plaa plaa plaa hän sitä ja hän tätä, mutta kuitenkin asenne lopulta paljastui kun hän näytti Suomalaisille keskisormea ja sanoi, ettei vain haluisikaan olla Suomalaisten kanssa tekemisissä vaan ainoastaan Suomenruotsalaisten, näin hän antoi vahvasti ymmärtää koko tuon ohjelman ajan ja itseasiassa näytti millaisia TE olette. Vaikeita ihmisiä jotka halveeraa Suomalaisia mutta silti odottaa, että me olemme teille ystävällisiä ja te saatte vain haukkua meitä. Huvittavaa. Suurinosa vielä kaikenlisäksi teistä on puolet tyhmempiä ja koulujakäymättömiä kuin me. Mutta asenne on teillä kyllä todella " hieno " !

      • Perehdyppä itse

        rantasvedu asiaan ennen kuin tulet esittämään minulle viisasta. Uuden AMERIKKALAISEN tutkimuksen mukaan nimittän ruotsalaiset ovat polveutuneet Suomalaisista, että se siitä PISTE.


        Kuinka hienoa onkaan olla teidän vähemmistörodun yläpuolella. Parempi alkaa löytämään omapaikkansa ( maan raosta ) Kyllä teidät nimittäin vielä saadaan lopullisesti laitettua kuriin!


    • HIENO MIES.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalaisten_alkuperä

      Osaatko lukea?


      Tuossahan sanotaan ihan selvästi, että "1800-luvulla syntyi Euroopassa käsitys suomalaisten mongolisuudesta ja tiedemiehet, jotka eivät olleet välttämättä edes nähneet suomalaisia, kirjoittivat suomalaisten itäisestä ulkonäöstä. Suomalaisten kerrottiin olevan tummia, lyhytkasvuisia ja vinosilmäisiä. Erään ranskalaisen tutkijan mukaan suomalaiset olivat muutoin saamelaisten näköisiä, paitsi että suomalaisilla oli tummempi iho. Eräs Suomessa käynyt saksalainen ihmetteli, miksei Suomessa asunutkaan suomalaisia, kun kuvatunlaisia ihmisiä ei löytynyt. Eräs Helsingin-matkaaja taas luuli nähneensä sekä germaaneja että mongoleja – ja mongoleillakin sen germaanipiirteen, että nämä olivat vaaleita. "



      Siinäpä sinulle svedepeter vähän faktaa.

      Laitoin linkin koska tiedän, ettei voi vaatia, että osaisit sen itse netistä hakea.

      • solstrålen 3

        Det är skönt att man inte behöver hata någon ,oberoende om den är finska eller svenskatalande.Vi ryms nog alla här.Hjärterum ger stjärterum.


      • svenskadamen
        solstrålen 3 kirjoitti:

        Det är skönt att man inte behöver hata någon ,oberoende om den är finska eller svenskatalande.Vi ryms nog alla här.Hjärterum ger stjärterum.

        Hieno mies! finne mannen!
        sinä är noo liiti duviger,förr sa dom att gud har skapa o faan tappa från lasse
        täför bleiv tu så fiiner


      • dinotanten
        svenskadamen kirjoitti:

        Hieno mies! finne mannen!
        sinä är noo liiti duviger,förr sa dom att gud har skapa o faan tappa från lasse
        täför bleiv tu så fiiner

        Tyvärr är det nog så att här kommer att talas svenska ännu när valet är förbi.Inte ens arga finntollor kan göra något åt det.Hurra för svenska språket !


    • finskafenska lol:-)

      " de sinä de vittu sona ihminen perkele de " :-) JOS PUHUTTE SITÄ RUMAA RUOTSIANNE NIIN KOITTAKAA PUHUA SITTEN SITÄ KUNNOLLA, ETTÄ MEKIN YMMÄRRÄMME EDES JOTAIN ( Vaikka ei Suomalaisen kyllä tarvitse ymmärtää ruotsia, se on niin turha kieli ja maa ) Mutta teidän Suomenruotsistanne ei saa kukaan selvää!

      Ja kyllä. Te osaatte Suomea joten miksi haluatte vihat niskoillenne ja puhutte vain ruotsia Suomalaisille joista iso osa ei osaa kunnolla ruotsia? No eipä ole minun ongelmani. Minun yrityksessäni määrään minä ja siellä on vain yksi Johtaja ja se olen minä. Suomenruotsalaiset tekevät paskaduunin ja ylennystä on turha yrittää, sitä ei tule. Niin vaikeaa sakkia olette, että toisia saa hakea. Jopa Somalit ( yms ) yrittävät puhua Suomea vaikka ei kunnolla osaisikaan, te ( 99 %, ja varsinkin alle 80 vuotiaan ) OSAATTE mutta.... Haluatte vain venkuloida vastaan ja pitää tyhmän ylpeytenne joka ei perustu mihinkään. Ratsastatte KAIKKI vain muutaman rikkaan Suomenruotsalaisen siivelle, jotka eivät ole teille mitään sukua jne. Yritätte huijata ihmisiä, että olette rikkaita ja hienoja ihmisiä. Sivistys on teistä kuitenkin erittäin kaukana, kuten myös hienous.


      Opetelkaa olemaan MEIDÄN hienossa ja arvokkaassa SUOMEN maassamme tai painukaa vittuun. Suosittelen lämpimästi jälkimmäistä....

    • Toinen samanlainen

      Turhaa yrität Hieno Suomalainen kirjoittaa tänne mitään Suomenruotsalaisille, heidän ylimielisyytensä on vailla vertaa. Siinä olen kanssasi samoilla linjoilla, että hyvin turhamaista porukkaa he ovat usein, ja suurimmassa osassa tapauksia tähän hienosteluun ei ole mitään järkevää selitystä, koska kuten sanoin niin suurinosa heistä on samanlaisia duunareita meillä kuin vaikka Virolaiset, tosin viimeksi mainittu kansa on sivistynyt, ensin mainuttu ei.. Ikävä tosiasia...!


      Mutta on niitä olemassa ihan ihmisiäkin, mutta harvassa, harmi kyllä näin asia vain on.

    • Aivan juuri näin.

      onpa kerrassaan fiksu aihe. Ei voi kummastakaan sanoa, että kun on Suomalainen tai on Ruotsalainen, että sellainen ja sellainen. Molemmissa kun on fiksti siksti molempiam, duunareita ja porvareita kuten jokaisessa maassa! Molemmissa on myös dorkia ja fiksuja jne...

      Eli rauha maahan, arvoisat kanssa ihmiset, sekä Suomenkieliset, että Ruotsinkieliset:-)

    • Rikkaita?

      Rantasveduja? Sellaisia ei ole olemassakaan. Häpeällisiä ihmisiä meille Suomalaisille!

      Tässä teille rikas suku, kun kerta kaikki täällä niin ihailette. Ja tämä suku on muuten sitten puolet rikkaampi kuin mitkään rantapetterit yhteensä:-)

      Älkää nyt ( ruotsinkieliset vähemmistöläiset ) vajotko synkkyyteen mutta se tulee tässä :http://fi.wikipedia.org/wiki/Herlin

      JA TÄMÄ SUKU ON MUUTEN SITTEN PUHDASTA SUOMALAISTA HIENOA ROTUA, KUTEN JOKAINEN LUKUTAITOINEN HUOMAA ( ei koske ruotsinkielisiä, ymmrrämme, ettei he osaa lukea )



      buhhahhahaha...



      Ja hei: Se siitä. PISTE.






      hahahhahahahhahhahahah..... oioioioooioiooioi.... Kuka on rikas? HERLIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • savolainen juntti

        Älä osoita suomalaista typeryyttäsi! Herlinin suku on itseasiassa tutkitusti, kuten monen muunkin suuren suomalaisen suvun kohdalla, riikinruotsalaista Sursillien alkuperää, Uumajasta lähtöisin. Kantaisänä Erik Ångelman vaimo Dora. Lapset hajaantuivat aikanaan nykyisen Suomen alueelle,1400 luvulla?
        Herlin Gustav Albert, vaimo Hanna Wecksell.
        lapsi Bror Harald Herlin, vaimo Minna Westerlund.
        heidan poika Heikki Herlin, vaimo Anna Maria Oittinen. Heidän poikansa Pekka Herlin oli mafian ihailija ja perhetyranni. Poikansa Niklaksen sanoin "ihmishirviö".
        Herliinien suku rikastui Strömbergin kaupalla, myöhemmin sotakorvauksilla ja sen jälkeisillä kauppasuhteilla Neuvostoliiton kanssa, sekä kansanvälistymällä hissialalla. Myös muut teollisuusalat menestyivät suvussa.
        Jo tarkastelemalla pelkästään syntymänimet voi päätellä että muut etunimet kuin Antti ja Heikki ovat kaikki yleisiä ruotsinmaalaisia käyttönimiä.
        Hehkutettaessa suomalaisuutta se tuntuu vähän oudolta, olisihan ollut olemassa puhtaasti suomalaisia nimiä kuten Sisu ja Ukko tai vaikkapa Sampo.
        Lisäksi 1900:luvulla oli paljon ruotsinkielisä sukuja jotka suomensivat nimensä, eivätkä halua sitä millään muotoa muistaa. Liekö häpeävänsä sukujuuriaan?


    • Raaseporilainen
    • juu juu...

      Joo toiseksi jää muuten ruotsinkieliset tässäkin asiassa. Hyvä veto siis tuo Herlin.

      Eipä taida ruotsinkielisten rahat riittää edes yhteen laskettuna tohon mitä Herlineillä on. Ja totta, täysin on Suomalaista porukkaa, ja hyvä niin. Ei minua ainakaan haittaa rikkaat Suomalaiset mutta Suomenruotsalaisilla se raha tuntuu nousevan hattuun jotenkin eri tavalla, tiedä sitten mistä johtuu mutta ne niin leijuu kun niillä on muutaman tonttu liikaa, jos on.. Tiedän tapauksia jotka ovat rutiköyhiä Suomenruotsalaisia mutta pitää silti vaan esittää, että rahaa on. Uudet bemarit jne ja tulot liikkuu jossain 12-15 tuhanne euron / vuosi tasolla eli aivan surkeat tulot. Mutta kaikkea pitää olla. Suomalainen köyhä on taas rehellisesti köyhä ja ostaa vasta sen 50 000€ mersun kun on rahaa, mieluiten käteistä. Näin tein itse. Opiskeluaikoina olin köyhä ( vaikkakin olen suht. varakkaasta perheestä, äiti myyntipäällikkö ja isä TJ isossa yrityksessä ) mutta eipä lainanneet minulle rahaa ja itse sain maksaa kaiken vuokrasta alkaen, nyt olen Ekonomi ja hyvässä työssä.



      Mutta asiaan: Ruotsinkieltä ei kukaan tarvitse tässä maassa. Se pitäisi tietysti ottaa pois peruskouluista ja muutenkin olen sitä mieltä, että ruotsinkielisten olisi syytä muuttaa johonkin omaan paikkaan ( vaikka ahvenanmaalle ) missä olisi pelkästään teikäläisiä. Ei tulisi riitaa. Se olisi teille itsellenne parempi. Olette nimittäin niin vaikeita tapauksia, että ette sovellu Suomalaiseen yhteiskuntaan jossa ihmiset ovat yleensä ystävällisiä ja maan läheisiä. Teistä ei pidetä. Ettekö huomaa sitä itse? Somalitkin ovat pidetympiä kuin te, ei voi mitään. Olette ihan itse sen tilanteen kyllä järjestänyt, kusette omaan nilkkaanne turhamaisuudellanne ja tyhmän ylpeydellänne, olen huomannut sen.


      Menkää töihin! Te ruotsinkieliset jotka vain vedätte kela korvauksia. Tämäkin on nimittäin kyllä huomattu, että te ette viitsi tavallista paskaduunia tehdä, mielummin vain lorvitte ja esitätte aatelisia vaikka ette ole mitään, paska sakkia!

      • en annan finländare

        Mera är det nog finskspråkiga som som lever på sossu och kelaersättningar.Om man nu är så rik och fin som den här fina mannen så är det ju synd att kultur och civilisation inte har rymts med.Jag tycker att han representer allt som han beskyller oss svenskatalande för.


      • Viestissäsi on monia virheitä... Kuten et tullut ajatelleeksi Hjallis Harkimoa, suomen rikkaimpia miehiä, joka sattuu olemaan suomenruotsalainen. Enkä ole ainakaan kuullut hänen leijuvan rahoillaan.

        Seuraavaksi puhuit itsesi pussiin kehumalla suomalaisia, jotka ovat ystävällisiä ja maanläheisiä. Onko ystävällisä ilmaista kunnianloukkaus stereotyppisesti yleistäen suomen vähemmistöstä? Onko maanläheisyyttä kannattaa poistamaan kieli suomesta mitä puhuttiin suomessa, ennenkuin suomenkieli keksittin? Isänmaallisena kunnioittaisin kyllä suomen historiaa ja koittaisin olla muuttamatta perinteitä ja kulttuuria uuteen.

        Sitten unohdit yhden pikku pikku seikan.... Mikael Akricola (jonka keksimiä suomenkielen sanoja käytit varmasti 80% tekstissäsi) OLI SUOMENRUOTSAINEN! Puhui vielä paremmin ruotsia kuin suomea ja kirjoitti enemmän ruotsinkielisiä teoksia kuin millään muulla kielellä. On hyvin loukkaavaa ja isänmaan pettämistä, puhua suomalasten "suomenkielen isästä", tai hänen kansalaisuudestaan alentavasti.

        Saisit kiittää siis suomenruotsalaista siitä, että kirjoitat täällä nyt suomea, etkä ruotsia. Sinuna tekisin ensin taustatutkimusta, ennenkuin tulee tänne jauhamaan paskaa... ja sama koskee muita pakkoruotsia vastustavia, jotka luulevat olevansa isänmaallisia

        Niin ja muuten... noista aatelisista. Tiesittekö, että aatelisia palvelleet lukeutuvat työnsä takia myös aatelisiksi?

        PS: Olen itse 100% suomalainen.


      • Haista nyt persereik
        Enclave kirjoitti:

        Viestissäsi on monia virheitä... Kuten et tullut ajatelleeksi Hjallis Harkimoa, suomen rikkaimpia miehiä, joka sattuu olemaan suomenruotsalainen. Enkä ole ainakaan kuullut hänen leijuvan rahoillaan.

        Seuraavaksi puhuit itsesi pussiin kehumalla suomalaisia, jotka ovat ystävällisiä ja maanläheisiä. Onko ystävällisä ilmaista kunnianloukkaus stereotyppisesti yleistäen suomen vähemmistöstä? Onko maanläheisyyttä kannattaa poistamaan kieli suomesta mitä puhuttiin suomessa, ennenkuin suomenkieli keksittin? Isänmaallisena kunnioittaisin kyllä suomen historiaa ja koittaisin olla muuttamatta perinteitä ja kulttuuria uuteen.

        Sitten unohdit yhden pikku pikku seikan.... Mikael Akricola (jonka keksimiä suomenkielen sanoja käytit varmasti 80% tekstissäsi) OLI SUOMENRUOTSAINEN! Puhui vielä paremmin ruotsia kuin suomea ja kirjoitti enemmän ruotsinkielisiä teoksia kuin millään muulla kielellä. On hyvin loukkaavaa ja isänmaan pettämistä, puhua suomalasten "suomenkielen isästä", tai hänen kansalaisuudestaan alentavasti.

        Saisit kiittää siis suomenruotsalaista siitä, että kirjoitat täällä nyt suomea, etkä ruotsia. Sinuna tekisin ensin taustatutkimusta, ennenkuin tulee tänne jauhamaan paskaa... ja sama koskee muita pakkoruotsia vastustavia, jotka luulevat olevansa isänmaallisia

        Niin ja muuten... noista aatelisista. Tiesittekö, että aatelisia palvelleet lukeutuvat työnsä takia myös aatelisiksi?

        PS: Olen itse 100% suomalainen.

        Sinä olet 100%:sesti TYPERYS.

        Ime sinä Börjen kullia ja kumartele hurreja. Meillä todellisilla suomalaisilla ei ole ainakaan mitään syytä eikä velvollisuutta kunnioittaa Suomen ruotsinkielisiä, jotka ovat aina ja iankaikkisesti pyrkineet tuhoamaan ja kieltämään suomen kielen. Minä halveksin heitä.

        Pakkoruotsi saadaan helvettiin Suomesta, odota vain. Taisi ottaa eilinen vaalivoittomme koville. Ja myös te hurrien mielistelijät olette ensimmäisiä karkotettavia sinä päivänä, kun Suomesta tulee virallisesti yksikielinen.


      • 99996
        Haista nyt persereik kirjoitti:

        Sinä olet 100%:sesti TYPERYS.

        Ime sinä Börjen kullia ja kumartele hurreja. Meillä todellisilla suomalaisilla ei ole ainakaan mitään syytä eikä velvollisuutta kunnioittaa Suomen ruotsinkielisiä, jotka ovat aina ja iankaikkisesti pyrkineet tuhoamaan ja kieltämään suomen kielen. Minä halveksin heitä.

        Pakkoruotsi saadaan helvettiin Suomesta, odota vain. Taisi ottaa eilinen vaalivoittomme koville. Ja myös te hurrien mielistelijät olette ensimmäisiä karkotettavia sinä päivänä, kun Suomesta tulee virallisesti yksikielinen.

        Förfäras ej du lilla hop ! Du har 5 miljoner bakom dig ,så det borde ju vara lätt att sopa bort oss trehundra tusen.Lycka till ! Tyvärr för dig , tänker alla finskatalande inte på samma sätt som du.


      • Haista nyt persereik kirjoitti:

        Sinä olet 100%:sesti TYPERYS.

        Ime sinä Börjen kullia ja kumartele hurreja. Meillä todellisilla suomalaisilla ei ole ainakaan mitään syytä eikä velvollisuutta kunnioittaa Suomen ruotsinkielisiä, jotka ovat aina ja iankaikkisesti pyrkineet tuhoamaan ja kieltämään suomen kielen. Minä halveksin heitä.

        Pakkoruotsi saadaan helvettiin Suomesta, odota vain. Taisi ottaa eilinen vaalivoittomme koville. Ja myös te hurrien mielistelijät olette ensimmäisiä karkotettavia sinä päivänä, kun Suomesta tulee virallisesti yksikielinen.

        On typerää käyttää sanaa "typerys" kun ei tiedä sanan tarkoitusta. Googlaa vähän niin saat yleisivistystä.

        "Suomen ruotsinkielisiä, jotka ovat aina ja iankaikkisesti pyrkineet tuhoamaan ja kieltämään suomen kielen. Minä halveksin heitä. " Halveksit siis sitä, kenen ansiosta nyt kirjotat suomea, etkä ruotsia? Melko ironinen näkemys...

        Tuollaisten sisäänpäin kääntyneiden, tietämättöien wannabe patrioottien pitäisi ottaa selvää juuristaan ennenkuin tulevat tänne avautumaan yläasteella syntyneestä ruotsifobiasta, koska pelkäsi silloin leimaantuvansa homoksi.


      • savolainen juntti

        Herliinin suku kun nyt rahanhankinnasta riippumatta ei todellakaan ole mitenkään esimerkillinen. Alkoholismia, muita epämieluisia tauteja, itsemurhiakin? Sekä suvun sisäisiä valtataisteluita. Olisikohan syy katkeruuteen jokin perinnön osuuttomuus. Kuopion suunnasta katsottuna en ymmärrä mikä ihme viha ruotsinkielisiä kohtaan rummutetaan palstoilla. Ymmärrän pakkoruotsin postamisvaatimusta ja muuttamista valinnaiseksi, mutta mitä sitten? Asiallisesti ottaen Suomi oli ennen väestövaelluksia erämaa jossa eleli saamelaisia ja satunaisia metsästäjiä ja kalastajia niin idästä kuin lännestäkin. Nykyisin niin paljon parjattuja "ruotsinsuomalaisia" kauppiassukuja ja tehdassukuja ovat alkujaan kotoisin Saksasta, muualta Euroopasta sekä Venäjän Pietarista. Germaanisen kielipohjan takia he luontaisesti rupesivat käyttämään ruotsinkieltä kotikielenään. Historialliset vääryydet kielikysymyksessä 20-30 luvulla eivät poistu tai parane sillä että me enemistökieliset suoritamme samanlaista syrjintää kun silloiset ruotsinvallan edustajat. Sitäpaitsi voisiko joku kiihkoilija kertoa mitä on heiltä pois kun maassa on ruotsinkielinen vähemmistö? Entäpä jos olisikin venäjänkielinen vähemmistö? Asiallista keskustelua toivoen, "savolainen"


    • huh, huh...

      Minä en ole sama kirjoittaja kuin tuo sinun kanssasi väittelevä, tätä sinä et tietenkään ymmärrä, koska olet vain typerä rantapeter.


      Muuten, miten se liittyy kaikkiin Suomenruotsalaisiin, että Suomessa puhutaan nyt suomea, kuten asian ilmaisit että teille KAIKILLE pitäisi olla siitä kiitollinen?

      Siinä nähtiin taas tyypillinen Suomenruotsalainen turhamainen asenne, joka ottaa kunnian itselleen niistä harvoista ruotsinkielisistä jotka ovat saaneet jotain hyvää aikaiseksi tässä maassa. Ja muuten Harkimosta, Hjallis onkin hieno mies. Tiedän toki, että ruotsinkielinen. Mutta miten se sinuun ja niinhin muihin typeryksiin jotka ovat myös ruotsinkielisiä liittyy?


      Tätä juuri tarkoitinkin alunperin. Että vain harva teistä on " mitään " mutta kaikki olette silti olevinanne " jotain " ymmärrätkö?en tietenkään.


      Niin. Ja kaikki on tietysti nyt persujen vika kun ne haluaisin poistaa ruman kielenne tästä maasta. ruotsalaiseen tyyliin ammutte itse yli ja luulette, että tässä on jokin vaino meneillään! EIHÄN TÄSSÄ PERKELE SIITÄ OLE KYSE VAAN SIITÄ, ETTÄ MEIDÄN LAPSILLAMME JA NUORILLAMME TULEE OLLA JOKIN MUUKIN VAIHTOEHTO KUIN ruotsi! Eihän se nyt ole ainoa kieli maailmassa! Vaikka niin epäilemättä luulettekin!

      • En tiedä miksi sinuttelet minua suomenruotsalaiseksi, koska olen ihan 100% suomalainen enkä ole koskaan edes loistanut koulussa ruotsin kielessä. Aina pääsin just ja just pakolliset kurssit läpi. Ja jos tarkkoja ollaan niin sukujuureni alkavat keskiajalla saksasta eikä ruotsista.

        Hjallis liittyy asiaan siten, että tuossa ylempänä oli väittely ettei rikkaita suomenruotsalaisia ole suomessa.

        Onko väärin puolustaa suomen historiaa ja kulttuuria?


    • haista nyt persereik

      On vieläkin typerämpää viisastella täällä ja nuolla hurrien perseitä. Sinun tapauksessasi ei tarvita googlauksia, olet ilmiselvä tapaus ja wannabe-hurri. Varmasti mielenterveysongelmiakin löytyy ihan kuin tältä Päivi Storgårdilta. Et selvästikään osaa ajatella omilla aivoillasi (tai ehkä niitä ei ole tai ne ovat sumentuneet hurripropagandan alle) etkä kyseenalaistaa Suomen kielipolitiikkaa.

      Agricolan aikaan Suomi oli Ruotsin vallan alla. Silloin ei ollut suomenkielisillä käytännön mahdollisuuksia luoda suomen kielelle tilaa eikä asemaa varsinkin, kun ruotsalaiset kaikin voimin pyrkivät tappamaan kaiken suomalaisen. Pakottivat suomalaiset kaiken maailman naurettaviin homoilu- sotiinsa.

      Ihan kuten tänä päivänä. Nytkin ruotsalaiset homot itkevät siellä Ruotsissa Persujen voitosta. Taitaa vituttaa ankarasti sinuakin tämä voitto suomalaisuudelle? Ruotsalaiset eivät koskaan ole tehneet Suomelle mitään hyvää. Ainoastaan pyrkineet tuhoamaan suomen kielen ja kulttuurin. Lue fenno- ja svekomaniasta sekä kielitaisteluista, että oppisit kyseenalaistamaan. RKP perustettiin vastavoimana fennomanialle, ja sen perusajatus on alusta alkaen A.O. Freudenthalin sanoin ollut se, että "suomalaiset ovat alempaa rotua". Varsin huvittavaksi ja sairaaksi ahneudeksi tämän tekee se, että suomenruotsalaiset eivät edes ole ruotsalaisia vaan suurin osa suomalaisia juuriltaan. Leikkimällä ruotsalaisia ja parempaa väkeä ahmitaan sitten etuoikeuksia ja esitetään sorrettua vähemmistöä.

      Esimerkiksi Norjassa toinen kirjakielistä bokmål perustuu pitkälti tanskan kieleen, mutta ei siellä silti kumarrella tanskalaisia eikä opetella tanskan kieltä pakolla. Suomen kieli on kehittynyt puolestaan suomalaisten ansiosta pitkälle Agricolan ajoista. Jos Suomi ei olisi joutunut Venäjän vallan alle, olisi kieli täällä edelleen se sinun homoruotsisi, kuten hurrien märissä päiväunissa edelleen. Hyi hitto, mitä sakkia olette! YÄK!

      Ja loppuun. Tuollaisten sisäänpäin kääntyneiden, tietämättömien wannabe- hurrien pitäisi muuttaa Ruotsiin samoin kuin muidenkin hurrien, ennen kuin tulette avautumaan tänne mokomat Närpiössä sisäsiitetyt yksilöt. Teillä jos kellä on paha fobia, ja se on SUOMEN kieltä kohtaan.

      Mene oikeasti ruotsiin tai ala leikkiä rantaruotsalaista, jos kuvittelet oikeasti pakkoruotsilla olevan tulevaisuutta perussuomalaisessa yhteiskunnassamme. Tiedoksesi: Sitä ei ole. Ja mitä enemmän sukupolvet nuorenevat, sitä enemmän saamme pakkoruotsin vastustajia. Nytkin niitä meni eduskuntaan iso liuta. Ja RKP:lle kävi surkeasti. Itse olen tehnyt sukututkimusta ja tiedän juureni olevan Karjalassa ja Savossa, en ole tippaakaan ruotsalainen ihan kuin suomenruotsalaisistakaan suurin osa ei ole, vaikka etuoikeuksia kahmiessaan sellaista esittävätkin.

      • Minua ei voisi eduskunta kiinnostaa kiloa paskaa enempää... Paskat paskojen tilalle, niinhän se menee.

        Hurreista puheenollen, puhut itse kuin luolamies ja puhut, kuin toisen maailmansodan propagandan uhri. Se on hienoa, että on mielipide, mutta kun se on rasistinen/sterotyyppinen massamielipide eikä oma niin sillon se ei ole hyvä juttu. Siksi ne presutkin voitti koska muutama mielipide jaettiin tuhansien ihmisten kesken...

        En tiedä kuinka vanha olet, mutta henkisesti vaikutat lapsellisen 15-vuotiaalta. Argumenteissäsi ei ole kuin sterotyyppistä vihaa jolla psyykkaat itseäsi, ettet puhuisi itseäsi pussiin. Sitten saat aina mielihyvää siitä, kun painat "LÄHETÄ" nappulaa. Näin arvelen luettuani jonkun verran psykologiaa.

        Itse olen myös kasvanut karjalassa enkä osaa kuin ehkä pari oikeaoppista ruotsinkielistä lausetta. Siitä voit päätellä miten innostunut olen ruotsinkielestä. Suomenruotsalaiset ovat suomalaisia, joilla on vain ruotsinkieli äidinkielenään. Muuten he puhuvat suomea yhtä hyvin kuin suomalaiset.

        On rikkaus osata kieliä ja jos synnynnäisesti, alle 10v lapsi puhuu täydellisesti 2 kieltä niin se on paljon paremmin kuin "suomalaissuomalainen". Suomi on kaksikielinen maa ja jos olet yhtään oikeasti isänmaallinen, et halua suomen kulttuuria tuhottavan.


      • Antihurri
        Enclave kirjoitti:

        Minua ei voisi eduskunta kiinnostaa kiloa paskaa enempää... Paskat paskojen tilalle, niinhän se menee.

        Hurreista puheenollen, puhut itse kuin luolamies ja puhut, kuin toisen maailmansodan propagandan uhri. Se on hienoa, että on mielipide, mutta kun se on rasistinen/sterotyyppinen massamielipide eikä oma niin sillon se ei ole hyvä juttu. Siksi ne presutkin voitti koska muutama mielipide jaettiin tuhansien ihmisten kesken...

        En tiedä kuinka vanha olet, mutta henkisesti vaikutat lapsellisen 15-vuotiaalta. Argumenteissäsi ei ole kuin sterotyyppistä vihaa jolla psyykkaat itseäsi, ettet puhuisi itseäsi pussiin. Sitten saat aina mielihyvää siitä, kun painat "LÄHETÄ" nappulaa. Näin arvelen luettuani jonkun verran psykologiaa.

        Itse olen myös kasvanut karjalassa enkä osaa kuin ehkä pari oikeaoppista ruotsinkielistä lausetta. Siitä voit päätellä miten innostunut olen ruotsinkielestä. Suomenruotsalaiset ovat suomalaisia, joilla on vain ruotsinkieli äidinkielenään. Muuten he puhuvat suomea yhtä hyvin kuin suomalaiset.

        On rikkaus osata kieliä ja jos synnynnäisesti, alle 10v lapsi puhuu täydellisesti 2 kieltä niin se on paljon paremmin kuin "suomalaissuomalainen". Suomi on kaksikielinen maa ja jos olet yhtään oikeasti isänmaallinen, et halua suomen kulttuuria tuhottavan.

        RKP ja te pakkoruotsittajat elätte tuhansia vuosia sitten olleessa historian sumussa. Pysy sinäkin poikaparka siellä, kun et osaa ajatella itsenäisesti.

        Ja Suomiko kaksikielinen. Paskamarjat se mitään on.


    • haista nyt persereik

      Jaa että ei eduskunta eikä politiikka kiinnosta. Siinä valui loputkin uskottavuudestasi.

      Suomi ei ole kaksikielinen maa, ei ole koskaan ollutkaan. Oli aikoinaan lähes kokonaan ruotsinkielinen, hyvin synkkänä aikana, jolloin suomalaiset pakotettiin Ruotsin sotiin ja suomalaisia tapatettiin. Tästä ei ole mitään syytä olla kiitollinen kenellekään paitsi Venäjälle monessa suhteessa, koska ilman Venäjän vallan aikaa ja autonomiaa Suomesta ei koskaan olisi tullut suomalaista eikä itsenäistä. Suomi on käytännössä yksikielinen maa, sillä reilusti yli 90% puhuu suomen kieltä äidinkielenään. Ruotsin kieli ei ole kotimainen kieli täällä. Suurimmalle osalle suomalaisista se on aivan ventovieras kieli.

      Kaksi- ja etenkin monikielisyys voi olla rikkaus yksilön tasolla, mutta jos vain 5% on kaksikielisiä väestöstä niin ei mitenkään 95%:a voi kaksikielistää. Ja sen toisen kielen sijaan on oltava nykypäivänä oikeus opiskella jotain muuta kieltä kuin ruotsia. Ruotsin kieli on turhake.

      Ja joo. Varmaan ammattikoulussa luetaan psykologiaa. Olet kyllä harvinaisen yksinkertainen tollo. Aloitit itse noilla Ad Hominem- argumenteilla, joten saat ihan varmasti ansaitusti takaisin.

      • moren och plikten

        Och nu skall alla finlandssvenskar som har varit med och byggt upp välfärdssamhället Finland sopas bort.Vi har gjort vår plikt ,nu kan vi gå.


      • Ensinnäkin, poltiikka kiinnostaa minua ja varsinkin nato asiat joten siihen kaatui sinun syyttelysi. Jos vielä aikoo rakentaa uran puolustusvoimille ja hakea maanpuolustuskorkeakouluun niin voin kertoo, että politiikka on lähellä sydäntä.

        En tiedä mistä kaatopaikalta revit noita tilastoja, mutta jos suomessa asuu laskettua n. 50 000 venäläistä pelkästään, niin siitä voit laskea prosentteja jos matikkapää riittää... Sitten kun lasket kaikki muut maahanmuuttajat niin suomea puhuu arviolta 80% samalla voit laskea kaksikielisten prosentit jos ruotsia äidinkieltä puhuvia on suomessa vajaa 300 000.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi#Kielet


    • ja kaikkihan

      on nyt tietysti Suomenruotsalaisten ja ruotsalaisten mielestä PerusSuomalaisten syytä. Naurettavaa!

      Persut vain tekevät niitä päätöksiä joita ME Suomalainen enemmistö haluamma! Ja pakkoruotsistahan tästä on kyse, eikä mistään vainoista kuten nyt yritetään mediassa toitottaa ja syyttää Timo Soinia kaiken pahan aluksi ja juureksi!

      Mutta tämä on hyvin tyypillistä Suomenruotsalaista logiikkaa!

      Ja mitä ne ruotsalaiset luulee pystyvänsä puuttua Suomen asioihin? Maa jolla ei ole edes kunnollista, varteen otettavaa armeijaa, kannattaisi olla Suomen edessä ihan hiljaa vain, meiltä kyllä löytyy kalustoa jos siihen aletaan ja jos se on tarpeellista, päättäkää itse!


      Suomalainen ei tule kuuntelemaan jatkossakaan kenekään hurrin motkotusta!

      Kyllä nyt on hätä puserossa anna-maja henriksonilla, björn månssonista ja kumppaneista puhumattakaan! Mutta jos ja kun kansa on sitä mieltä, että tuo turhake ( pakkoruotsi) tulee poistaa kauniista maastamme niin persut tekevät kaikkensa, että kansa päättää ja PISTE.

      • nej till fysiskt vål

        Det var väl inte så mycket frågan om skolsvenskan .Poängen var väl om man inte mera vågar tala svenska av rädsla att få på käften.Jag kan inte förstå att någon tycker att fysiskt våld är rätt ,hur mycket man nu än hatar pakkoruotsi.


    • Minua ei henk.koht

      haittaisi vaikka muitakin teikäläisten oikeuksia karsittaisiin. Loppuisi se ylimielinen vaellus tässä hienossa maassamme jonka nimi on Suomi Finland ja jossa puhutaan Suomea.

      Te voitte mennä ruotsiin möngertämään ruotsia, meitä ei kiinnosta.

      Tuhoon tuomittu koko kieli, siitä ei ole mitään hyötyä kenellekään. Toisin on esim. Venäjän tai Saksan laita. Mietippä nyt vähän kumpi on tärkeämpi valtio Venäjä joka on melkein puolet maapallosta vai pieni ja onneton ruotsi jossain peräpohjolassa!


      Mutta silti meidän tulisi puhua aina vaan sitä ruotsia, ei onnistu! Olen varma, että oikeus tapahtuu ja Persut lopettavat tämänkin vääryydeen maastamme.


      Se mitä te ruotsinkieliset sanotte, ei ole mitään väliä jos ette ole vielä sitä huomanneet! ;-)

      • Raaseporilainen

        "Se mitä te ruotsinkieliset sanotte, ei ole mitään väliä jos ette ole vielä sitä huomanneet! ;-) "
        Ollaan huomattu, ei merkitse yhtään mitään että lähes puolet meistä vastustaa pakkoruotsia! Eihän äidinkieli kuitenkaan poisteta ruotsinkielisistä kouluista ja toivottavasti kolmosella luetaan jatkossakin suomenkieltä!


      • ärsyyntynyt

        Mikä helvetin "ylimielinen vaellus"? Sinä tässä vaikutat ylimieliseltä kun puhut "TÄSSÄ HIENOSSA MAASSAMME" voi herranjestas kun on ihana maa


      • Antihurri
        ärsyyntynyt kirjoitti:

        Mikä helvetin "ylimielinen vaellus"? Sinä tässä vaikutat ylimieliseltä kun puhut "TÄSSÄ HIENOSSA MAASSAMME" voi herranjestas kun on ihana maa

        Teillä hurreilla se vasta asennevamma on.

        Miksei suomalainen muka saa olla ylpeä omasta maastaan ja kutsua sitä hienoksi? Meidän suomalaisten ei tarvitse muuttaa minnekään. Mutta teidän kannattaisi muuttaa Ruotsiin (suosittelen lämpimästi), jos ette lopeta enemmistön sortoa pakkoruotsilla ja muilla älyttömillä vaatimuksillanne. Koska siellä Ruotsissa saatte puhua ruotsia kaikkialla. Suomessa se ei ole mahdollista, ei ainakaan suurimmassa osassa maata. Sinulle hurrina Suomi on kaksikielinen (kuten kaikki vähemmistöt ovat kaksi- tai useampikielisiä), mutta suurimmalle osalle suomalaisista maa on yksikielinen.


    • onko tutkimusta

      Mistä tiedät, että lähes puolet vastustaa pakkoruotsia? Onko tutkimusta ja linkkiä sellaiseen? Kuitenkin lähes kaikki ruotsinkieliset äänestävät rkp:tä ja sen äänestäminen on yhtä kuin pakkoruotsin kannataminen.

    • Raaseporilainen

      Linkki on tuossa ylempänä minun edellisessä kirjoituksessa!

    • Raaseporista myös...

      on helppoa syyllistää aina Suomalainen perusihminen joka asiassa. Kuten on tapana, että " ne jotka ei osaa ruotsia vastustaa sitä " ja " Suomalaiset ovat vain niin sivistymättömiä " jne! Tämä jos mikä on yleistystä.

      Itsekin tulen sen verran hienoista piireistä, ainkin 10:ssä sukupolvessa, että minua loukkaa jos joku Suomenruotsalainen tulee sanomaan, että me ollaan KAIKKI Suomalaiset sellaisia ja tälläisiä, kun tiedän ettei asia todellakaan ole näin! Meissä on toki typeryksiä, mutta niin on teissäkin. Ja missä maassa ei olisi erilaisia yhteiskuntaluokkia? Kyllä niitä on ihan kaikissa maissa!


      Mutta pakkoruotsi sinänsä on ihan toinen asia. Itse tunnen paljon ruotsinkielisiä ja ompa niitä ihan omassa suvussakin. Siitä huolimatta kannatan persuja ja vastustan pakkoruotsia. Mutta so what? Tämä ei ole sama asia, että vastustaisin Suomenruotsalaisia jne!


      Otetaan asiat asioina. Asiat taistelee, ihmisten ei niinkään tarvitse....

    • Turha luulo...

      ei Suomenruotsalaiset jätä asiaa tähän, ne on kuules niin vaikeeta sakkia, että toista saa hakea. Ne ei tule hevillä luopumaan pakkoruotsista. Tai eihän se heidän mielestään ole mikään pakko, vaan etu, että saa opiskella ruotsia kuten he itse asian ilmaisivat tvkeskustelussa jossa puhuttiin pakkoruotsista. Hyvin käännetty sekin asia!

      Eikö se sitten samalla tavalla olisi vain ETU opetella jotain muuta kieltä ruotsin sijasta, kuten Saksaa tai Venäjää tai ihan mitä vain vaikka Ranskaa, sekin kun on ihan tarpeeksi paljon tärkeämpi kieli maailmalla kuin ruotsi.

      Suomenruotsalaiset vain haluavat esittää nyt uhria ja syyllistää kaikesta PerusSuomalaisia, kannattaisi pitää vähän matalampaa profiilia! Teidän asiat kun on nyt paljon heidän käsissään ja hyvä niin!


      Olemme ihan tarpeeksi saaneet kautta historian kärsiä ruotsalaisuudesta ja kärsittäisiin varmasti vieläkin jos ei meillä olisi aikoinaan ollut niin hienoja ja hyviä esi-isiä jotka pitivät omien puolta! KIITOS HEILLE KAIKILLE! Kyllä me vielä päästään eroon noista ruotsinkielisistäkin!

      • 228w

        Det har nu inte någon större betydelse om skolsvenskan tas bort.Åtminstone jag tänker fortsätta mitt liv som förut.Om man råkar få service på svenska är det positivt ,men dåligt har det ju varit i många år trots pakkoruotsi.Knappast kommer det heller att påverka nettifennornas liv,de flesta som skriker om pakkoruotsi är redan klara med skolan.


    • Tuossa sen näkee..

      eivät suostu kirjoittamaan Suomea, koska ovat niin tyhmän ylpeitä!

      Nautin aina siitä kun menen johonkin missä palvelijana on Suomenruotsalainen, vaikka kauppa. Hehän PUHUVAT Suomea koska he ovat palveluammatissa! Kova on pyristely aina, että minä puhuisin ruotsia mutta silloin kun MINÄ OLEN ASIKKAANA NIIN KOITTAKAA JO YMMÄRTÄÄ ETTÄ SILLOIN TE PUHUTTE SUOMEA, ja luulempa että suurinosa Suomalaisista on samaa mieltä!

      ON se nyt jo vittu kumma juttu, ettei Suomessa osata MUKA puhua Suomea. Ihmeellistä esittämistä, seuraavan kerran otan yhteyttä kauppiaaseen tai vielä korkeammalle kun Suomenruotsalainen joka on palveluammatissa ei suostu palvelemaan minua Suomeksi....!



      Oletteko ihan oikeasti niin tyhmiä, että tämä juttu toimii vain toisin päin? Että jos Suomenkielisen palveluammatissa olevan pitää puhua teille ruotsia, niin teidän ei sitten tarvitse palveluammatissa osata Suomea???????



      En enää ihmettel yhtään, että teitä vihataan! Pois vaan hienosta maastamme tuollaiset paskakasat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Det här är en debatt som det är tillåtet att skriva på svenska.Om en finlandssvensk jobbar inom ett serviceyrke så är det väl klart att han använder det språk som kunden talar ?I sin egen affär kan man förstås tala vilket språk man vill.


      • tiamaria1

        Suomenruotsalaisia vihataan? Mitä suomenruotsalaiset ovat tehneet väärin että heidät vihattaisiin? He ovat yhtä suomalaisia kuin suomenkielinen paitsi että heidän äidinkielensä on ruotsi.

        Olen itse suomenruotsalainen mutta tulen kaksikielisestä perheestä, ja hämmästyn kun näen että jotkut ihmiset ajattelevat suomenruotsalaisista tällä tavalla, me emme ole parempia tai huonompia kuin suomenkieliset, me olemme samanlaisia, ainoa asia joka on eri on kieli.

        Ja totta kai, jos suomenruotsalainen on palveluammatissa hänen pitää puhua asiakkaan puhumaa kieltä? Suomea tai ruotsia. Ja sama asia jos suomenkielinen on palveluammatissa hänen pitää puhua suomea tai ruotsia riippuen asiakkaan puhumasta kielestä. Sehän on loogista eikä mitään kummallista.


        Viimeiseksi, suomenruotsalaiset eivät ole ruotsalaisia, vaikka äidinkielemme on ruotsi, olemme yhtä paljon suomalaisia kuin suomenkielinen. Tämä keskustelu ei ole ainoastaan pakkoruotsista, ymmärrän että siitä on paljon erilaisia mielipiteitä, vain myös suomenruotsalaisista ja jonkinlainen viha (?) heitä kohtaan? En voi sitä käsittää, että suomenruotsalaisia haukutaan, me palvelemme maatamme samalla tavalla kuin suomenkielinen, meidän välillämme ei ole mitään eroja, tämän pitäisi ymmärtää.


    • SuomenSuomalainen

      Miksi sitten kutsutte itseänne suomenRUOTSALAISIKSI? Se jo pelkästään kuulostaa siltä kuin olisitte ruotsalaisia. Miksi aina puolustatte joka asiassa Ruotsia? Miksi menitte nytkin itkemään ruotsalaisille kuinka teitä sorretaan täällä? Miksi puhutte ruotsalaisuudesta Suomessa?

    • ????????

      Yhdyn edelliseen kirjoittajaan ( en kuitenkaan seksuaalisessa mielessä, vaan hänen kirjoitukseensa ) että miksi sitten aina tosiaan puhutte, että ruotsissa sitä ja tätä ja tota. Suomi valitiin juuri maailman oliko se toiseksi parhaaksi maaksi asua, että repikää siitä ja jos ei homma nappaa niin menkää sitten sinne ruotsiin! Voin sanoa ihan vaikka vain esimerkkinä, että Suomessa todellakin toimii paremmin vaikka ihan poliisijärjestelmä ( vaikka en siitä henk.koht pidäkään ) mutta täällä Poliisi saa kiinni yleensä tekijän todella nopeasti kun ruotsin poliisilla siinä kestää kestämistään kun pitää tietenkin palaveerata ensin jne, ollaan niin pirun " tärkeitä " eli siis paskantärkeitä!

      Noh, mutta asiaan. Pakkoruotsi pitäisi poistaa jo ihan senkin takia, että suurinosa Suomalaisista on sitä mieltä! Näin näyttävät gallupit! Ja miksi ihmeessä meidän pitäisi opetella väkisin vain vuosikymmenestä toiseen kieltä josta ei ole meille mitään hyötyä? Enemmän on tulevaisuudessa hyötyä Saksasta, Venäjästä, Ranskasta jne... Tottakai TE haluatte pitää sen meille pakollisena kun se on TEIDÄN äidinkielenne, mutta koittakaa jo ymmärtää, että me emme sitä halua opiskella emmekä liioin puhua!


      ruotsista on vain tehty tärkeä kieli. Jos pakkoruotsi poistettaisiin niin myös tuon ko. kielen tärkeys heikkenisi ja voisimme alkaa enemmän opetella Saksaa ja Venäjää jne. Kyllähän sitä voi mistä kielestä tahansa tehdä tärkeän kun sitä väenväkisin pitää kaikkien opetella jne!


      ruotsi on kaikenlisäksi maailman kartalla aika onneton ja pieni valtio, että ei se nyt niin kauhean tärkeä kieli ole mitä ruotsalaiset ja Suomenruotsalaiset antavat ymmärtää, tietenkin antavat ymmärtää ja puolustelevat sitä kun se on heille tärkeä kieli, MUTTA meille ei...!

      • Lukija001

        "Tottakai TE haluatte pitää sen meille pakollisena kun se on TEIDÄN äidinkielenne, mutta koittakaa jo ymmärtää, että me emme sitä halua opiskella emmekä liioin puhua!"
        Jos hieman luet ylöspäin huomaat että suurin osa on ollut samaa mieltä että pakkoruotsista voisi luopua!


      • 2772
        Lukija001 kirjoitti:

        "Tottakai TE haluatte pitää sen meille pakollisena kun se on TEIDÄN äidinkielenne, mutta koittakaa jo ymmärtää, että me emme sitä halua opiskella emmekä liioin puhua!"
        Jos hieman luet ylöspäin huomaat että suurin osa on ollut samaa mieltä että pakkoruotsista voisi luopua!

        Tänk att det skall vara så svårt att förstå.VI SKITER I OM NI LÄSER ELLER TALAR SVENSKA.Det är era egna politikers fel att ni har er förbaskade PAKKORUOTSI ,Sfp kan inte ensam bestämma.


    • Lässyn lässyn...

      Minä en henk.koht ala nöyristelemään svedujen edessä. Niistä ei ole tässä maassa ollut kuin harmia, kautta historian meille Suomalaisille! Eli pois pakkoruotsi, pois myöskin ruotsinkielisit maastamme!

      Eikö ruotsinkielisille voisi tehdä oman pienen " valtion " vaikka ahvenanmaalle? Tätähän itseasiassa Suomenruotsalainen politikko annamaja henriksson itse jo ehti ehdottaakin. Tämähän olisi oikein hyvä ratkaisu kaikille osapuolille. Näin vältyttäisiin mahdollisilta ikävyyksiltä joita voi tästä. ko asiasta tulla. Suomalaiset saisivat olla rauhassa ja Suomenruotsalaiset rauhassa puhua keskenään ruotsia niin paljon kuin sielu sietää! Meidän ei sitä tarvitse kuunnella eikä osata!


      Itse osaa ruotsia, mutta periaatteesa en sitä puhu jos ei ole ihan pakko. Ja pakko ei ole koska en ole palveluammatissa vaan työnjohto tehtävissä eräässä isossa tehtaassa. Ja alaiseni jotka ovat ruotsinkielisiä tulevat AINA puhumaan Suomea niin kauan kuin minulta " leipää pyytävät " se on varma. Turha edes yrittää puhua ruotsia minulle. Yksi yritti mutta ei mennyt kauaan kuin tajusi itse irtisanoa itsensä!


      Täällä ( meidän tehtaassa ) päätän minä koska isäni sattumoisin omistaa tämän 200 henkilökunnan tehtaan ja täällä tehdään niinkuin MINÄ sanon!


      Suosittelenkin muitakin Suomalaisia pitämään päänsä ja ylpeytensä, ettei hurrit pääse kukkoilemaan.

      • Lukija001

        Miksi palkkaat ruotsinkielisiä jos haluat ajaa heidät pois maasta?


      • pappa betalar

        Du tycks vara en typisk ,pappa betalar person.Tillåt mig skratta,jag tror att du litet broderar ut sanningen.Jag tror inte att en så rik och betydande person som du inte har trevlgare saker att göra än att skriva kränkande saker om dina egna landsmän.Skulle mina söner vara lik dig ,så skulle jag nog anse att uppfostran har misslyckats totalt.Pengar är inte allt här i världen.


    • sen takia, että

      heitä on kiva kyykyttää! :-)

      • lill-adolf

        Du tror bara,dom talar säkert skit bakom ryggen på dig.Så är det när en psykiskt svag människa får litet makt,då är det enda han kan göra att förtrycka andra.Det är säkert trevligt att leka diktator .


      • finlandsvenskan
        lill-adolf kirjoitti:

        Du tror bara,dom talar säkert skit bakom ryggen på dig.Så är det när en psykiskt svag människa får litet makt,då är det enda han kan göra att förtrycka andra.Det är säkert trevligt att leka diktator .

        Hai på dai perseenreikä!
        int ska tu ta ti sådant täär eviheitens duvit kaver opa spalttin,veit int tu att ten hjärna eller aivot som te heiter opa tett språåk,he måst no ha krymppi liti graand i
        vinter när he va så kaallt för tu tänker me arsole o int har tu haft förståånd att
        bleika mä klooriini runt reikä heller, tå sku man hitt he i mörkni.
        Ja tykker bara synd om te ,tu siter sääkart i ein enrummari mitt i Suomi
        einsam o allena o para datan som kaveri to bliir man så täär pölhö
        o tänker på alla fånåheter. ja tykk no att tu ska ta Siljalinen ti Tukholma o kytta på
        dina finska poolare som siter hi opa slussin mä kalja bredvid se o fråga kva tom tykker om tina funderingar
        men pass opp så tu int fåår ein käftsmääll


      • ingolf
        finlandsvenskan kirjoitti:

        Hai på dai perseenreikä!
        int ska tu ta ti sådant täär eviheitens duvit kaver opa spalttin,veit int tu att ten hjärna eller aivot som te heiter opa tett språåk,he måst no ha krymppi liti graand i
        vinter när he va så kaallt för tu tänker me arsole o int har tu haft förståånd att
        bleika mä klooriini runt reikä heller, tå sku man hitt he i mörkni.
        Ja tykker bara synd om te ,tu siter sääkart i ein enrummari mitt i Suomi
        einsam o allena o para datan som kaveri to bliir man så täär pölhö
        o tänker på alla fånåheter. ja tykk no att tu ska ta Siljalinen ti Tukholma o kytta på
        dina finska poolare som siter hi opa slussin mä kalja bredvid se o fråga kva tom tykker om tina funderingar
        men pass opp så tu int fåår ein käftsmääll

        Tack,finlandsvenskan,jag skratta så jag nästan piss ibyxorna när jag läste ditt inlägg.


      • finlandssvenskan
        ingolf kirjoitti:

        Tack,finlandsvenskan,jag skratta så jag nästan piss ibyxorna när jag läste ditt inlägg.

        Hej Ingolf!
        Ja diggar te mä men man bliir så förpannad opa tom täär hurrina
        som tror att tom e hela arsoli o andra bara håle
        trevlig vappen


    • karjaanhoitaja

      No pakkoruottalainen!
      oletko sinä hukannut kielen vai saiko se ruottin ämmä sinut¨
      vaikenemaan,vai otitko sinä vanutuppun ja kloriinipullon ja
      yritit valkaitsa sinun paras puoli

    • Fårfårintefår

      Suomi on ollut historiansa aikana osa Ruotsia, mitäsenytolijotain 800 vuotta, osa Venäjää 100 vuotta ja sitten ihan vaan Suomi alle sata vuotta. Laskekaapa nyt siitä sitten jotain!

    • jag är en bil

      Suomi ja ruotsi on kummatkin ihan paskoja kieliä. Puhukaa kaikki nyt ***tu vaikka islantia,kiitos.

      • karjaanhoitaja

        Hej!
        Det är inget fel på finska språket om man pratar vårdat likadant med svenskan
        svordomar och "private area" snack är inte så vackert att läsa
        men det kanske beror på vad man har haft för intresse i skolbänken.
        sedan finns det olika dialekter som är otroligt tjusiga på båda språken
        låt oss sluta fred för vi är nog alla likadana kålsupare


    • svenska venska...:-)

      MITEN KÄVI? 6-1.... HALOOOOOOOOOOOO....hahhahahahhahahhahahhahahhahahahhahhahahahhahhahahhahahhaaaaaaahahahhhhhhhhhhhhhhhhhahaha



      mitäs nyt? SUOMI VOITIIIIIIIIIIIIIIIIII.... JA TEILLÄ EI OLEEEEEEEEE MITÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄN TEKEMISTÄÄÄÄÄÄÄ SEN KANSAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA............................HAHAHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) PAITSI.... että..............ruotsin AINOAN maalin tekijä................................OLI.......................................................................................................................... SUOMALAINEN..............hahhhhhhhhhhhhhhAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHHHHHHHHAHAHHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHHHHHHHHHHHHHHHHHH " sveden " HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH " SUOMENruotsalaiset"HAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAHAHAAHHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHGHGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHH NII:-)

      • finlandsvenskan

        No voi jumalautta sinä olet lika i fyllon som era spelare var när tom ramla ner för
        flygplans trappan , du måst nog ha fastnat me dina kaljoga fingrar opa tangenterna.
        men skratta lagom du beter dig som du har förstånd till.
        Men som finlandssvensk så håller man faktiskt på Finland i sådana här sammanhang det fattar nog inte din kvartshjärnhalva.
        Fosterlandet är faktiskt Finland Suomi på finska.
        Så Grattis till guldet ,men det var kanske tur att inte du var med och spelade.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      220
      1883
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1179
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe