Nordica HotRod 74

Perus-skimbaaja

Näin kevään laskettelukauden lopulla tuli vilkaistua vanhoja skimbavehkeitä ja todettua, ettei uudet tekisi ensi talvelle yhtään pahaa. Monokkelit, kypärä ja sauvat ovat vielä ok, mutta suksia tekisi mieli.

Juttelin asiasta yhden lähellä asuvan kaverin kanssa joka kertoi omistavansa otsikon mukaiset sukset (Nordica HotRod 74 168cm) jotka olisivat vielä lähes uudenveroiset ja nyt kaupalliset, sillä hän oli alkukaudesta ostanut kuulemma Dobermann Spitfiret.

Kertokaa, minkä tasoiset ja -laiset sukset ovat kyseessä? Millaisia käyttökokemuksia? Olen ns."keskikokenut" ja -tasoinen harrastaja joka arvostaa suksissa kohtalaista ketteryyttä ja vauhtivakautta.

Vanhat sukseni ovat 164cm ja olen tottunut niihin, eli nämä ehdokkaat olisivat jonkin verran pidemmät, onko tästä käytännön haittaa?

4

1073

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • palanteri

   Mulla on kyseiset sukset ollut käytössä tämän talven. Loistavat sukset pehmeällä lumella tai tampatulla pyykkilaudalla. Ainoa heikkous ilmenee puhtaalla jääpinnalla jolloin suksi alkaa "hakkaamaan" kun lasketaan kovalla paineella. En tiedä vaikuttaako laskian paino ko. ominaisuuteen.Itsellä painoa n 90 kg.
   Vertailun vuoksi olen laskenut myös testisuksia, joista vain Fischer rc4 sc olivat selvästi paremmat loistavan jääpidon vuoksi.
   Muista suksista:
   Salomon 24 race
   oli lähes samanoloiset
   Salomon daytona huonompi ja kankea
   K2 charger oli tylsät ja painavan oloiset

   • Perus-skimbaaja

    Kiitokset sekä "palanterille" että "kneissille" asiallisista kommenteista. Sain itse asiassa kiinnostukseni kohteena olleet sukset kaverilta kokeiluun viime viikonlopuksi, kun matkani suuntautui sopivasti tuonne pohjois-suomeen ja pääsin siellä vielä rinteeseen.

    Parituntisen pikatestin perusteella olen kanssanne samoilla linjoilla. Sukset vaikuttivat johdonmukaisilta laskettavilta, eivät vatkanneet irtolumessa ja yllättävää kyllä, vaikuttivat jopa hivenen ketterämmiltä kuin vanhat, lyhyemmät Atomicini eli kyllä italialaiset näyttävät osaavan suksen suunnitella (ja Itävaltalaiset valmistaa...)

    En tiedä, kuinka paljon laskijan paino vaikuttaa "hakkaus" taipumukseen (itse painan laskuasussa n. 78kg) mutta ainakaan minä en havainnut mitään sen suuntaista, vaikka koetin kuinka prässätä ja ne tuntuivat ainakin minulle sopivan jäykiltä.

    Siksi kotiin palattuani menin niiden omistajan luo hintaa tinkaamaan ja sen seurauksena varastosta löytyvät nyt ensi talveksi mieleiset sukset :-)


  • kneissl

   Muutaman kerran ko. suksilla laskettu. Ovat aloittelija-keskitason rinne sukset.
   Eivät ihan veltoimmasta päästä. Nordica ei tee lainkaan huonoja suksia

   Noita nordicoita on ollut voittoina citymarketin arvonnoissa alkutalvesta.
   Löytyy mm. huuto.netissä on myyty ~150 eurolla. Ovat takuulla sen arvoiset.

  • cm ?

   Cittarin sukset eri suksia kuin ketjun 74 mm. Citymarketin sukset ovat 70 mm leveitä ja ominaisuuksiltaan selvästi heppoisempia. Nordica myy samoja suksia myös mm. nimillä sportmaschine ja mint. Itsellä kokemuksia molemmista (70 ja 74 mm) joista 74 mm on todella kiva ja vakaa suksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   4935
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   3999
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   2930
  4. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   81
   2155
  5. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1284
  6. Semmonen rakas kuin sinä

   Mistähän sellaisen saisi? :)
   Ikävä
   58
   765
  7. Uskomattomia törkykommentteja

   Miten ihmeessä ihmisistä saa kirjoitella näin järkyttäviä kommentteja? Miltä tuntuisi kirjoittajasta, jos häntä jatkuvasti solvattaisiin samalla taval
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   760
  8. Martinan live, ääää, öööööö

   Kuka pystyi katsomaan loppuun, ihan kamalaa kuunneltavaa, ja toi ylimielisen ällöttävä olemus. Mulle riitti siihen saakka, kun sanoi, "on vielä muutam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   720
  9. Romanit osoitteli pistoolilla nuoria La iltana

   Nonii. 15-16v poikia oli osoiteltu pistoolilla ohiajavasta sinisestä Fordista? Onneksi pojat olivat yhdessä soittaneet poliisille ja ilmoittaneet r
   Kannus
   22
   714
  Aihe