Liian hidas opiskelija!

Etana Elli

Olen omasta mielestäni keskimääräistä hitaampi opiskelija. Minulla kuluu tehtävien tekoon todella paljon aikaa ja erilaiset ongelmaratkaisutehtävät aukeavat minulle hitaasti. Käytän esitysten tekoon aikaa useita tunteja enkä siltikään saa tehtyä kuin vain muutaman kalvon. Lähden myös tenteistä yleensä aina viimeisten joukossa pois.

Eihän työelämässä saa näin tuhlailla aikaa vaan asiat pitää hoitaa hyvin nopeasti. Miten tämän ongelman voisi ratkaista? Miten pääsen hitaudesta eroon? Olisiko teillä jotain vinkkejä?

10

1740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 354543543543

      Käytä enemmän aikaa opiskelemiseen. Nopeus syntyy oikeista suorituksista.

    • Toinen hidas

      Minulla on sama ongelma. Olen täsmälleen kuin sinä! Yhtenä syynä hitauteeni olen pitänyt sitä, että olen hyvin tunnollinen ja jonkin asteen perfektionisti. Pyrin oppimaan aina koko kurssialueen yksityiskohtaisesti enkä uskalla mennä tenttiin, jos en mielestäni ole valmistautunut kunnolla. Saan usein hyviä numeroita, mutta välillä mietin, olisiko vain kannattanut suorittaa kaikki kurssit rimaa hipoen ja sillä asenteella, että kunhan läpi pääsee ja valmistuu mahdollisimman nopeasti. En vain ole sen tyyppinen ihminen, vaan haluan syventyä asiaan, jota opiskelen, koska olen aidosti kiinnostunut siitä. Olen myös opiskellut montaa alaa ja haluaisin tietää suunnilleen kaikesta kaiken (no ehkä vähän liioittelen). Menin opintopsykologille ja kävin siellä useita kertoja. En tiedä, oliko siitä hyötyä. Opintopsykologi antoi ymmärtää, etten olisi sen hitaampi kuin muutkaan. Itse kuitenkin koen olevani hitaampi kaikessa.

      Opintotukikuukaudet myös loppuivat kesken aikoja sitten ja jäin työttömäksi yllättäen oman alani osa-aikatyöstä, joten nyt on ongelmana, millä tulen toimeen. Ei enää paljon puuttuisi maisterin tutkinnosta. Sossusta ja työkkäristä sanoivat, että pitää lopettaa opiskelu vuodeksi, muuten en saa mitään tukia. Ei auta, vaikka olen kirjautunut työttömäksi työnhakijaksi, ja olen sanonut, että voin ottaa vastaan kokoaikatöitä. En kuitenkaan haluaisi lopettaa opiskelua nyt, kun olen näin loppu suoralla (ja elämä hankaloituisi hyvin paljon käytännössä, kun pitäisi muuttaa pois opiskelijakämpästäni jne. jne.).

    • A|eksi

      Mielenkiintoinen keskustelu. Minulla menee englannin esitelmän tekoon aikaa n. 5-6 tuntia (jos kyseessä on vaativa aihealue). En tiedä yhtään onko tuo liian paljon vai liian vähän. Kuinka paljon itse käytätte aikaa vastaavien esitelmien tekoon, tenttiin lukemiseen, ym. opiskeluun?

      • dkfnijntkgjnthn

        No en ole penikka enkä sun kaltainen amis, eli mulla ei enää ole esitelmiä, mutta mä vedin omani ainakin suoraan päästä yliopiston opintokursseilla, ilman mitään kalvoja, että jos amikset olette "nopeutta vailla", niin true- time-yliopisto- opintosuoritusreaali -puhujantilanteessa sen kun puhujanpönttöön sinne ja sanomaan - siinä mitään opiskelemista tarvita jos tajuaa asiansa, vaan sitä osaamista ja perehtymistä tarvitaan tenteissä ja seminaaritöissä ja sellaisissa! En ymmärrä, miten te amikset kehtaatte julistaa omaa tietämätömyyttänne röyhkesäti korkrakoulutuksesta näillä palstoilla - ikäänkuin v*ttu muka esimerkiksi korkeakouluissa voisi kukaan ns. minuuttimitata, että miten kauan menee "tenttiin" lukemiseen. Haloo amikset on erikseen! Oletko varma, ettei sun palstasi olis ammatikoulupalsta tai joku lukiopalsta tai joku sellainen? Idioottia ja ärsyttävää, että tällä sairaalla vihafoorumilla Suomi24, on ylipäätään EDES palstat yliopistokoulutukselle, kun ei näemmä valopäät kirjoita.

        TÖRKEÄÄ PROVOSOINTIA !!


    • aijaa??!

      Hui.. "Tunnollisuuskin" taitaa olla asia, mitä asiaa "vastaan" Suomi24- kirjoittajilla on paljon.:O?? Onko teillä lisäksi paljon vastaan esimerkiksi vakavia fyysisiä sairauksia, eli jos vaikka tyypillä olisi syöpään rinnastettavan vakava sairaus (mulla on ollut), niin oonko tosi "slow" aivokapasiteetiltani? V*ttu joskus edes toivoisi, että voisi keskustella yliopistotason sivistyneiden kanssa näilläkin imbesilli-vihakirjoituspalstoilla, mutta te varmaankin olette häätäneet ne kaikki pois...

      Jos et oo dille, niin laita tälle palstalle joku yliopistotason vaikka filosofinen kaava, niin katsotaan, kuka " hitaista" ratkaisee sellaisen nopeimmin - ai mutta ethän sä pysty, kyn sä olet pelkkä surkea nimetön vihakirjoittelija- amis, joka kadehdit normaaliälykkäästikn elämässään pärjääviä...

    • ....................

      Vanha ketju, mutta huolehtijoille tiedoksi pari asiaa:

      - Opiskelu nopeutuu kun siihen tottuu. Esim. nyt kolmen vuoden opiskelun jälkeen hankalat ja vieraskieliset tekstit lukee nopeammin ja tehtävät on helpompi tehdä. Ensimmäinen opiskeluvuosi voi olla vähän hidas, kun asioita ei vielä ymmärrä.

      - Ei aina tarvitse olla nopea, tunnollisuuskin on hyvä asia. Työelämässä ei varsinkaan kannata tehdä (tärkeimpiä) asioita hutaisten.

      • Kokenut usein

        Ei nykytyöelämässä asioita ehdi tekemään koskaan kunnolla. Sen sijaan aikaa on tehdä ne kolmeen kertaan.


      • Häääääääh
        Kokenut usein kirjoitti:

        Ei nykytyöelämässä asioita ehdi tekemään koskaan kunnolla. Sen sijaan aikaa on tehdä ne kolmeen kertaan.

        Mitäs sinä tuolla oikein tarkoitat? Asioita ei ehdi tekemään kunnolla mutta aikaa niiden tekemiseen on kuitenkin riittävästi? En ymmärtänyt.


      • Ei_lainkaan_tavatonta
        Häääääääh kirjoitti:

        Mitäs sinä tuolla oikein tarkoitat? Asioita ei ehdi tekemään kunnolla mutta aikaa niiden tekemiseen on kuitenkin riittävästi? En ymmärtänyt.

        Ensimmäinen ja toinen kerta hutaisemalla, mutta tulos ei kelpaa asiakkaalle. Kolmas kerta kunnolla, millä tavalla asia olisi pitänyt tehdä jo ensimmäisellä kerralla.


    • Malle2

      Löytyisikö vinkkejä nopeampaan oppimiseen?
      Tällä hetkellä opiskelutahtini on esim. kirjantetteihin noin 4 sivua / tunti. Riippuen kirjan paksuudesta ja opintopisteistä minun tulisi 27h/op saavuttaakseni päästä n. 12-15 sivua per tunti tahtiin. Kuinka te muut olette onnistuneet kasvattamaan oppimistahtianne? Liiallisesta perfektionismista tuskin on kyse, sillä jopa nykyisellä tahdilla edes läpipääseminen on tuskaa. Nopeammalla lukutahdilla taas mitään ei tunnu jäävän muistiin. ( Mindmapit yms myös käytössä aina )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe