Liian hidas opiskelija!

Etana Elli

Olen omasta mielestäni keskimääräistä hitaampi opiskelija. Minulla kuluu tehtävien tekoon todella paljon aikaa ja erilaiset ongelmaratkaisutehtävät aukeavat minulle hitaasti. Käytän esitysten tekoon aikaa useita tunteja enkä siltikään saa tehtyä kuin vain muutaman kalvon. Lähden myös tenteistä yleensä aina viimeisten joukossa pois.

Eihän työelämässä saa näin tuhlailla aikaa vaan asiat pitää hoitaa hyvin nopeasti. Miten tämän ongelman voisi ratkaista? Miten pääsen hitaudesta eroon? Olisiko teillä jotain vinkkejä?

10

1674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 354543543543

      Käytä enemmän aikaa opiskelemiseen. Nopeus syntyy oikeista suorituksista.

    • Toinen hidas

      Minulla on sama ongelma. Olen täsmälleen kuin sinä! Yhtenä syynä hitauteeni olen pitänyt sitä, että olen hyvin tunnollinen ja jonkin asteen perfektionisti. Pyrin oppimaan aina koko kurssialueen yksityiskohtaisesti enkä uskalla mennä tenttiin, jos en mielestäni ole valmistautunut kunnolla. Saan usein hyviä numeroita, mutta välillä mietin, olisiko vain kannattanut suorittaa kaikki kurssit rimaa hipoen ja sillä asenteella, että kunhan läpi pääsee ja valmistuu mahdollisimman nopeasti. En vain ole sen tyyppinen ihminen, vaan haluan syventyä asiaan, jota opiskelen, koska olen aidosti kiinnostunut siitä. Olen myös opiskellut montaa alaa ja haluaisin tietää suunnilleen kaikesta kaiken (no ehkä vähän liioittelen). Menin opintopsykologille ja kävin siellä useita kertoja. En tiedä, oliko siitä hyötyä. Opintopsykologi antoi ymmärtää, etten olisi sen hitaampi kuin muutkaan. Itse kuitenkin koen olevani hitaampi kaikessa.

      Opintotukikuukaudet myös loppuivat kesken aikoja sitten ja jäin työttömäksi yllättäen oman alani osa-aikatyöstä, joten nyt on ongelmana, millä tulen toimeen. Ei enää paljon puuttuisi maisterin tutkinnosta. Sossusta ja työkkäristä sanoivat, että pitää lopettaa opiskelu vuodeksi, muuten en saa mitään tukia. Ei auta, vaikka olen kirjautunut työttömäksi työnhakijaksi, ja olen sanonut, että voin ottaa vastaan kokoaikatöitä. En kuitenkaan haluaisi lopettaa opiskelua nyt, kun olen näin loppu suoralla (ja elämä hankaloituisi hyvin paljon käytännössä, kun pitäisi muuttaa pois opiskelijakämpästäni jne. jne.).

    • A|eksi

      Mielenkiintoinen keskustelu. Minulla menee englannin esitelmän tekoon aikaa n. 5-6 tuntia (jos kyseessä on vaativa aihealue). En tiedä yhtään onko tuo liian paljon vai liian vähän. Kuinka paljon itse käytätte aikaa vastaavien esitelmien tekoon, tenttiin lukemiseen, ym. opiskeluun?

      • dkfnijntkgjnthn

        No en ole penikka enkä sun kaltainen amis, eli mulla ei enää ole esitelmiä, mutta mä vedin omani ainakin suoraan päästä yliopiston opintokursseilla, ilman mitään kalvoja, että jos amikset olette "nopeutta vailla", niin true- time-yliopisto- opintosuoritusreaali -puhujantilanteessa sen kun puhujanpönttöön sinne ja sanomaan - siinä mitään opiskelemista tarvita jos tajuaa asiansa, vaan sitä osaamista ja perehtymistä tarvitaan tenteissä ja seminaaritöissä ja sellaisissa! En ymmärrä, miten te amikset kehtaatte julistaa omaa tietämätömyyttänne röyhkesäti korkrakoulutuksesta näillä palstoilla - ikäänkuin v*ttu muka esimerkiksi korkeakouluissa voisi kukaan ns. minuuttimitata, että miten kauan menee "tenttiin" lukemiseen. Haloo amikset on erikseen! Oletko varma, ettei sun palstasi olis ammatikoulupalsta tai joku lukiopalsta tai joku sellainen? Idioottia ja ärsyttävää, että tällä sairaalla vihafoorumilla Suomi24, on ylipäätään EDES palstat yliopistokoulutukselle, kun ei näemmä valopäät kirjoita.

        TÖRKEÄÄ PROVOSOINTIA !!


    • aijaa??!

      Hui.. "Tunnollisuuskin" taitaa olla asia, mitä asiaa "vastaan" Suomi24- kirjoittajilla on paljon.:O?? Onko teillä lisäksi paljon vastaan esimerkiksi vakavia fyysisiä sairauksia, eli jos vaikka tyypillä olisi syöpään rinnastettavan vakava sairaus (mulla on ollut), niin oonko tosi "slow" aivokapasiteetiltani? V*ttu joskus edes toivoisi, että voisi keskustella yliopistotason sivistyneiden kanssa näilläkin imbesilli-vihakirjoituspalstoilla, mutta te varmaankin olette häätäneet ne kaikki pois...

      Jos et oo dille, niin laita tälle palstalle joku yliopistotason vaikka filosofinen kaava, niin katsotaan, kuka " hitaista" ratkaisee sellaisen nopeimmin - ai mutta ethän sä pysty, kyn sä olet pelkkä surkea nimetön vihakirjoittelija- amis, joka kadehdit normaaliälykkäästikn elämässään pärjääviä...

    • ....................

      Vanha ketju, mutta huolehtijoille tiedoksi pari asiaa:

      - Opiskelu nopeutuu kun siihen tottuu. Esim. nyt kolmen vuoden opiskelun jälkeen hankalat ja vieraskieliset tekstit lukee nopeammin ja tehtävät on helpompi tehdä. Ensimmäinen opiskeluvuosi voi olla vähän hidas, kun asioita ei vielä ymmärrä.

      - Ei aina tarvitse olla nopea, tunnollisuuskin on hyvä asia. Työelämässä ei varsinkaan kannata tehdä (tärkeimpiä) asioita hutaisten.

      • Kokenut usein

        Ei nykytyöelämässä asioita ehdi tekemään koskaan kunnolla. Sen sijaan aikaa on tehdä ne kolmeen kertaan.


      • Häääääääh
        Kokenut usein kirjoitti:

        Ei nykytyöelämässä asioita ehdi tekemään koskaan kunnolla. Sen sijaan aikaa on tehdä ne kolmeen kertaan.

        Mitäs sinä tuolla oikein tarkoitat? Asioita ei ehdi tekemään kunnolla mutta aikaa niiden tekemiseen on kuitenkin riittävästi? En ymmärtänyt.


      • Ei_lainkaan_tavatonta
        Häääääääh kirjoitti:

        Mitäs sinä tuolla oikein tarkoitat? Asioita ei ehdi tekemään kunnolla mutta aikaa niiden tekemiseen on kuitenkin riittävästi? En ymmärtänyt.

        Ensimmäinen ja toinen kerta hutaisemalla, mutta tulos ei kelpaa asiakkaalle. Kolmas kerta kunnolla, millä tavalla asia olisi pitänyt tehdä jo ensimmäisellä kerralla.


    • Malle2

      Löytyisikö vinkkejä nopeampaan oppimiseen?
      Tällä hetkellä opiskelutahtini on esim. kirjantetteihin noin 4 sivua / tunti. Riippuen kirjan paksuudesta ja opintopisteistä minun tulisi 27h/op saavuttaakseni päästä n. 12-15 sivua per tunti tahtiin. Kuinka te muut olette onnistuneet kasvattamaan oppimistahtianne? Liiallisesta perfektionismista tuskin on kyse, sillä jopa nykyisellä tahdilla edes läpipääseminen on tuskaa. Nopeammalla lukutahdilla taas mitään ei tunnu jäävän muistiin. ( Mindmapit yms myös käytössä aina )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      8051
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      95
      4221
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1353
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1115
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1072
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1027
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      129
      881
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      745
    9. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      738
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      711
    Aihe