Muutto Espanjaan?

Espanjaan 2013?

Haluaisin muuttaa parin vuoden päästä Espanjaan. Olen suunnitellut asuvani maassa pari vuotta. Haluan kokea ulkomailla asumisen ja Espanja maana vaikuttaa hyvältä.

Haluaisin kuulla teiltä, jo muuttaneilta tai siellä asuneilta vinkkejä, mitä kaikkia käytännön asioita tulee hoitaa ennen muuttoa ja sitten muuton jälkeen, sekä Suomen, että Espanjan päässä.

Olen miettinyt asumiskohteekseni Malagaa tai Alicantea. Osaatteko sanoa vuokra-asunnoista ja hinnoista mitään? Entäs mitä kohdetta suosittelisitte asumiseen? Teen töitä etänä koneelta, joten työpaikka ei ole pakollinen, mutta jokin osa-aikainen työ voisi olla myös kokemisen arvoinen.

Olisin todella kiitollinen, jos joku jaksaisi käyttää aikaansa ja opastaa minua.

11

4122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • espanjan asukas

      Muutto tänne Espanjaan on nykyään hyvinkin yksinkertaista. Suomessa tietysti teet osoitteenmuutokset ym. niinkuin yleensäkin muuttaessa, Kelalle täytyy myös ilmoittaa ulkomaille muutosta, lisätietoa saat Kelan nettisivuilta.
      Jos aiot asua parikin vuotta täällä, kannattaa hakea NIE-numero / residencia, NIE-numeroa tarvitset, jos teet täällä töitä tai jos ostat esim. auton. Näistäkin löytyy netistä lisätietoa. Järkevää on myös avata pankkitili, jotkut pankitkin vaativat tuon NIE-numeron.
      Malagan vuokrista en osaa sanoa, mutta yleisesti ottaen vuokrat on tulleet vähän alas. Riippuu tietenkin siitä, minkätasoista ja -kokoista asuntoa haet. Asuinalueen valinta on tietysti sinun päätettävissäsi, Malaga-Marbella -akselilla on asettuminen helpompaa, kun palveluja saa myös suomeksi, englantia ei espanjalaiset hirveesti osaa, mutta jos sinulla on espanjan kieli hallinnassa, on sama mihin päin asetut asumaan.
      Kannattaa hakea tietoa netistä, sitä löytyy ihan googlettamalla.

      Ei muuta kuin toteuttamaan suunnitelmaa Espanjan muutosta, täällä on hyvä elää ja asua.

    • Hola:

      Fuengirola Malagan lähellä on helpoin asuinpaikka suomalaiselle, koska siellä asuu tuhansia suomalasia myös kesäisin talvella oleskelevien "muuttolintujen" lisäksi.

      Hyvää apua saat Fuengirolassa ilmestyvästä Olé-lehdestä. Parissa vuodessa ehtii Olé-lehti kerrata lähes kaikki tarpeelliset asiat Espanjaan muuton ja asumisen onnistumiseksi. Lehden tilaus onnistuu Internetin kautta.

      Työtä täältä ei ole helppo löytää varmaan vielä kahden vuoden päästäkään, sillä työttömyys pysyy vielä pitkään ennätystasolla EU:n herrojen Barroson ja Renin pitäessä velkaisia maita pihdeissään. Työ netin välityksellä on siten hyvä ratkaisu. Onhan tietenkin taidoilla ja tuurilla mahdollista löytää jotakin hommaa varsinkin, jos osaa useampia kieliä - mukana tietenkin español.

      Hyviä valmisteluja ja onnea!

      • aloittaja.

        kiitos paljon molemmille, kun vaivauduitte vastailemaan :)


      • Heporiini
        aloittaja. kirjoitti:

        kiitos paljon molemmille, kun vaivauduitte vastailemaan :)

        Tätä aiheitta käsitellään joka ainut viikko : www.espanja.org

        Suunnista sinne siis.


    • ViaPapo

      Vink vink... Kelalle ei sitten kannata ilmoittaa ulkomaille muutostasi, koska näin menetät suomen sosiaaliturvan eli joudut luovuttamaan kelakorttisi ja kun muutat joskus taas takaisin suomeen niin sinua kohdellaan paluumuuttajana eli joudut anomaan suomen sosiaaliturvaa/kelakorttia. Itse olen toiminut näin, eikä mitään selvityksiä ole tarvinnut tehdä.

    • Top10

      Jos olet facebookin ystävä, kannattaa myös ryhtyä Top 10 Costa del Sol facebook ryhmän faniksi. Vinkkejä, ja muuta asiaa sekä matkailijoille että muuttoa suunniteleville. Vastaamme tällä palstalla myös ihmisten tiedusteluihin ja pyrimme parhaan kykymme mukaan auttamaan missä pystymme.

      http://www.facebook.com/top10costadelsol

      Uudella Top 10 Keskustelupalstalla, Costa del Sol kategoriassa on myös keksustelunalkua costa del soliin liittyen. Tervetuloa mukaan keskustelemaan

      http://top10matkatarjoukset.com/keskustelu/forumdisplay.php?14-Costa-del-Sol

      Luonnollisesti aktiivisin Espanjaan liittyvä keskustelu käydään espanja.orgissa, eli nekin keskustelut kannattaa käydä tarkastamassa.

      Mitä kohdevalintaan tulee, valintahan on jokaisen oma asia, mutta jos suunnittelet muuttoa keskelle kaupunkia, Alicante tai Malaga, niin niiden välillä tuskin on suuria eroja paitsi koko. Malagassa n. puoli miljoonaa asukasta, Alicantessa 300k. Sen sijaan jos olet menossa kaupunkien lähellä olevaan "pienempään" paikkaan, esim. jo mainitut Fuengirola tai Alicanten lähellä oleva myös suomalaisten suosima Torreblanca, niin Fuengirolan etu vs. Torreblancaan ovat ympäri vuoden toimivat palvelut. Aurinkorannikolla on enemmän "elämää" vuoden joka kuukautena.

      Suomalaisesta näkökulmasta Malagan seutu saattaa myös olla parempi valinta, koska sieltä löytyy vielä enemmän suomalaisia palveluja. Kuka arvostaa kuka ei. Suomalainen koulu, päivähoito, eskari ja lukio taitaa olla näistä palveluista se kaikista arvostetuin jos on kouluikäisiä lapsia ja niitä ei jostain syystä halua laittaa paikalliseen kouluun.

    • guugulguu

      Ja jätäthän toki espanja.org sivuston pois ajatuksistasi kun etsit TIETOA.

      Google on hyvä apu.

    • wedas

      niin ja sen NIE-numeron saa menemällä poliisilaitokselle aikasin aamulla jonottamaan vaan ja siellä täytetään lappu paikan päällä tai sitten viet sen sinne myöhemmin takaisin.. lappu oli ainakin vuosia sitten espanjaksi että olisi hyvä jos saat jonkun ihanuuden sua auttamaan sen täyttämisessä.. sitten saa väliaikaisen lippulappusen joka kannattaa säilyttää aina vaikka myöhemmin saa sen social securidad kortinkin.

      jos haluaa olla suomalaisia lähellä niin sitten se fuengirola mutta muuten malagan keskustakin on ihanaa aluetta ja marbellakin on kaunis kaupunki, kauniinpi kuin fuengirola yms.. (tietenkin tuo vain oma mielipide) kaikkialla siellä tuli asuttua kylläkin.

      vuokrista en ole varma mitä ne enään ovat kun muutin pois jo jokin aikaa sitten mutta studiot olivat siinä 400-500 paikkeilla ainaskin silloin.. ja kannattaa aina olla valppaana mitä allekirjoittaa kun yleensä se on 11kk vuokra-aika ja jos aijemmin lähtee ei saa takuuta takas. :)

      mutta etköhan saa kaikkea tietoa kerättyä kun sinulla on tässä aikaakin vielä vaikka kuinka :)

      -onnea vaan matkaan-

    • ramona10

      Lue ihmeessä www.fuengirola.fi
      kaikkea mahdollista Fugelandiasta :-)

    • Fugen seutu

      Minulla on hyviä kokemuksia asuntojen vuokrauksesta suomalaiselta välittäjältä, joka nykyään taitaa olla tämmöinen: www.kotikartio.com. Siinä ainakin välittäjä, jolla homma on toiminut ainakin meidän kohdalla. :)

    • caravantyttö

      Asun ja työskentelin 1 1/2 vuotta Espanjassa Fuengirolassa. En pidä itse Fuengirolan kaupungista, enkä halunut asua siellä kerrostalolähiössä joten hain asunnon Alhaurin de la Torresta joka sijaitsee Malàgasta sisämaahan n. 10-15 km. Lentokentälle ajaa n. 15 min ja sisämaahan pääsee todella näppärästi junalla tai autolla. Suosittelen lämpimästi englanninkielisiä asunnonvälittäjiä, he auttavat myös tulkkeina espanjalaisten kanssa, jos et itse osaa kieltä www.casahome.es
      Aurinkoista Espanjan kokemusta!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe