sosionomi vs sosiaalityöntekijä

jokumietiskelijävain

Eli tiedän ja ymmärrän kuinka paljon laajempi ja arvostetumpi tutkinto sosiaalityöntekijä on kuin sosionomi, mutta esim it-tradenoimeilla on mahdollisuus saada hyvinkin paljon luetuksi hyväksi opinnoista yliopistoon siirryttäessä, joten kuinkahan sosionomeilla on? Eivätpä taida juuri saada hyväksiluetuksi kursseja?

Tämä lähinnä siksi, että en ole lähes varmastikaan pääsemässä yliopistoon sisään tänä vuonna, jolloin vaihtoehdoiksi jää avoin yliopisto tai sitten sosionomi-koulutus.

Avoin yliopisto olisi tietenkin parempi siinä mielessä jos olisin aivan varma että haluan yliopistoon, mutta olen nyttemmin ruvennut miettimään että myös sosionomi voisi olla varsin varteenotettava vaihtoehto, koska ehkä jopa mielummin tekisin töitä ns. kentällä.

8

2519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • agave79

      Mulla vähän sama tilanne, jos en pääse sisään ni vuodeks amk ja sit miettii uudestaan yrittääkö vielä. Sosiaalityöntekijäksi haluaisin, mutta ikää jo yli 30v niin kovin montaa vuotta en ainakaan pelkkään yrittämiseen halua käyttää vaan sitten saa sosionomin tutkinto "kelvata." Varmasti hyvvä koulutus sekin. Pari lasta ja kokopäivätyö verottavat hiukan pääsykokeisiin valmistautumista. :-)

    • 7+10

      Kyllä AMK-kurssit hyväksiluetaan yliopistossa, eli mahdollisesti jos luet sosionomiksi, voit hakea suoraan maisterivaiheeseen ja suorittaa tutkinnon kahdessa vuodessa AMK:n jälkeen. Suorita mahdollisuuksiesi mukaan myös avoimen kursseja, jos aikaa jää. Niistä on aina iloa lopussa.

    • tittyy

      Aijai, ei se ihan niin yksikertaista ole.. Sosiaalityön aineopinnot pitää olla tehtynä, jos haluaa jatkaa suoraan maisteriopintoihin. Sosionomin tutkinto ei sellaisenaan todellakaan riitä, koska opinnot ovat sen verran erilaiset. Mikset lukisi avoimessa yliopistossa sosiaalityötä ja vaikka jotain sivuainetta? Saat suoritettua täysin samat opinnot kuin varsinaisessa yliopistossa opiskelevat, etkä jäisi yhtään jälkeen.

    • natall

      Sosionomin tutkinnosta en usko, että pääsee suoraan maisteritutkintoon. Voi olla, että pääse siihen, mutta et saa maisterin papereita ulos kahdessa vuodessa. Esimerkiksi tradenomi voi hakea yliopiston maisteritutkintoon, ja mikäli pääsee, opintoihin menee noin 2½vuotta, koska yliopistotutkin todellakin on hieman laajempi kuin amk-tutkinto.
      Voithan lukea avoimessa yliopistossa sosiaalityötä ja hakea vuoden päästä uudestaan. Opinnot, jotka ehdit vuoden aikana lukea auttavat aivan mielettömästi pääsykokeisiin valmentautuessa, koska periaatteessahan "valmennaudut" koko sen vuoden ajan. Toki avoin vaatii sitten hieman enemmän omaa motivaatiota.

    • Sisään2011

      Itse olen vm 2009 valmistunut sosionomi-lto Helsingistä. Nyt jatkamassa yliopistoon lukemaan sosiologiaa. Itse olin koulutukseen ja sen kautta saamiin työmahdollisuuksiin hyvin tyytyväinen enkä todellakaan kentällä ollessani kadehtisi sossujen hommaa. Useimmat ylikuormitettuja eikä se palkka niin kovasti suurempi ole. Riippuu tietnkin millä sektorilla on töissä (kaupunki/yksityinen/ennaltaehkäisevä/laitos ym.). Jos haluaa kohdata ihmisen kunnolla kokonaisena on sosionomin tutkinto siihen paljon parempi tie sillä sosiaalityöntekijöitä usein joko pelätään tai vedätetään etkä koskaan tule saamaan työstäsi minkäänlaista kiitosta ainakaan asiakkailta (riippuu jälleen tietenkin millä sektorilla teet duunia.. oma kokemukseni lastensuojelupuolelta).

    • sosionomiksi myös

      Yliopistot ottavat erillisvalinnoissa valtiotieteiden maisteriohjelmiin (eli siis sinne sosiaalityölle) tietyillä kriteereillä, jotka esim. sosionomin tapauksessa on siis se AMK tutkinto sosionomina, ja sitten sosiaalityön perus- ja aineopinnot, jotka voi suorittaa esim. etänä avoimissa yliopistoissa. Sitten kun ne on tehty ja arvosanat hyvät, niin erillishakuun vaan.

    • ulp99

      Joo,etenkin Tampereelle ja Jyväskylään ottavat,sinne vaan hakemaan.

    • sossukka128

      Sosionomi voi hakea suoraan maisteriopintoihin suoritettuaan ensin yht. 60 op perus- ja aineopintoja, joiden keskiarvo on vähintään 3. Sosionomina voi hakeutua opiskelemaan näin sosiaalityötä, sosiologiaa tai sosiaalipsykologiaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe