Kuinka vaikeaa se nykyään on? Ajattelin jotain henry lever action pienoiskivääriä ensimmäiseksi aseeksi, perusteena harraste ammunta.
Tarvitsenko:
- Seurajäsenyyttä? Kuinka tärkeää?
- Lääkärintodistuksia terveydentilastani?
- Suosittelijoita?
Anteeksi typerät kysymykset, mutta en ole nyt ollenkaan perillä näistä tiukennuksista. Eräs ystäväni sai ennen noita koulusurmia pienoiskivääriin luvan ilman että oli seuran jäsen ja että perusteena silloin tällöin ampumaradalla ammuskelu.
Mites nyt on, te jotka olette nyt lähiaikoina lupia anoneet?
Aseharrastuksen aloittaminen
7
468
Vastaukset
- 0986
Riippuu missä asustelee ja onko metsästys korttia/nuhteeton tausta
Kuopiossa ei Hallinto oikeuksien päätösten mukaan myönnetä lupia ainakaan pitkille aseille , ei rittänyt poliisille metsästyskortti ja 10v harrastuneisuus seuran kilpailussa ja tapahtumissa.Hallinto oikeus kumosi kuopion poliisi päätöksen asiassa . Kokeilla kyllä kanattaa ja valittaa päätöksestä jos ihan nurinkurinen.
Päätöksiä ja valituksia on moneen lähtöön heh Suosittelen kyselyä puhelimiteitse asiaa hoitavalle viranomaiselle.
Helsinki ja lähikunnat suht. järkeviä. Kai?- lupia saanut
No riippuu tosiaan siitä missä asuu, ja millainen henkilö luvista päättää...
Tuollainen vipulukkoinenhan yleensä mielletään "leluksi", joten tiukan tulkinnan mukaan ei välttämättä tarkkuusammuntaan anneta lupaa...
Kannattaa tosiaankin kysyä ensin epävirallisesti poliisilaitokselta mahdollisuudesta saada lupaa, ettei tarvitse turhaan maksaa lääkärinlausuntoja yms. sekä 68€ luvan haun yhteydessä. Sitähän ei palauteta jos päätös on kielteinen.
- NiFa1
Kannattaa soitella poliisilaitokselle, tai mennä porisemaan vallesmannin kanssa joka aseluvista päättää, yleensä komisario.
Periaatteessa vipulukkoinen pienoiskivääri ei ole ollenkaan huono vaihtoehto aloittaa tuo harrastus, hintalaatusuhde pitäisi olla kohdallaan.
Aiemmin olisit varmasti luvan saanut pyytämällä, mutta nyt lähinnä kysellään sitä todellista tarvetta aseelle. Harrastusampujat saavat ymmärtääkseni hieman enemmän todistella aselupaansa kuin metsästäjät. Ja siinä toimii dokumentteinä yleensä metsästyskortti ja metsästysseuran jäsenyys.
Lääkärintodistusta ei pitkille aseille tietääkseni tarvita, mutta varmista asia kuitenkin poliisilta. Jos sinulla on suosittelijoita, joiden aseilla olet esimerkiksi käynyt ampumassa ampumaradalla, pyydä ihmeessä suositus, jos nimensä paperiin uskaltavat laittaa. Mitään haittaa siitä ei ainakaan ole.
Lain mukaanhan aseenkantoluvaton ihminen saa ampua toisen aseella, mutta välittömässä valvonnassa. Välitön valvonta tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että valvoja pystyy tarvittaessa tarttumaan aseeseen estääkseen vaarantavan virheen.
Ota selville oman paikkakuntasi ampumaseuran toimintaa ja harkitse hyvin vakavasti jäsenyyden hankkimista. Siellä on kokeneita harrastajia jotka osaavat auttaa esimerkiksi ampuma-asennon ja muiden asioiden suhteen. Ja totta kai jäsenyys painaa vaakakupissa poliisillekin, vaikka Suomessa onkin yhdistymisenvapaus, eli sen nojalla ei voi lain mukaan aselupaa evätäkään.
Poliisi voi kylläkin evätä aseluvan muilla syillä.
Tuossa nyt jonkinlainen vastaus.
Mutta pääkohdat; Kysy poliisilta samat kysymykset, harkitse seuran jäsenyyttä hyvin vakavasti, suosittelijoita kannattaa pyytää jos niitä on, lääkärintodistusta todennäköisesti et tarvitse. - GunSlinger666
Minkä ikäinen saa omistaa aseen? ja mikä on rinnakkaislupa?
- Pumppumies
No nyt jo kannattanee kertoa uudesta laista...
OMAN hallussapitoluvan voi saada 18 vuotta täyttänyt henkilö.
Rinnakkaislupa on hallussapitolupa toisen henkilön omistamaan luvalliseen aseeseen.
Tällä voit itsenäisesti kuljettaa ja käyttää asetta (ei tarvitse olla aseen varsinaisen hallussapitoluvan haltijan olla välittömässä läheisyydessä. Eikä välttämättä edes samassa maassa juuri silloin.).
Rinnakkaisluvan haltija voi ostaa itse esim. patruunoita ja ampumatarvikkeita kyseiseen aseeseen. - :|:
Pumppumies kirjoitti:
No nyt jo kannattanee kertoa uudesta laista...
OMAN hallussapitoluvan voi saada 18 vuotta täyttänyt henkilö.
Rinnakkaislupa on hallussapitolupa toisen henkilön omistamaan luvalliseen aseeseen.
Tällä voit itsenäisesti kuljettaa ja käyttää asetta (ei tarvitse olla aseen varsinaisen hallussapitoluvan haltijan olla välittömässä läheisyydessä. Eikä välttämättä edes samassa maassa juuri silloin.).
Rinnakkaisluvan haltija voi ostaa itse esim. patruunoita ja ampumatarvikkeita kyseiseen aseeseen."ampumatarvikkeita"!?
Onko uudessa aselaissa ampumatarvikkeetkin luvanvaraisia? Ei tule heti mieleen muuta kuin nallit ja ruuti. - Pumppumies
:|: kirjoitti:
"ampumatarvikkeita"!?
Onko uudessa aselaissa ampumatarvikkeetkin luvanvaraisia? Ei tule heti mieleen muuta kuin nallit ja ruuti.No valmiit patruunat... Mutta noinhan se laissa kirjoitetaan että ampumatarvikkeita.
Eli siis jos on lupa haulikkoon, et voi silti ostaa patruunoita muuhun kuin haulikkoon.
Myös pistooli- ja kivääri nallit ja ruuti ovat kiellettyjen ostosten listalla haulikon luvalla.
Mutta lupavapaita tarvikkeitahan tietysti voi ostaa vaikkei mitään lupia olisi.
Eli kantohihnoja, aseöljyä, (maali-)tauluja, tähtäinlaitteita yms. voi ostaa kuka tahansa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.959136- 1753838
- 533329
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2592684- 502261
Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa.
Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa. Millainen se oli?342133- 422065
- 481942
- 191813
- 601798