Puoliksi Siamilaisen pennuttaminen

Half-Siamese

Hei
Minua kiinnostaa, onko mahdollista löytää rotukissa Siamilainen astumaan puoliksi Siamilainen kissani? Yhden pentueen haluaisin teettää kissallani ja, että isä olisi täysin Siamilainen.
Kissani isä on Siamilainen ja äiti maatiainen.
Olen valmis maksamaan astumisesta 150 euroa.
Olen lukenut, että kasvattajat eivät anna siitosuroksiaan sekarotuisella, tai paperittomalla kissalle astutukseen..
Onkohan siis mahdollista löytää kissalleni Siamilainen astuja?

Kiitos jo etukäteen, jos jollakin on tietoa asiasta ja varsinkin jos joku omaa Siamilaisen/lyhytkarvaisen itämaisen/balineesin ja voisi antaa sen astutukseen kissaani varten.
Kissani on nuori, joten vielä ei ole asia ajankohtainen, mutta sitten kun aika on oikea.

:)

11

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itismiehet

      Ei, yksikään vastuullinen rotukissan omistaja saatika kasvattaja ei anna kolliaan astumaan sekaroitusta. Jos kantti kestää, voit toki käydä kokeilemassa reaktiota neloskategorian kissoista kiinnostuneille tarkoitetulla keskustelupalstalla: http://www.jalecats.net/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl

      Kerropa nyt vielä, miksi ihmeessä niitä sekarotuisia pentuja pitäisi lähteä teettämään?

      Toivottavasti olet vain trolli, joka sattui lukemaan tuo sekarotuisista norskeista alla käydyn keskustelun ja innostui provoamaan samalla aiheella.

    • Half-Siamese

      No en kyllä ole lukenut mitään norski aihetta ja arvasin kyllä että tuollasia vastauksia voi tulla.. Haluisin siksi pennuttaa, että saisin siitä itsellenikin kissani jälkeläisen ja astumaan mieluummin haluiaisin Siamilaisen, koska omakin kissani muistuttaa erittäin paljon Siamilaista ja on todella kaunis ja ihana luonteeltaan.
      En ymmärrä oikein tuollaista kiihkoilu asennetta. Eikö se ole tärkeintä, että kissat saa hyvän ja rakastavan kodin, kuin se että ovat nyt just niin rotukissoja..

      Ja en ymmärrä myöskään sitä, että miksi täällä keskustelupalstoilla pitää vastailla niin kärkevästi.. Asiallinen ja ystävällinen keskustelu olis minusta ainakin mukavempaa :)

    • Lonker0

      Tää on sellanen asia joka varmasti saa ihmiset vastailemaan kärkevästi.

      Sen kummempaa moralisoimatta annan ajattelemisen aihetta.

      Miksi puhtaan siamilaisen omistaja (kasvattaja tms) antaisi 700-1000 e kissaa naaraalle jos naaraalle ei ole tehty veriryhmän määrittelyjä, siitostestejä ja sillä ei ole kaikkia vaadittavia rokotuksia?

      Itse en koskaan antaisi omaa kolliani tuollaiseesn vaikkei itis/siamilainen olekkaan. se että olen satsannut kissaan 800 140 näyttelykulut on aika kova summa sitä riskiä kohtaan että kotikissalta(joka sinunkin kissasi on..) tartuttaisi kollilleni Felv:n tai Fip:in...

      Mikä sinulla on etiikka kunnossa et tuollaisista pennuista (jotka ovat edelleen kotikissoja eikä 3/4 osaa siamilaisia) voi pyytää yhtään enempää rahaa kuin maatiaisesta.

      Et myöskään voi olla varma siitä minkälaisia perintötekijä ongelmia tyttökissasi puolelta tulee. Mikäli löydät "puhtaan" siamilais pojan et voi olla varma siitä miksi se ei ole rekisterissä ja miksi omistaja antaa käyttää. Uskon meinaan vahvasti siihen että kasvattajilla joilla on oikeat arvot eivät ikinä tule tuollaiseen suostumaan. Piilevää sydänvikaa,yms on vaikea nähdä ulkoapäin.
      Tyttösi taustat ovat myös kysymysmerkkinä kun siellä on maatiainen. Valitettavasti maatiainen voi olla vaikka sisarustensa jälkeläinen ja kantaa geeniä passiivisesti. Pahimmillaan pentusi voivat olla sairaita tai sitten ei. Varmuutta et kuitenkaan saa jos taustat eivät ole _täysin_ selvillä.

      Mieti vielä 2 kertaa onko tämä ainoa ratkaisu saada kissallesi kaveria? Mitä jos ostaisit kasvattajalta vaikka lemmikkitasoisen pennun (puhtaan) jotka pyörii 500-600 välillä, tai jos haluat välttämättä kokea pennutuksen ihmeet voisit mahdollisesti tiedustella myös sijoituskotia joltain 4kategorian kasvattajalta. Niille on aina tarvetta!

    • Half-Siamese

      Kiitos tyhjentävästä ja asiallisesta vastauksesta. Varmasti onkin parempi, että voisin ottaa Siamilaisen sijoitukseen taikka sitten ostaa lemmikkitasoisen pennun. En tosiaan tiennyt kaikkia näitä asioita mitä tuohon "sekaroituisen" kissan pennutukseen liittyy, terveydellisiä asioita ym. Kissallani on rokotukset kunnossa, mutta mitään testejä en ole ottanut, eikähän kissallani tietenkään papereita ole. En tietenkään olisi pennuista pyytänytkään yhtään maatiaspentuja enempää, mutta en ilmaiseksi antaisi, koska ei ikinä tiedä ottaako joku hetken mielijohteesta.

      Mutta vastauksesi antoi ajattelemisen aihetta, kiitos siitä. :)

      • kissabisnesalas

        Mitäa ne kissat ennenvanhaan jotka ovat elelleet vapaana ja niistä kyhätty nk,, rotukissoja,, on ne kissat olleet ennekin terveitä luonnossa,, ihminen on kehittänyt itselleen bisnesmallin. ja hölynpölyä koko rotujuttu, ne on vain kaikki rahan ahneita pentutehtailijoita, joita yhteiskuntamme suosii, teettävät verottomia bisneksiä itselleen se on törkeetä,


    • Lonker0

      Hyvä että sait selvää nuinkin kirjoitusvirheisestä tekstistä..(tämä oma ensimmäinen vastaukseni..) :)

      Mutta voin kyllä kertoa lämpimästi että oman rotukissan hankkiminen tulee huomattavasti halvemmaksi kuin oman kissansa pennuttaminen asianmukaisesti.
      Tällä viittaan juuri näihin siitostesteihin, rokotuksiin, ruokaan jne.

      Ota yhteyttä kasvattajiin avoimesti ja kerro kiinnostuksesi rotuun sekä pentujen "kokemiseen" Hintakin on tottakai tärkeä osa, mutta sitä ei kannata heti ensimmäisenä kysellä sijoituskissan yhteydessä.

      Uskoisin että olisi kuitenkin aika leikata nykyinen tyttökissasi. Sitten ei kasvattajankaan tarvitse epäillä turhaan että sinua kiinnostaisi tarkoituksellisesti tehdyt sekarotuiset pennut.

    • lollaboo.

      Puhtaan siamilaiseni astutusmaksu on 125€/pentu ja 100€/hyppy. Onko sinulla tosiaan varaa maksaa se kun et pennuista aio pyytää maatiaista enempää?

      No en mä tosissani kissaani sekarotuisten tekoon antaisikaan, mutta tuo vain esimerkkinä. Näitä asioita kannattaa ajatella tosissaan. Tietenkin saatat löytää rekisteröimättömän "siamilaisen" isäksi. Silloin et mistään voi tietää onko se oikeasti siamilainen, koska sillä ei ole papereita.

      Nuo testit, ei fip vaan FIV (fip ei tartu eikä sitä voi testata. Fiv sen sijaan on kissojen HIV) Felv, veriryhmä, sienitestit jne. maksavat satoja euroja. Lisäksi itämaisilla roduilla nykyään toivotaan otettavan myös DNA PRA-testi. PRA on silmäsairaus joka sokeuttaa kissan ja on päässyt yleistymään itämaisilla roduilla. Nyt onneksi on tuo DNA testi ja kasvattajat testaavat siamilaisiaan itämaisiaan tällä hetkellä kovasti. (huonossa tapauksessa kollin omistaja ei ole testannut kissaansa näitä vastaan, siis jos se on rekkaamaton, ja joudut maksamaan kollinkin testit)

      Ongelma tällaisten sekarotuisten kasvatuksessa on se, että jos ne hoitaa asianmukaisesti ovat kulut niin suuret että niistä joutuisi pyytämään melkein rotukissan hinnan, jos haluaa omansa takaisin. Ihan rekisteröidyillä rotukissoillakaan ei pääse yleensä voitolle ja niissä ei rekisteröinti maksa kuin 20€/pentu, eli mistäpä ne muut kulut tulee kuin hyvästä hoidosta...

      Jos haluat kokea pennut suosittelen sijoituskissaa. Mutta siihen ryhtymisessä pitää sitten olla vakavissaan ja toimia luotettavasti. Jos vain haluat oman kissasi oloisen kissan, osta se lemmikkipentu jostain itämaisrodusta.

      Mielestäni sekarotuisten teettäminen on aika epäeettistä. Ja siinä on paljon ongelmia. En sinänsä vastusta sitä, jos hommat hoidetaan asianmukaisesti, eikä pentuja kasvateta rahan ansaitsemismielessä. Mitä valitettavasti tämä sekarotuisten kasvatus on.

      Mieti asioita huolella:)

    • Half-Siamese

      Sanoinkin, että olen valmis maksamaan astumisesta yhteensä 150e. Eli käytännössä jos pennuttaisin kissani, sen astuisi rekisteröimätön Siamilainen, tuskin kukaan kasvattaja yms antaisi niin halvalla tai muutenkaan. Minä en kuitenkaan pentutehtaile vaan teettäisin yhden pentueen, enkä rahan takia..
      Käyn töissä, josta saan rahaa, en halua tehdä rahaa kissoilla!
      Jos isä Siamilainen on rokotetty, hyvä luonteinen ja kivan näköinen, huolin sen tyttokissalleni kumppaniksi.
      Tosin, en nyt ole varma pennutus asiasta. Saatan hankkia jonkun ajan kuluttua esim. lemmikkitasoisen Siamilaisen, tytön, taikka sijoituskissan. Se sijoituskissa ajatus vain jotenkin tympii, eikös ne pennutkin synny ja kasva sitten kasvattajan luona? Ja sinäänsä kasvattaja omistaa kissan, saa käyttää sitä näyttelyissä ynnämuuta..

      • Full-bengali

        Jaahas, vai noilla kriteereillä huolisit...Aikamoista riskipeliä pelaat. Kai ymmärrät, että sekarotuiset ''rotukissat'' ovat usein itsekin pentutehtailtuja tai niillä on muuten vaan perinnöllisiä sairauksia? Puhtaat jauhot ei ole pussissa joka tapauksessa.

        Kyse ei ole nyt mistään rotukissakiihkoilusta minkä piikkiin näköjään kaikki kommentit täällä laitetaan, mutta mieti nyt miten paljon aiheutat surua ja murhetta itsellesi sekä kärsimyksiä kissoille kun tuleekin niitä sairauksia tai epämuodostumia vaikkapa sukulaissuhteen vuoksi...Lisäksi ne keille pentuja kaupittelet saattavat hiukkasen olla sinulle katkeria.

        Suosittelen lämpimästi tutustumaan ajatuksen kanssa koko rotukissatoimintaan. Rotusivuilta, blogeista ja keskusteluista löytyy paljon tietoa, ja useimmat kasvattajat vastaavat mielellään kysymyksiin. Ehkäpä sitten katselet asioita vähän toiselta kannalta ja innostut lähtemään oikeaan rotukissaharrastukseen.


    • Lonker0

      Sijoitussopimuksia on hyvin erilaisia. Usein, jos kasvattajalla ja sijoituskodilla on toimivat ja luottamukselliset välit naaras synnyttää omassa kodissaan. Kissan siirtäminen kasvattajalle on usein vain niissä tapauksissa joissa kasvattaja ei voi olla TÄYSIN varma siitä että pennut saavat asianmukaisen hoidon, myös tilanteissa joissa kaikki ei menekkään niinkuin pitäisi. En viittaa tällä siihen ettetkö sinä siihen pystyisi vaan tilanne on usein sama kaikilla sijoituskodeilla.
      Sinun ei ole pakko osallistua näyttelyihin, mutta voin sanoa että sekin sirkus on ihan kokemuksen arvoinen. Saat myös paljon tuttuja saman rodun palvojista ;) Isekkin olin joskus kovasti näyttelyjä vastaan, mutta sen kokeneena oli pakko tunnustaa olleensa väärässä! sitäpaitsi siellä on usein hyviä "messualennuksia"

      Jos olet kiinnostunut rodusta ota kasvattajiin reilusti yhteyttä, lue blogeja ja kissaloiden nettisivuja. Etsi se sinulle oikea kasvattaja jonka kanssa synkkaa ja anna hänen opettaa sinulle se mitä sijoitushomma on. Usein sijoistus soppariin kuuluu 1-2 pentuetta jonka jälkeen uusi omistaja on velvollinen leikkauttamaan kissansa.

    • lollaboo.

      Tosiaan nuo sijoitussopparit ovat hyvin erilaisia ja usein kasvattajan kanssa voi keskustellakin siitä, mikä olisi hyvä sopimus molemmille. Yleensä sijoituskissat synnyttävät kotonaan, eivät kasvattajan luona. Mutta poikkeuksia on. Itse en sijoituskissojani "pakota" näyttelyihin kuin sen pakollisen kerran jos aikoo tehdä enemmän kuin yhden pentueen. Eri asia jos sijoituskoti on innostunut itse näyttelyistä, silloin kyllä autan ja maksan mielelläni kissan näyttelyihin. Mutta jos sijoituskissan ottaa kyllä kasvattaja yleensä haluaa sen näyttelyssä nähdä. Jos sijoitustoiminta yhtään epäilyttää niin ei kannata siihen ryhtyä. Koska ainakin itse toivon että sijoituskotini ovat mukana omasta tahdostaan ja täydellä sydämellä. Pahin mahdollinen sijoituskoti on sellainen joka vain tahtoo halvan kissan. Sellaiseen en kyllä sijoittaisikaan.

      Kannattaa oikeasti miettiä haluatko todella tehdä pentuja testaamattomalla kollilla. Jos niin päätät niin pidä ainakin siitä kiinni että se on sisäkissa. (ulkokissoilla varsinkin FiV eli kissojen aids on melko laajalle levinnyt, sisäkissoilla vaara on pienempi). Uskon, ettet halua tätä välttämättä rahan takia tehdä, mutta ei välttämättä ole järkeä tehdä pentuja vaan senkään takia että ne on ah ihq. Kannattaa tutkia asioita, perehtyä synnytykseen ja pentujen hoitoon. Yrittää löytää mahdollisille pennuille kodit jo etukäteen ja varmistaa etteivät joudu kesäkissaksi tai muuten heitteille. Ja rahallisesti myös pitää varautua. Keisarinleikkaus yöpäivystyksessä tulee helv*tin kalliiksi. Samoin jos kaikki pennut sairastuvat vaikka kissaflunssaan tai ripuliin, ja siinä on hirveä työ. Mieti oletko varautunut ruokkimaan pennut kahden tunnin välein pullolla tai letkulla jos emo ei pysty imettämään. En nyt tarkoita pelotella ja tietenkin usein kaikki menee ihan hyvin. Mutta ongelmiin pitää varautua etukäteen. Tietenkin kissanpennuista on todella paljon myös iloa. Ja kyllä sitä tulee oltua todella ylpeä kun ensimmäinen rääpäle tajuaa käydä pissillä hiekkalaatikossa. Palkitsevaa se homma siis on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe