Edullinen, kohtuulämmin lomalohde

Vaimo on poikamme 10 v., kanssa lähdössä eka kertaa lomalle etelämpään. Mitä olisi hyvä ottaa heti alkuusa huomioon? Kovin lämpimään ja kauas he eivät lähde. Itsellenni tulisi mieleeni Bulgaria, Romania, jne. Ajankohta matkalle on vielä täysin auki. Voi olla kuun päästä, heti kesälomien alussa. Onko ed.kohteissa mm. Bulgariasssan jo liian kuuma kesäkuun alussa? Hiostavaa yötä päviää.? Jokin ihan toinen kohde, josta jolla kulla hyviäå kokemuksia?

Entä matkatoimistojen lupaukset ja itse matkan sisältö? Millainen viidakko se on? Kuljetukset ja säiytykset?

Mitä yleensä kannattaa sisällyttää matkaan? He osaavat kyllä itsekin tehdä ruokansa hotellissa. Kannattaako kytätä viime hetken lähtöjä? Entä halpalentojen tarjontaa. Ovatko ne asialliset? Matkavakuutukset, rokotukset ym. Muuta ei nyt tule mieleeni, mutta niitä lienee tukuttian. Kiitos mlelenkiinnostanne!

3

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helppoa

      vai semmoisia? Bulgaria tai Välimeri on ihan ok ja varmaan sieltä kyllä kohde löytyy. Nykyään matkat varataan netistä mutta kuka nyt kieltää menemästä matkatoimistoon? Ei kesäkuussa euroopassa ole liian kuumaa eikä varsinkaan kosteata. Hotelleissa ei yleensä voi tehdä ruokaa ja ei niissä ole edes jääkaappia. Äkkilähdöt ovat niin että hotelli voi olla mikä vaan eli riski siinbäkin...
      Aamupla kannatta ottaa...ei muuta. Tuota halpalenoa en ymmärrä sillä he ei järjestä lomamatkoja. Mitään erikoista rokotusta ei tarvita ja tietenkin matkavakuutus pitää olla.
      Vähän vaikuttaa että ei ole paljon tullut reissattua? Otatte valmimatkan ja eikun ajoissa lentokentälle... ei muuta tarvita....passi tai henkilökortti on eu-alueella.

    • Iloisin mielin

      Esim Mallorca voisi olla kiva kohde aloittelijalle, sama valuutta helpottaa ostosten teossa, matka ei ole liian pitkä, ja ilmastokin varmaan kesäkuun alussa aika kiva, lämmintä mutta ei hirmu helteitä yleensä. Kivat rannat ja uima-altaat, hygieniataso ok. Matkanjärjestäjissä ei suurta eroa. Oppaat neuvovat tarvittaessa käytännön ongelmissa. Huoneistohotellissa voi laitella itse aamiaiset ja pientä purtavaa, eli löytyy yleensä peruskalusto ja astiat siihen, mutta toki lomalla on lupa nauttia valmiissa pöydässä ruokailustakin. Hotellihuoneessa ei ole kokkailumahdollisuutta, mutta silloin usein aamiainen kuuluu pakettiin, tai sen voi ottaa eri maksusta. Kannattaa vaikka aloittaa siitä että marssii näiden kysymysten kanssa johonkin matkatoimistoon ja kyselee mitä he suosittelisivat, matkan voi varata toimistosta tai itse netistä. Matkailu on kivaa, ja pienet kommellukset yleensä vain naurattavat jälkeenpäin. Tietty varovaisuus on tietysti aina paikallaan, ihan niinkuin Suomessakin, eli koko omaisuutta ei kannata raahata mukanaan, ja tavaroistaan kannattaa pitää huolta. Hauskaa suunnittelua ja matkaa vaimolle ja pojalle!

    • vinkkiä

      Halpalennot on ihan hyvä tapa matkustaa. Ainakin AirBerlin on luotettava. Samoin Norwegianista en ole kuullut huonoa. Ryan Air ja Air Baltic tuntuvat olevan hieman epäluotettavampia ainakin k-palstakirjoitusten perusteella mutta kyllä niilläkin useimmat pääsevät perille ja takaisin. Hotellin voi varata itse luottettavan välityssivuston kautta (esim, booking.com). 10-vuotias saattaa olla kovinkin kiinnostunut museoista vaikka aikuiset haluaisivatkin vain ottaa aurinkoa. monista paikoista löytyy myös erityisesti lapsia kiinnostavia paikkoja kuten legolandioita, pienoisrautatietä, akvaarioita jne. Siis kaupunkimatkaa rantakohteen sijaan suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe