Muutto luontoon

Maanmies --

Olen jo useamman vuoden halunnut lähteä luontoon vaeltamaan muutenkin kuin vain viikonlopuksi. Kokemusta erämaasta on kertynyt vuosien varrella ja halu "hukata itseni luontoon" on kasvanut vuosi vuodelta. Idea olisi, että lähtisin vaeltamaan eurooppaan tai pohjois-amerikkaan 1-5 vuodeksi ilman sen kummempia mukavuuksia. Vaarat ja mahdolliset ongelmat on melkolailla mietitty. Tarvittavia varusteita hankkisin ennen lähtöä ja loput matkan varrella. Luonnosta kun on aina löytynyt tietynlainen alkeellinen rauha jota mistään muualta ei saa. Elämän huolet ja draamat eivät siellä viihdy joten vietti on kova. Enemmän ja enemmän tuntuu siltä, että viikonlopun retkeilyreissut luonnossa ovat sitä oikeaa elämää ja "arki" vain unta/painajaista. Haluaisin muutamaksi vuodeksi siis tuon olotilan vallitsevaksi jossa kaikki pelot, jopa kuoleman pelko, ovat poissa.

Mitä mielipiteitä tälläisestä tai jopa jonkin sortin omia kokemuksia? Mieleni olen kuitenkin jo päättänyt, aikataulu on vain vielä auki. Vinkkejä tai muita ajatuksia?

Kiitos ja kaunista kevättä kaikille!

50

3173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erämään rotta

      No täyttä haihatteluahan tuollainen on. Jos saisit asiasasi kuntoon vaikka jonkun asiantuntijan avustuksella. Ei ne elämän ongelmat metsässä mihinkään häviä, vaikka muutaman päivän oleskelun aikana siltä tuntuisikin.

    • atlatl

      Upea ajatus!
      Ovathan jotkut lähteneet Intiaankin etsimään itseään. Miksei sitten vaikka Kanadan erämaihin.
      Kaikki vain on todella mietittävä tarkasti. Mitä syödä,miten metsästää?
      Entäs jos saalista ei tule? Mitä sitten.
      Onko jossakin tukikohta jossa evästä on hätätapauksessa saatavilla?

      Onko töissäsi mahdollista saada vuorotteluvapaata?
      Kannattaa nääs ensin ottaa vapaata harjoitteluun.
      Tai asu ensin vaikkapa kesäloma telttaillen metsässä ja saat pienen kuvan siitä,mitä ongelmia voi tulla vastaan ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.
      Ala myös säästää rahaa ajoissa.
      Laskut on maksettava jotenkin myös metsässäoloaikana...

      Asiassa on yllättävän paljon huomioonotettavaa.

      Mutta silti, mielestäni tavoittelemisen arvoinen visio.
      Älä luovu,mutta panosta suunnitteluun ja säästä sitä varten runsaasti rahaa.

    • hömppä unelmat

      Murkkuiän juttuja tuollaiset, tulisi äippää ikävä viimeistään kolmessa viikossa.
      Pyrkikää ensin vaikka erikoisrajajääkäriksi ja sitten kun olette ollu sen parisen viikkoa maakuopassa, niin mieli rommanttisesta erämaaelämästä vähän muuttuu.

    • kaikmullehet

      Rajajääkärikään ei sentään nykyään tarvitse olla omillaan viikko- tai kuukausimääriä ilman huoltoa.

      Kunnioitan edes halua siihen,että tahtoo pärjätä omillaan täysin ilman huoltoa vaikkapa vain puoli vuotta...
      Sillä se on taito,jos mikä.

      Nykyään kaikki nössöt haluaa seikkailua,mutta hallitusti,turvamiehistön/turvaverkon takaa.

      Aloittaja osoittaa oikeaa pioneerihenkeä,mutta hänen on vielä otettava monista asioista selvää ennen unelman toteutumista.
      Atlatl vasta mainitsi osan niistä...

      Anna palaa ja toteuta unelmasi.

    • vain lapsellista

      Aloittaja osoittaa vain kuinka joillakin on vaikea elämä, sitä yritetään paeta, tässä tapauksessa aloittaja uskoo pelastuksen löytyvän luonnosta.
      Tyypillistä murkkuikäisen haihattelua.

      • muinaismuisto

        Niin, tai sitten aloittaja on huomannut elämän perusasian; luonto ja ihminen kuuluvat yhteen. Luonnon helmassa löytää sen sielunrauhan joka katoaa tässä nyky-yhteiskunnan mammonakeskeisessä maailmassa, pyrkyryyden ja toisten ihmisten lyttäämisen ilmapiirissä. Miksi olet niin sitä vastaan että pelastus löytyisi luonnosta? Ihmiset elivät ennen luonnon mukaan samaa tahtia, ja olivat paljon onnellisempia, vaikka maallista hyvää ei ollut niin paljon. Ei se, että pystyy kavereille/naapureille esittelemään uusinta autoaan/taloaan tms. tee ihmistä henkisesti yhtään paremmin voivaksi, vaika moni niin luulee. Kyllä ne elämän perusasiat ja oma sisäinen tasapaino löytyvät, kun pääsee hiljaisempaan ympäristöön ja kuuntelemaan itseään. Iloista itsensä löytämistä aloittajalle !


    • aijkuukkeli

      Aloittaja ei liene murkku,koska murkkuja kiinnosta vain seksi ja pelaaminen,tai sitten sidukan litkiminen...

      Erämaassa ei liene edellämainittuja.

      Siitä vaan,mutta kannatan atlatl:n ideoita siitä että homma on suunniteltava hyvin asioita koitettava harjoitella etukäteen.
      Esim saako metsästyslupia sinne minne aiot mennä. Joka taas johtaa siihen että on harjoiteltava ammuntaa,että saalis kaatuu laukauksella sillä luoteja ei ole tuhlattavaksi.
      Kirveen ja puukon käyttö. Niitä ilman ei erämaassa tulla toimeen.
      Ensiapu ja varovaisuus.
      Osaatko auttaa itseäsi jos jotakin sattuu? Osaatko olla kyllin harkitseva,ettei vahinkoja ylipäänsä pääse sattumaan?
      Osaatko etsiä luonnosta ruokaa jos eväät loppuu?
      Osaatko tehdä majoitteen luonnossa jos karhu tai vaikkapa virtaava vesi vie rinkan?
      Tuollainen reissu vaatii paljon taitoja.

      Euroopassa tuskin löytyy erämaata viideksi vuodeksi,mutta ehkä Pohjois-Amerikka olisi varteenotettavampi vaihtoehto,sillä osin olosuhteet ovat samat kuin meillä.
      Suosittelen,että opettelet tekemään itse lumikengät,sillä ne ovat tehokas liikumiskeino,ellet vie kantavia eräsuksia mukanasi...
      Eikä suksilla mitään tee umpeemkasvaneessa luonnonmetsässä....

      Mene toki,itsekkin haluaisin,vaan en voi.

      Telttailen ja eräilen joka kesä ja talvi,kuin vain voin. Mutta tuollaiseen reissuun minulle ei ole varaa kuin unelmoida.
      Pisin aika Lapissa oli kuukausi,mutta senkin olin töissä tunturihotellilla.
      Se oli lähinnä unelmaani.....

      • haihattelua

        Ei sinne Pohjois-Amerikkaankaan mennä kun havumajaan. Jolleivät viisumit ja työluvat ole kunnossa, voi haaveet reissuista haudata jo alkuunsa ja tyytyä samoilemaan vaikkapa Lapissa..


      • turhia haaveita
        haihattelua kirjoitti:

        Ei sinne Pohjois-Amerikkaankaan mennä kun havumajaan. Jolleivät viisumit ja työluvat ole kunnossa, voi haaveet reissuista haudata jo alkuunsa ja tyytyä samoilemaan vaikkapa Lapissa..

        Joo ei niihin noin vain voi menneä, ja jos saisikin paperit kuntoon niin ei sellaisia epämääräisiä kulkijoita juuri missään päin maailmaa ainakaan hyvällä katsota, tuskin edes suomen lapissa vaikka siellä periaatteessa saakin liikkua niillä oikeuksilla mitä suomen kansalaisella on.
        Jossain jenkeissäkin on vaikka mitä lakeja joiden perusteella joku ulkomaan epämääräinen kulkuri voidaan ottaa kiinni ja viedä käsiraudoissa putkaan ja palauttaa konsulinkyydillä takaisin suomeen.


      • frans josef
        turhia haaveita kirjoitti:

        Joo ei niihin noin vain voi menneä, ja jos saisikin paperit kuntoon niin ei sellaisia epämääräisiä kulkijoita juuri missään päin maailmaa ainakaan hyvällä katsota, tuskin edes suomen lapissa vaikka siellä periaatteessa saakin liikkua niillä oikeuksilla mitä suomen kansalaisella on.
        Jossain jenkeissäkin on vaikka mitä lakeja joiden perusteella joku ulkomaan epämääräinen kulkuri voidaan ottaa kiinni ja viedä käsiraudoissa putkaan ja palauttaa konsulinkyydillä takaisin suomeen.

        Ei muuta kuin viisumihakemus vetämään ja menoksi. Viisumin hakeminen on oma juttunsa. mutta sen saatuaan saat oleskella lännessä viisumiin merkityn ajan.
        Ameriikan erämaat ovat ihan toisessa mittakaavassa kuin Suomen muutamien kymmenien kilometrien puistot. Alaskaan, Kanadaan ja jopa varsinaiseen usaan häviää usempikin vaeltaja eikä kukaan löydä. Se on tietysti rsiki samalla koska kännykät ei pelaa ja matkaa voi olla satoja kilometrejä lähimpään taloon, kaupoista puhumattakaan..


    • höpöjuttua

      Ja taas tuli ihan hömpää, ilman talviasuttavaa mökkiä ei kukaan pitempään luonnossa elä näillä leveysasteilla. Ampumataito toki tarpeen, mutta haulikko se elättäjä on verrattuna luotiaseeseen. Suomessa ei saa lupia omin nokin ammuskella sorkkaeläimiä ruoaksi. Turha on mainita jotain puukon, kirveen käyttötaitoa, aika naurettaa yhteydessä, jossa joku ajattelisi muuttaa erämaahan elämään.
      Aivan haihattelua koko ketju.

    • voisi hyvinkin

      Minä kuljen 4kk joka kesä eläkkeellä kun olen.Lapissa ja nyt Norjan tuntureilla ensikesän.Muonaa aina kuukauden tarpeet eli kerran kuukaudessa ihmistenilmoilla pitää käydä elli ole rahaa jotta tilaa hekon tuomaan lisämuonat.
      Periaatteessa kunnon campinteltta ja petroolilämmitin voisi asua koko talvenkin teltassa jossain kairassa.Tietenkin lisätarvikkeet ja muut kannattaisi ensilumien aikaan ajattaa paikalle kelkalla.Suojainen paikka isoja puita joki josta saisi vettä.2 kpl polttonestetynnyriä ja keittiötä varten 4-8kpl kaasupulloja. kompura pitäisi olla jotta saisi sähköä tarvittaessa esim soittaakseen apuja tai lekurin.Kirjoja ja ristikoita paljon sekä mieluiten koira kaveriksi niin kyllä voisin miettiä itsekkin tuota.Lupa vaan pitäisi saada maanomistajalta.

      • mk

        Yksi aia unohtui että miehen pitäisi ottaa sinne nainen mukaan koska harva nies ilman seksiä montaa kuukautta pärjää ja niin edelleen.


      • zombiemode
        mk kirjoitti:

        Yksi aia unohtui että miehen pitäisi ottaa sinne nainen mukaan koska harva nies ilman seksiä montaa kuukautta pärjää ja niin edelleen.

        Huom. ''mieluiten koira kaveriksi....''


      • just joo......
        zombiemode kirjoitti:

        Huom. ''mieluiten koira kaveriksi....''

        tyttökoira... nam... fapfapfapfap...


    • vanha huuhkaja

      Kannattaisiko kokeilla ensin parin kuukauden retkeilyä?

    • samaan...

      Ei hassumpi idea, sillä itse samoilla linjoilla tässä oravanpyörä elämässä.
      Itse asiassa rakentelen "muutosta" täyttä häkää. Tosin, en täysin eristäytymällä, vaan enemmän omavaraiseen elämään siirtymisenä. Rakennan paraikaa ympärivuotiseen asumiseen soveltuvaa hirsimökkiä, johon en ota valtakunnan verkosta sähköä, vesi kaivosta kantamalla, sekä bioäymälä. Tuuligeneraattori, aurinkopaneeli, sekä agrikaatti ärsymmän virran tarpeeseen riittää.
      Ylipäätään pienemmille kuluille, eikä liikaa riippuvainen ulkopuolisesta hinnoittelusta.

      Materialismi hallitsee nykyisin liikaa. Se oma sisältä päin eläminen ja mitä oikeasti tarvitsee, unohtunut monelta. Ei rikkaus tule ulkopuolelta, se on jokaisella sisällä, se pitää vain löytää.

      Mukavaa kevättä ja idealistista elämää. Kaikella on nopeutensa, mikään ei ole ilman sitä...

      • teknologia ahistaa

        Ottaisitko samanhenkisen naisen sinne kaveriksi.. ? ; )


    • Yks elämä, käytä se itselles hyvin. Onnea matkaan! :-)

    • dgdfgddfgdfdfg

      Onhan tuo periaatteessa mahdollista. Se joka sanoo ettei talvella teltassa pärjää ei siellä ilmeisesti ole ollutkaan.

      Tulihan se Discoveryltä joskus dokumentti äijästä joka puolentoista vuoden aikana jalkaisin ja kanootilla paineli kanadan läpi.

    • hengitys kulkee

      Aivan mahtavaa,voisin lähteä mukaan!

    • hiivate

      kokeile ensin vaikka 1kk. ajatus siitä että olisit 5v valmis kuulostaa täysin mahdottomalta. ajatushan on hieno, ja käy itselläkin mielessä joka harvase päivä, mutta kuulostaa siltä että sinulla on ongelmia elämässäsi ja ne ongelmat ei vaellusreissulla katoa. hoida asiasi kuntoon ja kokeile ensin sitä 1kk

      • hiivate

        joo ja pitää vielä sanoa kun tuola on näitä erikoisrajajääkäreitä.. :D siis ei riitä tavallinen rajajääkäri, pitää olla vielä erikois... aivan käsittämätöntä skeidaa. ei taida kaverilla olla vielä muste kuivunu passista. kaikkihan sen tietää miten raskasta armeijassa äidin pikku kullan nupuilla on nykyään.. :D

        (toista se oli silloin kun MINÄ olin armeijassa)


    • erämatkailija

      Todella hyvä ajatus, voisinpa jopa itsekkin toteuttaa tosin Suomessa ja jos olisi varaa ja sisin töistä lomaa.

    • 234jhlpoi

      tossa viikonloppu mökillä riittää näin ens alkuun missäs kuletat kaljat kun kairaan lähdet.
      ja ei siellä raavas mies lapissa naista tarvii onhan siellä niitä porojakin

    • oPossuli

      Valmistaudu tulevaan kattomalla Into the Wild -elokuva erämaa seikkailusta!

      Ideana aivan loistava.

    • Takausin luontoon

      Ihana ajatus sinulla ! Itsekin olen kyllästynyt ainaiseen kellon kanssa kilpajuoksuun.Vuokraa jostakin syrjästä erämaa kämppä ja asustele siellä ,on lämpimämpää talvella ja voit rauhassa nukkua yösi.Onnea vaan matkaan !

    • ghjfghjg

      Paljon tsemppiä!

    • Aamukaste83

      Mä suosittelen pyhiinvaellusta. Lennä vaikka Sveitsiin ja lähde siitä patikoimaan kohti Santiago de Compostelaan. Siellä löydät matkalla lähes ilmaisia nukkumapaikkoja, jotka välillä tarjoavat myös ruokaa. Kohtaat ihmisiä maailman eri kolkista, mutta silti saat olla yksin ja irtaantua elämästäsi. Toiset tekevät matkan viikossa, toiset vuodessa.. Itse käytin siihen kuukauden joka oli tähän astisen elämäni ikimuistoisin. Vaikka itse en olekaan uskonnollinen tai katollinen antoi tuo matka ihmeellisen rauhan joka on kantanut siitä saakka myös kaikessa muussa elämässä.

    • Stone-

      Niinkuin joku tuossa aikaisemmin ehdottikin, kannattaa todella katsoa elokuva
      Into the Wild. Se käsittelee juuri tuota ihmisen kaipuuta luontoon ja irtautumista yhteiskunnan kahleista.

      Onnea matkaan! :)

    • Suosittellen.

      Lämpimästi siihen lähimetsään telttaleiriytymistä. Vietät kuukauden teltassa,jo lähtee tyhjänpäiväiset unelmat päästä. Lötyykö se onnellisuus ja autuus metsästä? Enpä oikein jaksa uskoa.

      • saski80

        Löytyykö se onni tästä yhteiskunnasta enpä oikein usko.Raha hallitsee ja kenessä syy, meissä kaikissa.. Mutta lähde ihmeessä vaan matkalle. Tämä sairas yhteiskunta ei ole kenellekään hyväksi. Ehkä kaikki ihmiset joskus palaa luontoon ja alkaa arvostamaan todellista elämää. Eikä juokse vaan rahan perässä. Menot kasvaa ja elintaso laskee, missä on loppu, milloin babylon kaatu.
        Sitä päivää odotetaan kun talous romahtaa. Toivon että omana elin aikana sen nää. Hyvää menoa sinne rauhaan ja nauti elämästä. Munkin puolesta


    • back to the nature
    • no joo...

      Pohjois-Amerikkaan ei todellakaan noin vaan mennä vuosiksi vaeltelemaan.
      Turistina saat olla korkeintaan 6 kuukautta, ja pysyvää oleskelulupaa et saa sillä perusteella että menisit metsään hengailemaan muutamaksi vuodeksi.

      Schengen-maissa saat vaeltaa niin kauan kuin haluat, vaan mistäpä löydät erämaata? Taitavat suurimmat erämaat olla täällä pohjolassa.

    • helppo elämä

      Mä olen 5 kk vuodesta Lapissa ,syön poroja,lintuja,hirviä,kalaa ja kaikkia .Lopun ajan olenkin ulkomailla ,kelanpäivärähat kasvaa tilillä korkoa ja voi matkustaa minne haluaa. Hullu töitä tekee, viisas pääsee helpolla elämässään.

      • niin varmaan

        jaaha... soskumiljonääri... uskotaan, uskotaan...


    • Erämaan mummeli

      Kyllä täällä Lapissa löytyy erämaata vielä,että kannataisiko kokeilla ensin meilläpäin. Ymmärsin niin ettet ihan ilman ruokaa aikonut mennä ja asettu ihan luonnon armoille . Vaan kesällä kyllä pärjää jos on taitoja kalastaa ja tuntee kasvit. Että siitä vaan kulkemaan,siinä mieli lepää ja arvot kohdalleen asettuu.

    • KELPO AJATUS MAANMIEHELLÄ!
      MUT VAELLAPPA VUAN KOTOSUOMESSA. LÄHE VAIK JUNALLA JOJENSUUHUN, LINJA-AUTOLLA ILOMANTSIN HATTUVAARAN TAISTELIJAN TALOLLE.
      SIELTÄ SITTEN RINKAN JA RETKIKAMPPEIHEN KANS SUUNNISTAT JALAKAPATIKASSA LÄNTTÄ KOHTI, POHJANLAHEN RANNALLE ASTI.

      OTAT KAIKKI PULMAT VAIN HAASTEINA VASTAAN.
      AUTTELET RUOKAPALAKALLA IHMISIÄ MATKAS VARRELLA.
      TEET KUIN OHIMENNEN HYVIÄ TÖITÄ SIELLÄ MISSÄ LIIKUTKIN.

      KIRJOITAT JOKA PÄIVÄ TARKKAA PÄIVÄKIRJAA. PIIRRÄT NÄKEMIÄS, KOKEMIAS PÄIVÄKIRJAN SIVUILLE. KAMERA TOKKIISA KÄTEVÄ OIS. MUTTA PALJON ON HUOLETTOMAMPAA VAIN KYNÄLLÄ KUVATA. IHAN NIILLÄ TAIDOILLA MITÄ SULLA ENNESTÄÄN ON. RETKEN PUOLVÄLIN TIENOILLA JO MESTARJ OOT.

      JÄTÄT TELEHVOONINNIIN KOTTIIN. SIIRRYT AEKAKONNEELLA AENASKIIV VIISKYMMENTÄ VUOTTA TAAKSEPÄIN.

      JA KONSA SITTEN AURINGON KUUSKYMMENTÄ KERTOO NOUSTUA JA LASKETTUA BERGÖN LAUTALLA PERÄMEREN TUULIA TUNNUSTELET, TIIJJÄT ELÄMÄS REISSUN TEHNEES. IKIMUISTOISEN IHMEEN, MISTÄ VIEL VANHAINKODIN KIIKKUSTUOLISSAKKII HYVILLÄS OOT. JA MISTÄ VÄHÄN VÄLIÄ KERTOMISTA RIITTÄÄ.
      LYCKA TILL!
      MA 8.5.2011 ... k mikko

      • turhia haaveita

        Joo, oli tämä jo vähän parempi ehdotus.
        Kyllä se on niin että jos tämän sortin vaeltajakulkurin elämistä aikoo kokeilla niin suomalaiselle se parhaiten täällä meillä Suomessa sittenkin voisi onnistua, ja myös ainakin Ruotsin puolella ja ehkä vähän vielä Norjassakin voitaisiin ymmärrtää ja sietää tällaisiakin suomihiippareita.
        Mutta jos johonkin maailmalle muualle lähtee niin kaikki luvat pitää olla kunnossa ja ne on yleensä bisnesspohjalta tällaiset luontoretkeilyjutut, ja niillä on siis omat järjestäjänsä ja niiden mukaan on mentävä. Jos lähtee sooloilemaan niin poliisit ja rajavartijat ottavat kiinni ja vievät putkaan ja siitä konsulinkyydillä lähtömaahan.


    • erämaanemäntä

      Minua kiinnostaisi hiukan erinlainen elämä, mutta yhtäkaikki, irtaantuminen tästä yhteiskunnasta. Haaveenani olisi että voisin asua keskellä ei mitään, ilman sähköjä, ilman juoksevaa vettä tai mitään vastaavia. Enkä myöskään haluaisi joutua rahan kanssa tekemisiin (eli ostaa kaupasta ylipäätänsä mitään), mutta tämä on vain toive-ajattelua. Valtio pitää siitäkin huolen.

      Toinen olisi että enhän minä nyky-ajan ihminen osaisi itse valmistaa esim saippuaa ja sellaisia, vaan tarvitsisin tottakai jonkun opettamaan minulle ensimmäisenä "vanhanajan selviytymistä".

      Ja tottakai sitä sosiaalista kanssakäymistä tarvitsisi, mutta harvapa ihminen edes tänänpäivänä suostuisi luopumaan kaikesta elektroniikastaan ja helposta elämästä.

    • Laukkarilainen

      No mikä siinä. Siitä vaan, jos olet miettinyt että pärjäät, niin mikä hienoin ajtus. Onnea van ja tsemppiä

    • realisti kaupungista

      lompakon pitää olla kunnossa kun pakkanen ja tuisku tulee

    • Erämaahan...

      Monilla on haaveena toteuttaa tuollainen matka luontoon.
      Monia yllättäviä asioita voi silti eteen tulla vaikka kuinka hyvin matkaan varustautuu.


      Kysynkin sinulta oletko nähnyt elokuvan nimeltä
      "erämään armoille" englanniksi "Into the wild"

      Kannattaa ehdottomasti katsoa tämä leffa kaikkien, jotka haaveilevat tuonkaltaisesta matkailusta. Elokuva on todella hyvä ja ajatuksia herättävä!

      http://www.imdb.com/title/tt0758758/

    • -inkkari-

      Mä lähden pocahontasiksi sulle mukaan.
      Pystytetään tiipii ja vaihdetaan maisemaa aina välillä.
      Aamu uinteja purossa, paistetaan kalaa nuotiolla ja rakastellaan missä vaan tuulen hiljaisessa huminassa.

    • bjorkman.jari

      ite olen lähdössä noin kolmen kymmenen tunnin päästä kiertämään suomea yhdellä vaate kerralla ja fillarilla että sillen ois tarkoitus olla pari vuotta suomalainen.

    • Näin on näreet

      Ei muuten varmaan ole mikään murkku! Tahtoisin itsekin lähteä vuodeksi, se ei tarkoita että elämä on surkeaa vaan pitää eräilystä ja tahtoo haasteita elämään, vaihtelua arkeen!

    • kokenut konkari

      Asia nyt on kuitenkin täyttä haihattelua, näistäkin kommenteista henkii täysi tietämättömyys koko asiaan. Ettäkö muka vaan mennään jonnekin vain asumaan, asumaan mihin? Ettäkö asuttaisiin siellä jossain, ilman rahaa ja kosketusta ulkomaailmaan. Ja että ongelmaksi muodostuisi se,kun ei osata tehdä saippuaa? Se saippuan teko olisi varmasti pienin kaikista ongelmista, nälkäkuolema tulisi ennen kuin saippuaa tarvittaisiin.

      Ensimmäiseksi pitäisi saada talviasuttava mökki, jossa kunnolliset varastointiolosuhteet yli talven ruokavarastolle.
      Se sapuskamäärä olisi harkittava huolella, koska tuoretavaraa ei mahdollista olla niissä olosuhteissa, niin vitamiinien saanti erittäin tärkeää, keripukki ajaa erämaa-asujan äkkiä sivilisaatioon.
      Vaatetus ja muut varusteet olisi oltava sitä luokkaa että pärjää.
      Puuhuolta olisi saatava kuntoon hyvissä ajoin ennen talvea. Pitää siis tietää mitä möksä kulutta lämmitykseen, talvella ei puita mistään enään metrisessä hangessa mistään saa.
      Lupa- ja paikkakysymys on jo sinänsä oma hommansa ja kun jossain mökissä sitten ollaan, niin mitäs siellä tehdään? Istutaan ja nakerrellaan näkkileipää, niinkuin hiiri vai? Masennus iskee alta aikayksikön jos ei mitään järkevää tekemistä.
      Niin että tuo alkuajatus ei kestä lähempää terkastelua ollenkaan.
      Itse olen yhden välivuoden pitänyt ja asunut Inarissa metsästysmökissä vuoden päivät. Minulla oli toki linnunnustus oikeus ( 1kk) linnustusaikaan ja kalastaa sain vuoden ympäri, mutta kaikki eväs on käytännössä tuotava sivistyksestä, minä kyllä kaupassa kävin kerran viikossa. Ja minulla oli sähköt ja sen mukaan pakastin ja jääkaappi.

      Aloittajan ajatus oli kyllä murkkuikäisen haihattelua ja koko ketju näyttää samallaiselta "sadun ihailulta"

      • bjorkman.jari

        kyllä sä pärjäät ilman mökkiäkin,vai etkö ja miks et (visionäärikö).


      • 0.------------------

        C-vitamiinia saa kusenhavuista, joista voi tehdä teetä. Koivuvedellä voi pestä vaatteet ja ittensä. Pihka sopii suun hygienian hoitoon ja rahkasammal käy pesusenestä ja vessapaperista. Luonnosta saa syötäviä kasveja, sienien ja marjojen lisäksi mm. juuria, terhoja, siemeniä, lehtiä, jäkälää, mahlaa, yrttejä. Lukekaa kirjat "Selviydy luonnon ehdoilla" ja "Lallin pidot".


      • 0.------------------
        0.------------------ kirjoitti:

        C-vitamiinia saa kusenhavuista, joista voi tehdä teetä. Koivuvedellä voi pestä vaatteet ja ittensä. Pihka sopii suun hygienian hoitoon ja rahkasammal käy pesusenestä ja vessapaperista. Luonnosta saa syötäviä kasveja, sienien ja marjojen lisäksi mm. juuria, terhoja, siemeniä, lehtiä, jäkälää, mahlaa, yrttejä. Lukekaa kirjat "Selviydy luonnon ehdoilla" ja "Lallin pidot".

        Tarkoitin siis männynneulasia, enkä kuusen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1740
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      176
      1370
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1368
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      910
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      114
      859
    Aihe