Plätyjä liikaa

Liika on liikaa

Moikka
Plätyjä syntyy koko ajan lisää ja lisää.
Kysäsin Faunataresta otaako ne kaloja. Eivät kuulema maksa mut ottavat ilmaiseksi. Tietääkö kukaan maksetaako kaloista yleensä mitään Hesassa päin.
Kiitti etukäteen.

19

224

  Vastaukset

  • Tuskin noista "harmi" kaloista maksetaan missään, kannattaa vain soitella akvaliikkeet läpi josko joku niistä sulle jotain antais, ees vaidossa ;/ liike ite tietty ottaa täyden hinnan niistä niitä myydessään taas eteen päin.

   ps. eihän oo miekkapyrstö hybridejä, eihän ;)

   • Moro!
    Miks sä haukut plätyjä harmikaloiksi. Tuli ihan paha mieli. Plätythän ovat kauniita ja pirtsakoita kaloja. Minulla on paljon eri värisiä, kirkkaan oranssista harmaisiin.
    Miksi kalojakin luokitellaan ja toisia pidetään parempina. Onks joku kultakala parempi kuin pläty? ?


  • Minä sunnuntaisen vedenvaihdon yhteydessä kanssa tein vähän harvennusta akvaarion pläty-kantaan. Vaalean keltaisen uroksen ja 4 poikasta pyydystin pois. Sitten tuli ongelma, miten nämä lopettaa nopeasti. Ei niitä vessanpöntöstä viitsi elävänä alas vetää.

   Mieheni tuli hätiin ja sanoi, että joko pään rutistus sormien välissä tai sitten kuumaa vettä pari desiä, johon upotat kalan, kuolee parissa sekunnissa. Tein tuon jälkimmäisen, oli nopea loppu. Pidin ne kuumassa vedessä minuutin, ettei vain jää kukaan kitumaan.

   Miten te viisaammat oikein lopetatte kalanne?

   • elävältä keitetty. Toisaalta kyllä ymmärrän. On todella nopea kuolema, todellakin sekunti-kaksi. Tulee haavikin desifioitua samalla, kun kuumaan veteen upottaa haavin ja kalan. Ehkä tuo on parempi kuin saksilla niskat poikki, se kun ei aina mene hyppivän kalan kanssa putkeen.

    Pitääpä kokeilla, nyt on mustamolli-naaraat tehneet lyyra-pyrstö-mustamolli-uroksen terhakkuuden takia jo n 30 poikasta. Syövät kyllä osan, mutta aina niitä kivien alle jää piiloon. Noita tosiaan pitää nyt harventaa. Ei muuta kun vesikattila liedelle kun lapset saa illalla nukkumaan.


  • Parempi keino välttää ylikansoitus olisi tiety pitää ainoastaan jompaa kumpaa sukupuolta niin ei tervitse nirhaamista edes suunnitella.

   • Moi!
    Minä annoin ilmaiseksi pältyjä ja miekkapyrstöjä niitä haluaville. Jätin 4 pientä kalaa joita en tunnistanut kumpaa sukupuolta ne oli. Nyt ne on aikuisia ja naaraita ja koska olin jättänyt 2 urosta, niin nyt on Minullakin liikaa plätyjä, kun naaraat yhtäaikaa saa poikasia. Mikä on paras keino karsia kalakantaa akvassa, toi kuumavesi tuntuu aika hurjalta, mut toisaalta nopea on kalan loppu.


  • Minulle mahtuisi muutama platy...sekä miljoonakala mikäli jollain on ylimääräisiä antaa :)

   aijde@jippii.fi (Paikkakunta Järvenpää)

  • Mitä se haittaa vaikka akvaarioliike ottaisikin täyden hinnan kaloista myydessään ne eteenpäin, muttei anna niistä rahaa niiden toimittajalle? ette te niistä rahaa saa tappamallakaan... useimmat akvaarioliikeet antaa vaihdossa jotain, jos vie hyväkuntoisia kaloja.

   • Tere!
    Minulla oli liikaa kans plätyjä. Laitoin ilmoituksen suuren marketin ilmoitustaululle. Sain niistä 2 € kpl. Aika hyvin, kun niitä oli 60 kpl.
    Akvaaarioliikkeissä, joista kyselin eivät olisi maksaneet mitään tai antaneet mitään tilalle. :)


  • Otan mielelläni vastaan ​​suureen akvaarioon miljoonakaloja, platyja ja myös mustamolleja. =):
   nastja78 ät hotmail.com
   Hki

  • Moi,

   Missä päin majailet kaloinesi? Minä ostaisin blatyjä jos sattuisit olemaan lähempänä. Onhan ne västäräkkejä, vai mitä värimuunnnosta? Itse olen Kuopiossa.

   donovan61@suomi24.fi

  • Se on PLATY eikä pläty.

  • itselläni on miljoonakalan poikasia 2 kk noin 40 teki poikasia pari päivääsi päätin pistääkaupan pystyy

  • Eläviä synnyttävät eivät kovin helpolla kaupaksi mene, hyvä että kaupat edes ottavat. Sama juttu sitten myös partamonneilla, tosin niitä ei saa edes harrastajille. Sen sijaan jos onnistuu kasvattamaan vaikka helmimonnisia tai purjesampimonnia niin niistä ihan maksetaankin. Saati hienommista plekoista. Tosin nämä eivät lisäänny niin helpolla. Ei Suomessa kalankasvatuksella rahaa tee. Sitten jos on yhtään huolissaan kodeista, jonne kalat päätyvät, koteja on vaikea saada. Koska monet aloittavat eläviä synnyttävillä, eivätkä sitten ole ottaneet tarpeeksi asioista selvää. Tietotaso tasolla: "Vesihän on vain vettä, aina samanlaista...."

  • Hei! Täällä olisi akvaario ilman kaloja! otathan yhteyttä jos on vielä jäljellä "ylimääräisiä"!

   p--inja@hotmail.com
   045 116 5865

  • Sama ongelma mutta vain miljoonakaloilla aloin myymään itse 2 euroa kappale

  • mulla on semmonen ongelma, etten löydä kuka myis kotoa halvalla, oon etsinyt jo vuosia.

  • Perustimme kaksi akvaariota viime marraskuussa, ja siellä oli aluksi vain saatuja partamonninpoikasia ja 6 aikuista plätyä. Nyt tilanne on se, että voimme luovuttaa joitain kaloja pois, tai ottaa vaihdossa pari muuta (pientä) kalaa tai jotain muuta.

   Meillä olisi 40 ylimääräistä plätynpoikasia (oransseja oikein kauniita 5 eri kokoa, syntyneet marras, joulu, ja tammikuussa ja helmikuussa) annettavaksi. Annetaan aina 6-8 kappaletta kerrallaan hyvään kotiin. Ovat meidän mielestä aivan suloisia, ja mahtuvat kyllä kahteen akvaarioon, mutta annetaan mielellään nopeasti pois,ennen kuin tulevat lisääntymisikäisiksi. Haku Hollolasta.

   Samoin olisi tarjolla 5 partamonnia, niillä ikää alkaa olla noin 5-7 kuukautta, ja partamonninpoikasista osa alkaa olla sen verran kookkaita, että niille ei kaksi akvaariota enää kohta riitä, vaikka jokainen asuukin omassa kookkospähkinässä tai isommassa puunrungossa tai omassa kivisokkelossaan. Annetaan erityisesti naaraita pois.

   • Jos jollakulla on ylimääräisiä kaloja Tampereen seudulla, otan vastaan aika suuriin akvaarioihini ( kaksi 120 litraista, 200 litraa, 150 litraa ja 317 litraa ) eri lajeja.

    Kaloilla taatusti lokoisat oltavat ja runsaasti uimatilaa.
    Kahdessa akvaariossa mulla on vasta pohjakaloina muutamia kuparimonneja eikä mitään muita kaloja.

    Joten muita kaloja mahtuisi kyllä reilusti.
    Ainoastaan partamonneja en voi enempää ottaa, niitä mulla piisaa sen verran yhdessä akvaariossa ja en viitsi niitä majoittaa muihinkin altaisiin.

    Jos et halua tappaa terveitä kalojasi, tarjoan niille erittäin hyvän hoidon , puhtaat lajille sopivat uimavedet ja monipuoliset eväät. :)

    Vastaukset sähköpostiin: kavaletti@luukku.com


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut