Kysyttävää haulikko luvista!

Uusi metsästäjä.

Hei!
Elikkäs olen juuri metsästäjän tutkintoa suorittamassa, ja etsimässä ensimmäistä haulikkoani.

Googlettaminen ei ole oikein auttanut, niin tahtoisin tarkempaa tietoa että kuinka vaikeaa on saada puoli-automaattinen haulikko ensimmäiseksi aseeksi?

Isäni oli metsästäjä ja armeija käyty jos auttaa.

10

1848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hunters life

      Sanoisin että haulikoista puoli-automaattinen on vaikein saada.
      Aseista yleensäkkin järjestys olisi varmaan tämä piekkari,haulikko,kivääri,käsiase,sarjatuliase.
      Lupien saanti vaikenee koko ajan.
      Jos sinulla on kokemusta aseista ja hyvät perusteet, ei puolarikaan ole mikään mahdottomuus. Metsästykseenhän se kerran tulee.
      Yrität vaan ja jos lupaa ei tule, niin minkäs sille mahtaa.

      Ennenhän puolarin sai yhtä helposti kuin muunkin haulikon, mutta ajat muuttuu.
      Nyt tai ei koskaan, sillä laki muuttuu pian.
      Hieman voi poliisia mietityttää miksi puoliautomaattihaulikko ostetaan ensi aseeksi, mutta perustele.

      • rauno r-miäs

        Jos haulikoista puhutaan, niin oman kokemuksen perusteella puoliautomaatin lupa on tasan yhtä vaikea saada kuin taittuvapiippuisen kertalaukeavan. Ikinä ei ole joutunut sen isommin selittelemään puolitomaatin hankintaa.


    • jurppijau

      Joo, puolarin saa kyl ihan helposti metsästysaseeksi. Metsästys on riittävä syy aseen hankintaan, eikä sillä toimintatavalla siinä vaiheessa ole niin merkitystä. Itselläni ei enää moista kapistusta ole vaan suosin normaalia päällekäispiippuista, siks että kaikki puolarit ei välttämättä toimi virheettä kiekkopaukuilla ja se sitten jurppii.

    • Uusi metsästäjä.

      Kiitoksia vastauksista! rauno tai jurppi on vielä paikalla, tai ylipäänsä näkee tämän, osaatteko sanoa vielä että vaikuttaako sijainti? Asun tällä hetkellä helsingissä, onko sekin vaikeuttava tekijä..?
      Maanantaina menee ase hakuun:)

      • vähän vanhempi

        No asuinpaikka vaikuttaa yleensäkin luvan saantiin... Jossain saa edes joitakin lupia lähes kohtuullisesti, ja jossain ei juuri mitään saa ilman liioiteltua tutkimusta.


    • jurppijau

      Stadissa tuntuu hakuprosessi toimivan ihan ok. Mä asun myös Helsingissä ja haulikon hankintalupaa anoessa oon laittanu hakulappuun esim. kaliiperiksi 10-12 ja toimintatavaksi kertatuli, lippaallinen kertatuli sekä itselataava kertatuli ja aina paperi on ollut näin myönnetty. Onpahan pelivaraa, ku tussareita etsiskelee. Tietty, jos ostaa jonkin tietyn vehkeen ja tietää sen kyseisen aseen kaikki tiedot, niin samahan ne siihen lappuun on kirjata, ku siel konttorissa tykkäävät siitä kuitenkin.

      Muutenkin kannattaa kysyä näitä vaikka sähköpostilla suoraan niitä myöntäviltä viranomaisilta, ku ihan asiallista sakkia siellä tuntuu olevan ja kertovat kyllä.

    • Uusi metsästäjä.

      Kiitoksia taas kerran:) Kaikki muut mustamaalanneet ja käskeneet valmistautumaan pettymykseen, mutta vaikuttaisi ihan realistiselta tämä sittenkin.
      Tuo Kaartin asema on kivenheiton päässä niin ehkä uskallan ihan sielläkin käydä kyselemässä, samalla kun vien hakemuksen.

    • gtgaatgtht

      Mitenkä ku noita lappuja täyttelee, niin se kait piisaa että osaa kirjata väljyydeksi 12 kalliiperisen, meinaan että ei tarvi pituutta pistää (70/76 jne.)

    • No joo...

      No ehkä riittää... Sekin on vähän paikkakunta kohtaista, mutta periaatteessahan ei juuri "tulivoima" ja tehokkuus lisäännyt haulikossa paukun pituuden vaikutuksesta.
      Tietysti parempi mitä tarkemmin on ase yksilöity lupahakemuksessa, mutta eihän esim. poliisin huutokaupasta tiedä mitä on myynnissä ja minkä saa huudettua :)

      • POU ja sillä siisti

        Jos, siis kun sinulla on metsästyskortti suoritettu ja mahdollisesti johonkin alueeseen metsästysoikeus= metsästysseura tms. niin haulikkoluvassa ei tule ongelmia. Ehkei se puoliautomaatti kuitenkaan ole paras yleisase metsästykseen. Itselläni on sekä puolari että päällekkäispiippuinen ja vielä vanha 16 cal. yksipiippuinen isän peruja. Puolari on joskus turhan pitkä metsässä. Se vanha yksipiippuinen on myös kiva metsäase kun on oppinut ampumaan. Se on kevyt ja istuu hienosti poskelle. Samallaviisiin sillä kuolee elukka kuin isommillakin kun vaan osuu eikä matka ole ylipitkä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe