metsään jättäminen

koiran hyvä kohtelu?

Kysyn, kun en tiedä, miten jänismetsästäjät toimivat koiriensa kanssa, mutta jotenkin kuulostaa oudolta ystäväni koiran "hoito". Hän vie viikonloppuisin suomenajokoiran metsään, antaa sen löytää jäniksenjälkiä, ja lähtee omille teilleen tuntikausiksi. Onko tämä oikein teidän mielestänne? Tätä tapahtuu säännönmukaisesti koko talvi ja joka viikonloppu. Koira on ainakin kerran ollut haavoilla, kun isäntä on tullut koiraansa hakemaan. Oletan, että koira nauttiikin vapaudesta, mutta eikö valvonta pitäisi olla koko ajan kuitenkin? Metsässä on myös hirvimiehet samoihin aikoihin.
Omasta mielestäni tuo on koiran laiminlyöntiä eikä mitään muuta. Tässä mainitsemassani tapauksessa ystävälläni on muu tarkoitus kuin koiran kanssa metsästys, se on vapaalle lähtö kotoa, ja koiran hyväksikäyttöä myös

17

1439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +++++++++++

      Tuosta ei koiralle juurikaan taida haittaa olla, mutta ainakaan tottelevaista koiraa siitä on turha tuollaisella konstilla saada.

    • ajokoiratar

      älä puutu sellaiseen mistä et mitään tiedä tiedä!

    • rekker

      Oma periaatteni on ollut yli 50 vuotta, etten päästä koiraa yksin metsään enkä jätä sitä vähällä kummalla yöksi sinne. Nyt kuitenkin on tulleet gps-tutkat, joilla voi seurata koiraa asunnosta ja autosta käsin, tällöin on olta varma siitä, ettei koira aja luvattomia eläimiä jne. Omistajalla on vastuu koiransa tekemisistä.

    • minä täällä vaan

      meillä on ollut ja on vieläkin ajokoiria. koirat on erilaisia, mutta suurin osa meidän koirista tekee niin kun metsään pääsee että näyttäytyy 10-15 min välein jos ei mitään löydä. sitten kun koiraa ei näy niin ajo on päällä.

      IKINÄ ei olla koiraa metsään yksin jätetty ja tutkat on aina ollu päälä niillä.
      mutta valvonnasta huolimatta on sudet koiria vienny, joten eiköhän toi oo ihan sattuman kauppaa että tuleeko se koira hengissä takas vai ei.
      siitä valvonnasta huolimatta paikalle ei ikinä pääse tarpeeks äkkiä

    • ajokki

      Ei metsämies jätä koiraa ikinä yksin metsään! Kyllä siellä ollaan koiran mukana. Jos tulee hukka, niin opastetaan takaisin jäljille. Eikä koiraa voi koko päivää metsässä pitää saati koko viikonloppua putkeen.
      Kyllä koira näyttääntyy isännälle välillä. Ja silloin pitää tarkistaa koiran tassut ja kunto. Jos tassut on haavoilla tai koira väsynyt, niin pois metsästä.
      Eikä koiraa laiteta metsään ilman tutkaa saati jätetä sinne yöksi. Vastuutonta sellainen. Mitä metsästystä se on jos koiraa seurataan gps:llä kotoa tai kapakasta?? Koiran heitteillejättö se on.

    • Tämä on tätä...

      Mielestäni koiran jättäminen omille teilleen on välinpitämättömyyttä. Toiset kehuskelevat koiran sitkeyttä ajaa jänistä ja vastaavasti hirvikoirilla haukkua hirveä tuntikausia. Näissä tapauksissa puhutaan usein jopa yli kymmenestä tunnista tai jopa vuorokaudesta. En tiedä varmaksi onko näiden ylisitkeiden koirien ajo-/haukkuajat todellisia, vai koiramiesten kalavalheita.

      Jopa uusimmassa Koiramme-lehdessä kerrottiin, että koira on niin sitkeä jäniksen ajaja, että koiran omistaja kyllästyy odottamaan, lähtee kotiin ja jättää koiralle ruokaa metsään.

      Olipa koira sitten mitenkä sitkeä ajamaan/haukkumaan tahansa mielestäni on silti välinpitämättömyyttä jättää koira metsään, vaikka tutkapanta kaulassa olisikin. Kummallista, että halutaan metsäkoira, eikä sitten ole kiinnostusta olla koiran kanssa metsässä ja vaikkapa syödä eväitä koiran ajaessa jänistä/haukkuessa hirveä. Ja jos aika käy liian pitkäksi koiranhan voi metsästä hakea pois, jos se ei sieltä kutsumalla tule. Ja tässä nykytekniikka toimii erinomaisena apuna koiran paikantamisessa.

      • 56712

        Kantamallako haet koiran jos se ei kutsumalla tule? Ei auta paikantimet, jos koira ei korvaansa kutsulle lotkauta. Oma koira saa jäniksen jäljessä juosta vaikka viiden metrin päästä ohi, ei tule jos ei itse halua. Toinen tulee mistä vain äänen kuulee. On koirissakin eroja.


    • inios

      Vastuuntuntoinen metsästäjä ei päästä koiraansa yksin metsään.

    • ap

      Kiitos vastauksistanne! Kysyin asiaa myös eläinsuojeluyhdistykseltä, ja vastaus oli niin ja näin: Koira nauttii vapaudestakin, mutta myös tarvitsee valvontaa. En tiedä mitä teen, mutta päivänselvää on mielestäni se, että koiraa käytetään väärin. Mies vie koiran metsälle ja lähtee omille teilleen koko päiväksi. Panta on, mutta jos mies on 120 km päässä, niin miten se panta toimii? Pitäisikö tässä tehdä rikosilmoitus vai antaako asian olla? Alkuperäisen viestin lähettämisestä on aikaa, mutta sama peli jatkuu edelleen. Tämän koiran omistajan metsästysvietti on aika erikoinen, pääsee edes joskus kotoa jonnekin tai muuta omituista

      • erkki54

        no panta toimii vaikka olis missä kun on puhelinkentissä,mutta silti vastuutonta eikä tuo ole rikkollista kun on irtipito aika.


    • mr hunter

      Irtipitoaikaa ei ole, on vain oikeus metsästää sillä alueella, johon on lupa. Jos jatkuvasti jättää koiransa metsään yksikseen, silloin koiranomistaja on vastuuton. Joskus kyllä koira voi jäädä metsään muista syistä.

    • Hansson

      Aivan, jos koira menee aluelle johon sinulla ei ole metsästysoikeutta kuinkas sen haet pois sieltä jos olet satojen kilometrien päässä? Entä jos koiralle sattuu jotain, se loukkaa itsensä pahasti tms.? Apu on aika kaukana jos olet siellä satojen kilometrien päässä. Koiran omistaja on aina vastuussa koirastaan, siitä mitä se tekee ja missä se tekee. Koiran omistaja on myös aina vastuussa koiransa hyvinvoinnista. Summa summarun: Kaveria ei jätetä.

      • Koirat kotiin

        Ei kukaan ole niin kahjo jättäisi koiransa oman onnensa nojaan 100 jen km päähän.


    • ap

      Kyllä vain niinkin kahjoja löytyy, että jättää koiran yksin metsään, ja lähtee omille reissuilleen, hakee sitten takaisin kun ehtii. Seurasin viime talven tällaista tapahtumasarjaa, ja olen kyllä aika järkyttynyt. Kerran koira oli haavoilla, kun isäntä palasi koiraansa hakemaan. Säälittää hirveesti, jos koira on ikävissään haeskellut isäntäänsä, että miten hirveää se onkaan eläimelle. Onneksi tässä tapauksessa koira on aina löytynyt, varmaan odotellut ja ehkä tottunutkin kohteluunsa, että semmonen koirakoulutus tämä oli. Metsästäjiä on siis monenlaisia, mutta tämä tapaus ahdistaa mieltä. Olen antanut palautetta koiran omistajalle, mutta tuskin se mitään auttaa.

    • hmmmm.-...

      No on se mun mielestä parempi, että se edes saa olla metsässä, ku se että on näitä tapauksia, joissa omistaja on huonossa kunnossa(vanha) ja ajokoira on päivät tarhassa. En puuttuisi asiaan. Koira kuitenki tykkää. Olisi hyvä olla tietysti paikalla, kun koira ajaa, mutta ei se mielestäni ihan välttämätöntä ole. Kunhan edes saa ajaa jänistä. Enemmän suren ajokoiria, jotka ei saa tehdä sitä mitä rakastaa eli metsästää

      • erkki54

        Näin tarkotikin kun edellinen sano,vaan lähti jo nämä saivartelijat pilkkuja nussimaan,Eli koira pitää saada liikuntaa eikä häkissä olla kova ukko jos ajaa 120km suuntaa koiran luota pois välillä,minä toki pysyn metsässä.


    • Koiran tutut paikat

      Minun mielipiteeni on, että jos metsä on koiralle tuttu esim. mökin lähellä oleva metsä jonka koira tuntee niin koiran voi jättää metsään ja itse mennä vaikka mökille. Vastuutontahan on että jättää koiran metsään jota se ei edesvälttämättä tunne ja lähtee itse 100 km päähän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      323
      3188
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1977
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1414
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      283
      1236
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe