Allergiset oireet, pahat sellaiset...

onko siitepolysta

Voisiko johtua siitepölystä.. verikokeessa ei kyllä vasta-aineet olleet koholla.. mutta mutta..



Yhtäkkiä menee nenä tukkoon, henkeen alkaa ahdistaa, sitten tulee semmonen tyhjä olo päähän, huimaa, nivelet ja lihakset kipuilee ja polttelee, iho kutisee, jonneki ilmestyy aina välillä semmonen punainen paukama mikä kutisee kamalasti, tai isompi punainen ihottuma, sitten häviää muutaman minuutin päästä, mutta muut oireet jatkuu. Niska jäykkänä ja muutenkin koko kroppa. Olo kuin zombiella. Kurkku on kuiva ja kutiseva, ääni hiljainen ja käheä. Saa selvitellä kurkkua monta kertaa ja jotain limaa siellä tuntuisi olevan. Päätä vihloo, sydän tykyttää. Kylmäraajaisuus.



En jaksa!!!! Allergiakokeisiinko tästä kannattaisi mennä?

32

3710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pölykäinen

      En tiedä mut mulla aika samoja oireita. =(

    • Hohhoijaaaa

      Täälkin samat oireet,käytän histeciä,lepän siitepölyä ilmassa. Kokeisiin vaan.

    • Leppä-Katu-Pöly?

      Onko prick testi luotettava? Olen aina kipeä, kun lepän siitepölyä alkaa tulemaan. Olen joskus vuosia sitten käynyt prick testissä (parikymmentä erillaista pistosta iholle). Ei näyttänyt mitään alergiaa. Vai onko syy katupöly? Mitä lie kaikkea se sisältää? Onkohan siihen testejä?

      • kevätpöly

        Tutulta tuntuu. Kärsin monta kevättä samankaltaisista vaivoista, kävin lääkärille puhumassa monestikin mutta ei mitään muuta kuin, menee aikanaan ohi. Sitten tomera työterveyshoitaja tarttui asiaan ja hoiti homman että pääsin allergia testeihin, mitää varsinaista allergiaa ei löytynyt mutta olen yliherkkä kaikelle pölylle ja sitähän keväällä riittää.
        Nyt syön Kestineä, käytän tarvittaessa silmätippoja ja nenäsuihketta ja hönkäisen Ventoline-kiekosta.
        Usko tai älä mutta olo on aika hyvä, joskus toki ääni menee ja olen tukkoinen mutta muuten helpompi olla.


    • vanha konsti parempi

      Hampun kukintoa kun polttelee vähäsen joka päivä niin helpottaa, auttaa tosissaan lähes kaikkiin allergioihin...

    • Tsemppiä9

      Sain käydä pari vuotta aikoinaan valittamassa oireitani, ennen kuin pääsin allergia-testeihin. Olen allerginen vähän kaikelle pölylle. En kuitenkaan ole yhtä tukossa, kuin vuosia sitten olin. Tässä joitain oireitani mitä on ollut ja/tai on osittain edelleen: hengenahdistusta ollessa ulkona, aivastelua jatkuvasti, silmien kutina ja punaisuus, humina päässä, tykytyksiä rinnassa, yskää, käheä ääni, monet hedelmät aiheuttavat oireita, nenä täysin tukossa, kurkun ja nielun kutina, kuiva kurkku ja lisäksi aivan karsea väsymys!!!

      Tässä lääke-arsenaalini, mistä voi saada apua: Kortisoni-nenäsuihke, Duact-kapselit, antihistamiinit, silmätipat, keuhkoja avaava lääke, keuhkoja hoitava lääke, pahimmassa tapauksessa kortisoni-tabletti kuuri. Lisäksi vältän ulkona olemista. Mielummin olen sisällä kuin saan hengenahdistuksia. Suihke helpottaa paljon nuhaa ja teho-kuuri silmätippoja auttaa oikeasti silmiin. Pahimpaan tukkoisuuteen pari duact-kapselia, niin jo helpottaa. Myös höyryhengitys voi auttaa. Tsemppiä!

    • Sateenpalvojat

      Prick-testeihin vaan, selviää terkkarikäynnillä. Itsellä 4 lääkkeen kombinaatio ollu jo vuosikaudet, törkeä siitepölyallergia aina kesäisin. Nenään hyvissä ajoin Beclonasalin Forte Aquaa (huom, nimenomaan tämä versio, pykälää miedompi ei auta mihinkään), joka aamu histec-nappi naamaan ja kerran kaks päivässä glinoria tai lecrolyniä silmiin. Lääkkeiden säännöllinen ottaminen on koko homman a ja o.

      Tärinöihin ja muihin pumpun sekoiluihin olen itsekin törmänny, johtuu yksinkertaisesti siitä että jos henki ei kulje, hengitys muuttuu epätasaiseksi jonka seuraksena alkaa kiskomaan henkeä miten sattuu ja tämä menee lopulta lieväksi hyperventiloinniksi = kädet puutuu, paniikkioireita yms. sekoilua. Eli allergiaoireiden kanssa pärjää, kun vetää lääkkeitä joka päivä.

      Itselläni on vielä hätävarana pahimpia siitepölykausia varten astmaatikoiden kiekko, Ventoline Diskus, reseptin saa lekurilta ja maksaa noin 5 e. Joskus meni yhden kesän aikana kaksikin kiekkoa kun hengitys vinkui koivun kukinnan aikaan, mutta viime vuosi päästiin alle kymmenellä annoksella.

      Pienenä kikkana silmien kirvelyyn, koittakaapas illalla pumpulipuikolla pyyhkäistä silmän alaluomen kuopasta kevyesti, löytyy sellanen siitepölyrihmasto pahimpina aikoina ettei ole tosikaan :)

    • ölfkfgköfkgöfdkglöf

      lol ei mul mitää siitepölyallergiaa oo :D

    • Apua saanut

      Hei, Suosittelen lämpimästi ajanvarausta homeopaatille.

    • Ätshi.....

      Minuu vaivaa yliherkkyys- ja nuha-allergia. Kokeissa olen käynyt mutta mitään ei oikeastaan siitä selvinnyt. Käytännön kautta on selvinnyt, että ennen oli toi punaviini joka aiheutti ainakin tukkoisuuden ja ihankuin paha flunssa olisi iskenyt. Nenästä limaa valui ja väsytti vietävästi ja aivastutti niin että keuhkoissakin tuntui jo pahalta. Silmätkin punastuisvat. Olen siedättänyt lasillisella punaviiniää päivittäin, kun se pitäisi olla kuitenkin terveydelle hyödyksi? Eli vähäinen määrä ei enää ärsytä.. Sama oire myös usein katupölystä keväisin. Ajattelen, että reaktio syntyy kun muutenkin kuivat linakalvot saavat ärsykkeen. Auringostakin voin saada samoja oireita. Pippurista, heinänkukinnoista ja tuoreesta sanomalehdestä. Meillä on suvussa myös monella koivuallergiaa.
      Syön läpi vuoden Heinixiä ja sumutteena Nasonexia. Niistä on ollut suuri apu minun arkeeni. Sitten myös oireiden yllättäessä nenän kostuttaminen tai suihkuttaminen auttaa. Silmägeeliä myös joudun käyttämään kuiviin silmiini jatkuvasti.

      • Nuhanenä +

        Polyypit nenässä olivat aikaisemmin minulla riesana. Ne poistettiin vuosia sitten. Niiden poisto helpotti kyllä tukkoisuuteen.


    • nii just

      mä en oo allerkinen mut alkaa nenää kutittaaa onko tuttuuu? inhottavaaa aika sama juttu vai mitä?

      • Köh-köh

        Luontaistuote nimeltään Pycnogenol auttaa siitepölyallaergiaan hyvin. Sitä täytyy alkaa ottamaan maaliskuussa, että se ehtii tehota ennen pahinta aikaa. Ja voihan sitä syödä jatkuvastikin.


    • tukkoinen

      tuttuja oireita näyttää olevan monellakin.Ei näköjään tarvii olla yksin näitten allergioitten kanssa.Tuntuu että nuo lääkkeetkään ei aina auta vaikka niitä on jo
      monta merkkiä minullakin joka kevään riesa tää tuntuu olevan.

    • entinen niiskuneiti

      Hiphei, eka kevät kun mulla ei oo MITÄÄN allergiaoireita!! :)))))))
      Oon käyny talven aikana homeopaatilla hoidattamassa paria muuta vaivaani (hyvin tuloksin) ja onhan siellä ollu puhetta allergioistanikin. No, kuten homeopaattini ennusti, kävi niin, että allergiat hoitui siinä samalla muiden oireiden ohessa!! :))))

      No tyttäreni vein samaisen allergiataipumuksen takia vastaanotolle pari kolme viikkoa sitten, kun alkoi tuttuun tapaan niiskuttaa ja valitella silmien kutinaa. Kahtena päivänä otettiin niitä pillereitä ja sen jälkeen ollu terve!! :)))))

      Mahtavaa!!! :)))))))

      • tukkoinen

        onnittelen!!!!


    • Allergikko

      Jos on oikeat siitepölyallergiat ja arvot katossa, niin niihin ei auta mitkään homeopatiat sun muut hörhötykset.

      Reseptilääkkeet ovat ainoat jotka tekevät olosta edes vähän siedettävämmän ja samoin siedätyshoito, joka aloitetaan syksyisin.

      • atoopikko

        pricktesti tehty tays just helmikuussa ja on varmasti luotettava.allergiaa eläimet,koivu,pölypunkki jo vanhassa testissä nähty,nyt uutena tullut leppä.nuhaa iskee välillä ihan puun takaa mutta pärjään nenäsuihkeilla.on myös kortison-suihke tarvittaessa.ristiallergia tullut kuuteen ruoka-aineeseen.


    • Hiukas huiskale

      Vähän on ollut sellainen nuhainen pönttö olo, mutta ei vielä sellaisia oireita, kuin kesäkuun jälkeen on ollut joka kesä.
      Silmät ja nenä vuotaa, hillittömiä yht'äkkisiä aivastus kohtauksia, Silmät kutiaa, päässä humisee ja on sellainen hengästyttävä olo.
      Ensimmäiset oireet oli joskus 30 vuotta sitten, kun maalla tehtiin kuivia heiniä ja ladossa piti heiniä polkea pojankloppina tiiviimmäksi.
      Yht'äkkiä alkoi vaan aivastuttamaan, eikä meinanut loppua aivastukset ollenkaan.
      Ainakin 20-50 kertaa tuli aivastus ja en silloin vielä aatellu, että joku heinäallergia on varmaan, kun heinäladoissahan on kuivaa ja pölisevää heinää.

      En ole missään allergia tutkimuksissa tai lääkärissä käynyt.
      Apteekista olen vain hakenut allergialääkettä: Histek ja Loratadin.
      En ole vielä aloittanut allergia lääkkeen syöntiä, varmaan kohta tarvii aloittaa, muuten jää taas siihen tippaan, kun allergia iskee pahemmin päälle.
      Mulle ainakin allergialääke aiheuttaa väsymystä eli on tavallista väsyneempi olo, kun muutenkin on väsynyt olo melkein jatkuvasti, niin allergialääke vielä tehostaa väsymystä.
      Täytyy varmaan kokeilla sellaista allergialääkettä, jossa histamiini on korvattu jollain toisella aineella, en vaan muista mikä se aine oli tai allergialääke.

    • Äitix3Vaimox1

      Xyzal ei vaikuttanut meillä väsymystä. Isä on hyvin allerginen ja käynyt läpi monia lääkkeitä. Hän on allerginen kaikesta pölystä, kissoille, koivulle, pähkinäpensaalle, pujolle ja ties mille lukuisille muille. Allergiatestiin pääsi tietenkin suoraan yksityiseltä.
      Kun sitten poika sairastui myös, isä oli vahvasti sitä mieltä, että aloitamme siedätyshoidon! Pojalla oli koivu erittäin voimakkaasti lisäksi pujoa ja heinää . Kun pääsimme lääkärin juttusille terveyskeskuksessa, oli ostopalvelulääkäri, joka passitti suoraa lasten allergiapolille, testeistä oitis neuvoteltiin sitoutuminen siedätykseen, ja kuulkaas, - mikä olisi ollut niin palkitsevaa, kuin se. JO ensimmäinen kesä siedätyksen jälkeen oli suhteellisen helppo. Nyt käymme kolmanteen kauteen, ja pojalla ei ole kuulkaas histamiinia tarvittu! Viime kesänä otettiin histamiinia ainoastaan siedätyspiikki päivänä oireiden estämiseksi. Olemme saaneet täyttä annosta ja edenneet hyvin siedätyksessä, ja näyttää siltä, että tämä tepsii.
      Tepsiikö lopun elämää, se olisi lottovoittoakin suurenpi apu.
      Mutta kokemusteni pohjalta en voi kuin suositella.
      Sitäpaitsi siedätyshoidoissakin ollee jo päästy helpompiin tapoihin, lääketabletein.
      Tsemppejä!

    • koeta sinnitellä

      Heinixiä nassuun.

    • mude_

      olen astmaatikko ja moniallerginen ja etenkin kevätaikaan (koivu pahin) ristireagoin monelle ruoka-aineelle. Löysin aika yllättäin apua allergiaan nlp-koulutuksessa. On uskomatonta, miten ihminen voi mielellään vaikuttaa elimistöönsä jopa niin, että verikokeissa on näkynyt selvä allergia ja siinä arvot voivat muuttua. Ensimmäinen kevät kymmeniin vuosiin, kun olen pystynyt syömään esim. porkkanaa koivun kukinta-aikana. Toki lääkkeetkin ovat käytössä, mutta olen voinut vähentää niiden käyttöä niin, että esim. antihistamiinia ei enää tarvitse ottaa päivittäin. Kaiken kaikkiaan olo on muutenkin parantunut kokonaisvaltaisesti tuon koulutuksen avulla. Allergian helpottuminen tuli kaupanpäälisinä.

    • Lievä astma

      Happitipat auttaa.

    • 978wjls

      Kannattaa seurata omia oireita ja tsekata kalenteria. Jos oireet tulevat aina tiettyyn aikaan vuodesta, niin se on varma merkki siitä, että oireet on sidoksissa vuodenaikaan (olipa kyse sitten katupölystä tai siitepölyallergiasta).

      Periaatteessa prick-testejä ei tarvita, koska ne eivät ole 100 %:sen luotettavia.

      Lääkkeet kannattaa hommata lääkäriltä, koska saat reseptillä edullisemmin. Tosin eivät ne huimaavan kalliita ole ilman reseptiäkään ostettuna. Ekalla kerralla kannattaa kuitenkin hommata lääkkeet lääkärin kautta ja jatkossa sitten vaan uusia reseptit.

      Itse syön Zyrteciä tai jotain vastaavaa antihistamiiniä. Silmiin kertakäyttöpipeteillä laitettavaa silmätippaa ja nenäsuihketta. Itselläni pahin oire on silmien järkyttävän kova kutina. Oireet pysyvät kurissa, kun vaan muistaa aloittaa lääkkeiden ottamisen n. 1 kk ennen siitepölykauden alkamista. Jos unohtaa aloittaa ajoissa, niin oireita ei saa hallintaan koko kesäkauden aikana.

      Itselläni on allergiaa muutenkin. Ei ruoka-aineallergioita, mutta kaikenlaisia siitepölyjä, heiniä ja eläimiä.

    • HÖhö

      Kuka hullu käyttää kertakäyttöpipettejä, puolet tavarasta menee hukkaan ja maksaa suhteessa paljon enemmän kuin 10ml pullo jotain silmätippaa kelakorvauksen jälkeen.

    • kitalaki

      Voiko jokin allergia aiheuttaa kirvelyä/kutinaa/haavaumia kitalaessa? Nämä eivät ole aftoja, vaan sellanen punoitus ja ehkä pieniä naarmuja. Kipeetä ainakin tekee niellessä. Flunssa ei ole. Aamuisin on nenä tukossa, välillä aivastuttaa ja yskittää.
      Voisiko kyse olla esim. koivuallergiasta? Mitään allergiaa mulla ei tietoisesti pitäis olla, siis ei oo testattu.

    • Nenänen

      Mulla ainakin kitalaki kutiaa ja siitä aina nenään ja silmiin asti. Korvatkin vähän kutisevat. Olin tuossa hetki sitten ottamassa kuistilla vähän aurinkoa, mukava paikka kun aurinko paistaa siihen, mutta ei tuule. Taisin siinä torkahtaakkin hieman ja kun nousin nenä oli ihan tukossa, silmiä kirvelee ja nenä-kitalaki ties mikä kutiaa. Ajattelin huuhdella nenäontelot sarvikuonolla näin ensihädiksi ja tuli taas tuo seidätyshoito mieleen.
      Joskus lapsena minulle on tehty allergia testit ja olin voimakkaasti allerginen koivulle, tervalepälle, pujolle ja ties mille vielä. Viime kevät meni suhteellisen kivuttomasti, mutta saa nähdä kuinka tänävuonna käy.

    • ............

      allergialäkkeet tekevät olon jotenkin huonoksi, vai onko se vaan alussa.

    • Auttavat siitepölyaj

      Mielestäni allergialääkkeet eivät tee oloa huonoksi, vaan auttavat siitepölykauden ajan. Kokeilemalla löytää sen itselle sopivimman valmisteen.

    • Homeallergia=vaikea

      =>KVHT-altistuneen oiretesti>>>ei voida todeta yksilötasolla veren IgG vasta-aineista, >>>>eikä ihon Prick-testeillä. >>>>KVHT-altistus voidaan todeta alla olevalla oiretestillä, tai >>>>keuhkojen BAL-huuhtelulla. Kun epäillään kosteusvaurio-hometta, voi sen olemassa olon varmistaa kotikonstillakin ja poistaa ensiapuna välitön terveyshaitta. Koska kosteusvaurio-hometta ei välttämättä ole näkyvissä, eikä se välttämättä haise, niin on vielä yksi varma kotikonsti todeta sen olemassa olo. */ Kosteusvaurio-homeen hajusta kantapään kautta koettua ja käytännössä testattua: Asunnossani on todettu jo aiemmin kosteusvaurio-hometta, jonka itse haistan selvästi, koska olen altistunut jo pitemmän aikaa kv-homeille. Tein viimeisen testin erään ystäväni kanssa. Kysyessäni häneltä, haistaako hän mitään erikoista asunnossani? Hän vastasi: En, mutta minun on raskasta hengittää täällä, eli jotain täällä on. Mitä tästä opimme?
      No miksei haise? Homeita tunnetaan yli satatuhatta eri lajia, joista noin sadan tiedetään aiheuttavan terveyshaitan, tai vakavan terveyshaitan. Edellä mainituista homeista koostuu rakenteissa muhiva homeiden-cocktail.
      1. Välittömästi haiseva homeiden-cocktail.
      - Tämä ryhmä on vain muutama prosentti kaikista kv-homeiden kohteista.

      2. Haisematon homeiden-cocktail. Tämä ryhmä on valtaosa kaikista kv-homeiden kohteista!
      - Tällaisen homeiden-cocktailin pystyy haistamaan ainoastaan jo pitemmän aikaa(vuosia) kv-homeiden toksiinille altistunut henkilö, tai koulutettu homekoira.
      Tuon salakavalan haisemattomuuden vuoksi kehitin tämän oiretestin, joka sittemmin on osoittautunut varmimmaksi yksittäiseksi kotikonstiksi todeta kosteusvaurio-homeen olemassa olo ja se voidaan tehdä joka kodissa. Elimistömme on tarkempi kuin yksikään sähköinen mittari. Kv-homeen toteaminen varmuudella ja ilmaiseksi:
      Huomaa testin *-kohdat koska tästä löytyy syy "outoon" käyttäytymiseen.
      Jatkuu........:
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Oiretesti.html

      Lue tuo ainakin:
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Elamaa_yllapitavat_probiootti_bakteerit&homeantibiootti.html

    • punaiset silmät

      olen allerginen kaikille testatuille eläimille ja melkein kaikille siitepölyille, lisäksi koivuun liittyvät ruoka-aine allergiat. olen itse käyttänyt apteekin tuotteita 30v ja mielestäni apu on ollut n,20% luokkaa. nyt olen käyttänyt ei synteettisiä luonnon ainesosista tehtyjä lisäravinteita 3 kk, ja olen voinut heittää kortisoonin ja antihistamiinin pois. ja virtaa on kuin pienessä kylässä....

      • algeerialainen

        Vau, itselläni samanlainen tarina, olisi kiva vaihdella kokemuksia, sähköposti [email protected]


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      341
      3463
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2118
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1537
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1394
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1281
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1121
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe