Adoptiprosessia aloittamassa

pampakisuli

Moikka, ollaan pariskunta -87 ja -84. Olen siis vielä alaikäinen adoptioon mutta soitin tänään PeLaan, joka kunnassamme järjestää adoptioneuvonnan. Tuli aika tiukkaa tekstiä jo tässä vaiheessa kun vasta aikaa neuvontaan kysyin ja sitä voinko jonottaa neuvontaan jo nyt 24-vuotiaana. Kysyttiin miksi haluamme adoptoida ja sanoin että se on ollut mielessä noin 12-vuotiaasta asti (ilmoitin silloin vanhemmilleni että heidän lapsenlapsensa tulevat olemaan kotoisin jostain Afrikan maasta ja Mongoliasta. Nyt mennään tietenkin sen mukaan mikä maa meille sopii parhaiten). Sanoin ettemme ole yrittäneet lasta biologisesti vaan tämä tapa on meille molemmille paras. Tuli kommenttia että älkää odottako liikoja että monet maat vaativat lapsettomuutta ja että kannattaa muutenkin miettiä koska on pitkällinen ja risuinen tie ja että kuinka osataan VIERASTA lasta rakastaa. Tuli mieleen että yritetäänkö neuvonnassa tahallaan lannistaa jotta selviäisi ollaanko tosissamme tai yrittää saada adoptio kuulostamaan epätodennäköiseltä onnistumaan meille. Millaisia adoptioneuvojia teille on sattunut kohdalle? Onko tietoa vaikuttaako miehen sairastettu paniikkihäriö joka käytännössä on parantunut (ei lääkkeitä, ei kohtauksia, ei tule muutenkaan mieleen jäänteitä kuin se että nieleminen jännittää joskus tai että nielemiseen pitää keskittyä...)? Mihinkäs maihin ei tarvitse todistella lapsettomuutta? En oikein muutenkaan ymmärrä miksi pitäisi olla lapsettomuushoitoja käynyt... Eikö me olla ihan yhtä hyviä potentiaalisia vanhempia ja eikö ole aivan oikeista lähtökohdista kun lähdemme suoraan adoptioon, silloinhan haluamme lapsen juuri tällä tavalla eikä hän tule kakkosena kun ei nyt ykkösvaihtoehtokaan onnistunut...

9

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • we

      Ihan "normi kohtelua". Ei kannata lannistua, sossu vain haluaa raakata jonosta "turistit", jotka ovat saaneet päähänpiston adoptoida lapsi. Jos olette varmoja asiastanne niin lähdette prosessiin ja kestätte sen mikä tulee vastaan. Kannattaa varautua, että myös neuvonnassa joudutte selvittämään sossulle miksi ette yritä saada biologisia lapsia. Sitten ehkä joudutte antamaan vielä lisäselvityksen lautakunnalle. Siltikään ei kannata lannistua, koska itse tiedätte miksi haluatte adoptoida ja siitä syystä puskette tuulimyllyjä vastaan.

      Kun olette saaneet adoptioluvan ja olette palvelunantajan listalla maksavana asiakkaana alatte saada hyvää palvelua. Silloin teidät otetaan tosissaan.

    • JonesHenry

      Hyvin suurella todennäköisyydellä ette saa adoptiolupaa. Minun tapauksessani adoptiolupa myönnettiin pariskunnalle, jolla oli ennen tätä jo kolme lasta. Sosiaaliviranomaiset kävivät kerran kodissa katsomassa että "kaikki oli kunnossa"



      Mutta tämä olikin vielä aikaa, kun ei ollut olemassa "oirelevia adoptiolapsia" Nykyään se ei enää ole yhtä helppoa.

      http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2010/10/suomeen_sopeutuminen_on_adoptoiduille_tyolasta_2031684.html



      Muutenkin taidatte olla maailmanparannussuunnitelminne aika myöhäisessä junassa. Baby Boomi on loppumaan päin. Vai sanoisinko, että Boomerit ehtivät jo ennen teitä, ja tulokset myös näkyvät!

      http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8130900.stm

      http://news.bbc.co.uk/2/hi/7371862.stm

      http://news.yahoo.com/s/ap/20110310/ap_on_re_us/us_ethiopia_adoptions

    • ad.äiti

      Minä vuonna sinut on adoptoitu, JonesHenry?

    • Yritystä piisaa

      Älä turhaan säikähdä JonesHenryn jutuista. Tuollaisia palstan häiriköitä aina löytyy joka palstalta. Jos tunnette adoption omana tapananne saada lapsi, aloittakaa ihmeessä adoptioneuvonta heti kun pystytte. Aikaa tähän prosessiin voi tosiaan mennä, mutta toisaalta taas joillakin on tuuria ja lapsi tulee nopeastikin. Älkää mainitko sossulle paniikkihäiriötä. Tällä saralla olen oppinut olemaan tällä adotaipaleella todella varovainen. Ikinä ei tiedä minkälaisen sossun kohtaa, vaikka useimmat ihan ok ovatkin ja jotkut jopa joillakin tosi hyviäkin ja hakumaat voivat olla myös todella tarkkoja kaikista ihan pikkuisistakin terveydellisistä jutuista nyt kun hakijoita on pitkiksi jonoiksi asti.

      Tällä hetkellä special needs-adoptiot ovat yleistymässä jonotilanteen vuoksi ja special needs ei välttämättä ole todellakaan suuri. Osa on tosiaan hoidettu ja lapsen synnyinmaassa ja osa on Suomessa muuten hoidettavia tai monet sellaisia minkä suhteen arjessa pärjää.

      Tsemppiä ja onnea matkaan. Älkää antako Pelan asenteen lannistaa. SIellä on tosiaankin kokeiltu oletteko tosissanne. Kannattaa vain kohteliaasti kiihtymättä kertoa mitä varten haluaisi adoptoida ym. Yleensä neuvonta sujuu ihan ok, mutta kannattaa joidenkin sossujen kohdalla olla varovainen. Vaikkei omassa elämässä olekaan mitään salattavaa, voi esim. jollekin sossulle ihan pieni tavallinen asia olla katastrofi, josta ruvetaan sitten vatvomaan ja vatvomaan ja testaamaan. Tällä hetkellä adoptiojonot ovat todella pitkät, mutta neuvontaan menee noin vuosi ja tilanne voi silloin jo vähän helpottaa. Special needs- prosessi on muutenkin yleensä aina nopeampi.

    • Yritystä piisaa

      Vielä lisäys, että tiedäthän, että on paljon suljettuja adoptiokeskustelupalstoja, joille nämä häiriköt eivät pääse. Monet niistä ovat kylläkin maittain.

    • .

      Juu, häiriköistä ei kannata välittää, tämä yksi on tänne majoittumisensa lisäksi liihotellut tuolla muillakin palstoilla...mutta ei kannata lukea viestejään, hyppää yli.

    • pampakisuli

      Kiitos vastauksista. Jos neuvonnassa kysytään onko ollut sairauksia niin silloin kerromme sairastetusta paniikkihäiriöstä. Jep, onneksi olen rauhallinen, teen asiakastyötä ja pystyn vastaamaan ystävällisesti vaikka millaisia syytöksiä tulisi. Parin viikon päästä adoptioinfoon. Onko 25v ikäraja myös neuvonnassa olemiseen?

      • naskalitar

        meillä neuvonta oli mukavaa.olimme sossun kautta.itsellä paniikkihäitiö,en maininnut asiasta kertaakaan.

        silloin ainakin intia vaati lääkärintodistuksen lapsettomuudesta,muista en ole varma.mutta silloin ei ainakaan thaimaa ja filippiinit.

        onnea teillea ja voimia odotukseen.


    • pampakisuli

      Kiitos! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2870
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1860
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1300
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe