Hei!
Tarviisin ohjeita kuinka tehdä ruokaa kerralla todella paljon. Suurin kattila joka meiltä löytyy on 11-litraa joten kastikkeet ja keitot voi tehdä siihen. Uunissakin saa kai aika suuria annoksia?? Tiedän, kuinka tehdään kastikkeet ja keitot, mutta en osaa moninkertaistaa aineksia niin että ruosta tulisi myös maukasta... Eli tarviisin tähän ketjuun ihan selviä ohjeita perunoiden lukumäärästä lähtien.
Kiitos etukäteen, perheemme lasten lukumäärä kasvaa vauhdilla ja minä en pysy enään keittotaidoissani mukana. :-)
Suurperhe
5
245
Vastaukset
- ...
Tein eilen 7 suurehkoa pakasterasiallista kaalikeittoa kinkkupussissa.
Liha, kaali, porkkanat paloitellaan, mausteita ja litra vettä.
Leikataan kulma auki ja paistetaan reunallisessa uunipellissä 200 astetta 1 tunti
sitten vajaa tunti 150 astetta.
Tarvitset suurkeittiövälineitä. Kuten ison vuoan. - S.Kyy
Hei!
En osaa viel hahmottaa noita suhteita, kuinka paljon lihaa, kaalii, porkkanaa ja mitä mausteita??
Kuinka iso vuoka olisi hyvä??
Kiitos ohjeesta, mutta tää on tosiaan liian epävarma heittäytyyn ruokiin ilman tarkkoja määriä :-) - ....
2 porkkanaa, 1 iso keräkaali, lihaa 300-400 grammaa, 6 pippuria, hiukan suolaa.
Käytin isoa paistopussia. Maustaa voi vasta lämmittäessäkin.
Hinta noin 10 euroa.
Suurkeittiövuoka on arviolta 30 cm leveä ja 45 cm pitkä, 8 cm korkea reuna. - taidan mennä nukuun
Olen keittänyt 10 l kattilassa hernekeiton:
Pestyjä herneitä 1kg likoamaan siihen kattilaan yön yli..
Lanttu pienehkö, n. 1/2 kg porkkanaa, n. 300g selleriä, sipulia 1/2 kg. Juurekset raasteena ja sipuli pieninä lohkoina.
normaali keitto kunnes herneet ovat rikki..n. 3 tuntia..
Possunjauhelihaa rakeistettuna n. 1/ 2 kg ja saunapalvisuikaleita (pizza suikale) 1/2 kg suhdetta voi muunnella maun mukaan.
Kasvis- tai lihaliemikuutioita litramäärään.. Jauhettua valkopippuria jotain yrttiä; oregano meirami basilika, sinappijauhoa.
Tulee n. 8,5 litraa joten reunoihin jää keittovaraa ja hämmennysvaraa.
Lihaa voi laitta enemmän jos haluaa..
http://www.keittotaito.com/mittaa_oikein.html
http://koulut.tampere.fi/materiaalit/os/lt/resurssit_aineet_esivalmistushavikki.html
http://www.hsy.fi/fiksu/ammattiaoppimassa/cateringala/tehtavat/Sivut/havikkiraakaaineidenkasittelyssacatering.aspx
Perunan ja juuresten kuorima hävikit ovat n. 20-30 %
Lihan 35-40% kalan jopa 50%
Keitoissa puolet on perunaa, toinen puoli juureksia ja lihan kalan ja makkaran osuus on yhteensä kasviksista ja perunasta n. 1/3.- nyt nukkumaan
http://www.ktl.fi/portal/suomi/osastot/eteo/yksikot/ravitsemusyksikko/julkaisut/ruokamittoja/havikki_ja_painomuutokset/
löytyi oikea hävikki taulukko...
Eli kuorinta kypsennys ja perkaus hävikit..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 605105
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai544592Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1224539Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?
Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san2971763- 911432
- 821409
- 2281328
- 3151039
- 199950
Pääsit koskettamaan
Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.50850