Hei!
Tarviisin ohjeita kuinka tehdä ruokaa kerralla todella paljon. Suurin kattila joka meiltä löytyy on 11-litraa joten kastikkeet ja keitot voi tehdä siihen. Uunissakin saa kai aika suuria annoksia?? Tiedän, kuinka tehdään kastikkeet ja keitot, mutta en osaa moninkertaistaa aineksia niin että ruosta tulisi myös maukasta... Eli tarviisin tähän ketjuun ihan selviä ohjeita perunoiden lukumäärästä lähtien.
Kiitos etukäteen, perheemme lasten lukumäärä kasvaa vauhdilla ja minä en pysy enään keittotaidoissani mukana. :-)
Suurperhe
5
210
Vastaukset
- ...
Tein eilen 7 suurehkoa pakasterasiallista kaalikeittoa kinkkupussissa.
Liha, kaali, porkkanat paloitellaan, mausteita ja litra vettä.
Leikataan kulma auki ja paistetaan reunallisessa uunipellissä 200 astetta 1 tunti
sitten vajaa tunti 150 astetta.
Tarvitset suurkeittiövälineitä. Kuten ison vuoan. - S.Kyy
Hei!
En osaa viel hahmottaa noita suhteita, kuinka paljon lihaa, kaalii, porkkanaa ja mitä mausteita??
Kuinka iso vuoka olisi hyvä??
Kiitos ohjeesta, mutta tää on tosiaan liian epävarma heittäytyyn ruokiin ilman tarkkoja määriä :-) - ....
2 porkkanaa, 1 iso keräkaali, lihaa 300-400 grammaa, 6 pippuria, hiukan suolaa.
Käytin isoa paistopussia. Maustaa voi vasta lämmittäessäkin.
Hinta noin 10 euroa.
Suurkeittiövuoka on arviolta 30 cm leveä ja 45 cm pitkä, 8 cm korkea reuna. - taidan mennä nukuun
Olen keittänyt 10 l kattilassa hernekeiton:
Pestyjä herneitä 1kg likoamaan siihen kattilaan yön yli..
Lanttu pienehkö, n. 1/2 kg porkkanaa, n. 300g selleriä, sipulia 1/2 kg. Juurekset raasteena ja sipuli pieninä lohkoina.
normaali keitto kunnes herneet ovat rikki..n. 3 tuntia..
Possunjauhelihaa rakeistettuna n. 1/ 2 kg ja saunapalvisuikaleita (pizza suikale) 1/2 kg suhdetta voi muunnella maun mukaan.
Kasvis- tai lihaliemikuutioita litramäärään.. Jauhettua valkopippuria jotain yrttiä; oregano meirami basilika, sinappijauhoa.
Tulee n. 8,5 litraa joten reunoihin jää keittovaraa ja hämmennysvaraa.
Lihaa voi laitta enemmän jos haluaa..
http://www.keittotaito.com/mittaa_oikein.html
http://koulut.tampere.fi/materiaalit/os/lt/resurssit_aineet_esivalmistushavikki.html
http://www.hsy.fi/fiksu/ammattiaoppimassa/cateringala/tehtavat/Sivut/havikkiraakaaineidenkasittelyssacatering.aspx
Perunan ja juuresten kuorima hävikit ovat n. 20-30 %
Lihan 35-40% kalan jopa 50%
Keitoissa puolet on perunaa, toinen puoli juureksia ja lihan kalan ja makkaran osuus on yhteensä kasviksista ja perunasta n. 1/3.- nyt nukkumaan
http://www.ktl.fi/portal/suomi/osastot/eteo/yksikot/ravitsemusyksikko/julkaisut/ruokamittoja/havikki_ja_painomuutokset/
löytyi oikea hävikki taulukko...
Eli kuorinta kypsennys ja perkaus hävikit..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Rukoilimme Länsimuurilla 2000 vuoden jälkeen, Jumalamme oli antanut meille kaiken takaisin
Western Wall, In our Hands. 55th Para. https://www.youtube.com/watch?v=u4BJAppyCSo https://en.wikipedia.org/wiki/55th_252628Mies mitä ajattelet naisista?
Kerro mitä ajatuksia nousee. Mitä naiset sinulle merkitsee? Sana on vapaa.1162516Saako kantaa asetta
Voiko olla koskaan kotelossa lonkalla ase.. Siis ei mikään luvaton ase. Johon on luvat. Esim luottamustoimessa, tai kaup262224Kerro kaivattusi
Jokin tapa/piirre mikä sinua viehättää ja mistä hän voisi myös tunnistaa itsensä.581973Mitä laitatte karjalanpiirakan päälle?
Voita tietenkin, mutta mitä muuta? Itse yleensä juustoa, jotain leikkelemakkaraa ja tuorekurkkua301783Vakkuri puhuu että Suomi joutuu sotaan.
Hänen mukaansa asiantuntijat ovat yhtä mieltä että Suomi joutuu sotaan Venäjän kanssa. En tiedä kuinka lähellä se on, mu3201323- 601073
- 2591039
- 551003
- 146933