Hei!
Tarviisin ohjeita kuinka tehdä ruokaa kerralla todella paljon. Suurin kattila joka meiltä löytyy on 11-litraa joten kastikkeet ja keitot voi tehdä siihen. Uunissakin saa kai aika suuria annoksia?? Tiedän, kuinka tehdään kastikkeet ja keitot, mutta en osaa moninkertaistaa aineksia niin että ruosta tulisi myös maukasta... Eli tarviisin tähän ketjuun ihan selviä ohjeita perunoiden lukumäärästä lähtien.
Kiitos etukäteen, perheemme lasten lukumäärä kasvaa vauhdilla ja minä en pysy enään keittotaidoissani mukana. :-)
Suurperhe
5
234
Vastaukset
- ...
Tein eilen 7 suurehkoa pakasterasiallista kaalikeittoa kinkkupussissa.
Liha, kaali, porkkanat paloitellaan, mausteita ja litra vettä.
Leikataan kulma auki ja paistetaan reunallisessa uunipellissä 200 astetta 1 tunti
sitten vajaa tunti 150 astetta.
Tarvitset suurkeittiövälineitä. Kuten ison vuoan. - S.Kyy
Hei!
En osaa viel hahmottaa noita suhteita, kuinka paljon lihaa, kaalii, porkkanaa ja mitä mausteita??
Kuinka iso vuoka olisi hyvä??
Kiitos ohjeesta, mutta tää on tosiaan liian epävarma heittäytyyn ruokiin ilman tarkkoja määriä :-) - ....
2 porkkanaa, 1 iso keräkaali, lihaa 300-400 grammaa, 6 pippuria, hiukan suolaa.
Käytin isoa paistopussia. Maustaa voi vasta lämmittäessäkin.
Hinta noin 10 euroa.
Suurkeittiövuoka on arviolta 30 cm leveä ja 45 cm pitkä, 8 cm korkea reuna. - taidan mennä nukuun
Olen keittänyt 10 l kattilassa hernekeiton:
Pestyjä herneitä 1kg likoamaan siihen kattilaan yön yli..
Lanttu pienehkö, n. 1/2 kg porkkanaa, n. 300g selleriä, sipulia 1/2 kg. Juurekset raasteena ja sipuli pieninä lohkoina.
normaali keitto kunnes herneet ovat rikki..n. 3 tuntia..
Possunjauhelihaa rakeistettuna n. 1/ 2 kg ja saunapalvisuikaleita (pizza suikale) 1/2 kg suhdetta voi muunnella maun mukaan.
Kasvis- tai lihaliemikuutioita litramäärään.. Jauhettua valkopippuria jotain yrttiä; oregano meirami basilika, sinappijauhoa.
Tulee n. 8,5 litraa joten reunoihin jää keittovaraa ja hämmennysvaraa.
Lihaa voi laitta enemmän jos haluaa..
http://www.keittotaito.com/mittaa_oikein.html
http://koulut.tampere.fi/materiaalit/os/lt/resurssit_aineet_esivalmistushavikki.html
http://www.hsy.fi/fiksu/ammattiaoppimassa/cateringala/tehtavat/Sivut/havikkiraakaaineidenkasittelyssacatering.aspx
Perunan ja juuresten kuorima hävikit ovat n. 20-30 %
Lihan 35-40% kalan jopa 50%
Keitoissa puolet on perunaa, toinen puoli juureksia ja lihan kalan ja makkaran osuus on yhteensä kasviksista ja perunasta n. 1/3.- nyt nukkumaan
http://www.ktl.fi/portal/suomi/osastot/eteo/yksikot/ravitsemusyksikko/julkaisut/ruokamittoja/havikki_ja_painomuutokset/
löytyi oikea hävikki taulukko...
Eli kuorinta kypsennys ja perkaus hävikit..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Taisin tehdä virheen
Kaipaan sua enemmän kuin kuvittelin. Luulin, että helpottuisin, mutta olinkin täysin väärässä. Vieläkö vastaisit minulle754009Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt2023302Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖473006Nyt tuntuu siltä, että on pakko päästä puhumaan kanssasi
Tuntuu että sekoan tämän kaiken takia. Miehelle772671Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me3792408- 1812072
- 781605
- 361586
vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos231418Nainen onko sulla supervoimmia ?
Voisitko auttaa miestä mäessä? Tarjota auttavan käden ja jeesata tätä miestä? Tai antaa olla et sä kuitenkaan auta.391392