Hei!
Tarviisin ohjeita kuinka tehdä ruokaa kerralla todella paljon. Suurin kattila joka meiltä löytyy on 11-litraa joten kastikkeet ja keitot voi tehdä siihen. Uunissakin saa kai aika suuria annoksia?? Tiedän, kuinka tehdään kastikkeet ja keitot, mutta en osaa moninkertaistaa aineksia niin että ruosta tulisi myös maukasta... Eli tarviisin tähän ketjuun ihan selviä ohjeita perunoiden lukumäärästä lähtien.
Kiitos etukäteen, perheemme lasten lukumäärä kasvaa vauhdilla ja minä en pysy enään keittotaidoissani mukana. :-)
Suurperhe
5
229
Vastaukset
- ...
Tein eilen 7 suurehkoa pakasterasiallista kaalikeittoa kinkkupussissa.
Liha, kaali, porkkanat paloitellaan, mausteita ja litra vettä.
Leikataan kulma auki ja paistetaan reunallisessa uunipellissä 200 astetta 1 tunti
sitten vajaa tunti 150 astetta.
Tarvitset suurkeittiövälineitä. Kuten ison vuoan. - S.Kyy
Hei!
En osaa viel hahmottaa noita suhteita, kuinka paljon lihaa, kaalii, porkkanaa ja mitä mausteita??
Kuinka iso vuoka olisi hyvä??
Kiitos ohjeesta, mutta tää on tosiaan liian epävarma heittäytyyn ruokiin ilman tarkkoja määriä :-) - ....
2 porkkanaa, 1 iso keräkaali, lihaa 300-400 grammaa, 6 pippuria, hiukan suolaa.
Käytin isoa paistopussia. Maustaa voi vasta lämmittäessäkin.
Hinta noin 10 euroa.
Suurkeittiövuoka on arviolta 30 cm leveä ja 45 cm pitkä, 8 cm korkea reuna. - taidan mennä nukuun
Olen keittänyt 10 l kattilassa hernekeiton:
Pestyjä herneitä 1kg likoamaan siihen kattilaan yön yli..
Lanttu pienehkö, n. 1/2 kg porkkanaa, n. 300g selleriä, sipulia 1/2 kg. Juurekset raasteena ja sipuli pieninä lohkoina.
normaali keitto kunnes herneet ovat rikki..n. 3 tuntia..
Possunjauhelihaa rakeistettuna n. 1/ 2 kg ja saunapalvisuikaleita (pizza suikale) 1/2 kg suhdetta voi muunnella maun mukaan.
Kasvis- tai lihaliemikuutioita litramäärään.. Jauhettua valkopippuria jotain yrttiä; oregano meirami basilika, sinappijauhoa.
Tulee n. 8,5 litraa joten reunoihin jää keittovaraa ja hämmennysvaraa.
Lihaa voi laitta enemmän jos haluaa..
http://www.keittotaito.com/mittaa_oikein.html
http://koulut.tampere.fi/materiaalit/os/lt/resurssit_aineet_esivalmistushavikki.html
http://www.hsy.fi/fiksu/ammattiaoppimassa/cateringala/tehtavat/Sivut/havikkiraakaaineidenkasittelyssacatering.aspx
Perunan ja juuresten kuorima hävikit ovat n. 20-30 %
Lihan 35-40% kalan jopa 50%
Keitoissa puolet on perunaa, toinen puoli juureksia ja lihan kalan ja makkaran osuus on yhteensä kasviksista ja perunasta n. 1/3.- nyt nukkumaan
http://www.ktl.fi/portal/suomi/osastot/eteo/yksikot/ravitsemusyksikko/julkaisut/ruokamittoja/havikki_ja_painomuutokset/
löytyi oikea hävikki taulukko...
Eli kuorinta kypsennys ja perkaus hävikit..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu554032Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti182641- 1382563
Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett152013- 151483
Olen huolissani
Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis731357- 1061354
Syrjintäskandaali Lieksan kaupungin johdossa
Ylen valpas toimittaja kirjoittaa: Lieksan kaupunki kieltäytyi hyväksymästä Vihreiden venäläistaustaista ehdokasta Lieks1571068- 931037
Kuin sonnilauma
Taas on Virkatiellä kova meteli keskellä päivää. Ei siinä kyllä toisia asukkaita yhtään ajatella. Tullaan yhden asuntoon21998