Imetyksen loppu?

Väsynyt äiti

Olen 8 kk ikäisen pojan äiti. Olen imettänyt lasta syntymästä asti, täysimetyksellä 5 kk ikään saakka ja nyt imetän kiinteiden ohella.

Ongelma on se, että imetys on alkanut päivisin takkuamaan. Poika ei malta enää keskittyä syömään. Ottaa hätäisesti muutamia imaisuja ja kääntyy mahalleen ja lähtee ryömimään, ja alkaa muutenkin touhottamaan. Poika on juuri oppinut ryömimään, pian varmaan konttaakin. Nousee myös jo lähes seisomaan tukea vasten. Johtuukohan sitten tästä liikkeelle lähdöstä ettei oikein malttaisi enää olla paikallaan?

Poika on myös syönyt öisin todella tiheästi lähes koko ikänsä. Noin 7 kk iässä pidimme muutaman yön yösyöttövieroitus-unikoulun, ja suht hyvällä menestyksellä. Nukuin eri huoneessa, mies pojan kanssa samassa huoneessa. Tämän jälkeen poika söikin vain kerran aamuyöllä (n. klo 4) ja sitten aamupalaksi (n. klo 7). Heräili toki välillä enemmänkin, mutta rauhoittui heti tutilla ja jatkoi unia. Kerran nukkui yhteen putkeen aamuviiteen asti!

Nyt on kuitenkin alkanut menemään taas takapakkia ja on palattu lähes entiseen. Poika heräilee yöllä väh. 2 tunnin välein ja ei huoli tuttia, ei vesipulloa, huutaa ja karjuu vaan kunnes on pakko ottaa rinnalle. Ajattelin, että johtuuko tämä yösyöntien uusiminen siitä, ettei malta enää päivisin syödä ja tankkaa sen vuoksi yöllä maitoa? Vaikuttaa nimittäin todella kovalta maidontarve öisin, syökin todella ahneesti, pitkään ja touhottamatta, toisin kuin päivisin.

Neuvolassa sanovat, että sellaista se vaan on kun imettää. Yöt ovat levottomampia imetetyillä vauvoilla. Minulla on harteillani 8 kk univelat. Tai pidemmätkin, raskauden viimeisellä kolmanneksella valvoin todella pahan närästyksen vuoksi. Eli minulla on 11 kk univelat. Kuljen kuin sumussa, unohtelen asioita, autolla ajaminen pelottaa.

Olenkin miettinyt, olisiko aika lopettaa imetys? Tarkoitukseni oli alkaa vieroittamaan imetyksestä kesällä, vähän ennen kuin poika täyttää vuoden. Mutta alan olla aika rauniona tämän väsymyksen vuoksi. Tuttavani ja äitini sanovat, että lopeta imetys, olethan jo hienosti 8 kk imettänyt, sinun täytyy ajatella omaa jaksamistasi, jaksat paremmin olla läsnä pojallekin.

Totta, mutta onko järkeä lopettaa kun maitoa kerran tulee? Olenko itsekäs äiti jos lopetan? Oppiikohan poikani pullolle ja korvikkeelle? Ei ole oikein koskaan alkanut korviketta juomaan, jos olen esim. ollut jossain käymässä ja jokin imetys on jäänyt välistä. Tuntuu myös haikealta...Imetyshetket ovat olleet ihanaa läheisyydentankkaamista, väsymyksestä huolimatta. Ymmärrän etten voi ikuisesti tissiä pojalle antaa, mutta kuinka olette onnistuneet vieroittamaan itsenne imetyksestä? Onhan se kuitenkin yhdestä aikakaudesta luopumista.....

1

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fisutt

      Itselläni oli oikeastaan samanlainen tilanne oman lapsen kanssa, paitsi meillä vauva nukkui tuolloin täydet yöt. Myöhemmin yöheräilyt alkoi kuitenkin uudelleen. 8kk ikäisenä ei tissi jaksanut enää juurikaan kiinnostaa ja varsinkin kylässä ollessa alkoi itkeä suoraa huutoa jos yritti ottaa rinnalle. Aloin siinä vaiheessa jättää imetyksiä pois yksi kerrallaan. 9kk iässä imetys lopetettiin kokonaan ja siirryttiin korvikkeeseen. 11kk iässä alkoi juoda tavallista maitoa. Viimeisistä imetyksistä en olisi millään raaskinut luopua, mutta kyllähän se omaa elämää helpotti kun ei tarvinnut pukea vaatteita imetyksen mukaan ja isä pystyi huolehtimaan syöttämisestä ihan yhtä lailla kuin äitikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2090
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      57
      1783
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1654
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1586
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1545
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1475
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1336
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1301
    9. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      95
      1283
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1193
    Aihe