D-vitamiini estää flunssan puhkeamisen!!!

Turbo-D

D-vitamiinin tiedetään nykyään ehkäisevän monia sairauksia otettaessa ennaltaehkäisevästi mutta tahdon myös kertoa kokemuksia ihan käytännön tasolla.

D-vitamiinin käytön tarpeellisuutta on aliarvioitu maailmalla ja nykyinenkään kohonnut käyttösuositus ei todenäköisesti ole vieläkään se optimi.

Kiinnostuin D-vitamiinin käytöstä flunssan ehkäisyssä käytännön tasolla ja rupesin testaamaan aina flunssan ensioireiden tullessa voiko D-vitamiinin normaalia suuremmalla käytöllä estää flunssan puhkeamisen kurkkukivusta kuumeeksi/nuhaksi.

Olen nyt tehnyt vuoden ajan niin että aina kurkkukivun ilmaantuessa olen ottanut jopa 4-5 x 10 mikrogramman tabletin D-vitamiinia/vrk. Joka kerta olen onnistunut estämään kurkkukivun muuttumisen nuhaksi ja vilunväristykset eivät ole johtaneet lämmönnousuun.
Olen tehnyt vuoden aikana noin 3 kertaa kyseisen toimenpiteen (D-vitamiinin yliannostus kurkkukivun ilmaantuessa) ja kertaakaan en ole nuhaan/kuumeeseen sairastunut.

Mielestäni tämä on selvä osoitus D-vitamiinin tehosta flunssan ehkäisyssä.
Selvästi tutkimisen arvoinen löydös jolla laajamittaisesti todistetulla tutkimusnäytöllä olisi mieletön merkitys esim. terveydenhoitokustannuksiin ja sairauspoissaoloihin.

Aina flunnssanhoidon yhteydessä puhutaan C-vitamiinista ja sen tehosta. Itselläni C-vitamiini aiheuttaa suurina annoksina vatsavaivoja ja flunssaan sillä ei ole ollut mitään tehoa.

Olen tällähetkelläkin hieman kurkkukipuinen, nyt jo toista päivää mutta otin eilen 5x10 mikrogramman annoksen D-vitamiinia eikä kurkkukipu muuttunut yönaikana nuhaksi kuten aina ennen teki.
Nyt kurkkukipu on jo selvästi laantumaan päin joten tämä taitaa olla jo neljäs peräkkäinen kerta kun onnistun D-vitamiinilla ehkäisemään flunssan puhkeamisen kukkaan.

Myytinmurtajien termistöä lainatakseni tämä tapaus on selvästi plausible ellei peräti confirmed.

13

2811

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pitkäaikainen käyttä

      Meillä käytetään d-vitamiinia säännöllisesti, mutta kylläpä flunssat vaan tulee.

    • .

      Sinullahan tulee kurkku epätavallisen usein kipeäksi, voi johtua juuri noista vitamiineista. Itsellä onneksi menee usein vuosia ilman kurkkukipua, eikä silloinkaan normaalisti tule kuumetta, enkä syö lisävitamiineja, vaan hedelmiä ja juureksia päivittäin, vähän lihaa, kalaa enemmän. Turhaan hakkaat rahaa pillereihin, kun voi ostaa kunnon ruokaa.

      • d7777777

        Samaa mieltä olen. Itse sairastin ennen useinkin nuhia ja flunssia, mutta aloittaessa syömään riittävästi ja terveellisesti, ne katosivat täysin. En ole varsinaisesti sairastanut vilustumistauteja pariin vuoteen.

        D-vitamiinitabuja ostin vuosi sitten, koska en varmasti saa tarpeeksi D-vitamiinia ainakaan talvisin, koska en syö juurikaan kalaa. Mitään vaikutusta yleiskuntoon tai muuhunkaan en ole kuitenkaan kyseisillä tableteilla huomannut olevan.


      • Rock!
        d7777777 kirjoitti:

        Samaa mieltä olen. Itse sairastin ennen useinkin nuhia ja flunssia, mutta aloittaessa syömään riittävästi ja terveellisesti, ne katosivat täysin. En ole varsinaisesti sairastanut vilustumistauteja pariin vuoteen.

        D-vitamiinitabuja ostin vuosi sitten, koska en varmasti saa tarpeeksi D-vitamiinia ainakaan talvisin, koska en syö juurikaan kalaa. Mitään vaikutusta yleiskuntoon tai muuhunkaan en ole kuitenkaan kyseisillä tableteilla huomannut olevan.

        Niinpä!

        Minä en ole popsinut "vitamiineja" purkista ja olen ollut paljon virkeempi, mitä muut jotka popsii purkista "vitamiineja".

        Töissä porukka(jotku) nukkuu tauolla ja minä istun virkeenä, koska syön joka päivä vihanneksia, hedelmiä ja ruisleipää ja nuo pitää minut terveenä. Myös pähkinät kuuluu minun ruokavalioon.


    • mr.shephard

      125 µg-kapseli menee joka toinen päivä. Terveenä ja virkeänä on pysytty. 40-50 µg ei ole todellakaan mikään yliannostus vaikka THL:n saantisuositukset niin väittävätkin. Flunssaa saati muita tauteja ei ole ollut vaikka läheiseni ovat kipeänä olleetkin.

    • Rock!

      Ei pidä paikkansa!

      Tavallinen flunssa tulee viruksesta, jolle ei voi mitään.

      Influenssa tulee bakteereista, jolle voi tehdä jotain.

      Älä siis sekoita flunssaa ja influenssaa!

    • ei flunssia

      Täällä ei ole tavallisi flunssia sairastettu, vaikken ole D-vitamiinia popsinutkaan. Eli kun on vastustuskyky kunnossa, niin ei ne flunssavirukset pääse iskemään. Itselläni oma vastustuskykyni nujertaa aina flunssan jo niin alkuvaiheessa, ettei se varsinaisesti pääse päälle, ehkä vain vähän merkkejä antaa. Ja tämä ilman mitään lisäkeinoja.

      Sanoisin, että vastustuskykyni perustana on ainakin reilu vihannesten, hedelmien ja juuresten käyttö. Mm normiruoastani saan c-vitamiinia yli kolme kertaa suositusten verran, siis vain terveellisestä ruoasta ;)

    • Yks vaan
    • ...............

      SYön D-vitamiinia päivittäin (700% päivän minimisaantisuosituksesta) ja sieltä se flunssa tuli.

      Mutta se johtui mitä luultavammin liiallisesta urheilusta ja miinuskaloreilla elämisestä. Mutta pointtina se, että D-vitamiini ei minua pelastanut!

    • effef

      "
      Tavallinen flunssa tulee viruksesta, jolle ei voi mitään.

      Influenssa tulee bakteereista, jolle voi tehdä jotain.

      Älä siis sekoita flunssaa ja influenssaa! "

      Rock! on nyt hieman hakoteillä. Myöskin influenssa on VIRUStauti.

    • anonyymi4444

      Itse syön 25mikrogrammaa d-vitamiinia päivittäin. Olen huomannut, että jos unohdan d-vitamiinit noin vajaan viikon ajalta, tulee flunssaoireita. Tiedä sitten onko näillä yhteyttä, mutta pistää miettimään kun monesti jo näin tapahtunut!

      • !!

        Viesti on täysin totta Turbo-D! Nimim kokemusta on kaannattaa kokeilla!


    • NEN469

      D-vitamiinit kannattaa tilata iherbistä, hinnat suomen tasoon nähden huomattavasti alhaisemmat, tässä yksi omakohtaisesta kokemuksesta hyväksi havaittu D-vitamiinivalmiste.
      Kapseli on pieni ja helposti nieltävä, ja D-vitamiini on luonnollisessa muodossa, öljyyn säilöttynä, joten imeytyy paremmin.Eikä sisällä mitään ylimääräistä :)http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-D-3-High-Potency-1000-IU-180-Softgels/543?at=0&rcode=NEN469
      d-vitamiinista puhutaan nykyisin niin paljon, että moin on unohtanut että muitakin vitamiineja tarvitaan, ja flunssan estossa/hoidossa kannattaa muistaa myös nauttia kunnon annos luonnollisessa, hyvin imeytyvässä muodossa olevaa C-vitamiinia, tätä olen itse käyttänyt jo kohta kolmatta pulloa, hyvän makuinen, ja olo tuntuu pirteämmältä kuin ennen.Nestemäisenä imeytyminen parempaa kuin monilla muilla valmisteilla.http://www.iherb.com/Dynamic-Health-Liquid-Vitamin-C-Natural-Citrus-Flavor-1000-mg-16-fl-oz-473-ml/5671?at=0&rcode=NEN469

      ekaa kertaa tilatessasi, käytä koodia NEN469, ja saat jo ennestään edullisista hinnoista vielä 5 dollaria pois :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      187
      7436
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4322
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2135
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2059
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1889
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1681
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe