Isännöinti sopimuksen irtisanominen

suivaantunut

Kertokaa tietmättömälle onko päätösvaltaisen hallituksen päätös isännöintisopimuksen irtisanomisesta laillinen, jos isännöitsijää ei ole kokoukseen kutsuttu.

15

3169

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ITS...

      Kyllä on.

      Vaikka isännöitsijällä on oikeus olla läsnä kokouksissa, ei se tee hallituksen päätöstä laittomaksi vaikkei olisi isännöitsijää kutsuttu. Minusta myös hankalat asiat pitää pystyä hoitamaan fiksusti ja tuollainen tapa on oikeastaan vain hallituksen pelkuruutta, tai sitten ei olisi mitään järkevää syytä irtisanomiseen. Joka tapauksessa ammatti-isännöitsijät ovat tottuneet että asiakkaita tulee, asiakkaita menee ja joskus niitä myös lähetetään. OTO-isännöitsijä on sitten asia erikseen mutta toisaalta sellaisen palkkaamalla voi saada mitä sattuu.

      • suivaantunut

        Et nyt tiedä kaikkea, joten päätelmä hallituksen pelkuruudesta on tässä tapauksessa virheellinen. Vaikeat asiat on puhuttu ja siksi tähän tilanteeseenkin päädyttiin. Kyllä isännöitsijä tietää mitä tulossa on. Kiitos vastauksestasi!


    • 18+8

      Hallitus voi koska tahansa irtisanoa isännöitsijän. Ei siihen tarvita mitään muuta kuin hallituksen päätös. Isännöitsijälle ei tarvitse ede selittää mitään syitä, jos ei halua. Isännöitsijän ei ole tarvetta olla hallituksen kokouksessa, jossa päätös tehdään. Isännöitsijällä on oikeus olla hallituksen kokouksissa, mutta ei velvollisuutta. Isännöitsijälle ei ole kokouksissa päätösvaltaa, eli hän ei voi osallistua esim. äänestyksiin.
      Jos on huono isännöitsijä, niin kannattaa vaihtaa - kokemusta on.

    • ---

      Harvemmin kait hallituksen kokoukseen isännöitsijää kutsutaan, jos tarkoitus on päättää isännöintisopparin irtisanomisesta. Yleensä keskustelut on jo sitä ennen käyty ja kokouksessa jo tehty päätös ainoastaan virallistetaan.

      Tuossa aikoinaan eräässä taloyhtiössä hallitukseen valittiin kovan luokan ponssari, joka julistautui samalla hallituksen pj:ksi. Ensimmäisen vuoden aikana kyytiä sai asukkaiden arvoistama pitkäaikainen isännöitsijä ja kohta perään kyytiä sai myös hyvin toiminut huoltoyhtiö. Syynä hallituksen muiden jäsenten mukaan olivat erimielisyydet pj:n ja em:n välillä. Itse hieman kyseenalaistankin se, että hallituksella on valta tehdä tämän tasoisia päätöksiä ilman, että osakkailla on minkäänlaista sanan sijaa asiaan.

      Sopivalla hallituksen kokoonpanolla yksikin ihminen saattaa saada nopeassa ajassa paljon pahaa aikaan ja sopuisan, hyvin toimivan yhtiön sekasortoiseen tilaan.

    • ITS...

      Kyllä niitä irtisanomisia on joskus peruttukin, mutta harvemmin koska ei kunnia anna myöten...

    • IS75__k

      Aika usein perusteena on hinta. Muutamia tulleet takaisin, koska tämä valittu halvempi isännöitsijä on osottautunut epäpäteväksi ja onnistunut sekoittamaan yhtiön asiat. Takaisin totta kai otetaan mutta hinnassa tietysti tullainen aina näkyy.

      • Niin sitä pitää

        *Takaisin totta kai otetaan mutta hinnassa tietysti tullainen aina näkyy.*

        Ilmeisesti tarkoitat, että hintaan tulee jonkinlainen extra ja ilmeisesti syynä on pikku näpäytys epälojaalisuuden johdosta?


    • IS75__k

      Sitäpä juuri ja tilanne on tällä hetkellä se, että saa valita millaisia isännöintikohteita hoidettavaksi ottaa. Tällöin ei riitaisat tai hankalat yhtiöt herätä kiinnostusta muuta kuin korkealla hinnalla. Jos nyt pelkän hinnan vuoksi on tiet aikoinaan erkaantunut niin sellaiset taloyhtiöt totta kai ottaa mielellään takaisin. Noin 1-2% luokkaa ollut vaihtuvuus asiakkaissa kymmenen vuoden ajanjaksolla.

    • ITS...

      Monella paikkakunnalla tilanne vaan on sellainen että kyselyjä tulee enemmän kuin pystyy tai haluaa uusia asiakkaita ottaa. Toki asiakkaista parhaat (suuri kiinteistö ja fiksu hallitus) otetaan ja sitten irtisanotaan muutama pienempi ja hankalampi asiakas, näin se vaan menee.

      Jatkossa pienet taloyhtiöt joutuvat enenevässä määrin tilitoimistotyyppisen palvelun piiriin ja monet asiat jäävät hallituksen tehtäväksi. Samalla hallitukseen tulijoiden määrä laskee kun lehmän häntä, vastuu ja palkaton työ ei kiinnosta.

      Ns. kiertopalkintojen tilanne on hankala ja pienellä paikkakunnalla mainetta ei niin vaan puhdisteta.

    • msds404

      Täälläkin pari konkaria lopetti eikä uusia alalle ole tulossa. Vaativa ammatti mutta arvostus ja käsittääkseni työsuhde ehdot ainakin pienissä toimistoissa kehnot, joten onko se ihme että ei jaksa nuorempaa sukupolvea kiinnostaa. Parempaakin tekemistä varmasti löytyy kun kuunnella itkua näin keväisin ilta myöhään kokouksissa muutaman kympin korvaushintaan. Mitä itse tässä asiakkaan roolissa olen hommaa katsonut niin empä tekisi tätä meidän 8 huoneiston isännöintiä 200 euron kuukausi hintaan. Sen verran vaikeaa väkeä.

    • N.S.P...

      Olkaapa nyt hallituksen jäsenet ja osakkaat kilttejä ja kuuliaisia, älkääkä turhilla yhteydenotoilla isännöitsijää vaivatko. Voi pian käydä niin, että isännöitsijä sanoo sopimuksen irti. Jos menette kilpailuttamaan isännöitsijöitä, tehkää se salaa ja niin anonyymisti kuin mahdollista, ettei moinen epälojaalisuus kantaudu isännöitsijän korviin.

      Pitäisiköhän tässä jo hiukan huolestua?

      • ITS...

        "Olkaapa nyt hallituksen jäsenet ja osakkaat kilttejä ja kuuliaisia, älkääkä turhilla yhteydenotoilla isännöitsijää vaivatko."

        Päinvastoin, monesti vakavatkin asiast hoidetaan hallituksen tai huoltoyhtiön kanssa ilman että kukaan muistaa kertoa isännöitsijälle. Isännöinti on palveluammatti ja isännöitsijälle saa soittaa, mutta palveluajan määrittelee isännöitsijäntoimisto.

        "Jos menette kilpailuttamaan isännöitsijöitä, tehkää se salaa ja niin anonyymisti kuin mahdollista, ettei moinen epälojaalisuus kantaudu isännöitsijän korviin."

        Kaikista asioista pitää pystyä keskustelemaan avoimesti isännöitsijän kanssa, mikäli niin ei ole kannattaa pohtia missä vika? Tieto kilpailuttamisesta tulee aina jotain kautta isännöitsijän tietoon.


      • N.S.P.
        ITS... kirjoitti:

        "Olkaapa nyt hallituksen jäsenet ja osakkaat kilttejä ja kuuliaisia, älkääkä turhilla yhteydenotoilla isännöitsijää vaivatko."

        Päinvastoin, monesti vakavatkin asiast hoidetaan hallituksen tai huoltoyhtiön kanssa ilman että kukaan muistaa kertoa isännöitsijälle. Isännöinti on palveluammatti ja isännöitsijälle saa soittaa, mutta palveluajan määrittelee isännöitsijäntoimisto.

        "Jos menette kilpailuttamaan isännöitsijöitä, tehkää se salaa ja niin anonyymisti kuin mahdollista, ettei moinen epälojaalisuus kantaudu isännöitsijän korviin."

        Kaikista asioista pitää pystyä keskustelemaan avoimesti isännöitsijän kanssa, mikäli niin ei ole kannattaa pohtia missä vika? Tieto kilpailuttamisesta tulee aina jotain kautta isännöitsijän tietoon.

        Oikeastaan hallituksen tehtävä on aika ajoin kilpailuttaa palveluntarjoajia tai ainakin yhtiökokouksen pitäisi siitä muistuttaa. Jos näin ei ole tehty ja jos isännöitsijä on sellainen josta ei haluta luopua, ehkä silti kannattaisi tarkistaa hintataso. Kun tietää hinnat osaa arvioida paljonko on oikea hinta hyvästä palvelusta, koska aina löytyy myös se katto.

        Läpinäkyvä peli on aina omiaan ylläpitämään hyvää henkeä taloyhtiössä. Myöskään hallituksen ei kannata ruveta päsmäröimään, ei suhteessa isännöitsijään tai osakkaisiin nähden. Hyvä hallitus jakaa sopivassa suhteessa omaa päätäntävaltaansa molemmille edellä mainituista. Yhtiökokoukselle on hyvä antaa vaihtoehtoja, jos niitä on kuten myös luotettavalle isännöitsijälle valtuuksia toimia.


    • hal.jäs-55

      Kaikista paras on kun asian tekee rehdisti ja suorasti eikä niin kuin pahaiset kakarat lymyten nurkissa. Suorasti kun asioista puhutaan niin yleensä näin kaikista parhaimpaan lopputulokseen päästää. Yhtäläinen oikeus sillä isännännöitsijällä on päästä eroon huonoista kohteista kuin kohteilla päästä eroon huonoista isännöitsijöistä. Jos se pelkkä hintaa on määrävänä kriteerinä isännöitsijätoimistolle niin ei voi kyllä liikojakaan palvelulta odottaa. Asiantuntemus, kokemus, organisaatio eli näistä kolmesta kriteeristä kun suhteuttaa keskiarvon niin ollaan jo aika pitkällä. Hinta on vasta toisarvoinen seikka joka neuvotellaan taloyhtiölle kohtuulliseksi.

    • Anonyymi

      Kyllä on. Me sanomme irti kartelli sotkuihin ajautuneen isännöintifirman. Vuodessa monta tonnia 'erilliskorvauksia' vaikka mitää ei ole taloyhtiössä tapahtunut. Eikä erilliskorvaushinnastoa edes ole.
      Vaihtoon

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      170
      29882
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      219
      19193
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      396
      10075
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6445
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      20
      4359
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3883
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      60
      3100
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1527
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1309
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      62
      1306
    Aihe