Mitä on satanismi??

tyttö tietämätön

Kävin pakanaverkon sivuilla lukemassa kirjoituksia muttei se paljon valaissut, mitä se satanismi on?
Ymmärsin että ainakin erilainen näkökanta elämään ja kaikkeen. Näinkö? Miten erilainen näkökanta pitää olla...?

Voisiko joku ihan rautalangasta vääntää vastauksen.

34

5713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Agnosos

      No, enstex sun pitää hei värjätä hiuxet mustix ja sit pukeutuu mustaa. Ja sit sun kandee hankkii pari extra lävärii ja pvc ja nahka asusteit, mustii tottakai!

      Ja sit rupeet kirjottaa tosi herkkii runoi kuolemast ja kivust ja yksin olemisest. Ja sit sun pitäis kai kuunnella bläkkii, vaik cradlee ja kovenanttii..

      Ja sit sun pitäis kai niinku vähexyy muit ihmisii, kun ne on nii massaa ja normixii, ne ei voi tajuu sun omaperäisyyttä ja älykkyyttä. Vain Edgar Allen Poe ja LaVey voi ymmärtää sua..

      Nii ja sit sä kait voisit hei viillelläkin ittees pikkasen, kato muutat henkistä kipua fyysisex.

      Lue, tutki, mieti, omaksu. Mitä helvetin väliä sillä on, onko satanisti vai ei? Loppujen lopuksi jokainen on vain ihminen, ei enempää. Eikö se riitä?

      Ja aika perkeleen erilainen näkökanta, jos verrataan vaikka ääri-kristilliseen.

      • Luci

        Satanismi on filosofista, EI ulkonäöllistä. Näemmä tiedät asiasta niinku tiedätsä oikeest niiku tosi vähän. 8. maan saatanallinen sääntö: "älä välitä mistään minkä ei tarvitse olla sinun asiasi". Jospa noudattaisit tätä.


      • Ifrit
        Luci kirjoitti:

        Satanismi on filosofista, EI ulkonäöllistä. Näemmä tiedät asiasta niinku tiedätsä oikeest niiku tosi vähän. 8. maan saatanallinen sääntö: "älä välitä mistään minkä ei tarvitse olla sinun asiasi". Jospa noudattaisit tätä.

        Agnosoksen viesti oli selvästi huumoria. Ainakin minä hymyilin kun sitä luin. :)


      • Andronikos
        Ifrit kirjoitti:

        Agnosoksen viesti oli selvästi huumoria. Ainakin minä hymyilin kun sitä luin. :)

        Lucin viesti oli selvästi huumoria. Ainakin minä hymyilin kun sitä luin. :)


      • lorekeeper
        Andronikos kirjoitti:

        Lucin viesti oli selvästi huumoria. Ainakin minä hymyilin kun sitä luin. :)

        Satanismi nykymuodossaan on itseasiassa oire pikemminkin kuin uskonto.

        Länsimainen elämäntapa pieree kestosyötöllä erilaisia häiriötiloja (rationaalisuus, itsekkyys jne jne) ja näille oireille on sitten annettu "kewli", nuoriin vetoava nimi, tässä tapauksessa satanismi.

        Tämän lähemmäs absoluuttista totuutta ei tässä asiassa pääse.


    • Usva

      Ave!
      Olen aikaisemmin joskus 4.1.-04 ja 16.2.-04 lähetellyt suomi24.fi foorumiin, tälle palstalle vasemman käden polun eri suuntauksien eroja, mutta laitan ne tänne taas jälleen kerran uudestaan. Tästä kuitenkin puuttuu ONAn ja Setin Temppelin esittely, voisin nekin joskus lisätä, kunhan saan lisätietoa näistä.

      Uusi satanismia asiallisesti käsittelevä sivu: http://www.satanismi.net/ss/index.htm
      ja myös: http://www.student.oulu.fi/~trinne/blacki/voima.htm
      jotka molemmat käsittelevät satanismia ja saa tästä suuntauksesta lisätietoa.

      Ja omaa luokittelua, joissa Laveyn satanismi, teistinen satanismi ja saatananpalvonta erotellaan toisistaan:
      Useimmiten satanismin ja saatananpalvonnan välillä kulkee hiuksenhieno veteen piirretty viiva, jota kukin yksilö individualismin eli yksilöllisyyden nimessä tulkitsee:
      Tässä sitten rautalangasta väännettyä, jälleen kerran.

      LaVeyn satanismi, saatananpalvonta ja okkulttinen eli teistinen satanismi, jotka erotetaan toisistaan näiden erilaisten saatana-kuvien kautta:

      LaVeyn satanismissa Saatana käsitetään symbolina tai vertauskuvallisena asiana esim. symboloimaan ihmisen lihallista luontoa ja voimaa, sekä ominaisuuksia. Tämä on myös ateistinen satanistinen muoto, jossa ei ole uskoa yliluonnollisiin voimiin, vaikka silti siihen kuuluu rituaalimaaginen puoli psykodraamana.
      Tämä on myös hedonistinen, jossa nautinnon kokeminen on tavoitteellinen päämäärä ja pyritään kehittämään ihmisen eläimellisyyttä.
      9. Saatanallista Julkilausumaa, että 9. Saatanallista Syntiä ja sekä myös Maan 11. Saatanallista Sääntöä löytyvät LaVeyn satanismin opeista ja hänen kirjoittamasta The Satanic Bible kirjasta

      Erot:
      1. yleensä ottaen saatananpalvontaan liitetään usko yliluonnollisiin eli metafyysisiin persoonnallisiin olentoihin, joita palvotaan ja seurataan kuin lampaat ollen Saatanan orjia ja satanismiin ei.

      2. Ja toinen ero on se, että satanismissa palvotaan ihmistä itseään, joko lihallisena eli ihmiseläimenä (LaVeyn satanismi) tai henkisenä eli jumalallisena olentona (okkulttinen satanismi, johon kuuluu teistinen satanismi) ja saatananpalvonnassa palvotaan ihmisen ulkopuolista persoonnallista olentoa.

      3. Ja kolmas ero on se, että LaVeyn satanismiin ei kuulu uskoa kristinuskon mytologian Saatanaan ja Jumalaan ja saatananpalvonnassa on usko kristinuskon mytologian Saatanaan ja Jumalaan, jossa asetutaan tietoisesti pahan eli Saatanan puolelle. Toisaalta okkulttinen satanismi katsoo kristinuskon mytologian pitävän paikkansa tässä asiassa, vaikkapa tulkitseekin sen toisella tavalla, kuin kristinusko.

      4. Ja neljäs ero on se, että (molempiin) satanistisiin suuntauksiin ei kuulu dualistista hyvä vs. paha asetelmaa, mutta saatananpalvontaan kuuluu.

      LaVeyn satanismi on ateistista, koska tähän satanistiseen suuntaukseen ei kuulu uskoa yliluonnollisiin eli metafyysisiin olentoihin, ilmiöihin, vaan esim. Saatana yms. Helvetin Prinssit eli Pimeyden Ruhtinaat, joita kutsutaan satanistisissa rituaaleissa mm. psykodraamassa, pidetään ihmisen omina alitajunnan voimina tai sielunvoimina/ energioina tai ominaisuuksina, eikä palvottavina olentoina.
      LaVeyn satanismiin ei myöskään siis kuulu uskoa mihinkään demoneihin henkinä, vaan ihmisen oman mielen eli psyyken ominaisuuksina, joita tulisi oppia kontrolloimaan ja hallitsemaan.

      Sitten on olemassa erilaisia satanismin suuntauksia mm. teistinen satanismi, johon kuuluu usko yliluonnollisiin eli metafyysisiin olentoihin ja ilmiöihin, mutta täälläkin mm. demonit, voidaan katsoa edustavansa oman mielen eli psyyken ominaisuuksia, vaikkakin voivat heijastua eli projisoitua ko. henkilön ulkopuolelle ja näyttäytyä sellaisena kuin millainen mielikuva, uskonnollinen viitekehys ja/tai assosiaatio yksilöllä on.
      Teistisessä satanismissä Lucifer tai Saatana kuvataan edustavan ihmisen todellista Itseä eli ihmisen korkeampaa Egoa, siten teistiseen satanismiin kuuluu lause: "ihminen on Saatana".

      Siten molemmissa suuntauksissa Laveyn satanismissa ja teistisessä satanismissa Saatanalle tai Luciferille yms. osoitettu palvonta, kunnia, rukous tai uhraus suuntautuu ko. henkilölle itselleen, eikä jollekin ulkopuoliselle olennolle/jumaluudelle, koska nämä suuntaukset eivät ole minkään jumaluuden tms. orjia, niin kuin kristityt ovat oman jumaluutensa orjia.

      Tarkemmin määriteltynä ekassa suuntauksessa eli Laveyn satanismissa em. toiminnat suuntautuvat ihmisen lihalliselle, viettien ja vaistojen varassa toimivalle puolelle, jota katsotaan edustavan ihmisen eläimellistä luontoa, jota kutsutaan Saatanaksi. LaVeyn satanismisssa Saatana merkitsee ihmisen alempaa, ulkoista, lihallista luontoa eli persoonnallista minää, eikä mitään jumaluutta. Ja itsensä palvominen viittaa siihen että LaVey satanisti uskoo vain omiin fyysisiin kykyihin ja alitajuntaan ja näiden voimiin, eikä mihinkään yliluonnolisiin asioihin.

      Ja jälkimmäisessä suuntauksessa em. toiminnat suuntautuvat ihmisen todelliselle Itselle eli Hengelle ts. jumalalliselle puolelle, jota kutsutaan Saatanaksi tai Luciferiksi

      Tässä nämä erot ovat yksinkertaistetussa muodossa. Ja nämä kaksi satanismin muotoa siis sanoutuvat irti kaikesta rikollisesta toiminnoista, että terrorismista, eivätkä yleensä uhraa eläimiä, eivätkä siten lotraa verellä.

      Usva

      • Usva

        Vielä lisätietoa erikseen teistisestä satanismistä:
        Theistic Satanism eli teistisen satanismin yhdestä suunnasta lisätietoa: http://www.angelfire.com/ny5/dvera/index.html Black Goat Cabal -nimisen teistisen satanistijärjestön keulahahmo on Diane Vera. Kyseessä on USAlainen henkilö. Kyseinen seura keskittyy lähinnä New Yorkin alueelle.

        Ja suomessa teististä satanismia edustaa Johannes Nefastos, josta saa lisätietoa: www.ixaxaar.cjb.net
        ja etsi ixaxaar releases ja sieltä releases in finnish ja authors, alta löytyy tuon henkilön esittely ja tämä tyyppi on kirjoittanut monta kirjaa aiheesta.

        Kyllä rautalanka on nyt kovasti taittunut ja hauikset kehittyneet tätä väänellessä :)

        Usva


      • Warsku

        Noi 11 "käskyä" ovat aika huvittavia..Täytyy tuveta kiertämään kaukaa kaikki mustaan pukeutuvat, eikä vahingossakaan mennä tarjoamaan flyeria :D

        "11. Liikkuessasi julkisella paikalla, älä häiritse ketään. Jos joku häiritsee sinua, pyydä häntä lopettamaan. Ellei hän lopeta, tuhoa hänet."


      • Verna

        käydä eri palstoilla lukemassa mielipiteitä ja hankkimassa tietoa eri tavoista uskoa ja ajatella. Jäin kuitenkin tällä kertaa ihmettelemään tällaista mainintaa:"...nämä suuntaukset eivät ole minkään jumaluuden tms. orjia niin kuin kristityt ovat oman jumaluutensa orjia."

        Orja tarkoittaa henkilöä, joka on toisen omaisuutta ja tämän mielivallasta riippuvainen, toisen hyväksi työtä tekevä henkilö. Orja voi myös tarkoittaa henkilöä, joka on elämässään jonkin tavallisesti paheksuttavan asian ( himon, huonojen tapojen, paheen jne. ) hallitsema. ( Selitykset sanalle orja Nykysuomen sanakirjasta )

        Eikö tällöin sanan orja käyttö kristityistä puhuttaessa osu harhaan? Vai halutaanko kristityt nähdä orjina?


      • minä
        Verna kirjoitti:

        käydä eri palstoilla lukemassa mielipiteitä ja hankkimassa tietoa eri tavoista uskoa ja ajatella. Jäin kuitenkin tällä kertaa ihmettelemään tällaista mainintaa:"...nämä suuntaukset eivät ole minkään jumaluuden tms. orjia niin kuin kristityt ovat oman jumaluutensa orjia."

        Orja tarkoittaa henkilöä, joka on toisen omaisuutta ja tämän mielivallasta riippuvainen, toisen hyväksi työtä tekevä henkilö. Orja voi myös tarkoittaa henkilöä, joka on elämässään jonkin tavallisesti paheksuttavan asian ( himon, huonojen tapojen, paheen jne. ) hallitsema. ( Selitykset sanalle orja Nykysuomen sanakirjasta )

        Eikö tällöin sanan orja käyttö kristityistä puhuttaessa osu harhaan? Vai halutaanko kristityt nähdä orjina?

        "Orja tarkoittaa henkilöä, joka on toisen omaisuutta ja tämän mielivallasta riippuvainen, toisen hyväksi työtä tekevä henkilö."

        Eikös kristityt ole jonkun, tai paremminkin jonkin, toisen mielivallasta riippuvaisia ja tämän jonkin hyväksi [käännytys] työtä tekemässä, ilmaiseksi, ilman palkkaa?


      • Verna
        minä kirjoitti:

        "Orja tarkoittaa henkilöä, joka on toisen omaisuutta ja tämän mielivallasta riippuvainen, toisen hyväksi työtä tekevä henkilö."

        Eikös kristityt ole jonkun, tai paremminkin jonkin, toisen mielivallasta riippuvaisia ja tämän jonkin hyväksi [käännytys] työtä tekemässä, ilmaiseksi, ilman palkkaa?

        käsitettävä konkreettisesti. Jos sanotaan, että joku on jonkun omaisuutta konkreettisesti, niin tällaista käsitystä ei voi edes väen vängällä saada koskemaan kristittyjen ja Jumalan suhdetta.

        "Eikös kristityt ole jonkun, paremminkin jonkin, toisen mielivallasta riippuvaisia ja tämän jonkin hyväksi ( käännytys ) työtä tekemässä, ilmaiseksi, ilman palkkaa?"

        Mistähän tuollainen käsitys on peräisin? Täyttä puppua koko väite, mutta ei kai se todesta otettavaksi ole tarkoitettukaan. Se on saman tason väite, kuin jos minä sanoisin, että satanistit ovat saatananpalvojia.


      • jumalaa
        Verna kirjoitti:

        käsitettävä konkreettisesti. Jos sanotaan, että joku on jonkun omaisuutta konkreettisesti, niin tällaista käsitystä ei voi edes väen vängällä saada koskemaan kristittyjen ja Jumalan suhdetta.

        "Eikös kristityt ole jonkun, paremminkin jonkin, toisen mielivallasta riippuvaisia ja tämän jonkin hyväksi ( käännytys ) työtä tekemässä, ilmaiseksi, ilman palkkaa?"

        Mistähän tuollainen käsitys on peräisin? Täyttä puppua koko väite, mutta ei kai se todesta otettavaksi ole tarkoitettukaan. Se on saman tason väite, kuin jos minä sanoisin, että satanistit ovat saatananpalvojia.

        TAI JOUDUT HELVETTIIN!!!!

        Ei ne kristityt mitään orjia ole. Ihan tuulesta temmattua.


      • ja
        jumalaa kirjoitti:

        TAI JOUDUT HELVETTIIN!!!!

        Ei ne kristityt mitään orjia ole. Ihan tuulesta temmattua.

        Hukkaat elämäsi jollekkin aivan turhanpäiväiselle.


      • äsköinen
        ja kirjoitti:

        Hukkaat elämäsi jollekkin aivan turhanpäiväiselle.

        Ja ei ne kaikki kristityt ole "orjia", itse olen kastettu kristinuskoon, vaan aatteeni on pitkälti satanistinen (LaVey). Jotkut "tosiuskovaiset" toisaalta ovat oman uskonsa orjia. He elävät tiettyjen rajoitteiden mukaan. Ymmärtääkseni LaVeyn satanismissa kannustetaan elämään oman yhteiskunnan rajoitteiden mukaan, sillä nämä rajoitteet ovat asetettu kaikkien yhteisen hyvän edistämiseksi ja että kaikkien olisi mahdollisimman tasa-arvoista elää. No ei se tasa-arvoisuus tietenkään käytännössä toimi samalla tavalla kuin se on niin ajateltu, mutta hei, keksikääpä ite parempi keino..

        "If there's a new way, I'll be first in line, but it better work this time"


    • Mika

      Noo.. (minun ja ainoastaan minun nöyrästä mielipiteestäni tuputtamatta AJOTia taikka muuta itsesuggestiivista höpönpöpön faktiota) satanismista on kenties hieman hankalahkoa antaa yksityiskohtaista selvitystä. Mutta voinhan mie yrittää.

      Satanismi on sitä mitä se jokaisen kohdalla on.

      Hieman pitemmästi voisin yrittää sen pukea näihin sanoihin:

      Satanismi on elämänkatsomus maailmasta. Satanisti pitää maailmaa "pahana" paikkana, jossa vahvin määrää ja rankaisee heikkoa ja pientä mielensä mukaan. Rahalla saa ja Lamborghinilla pääsee. Surkimukset eivät ansaitse armoa. Jos tahdot jotain, sinun pitää tehdä sen eteen töitä. Yleisluonteisesti ihmiset ovat heikkoja laumasieluja, joita on kohtalaisen helppoa manipuloida. Vain heikko tarvitsee jumalia (en se minä ollut, kun tuo meitin jumala..). Kunnia niille jotka sen ansaitsevat.

    • Satan is the only Master....

      Satanismi on periaatteessa vain aatteellinen uskonto. Siinä missä saatanan palvonnassa on rituaaleja, rikollista toimintaa ja saatanallisia "kirkko"menoja, satanistit ovat paljon yksilöllisempiä.
      Satanismia on 4 eri tyyppiä:
      1.filosofinen satanismi
      tämän tyypin satanistit voivat olla vanhempiakin ihmisiä. Saatana edustaa itseyttä ja nautintoa.
      2.Okkultistinen satanismi
      hyväksyy raamatun mutta on pahan puolella.
      3.rikollinen satanismi
      yleensä liittyy vain saatanan palvontaan, mutta joskus käytetään satanismissakin.
      4. Luciferianismi on yksinkertaista: hyvä on heikko, liittoudu pahan kanssa.

      Siis periaatteessa satanismi kieltää raamatun ja sen 10 käskyä, vaikka ne muistuttavatkin yhdeksää saatanallista julkilausumaa. Kun taas yhdeksän saatanallista syntiä eroavat melko paljon siitä, minkä raamattu laskee "synniksi".

      Toisaalta taas satanismi on hyvin yksilöllistä: jokainen määrittelee itse, miten hän saatanan näkee, miten palvelee, miten uskoo. Itse uskon tähän. Ei ole kahta samanlaista ihmistä eikä siis myöskään kahta samanlaista satanistia. Esimerkiksi ystäväni kokee satanismin eri tavalla kuin minä. Hänelle se on tekopyhän kristinuskon vastustamista, ja minulle se on elämän elämistä omilla (ja Saatanan) ehdoilla...mutta myös kristinuskon ja jumalan vastustamista.

      Toivottavasti tästä oli apua, edes vähän.

      • Ifrit

        Ei varmasti hyväksy raamattua, eikä asetu sen "toiselle puolelle".


      • Ifrit

        Ei varmasti hyväksy raamattua, eikä asetu sen "toiselle puolelle". Okkulttinen satanismi hakee tehonsa kristinuskoa edeltävästä voimasta joka on meissä kaikissa.


      • Usva
        Ifrit kirjoitti:

        Ei varmasti hyväksy raamattua, eikä asetu sen "toiselle puolelle". Okkulttinen satanismi hakee tehonsa kristinuskoa edeltävästä voimasta joka on meissä kaikissa.

        okkulttinen satanismi ja luciferismi

        Tuolla kirjoittajalla Satan is the only Master on pari asiavirhettä, joista toiseen ehti jo Ifrit korjata ja minä lisään; okkulttisessa satanismissa ei ole hyvä vs. paha ajatusta, eikä siten asetuta pahan puolelle. Okkulttinen satanismi voidaan luokitella samaksi kuin teistinen satanismi ja tänne kuitenkin liittyy uskomus, jossa Saatanaa pidetään todellisena olemuksena. Okkulttiseen satanismismiin kyllä liittyy uskomus kristilliseen mytologiaan, mutta se tulkitaan toisella tavalla.
        Eikä pidä sekoittaa teistisen satanismin alle kuuluvaa yhtä toista suuntausta, joka on saatananpalvonta, jossa kyllä tietoisesti asetutaan ”pahan” puolelle, koska siihen kuuluu usko kristilliseen mytologiaan samalla tavalla kuin kristityt itse uskovat.
        Vielä viittaan sellaiseen asiaan, että okkulttiseen eli teistisen satanismin alle mahtuu monenlaisia eri suuntauksia, mutta joiden yhteinen tekijä on se, että uskontunnustus on seuraava: ”luottamus Saatanaan todellisena olemuksena, jumalolentona tai voimakkaana henkenä, jota voi lähestyä ja palvella palvonnalla tai antaumuksella”.

        Ja myös kohta ”4. Luciferianismi on yksinkertaista: hyvä on heikko, liittoudu pahan kanssa”, sisältää myös virheellistä tietoa. Katso vaikka kirjoitukseni luciferismista otsikon Mitä on… kirjoittaja just me, kysymänä, johon vastasin esittelemällä luciferismin ja miten se eroaa esim. Laveyn satanismista.

        Usva


      • Typhon
        Ifrit kirjoitti:

        Ei varmasti hyväksy raamattua, eikä asetu sen "toiselle puolelle". Okkulttinen satanismi hakee tehonsa kristinuskoa edeltävästä voimasta joka on meissä kaikissa.

        Tuo kaveri oli ottanut jee:n kirjoituksista mallia, sääli edes häntä. :D

        Luciferianistitkin ovat asia täysin erikseen.


      • Usva
        Typhon kirjoitti:

        Tuo kaveri oli ottanut jee:n kirjoituksista mallia, sääli edes häntä. :D

        Luciferianistitkin ovat asia täysin erikseen.

        Typhon: >Tuo kaveri oli ottanut jee:n kirjoituksista mallia, sääli edes häntä. :D >

        Sääliä ei tunneta ja armoa ei anneta! (heh)
        Ei vainenkaan.
        Se on totta että pyrin jakamaan tietoa, siitä mitä olen tutkinut ja pyrin korjaamaan mahdolliset samankaltaiset asiavirheet, joita mm. kristillissä kotisivuissa viljellään.
        Ja olen aina valmis ottamaan vastaan uutta tietoa ja sitä mukaan korjaamaan asennettani ja ilmaisutapaa sekä jakamaan uutta tietoa, joka ei ole sisällöltään salaista.
        Mutta kaikesta sellaisesta yksityistiedosta, joka on vaitiolovelvollisuuden alainen, vaikenen.

        >Luciferianistitkin ovat asia täysin erikseen.

        Siis onko mahdollisesti kyseessä kaksi eri suuntaa, kuten muinainen gnostilainen luciferismi, josta olen enemmän puhunut ja luciferianismi?
        Jos on, niin otan mielelläni luciferianismista tietoa vastaan jos joku siitä enemmän tietää esim. privaviestien kautta.

        Ja samalla yleisesti teistisestä satanismista kiinnostuneet ja mahdollisesti saatananpalvontaa edustavat yksityiset henkilöt ja ryhmät voivat ottaa minuun yhteyttä.

        [email protected]


      • Typhon
        Usva kirjoitti:

        Typhon: >Tuo kaveri oli ottanut jee:n kirjoituksista mallia, sääli edes häntä. :D >

        Sääliä ei tunneta ja armoa ei anneta! (heh)
        Ei vainenkaan.
        Se on totta että pyrin jakamaan tietoa, siitä mitä olen tutkinut ja pyrin korjaamaan mahdolliset samankaltaiset asiavirheet, joita mm. kristillissä kotisivuissa viljellään.
        Ja olen aina valmis ottamaan vastaan uutta tietoa ja sitä mukaan korjaamaan asennettani ja ilmaisutapaa sekä jakamaan uutta tietoa, joka ei ole sisällöltään salaista.
        Mutta kaikesta sellaisesta yksityistiedosta, joka on vaitiolovelvollisuuden alainen, vaikenen.

        >Luciferianistitkin ovat asia täysin erikseen.

        Siis onko mahdollisesti kyseessä kaksi eri suuntaa, kuten muinainen gnostilainen luciferismi, josta olen enemmän puhunut ja luciferianismi?
        Jos on, niin otan mielelläni luciferianismista tietoa vastaan jos joku siitä enemmän tietää esim. privaviestien kautta.

        Ja samalla yleisesti teistisestä satanismista kiinnostuneet ja mahdollisesti saatananpalvontaa edustavat yksityiset henkilöt ja ryhmät voivat ottaa minuun yhteyttä.

        [email protected]

        En sinua tarkoittanut, ei, vaan tuota "Satan is the..." nimimerkkiä, jonka viestin epäkohtiin sinäkin puutuit. Hän antoi vain nuo jee:n antamat kuvaukset satanismin neljästä tyypistä ja ne ovat hieman kaukaa haetut.

        Sinun tietojasi ei tarvitse edes tarkistaa, niistä opetellaan. :)

        Tapasin netin kautta kerran luciferianistin ja kiinostuneena hänen ideologiastaan aloin kyselemään häneltä kaikenlaista mielenkiintoista mieltäni askarruttavaa. Oloni oli kuin spyykkisellä vampyyrillä, mutta kaveria se ei tainut häiritä. Taisi tykätä pätemisestä.

        En sitten tiedä, olivatko hänen aatteensa juuri sitä oikeaa luciferianismia, onhan satanismikin laaja käsite. Hän antoi silti tämän linkin minulle, luultavasti jo tiedät sen, mutta tuon sivun määritelmät vastaavat modernin luciferianismin käsitystäni.

        http://www.churchoflucifer.org/


      • Mika
        Typhon kirjoitti:

        En sinua tarkoittanut, ei, vaan tuota "Satan is the..." nimimerkkiä, jonka viestin epäkohtiin sinäkin puutuit. Hän antoi vain nuo jee:n antamat kuvaukset satanismin neljästä tyypistä ja ne ovat hieman kaukaa haetut.

        Sinun tietojasi ei tarvitse edes tarkistaa, niistä opetellaan. :)

        Tapasin netin kautta kerran luciferianistin ja kiinostuneena hänen ideologiastaan aloin kyselemään häneltä kaikenlaista mielenkiintoista mieltäni askarruttavaa. Oloni oli kuin spyykkisellä vampyyrillä, mutta kaveria se ei tainut häiritä. Taisi tykätä pätemisestä.

        En sitten tiedä, olivatko hänen aatteensa juuri sitä oikeaa luciferianismia, onhan satanismikin laaja käsite. Hän antoi silti tämän linkin minulle, luultavasti jo tiedät sen, mutta tuon sivun määritelmät vastaavat modernin luciferianismin käsitystäni.

        http://www.churchoflucifer.org/

        Taisinpas kerran muuten (aiheesta poiketen) löytää Oulun kaupunginkirjastosta pienen vihkosen jossa kerrottiin vampyyreista kautta historian. Kyseessä ei ollut Bram Stokerin aikaansaannoksista vaan todellisista historiaan kirjoitetuista ilmiannoista ja epäilyistä. Muistaakseni vihossa mainittiin joitain tarinoita Kreikasta, Romaniasta ja Bulgariasta(?). Kyseessä taisi olla oikein Ranskan kuninkaan alullepanema maalaisten ja haudanhäpäisijöiden kuriinpano-operaatio jossa oppineita lähetettiin syrjäkylille kertomaan ettei vampyyreja ole olemassakaan. Mielenkiintoinen, joskin muistaakseni lontooksi taottu lehdykkä.


      • Usva
        Typhon kirjoitti:

        En sinua tarkoittanut, ei, vaan tuota "Satan is the..." nimimerkkiä, jonka viestin epäkohtiin sinäkin puutuit. Hän antoi vain nuo jee:n antamat kuvaukset satanismin neljästä tyypistä ja ne ovat hieman kaukaa haetut.

        Sinun tietojasi ei tarvitse edes tarkistaa, niistä opetellaan. :)

        Tapasin netin kautta kerran luciferianistin ja kiinostuneena hänen ideologiastaan aloin kyselemään häneltä kaikenlaista mielenkiintoista mieltäni askarruttavaa. Oloni oli kuin spyykkisellä vampyyrillä, mutta kaveria se ei tainut häiritä. Taisi tykätä pätemisestä.

        En sitten tiedä, olivatko hänen aatteensa juuri sitä oikeaa luciferianismia, onhan satanismikin laaja käsite. Hän antoi silti tämän linkin minulle, luultavasti jo tiedät sen, mutta tuon sivun määritelmät vastaavat modernin luciferianismin käsitystäni.

        http://www.churchoflucifer.org/

        Typhon kommentoi:>Sinun tietojasi ei tarvitse edes tarkistaa, niistä opetellaan. :) >

        Hyvä niin. Pyrinkin etsimään mahdollisemman monin eri keinoin ja lähteistä suomenkielistä materiaalia, kun en kerran osaa englantia (taitaa olla yksi heikkouteni).
        Ja tämän tosin korvaa metafyysiset ja/tai psyykkiset keinoni etsiä tietoa ja tehdä syvällisiä tutkimuksia.
        Nojaudun omaan sisäiseen Mestariini ja Opettajaani syvällisten tutkimusten aikana.

        Voi olla että pelkkä jonkun kirjoitusten ulkoa opetteleminen ei pelkästään riitä että ymmärtäisi tekstien todellisen sisällön, vaan siihen vaaditaan myös oma syvällinen tutkiminen ja okkulttisen lainlaisuuksien ja asioiden tuntemus, hallinta ja käyttö.

        Typhon: >Hän antoi silti tämän linkin minulle, luultavasti jo tiedät sen, mutta tuon sivun määritelmät vastaavat modernin luciferianismin käsitystäni.>

        En tiennyt aiemmin, mutta sen suomentaminen on minulle lähes mahdotonta, koska esim. käännösohjelmat eivät tee järkeviä suomennoksia ja sanakirjaa apuna käyttäen menee liian paljon aikaa.
        Ellei joku avulias aatu halua kääntää minulle noita tekstejä?


      • Typhon
        Usva kirjoitti:

        Typhon kommentoi:>Sinun tietojasi ei tarvitse edes tarkistaa, niistä opetellaan. :) >

        Hyvä niin. Pyrinkin etsimään mahdollisemman monin eri keinoin ja lähteistä suomenkielistä materiaalia, kun en kerran osaa englantia (taitaa olla yksi heikkouteni).
        Ja tämän tosin korvaa metafyysiset ja/tai psyykkiset keinoni etsiä tietoa ja tehdä syvällisiä tutkimuksia.
        Nojaudun omaan sisäiseen Mestariini ja Opettajaani syvällisten tutkimusten aikana.

        Voi olla että pelkkä jonkun kirjoitusten ulkoa opetteleminen ei pelkästään riitä että ymmärtäisi tekstien todellisen sisällön, vaan siihen vaaditaan myös oma syvällinen tutkiminen ja okkulttisen lainlaisuuksien ja asioiden tuntemus, hallinta ja käyttö.

        Typhon: >Hän antoi silti tämän linkin minulle, luultavasti jo tiedät sen, mutta tuon sivun määritelmät vastaavat modernin luciferianismin käsitystäni.>

        En tiennyt aiemmin, mutta sen suomentaminen on minulle lähes mahdotonta, koska esim. käännösohjelmat eivät tee järkeviä suomennoksia ja sanakirjaa apuna käyttäen menee liian paljon aikaa.
        Ellei joku avulias aatu halua kääntää minulle noita tekstejä?

        Olisit heti sanonut, jos apua olisit tarvinnut. Kullä täällä on moni valmiina auttamaan saman aatteen kannattajaa. :)

        Suomennan sinulle kohdat "Moderni luciferianismi" ja neljän kohdan aspektit ja lähetän ne sinulle sähköpostiisi. Kerron lisäksi sivun muista aiheista, joten voit halutessasi pyytää minua suomentamaan niitä myös lisää.

        Aloitan heti, mutta teksteihin menee muutama päivä töiden ja muiden kiireiden vuoksi.

        Áve!


    • Amir

      Julkisuudessa on joskus kirjoitettu satanismista ja saatanapalvojista. Samalla on tuotu esille musta raamattu ja satanisti raamattu. Itse omistan molemmat, jotka olen myös lukenut. Kumma kyllä niissä ei mainita, että pitää mennä kaatamaan hautakiviä tai viillellä itseään saatikka toisiaan. Kummassakaan kirjassa ei myöskään kehoteta mihinkään rikolliseen toimintaan. Joka toista väittää niin olkoon hyvä ja laittakoon tänne ne sivunumerot, joissa niin sanotaan. Kirjat ovat kyllä muuten oikein mielenkiintoista luettavaa, vaikka kirkon propakanda toista väittääkin.

      • Implacable

        Pointtina, ettei mitään saatananpalvonnan kirjaa ole edes olemassa. Eikä sitä ole olemassa erillisenä uskontoa. On vain satanismia ja erilaisia Saatana-käsityksiä. Mutta mitään järkevää eroa ei ole laittaa.


    • abrevolusonaiser

      Satanismi tarkoittaa uskonnollista tai filosofista liikettä. Se on Anton LaVeyn luoma elämänkäsitys.

    • Uskonpuhdistusta

      Se mikä usein häiritsee näissä tätä aihetta koskevissa keskusteluissa on se, että aina on joku, joka sanoo olevansa aloittelija, etsivänsä tietoa satanismista, antakaa nyt vinkkejä jne. Ja sitten joku vastaa itsetyytyväisesti, että voi sua raukkaa, kun et näytä ymmärtävän yhtään mitään, taidat olla ihan noviisi jne. Ja tuntuu, että yritetään haastaa riitaa. Näissä tällaisissa tilanteissa sekä kysyjä että vastaaja hajoittavat VOIMAA, jota tulisi koota ja keskittää yksityisessä harjoituiksessa. Tällaiset keskustelut, joissa jaaritellaan ja harjoitetaan sijaistoimintaa, ovat tämän asian kannalta merkityksettömiä tai jopa haitallisia.

    • Halalsikaa.pöytään
      • antisaatana

        Taisivat olla wiccoja näiden uutisten perusteella, joita tietämättömät joskus karatemiesten ja joogaajien lisäksi myöskin saatananpalvojiksi luulevat.


    • Lucretius

      Peter H. Gilmore sanoi vuonna 2006 osallistuessaan ensimäiseen julkiseen mustaan messuun että satanistit ovat tämän ajan "epikurolaisia". En ollut moisesta ennen kuullutkaan. Päätin perehtyä epikurolaisuuteen paremmin ja kiinnostuin asiasta siinä määrin että nykyään pidänkin itseäni ennen kaikkea epikurolaisena. Suosittelen muillekin. Voittaa satanismin mennen tullen. Paitsi mikäli kiinnostuitte satanismista ennen kaikkea mustien messujen, rituaalien ym. vastaavien asioiden takia ettekä itse filosofiasta, niin älkää vaivautuko. Tällöin epikurolaisuus tuskin on teidän juttunne, tai ainakaan ette ole siihen vielä tarpeeksi kypsiä.

    • theBossi

      www.paholainen.fi Siellä on jotain Paholaisen palvonnasta.

    • Anonyymi

      se on mikä sä et

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe