asumaan sveitsiin

minni115

löytyykö ketään joka olisi asunut/ asuu sveitsissä. olisi kiva kuulla kommentteja ja mielipiteitä kyseisestä maasta. olemme itse muuttamassa saksan kieliselle alueelle.

7

2716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksoispassi

      Grüezi :-)
      asun sveitsissä ja ajattelin kirjoittaa muutaman rivin.
      ensiksi vaikka se, että sveitsiläiset eivät osaa kovin hyvin englantia. teidän tulee siis pärjätä saksalla. sitten nastarenkaat on täällä kielletty, jos siis tulette oman auton kanssa tänne. verotus täällä on melko alhainen, mutta kaikki muu, kuten esim. pakollinen sairaskassa, on erittäin kallista. en tiedä ikäänne, mutta jos teillä on lapsia, niin äidin on vaikea käydä töissä. kouluissa ei ole ruokailua, vaan koko perhe menee keskipäivällä kotiin syömään. sveitsiläiset ovat erittäin aktiivista väkeä, jokaisella on jokin harrastus ja hän kuuluu ainakin yhteen kerhoon tai klubiin. sitä kautta saakin sitten helposti ystäviä ja apua, kun on niiden tarpeessa. vuokrat täällä ovat erittäin korkeita, samoin monien ruokien hinnat. ilmasto on mukava keski-eurooppalainen ja välimatkat joka puolelle lyhyet. sveitsiläisillä on yleensä 4 vikkoa vuodessa lomaa, joten usein ette suomessa ehdi pyörähtää. mitähän vielä? no vaikka, että täällä on rauhallista ja erittäin siistiä, toki ulkomaalaisia on hirveän paljon, tosi erilaisista kulttuureista ja uskonnoista.
      tervetuloa sveitsiin, toivottavast viihdytte, niinkuin minäkin nuo viimeiset 30 vuotta! :-)

    • minni115

      kiitos viestistä :) vau 30 vuotta! juu olemme (parikymppisiä ja lapsettomia) muuttamassa poikaystäväni äidin ja hänen miehensä mukana Zugiin ja saksan kieli ei kyllä vielä oikein suju keltään meistä :) mutta kova opiskelu on kyllä jo alkanut.. saas nähdä miten pärjätään jos siellä ei pahemmin englantia puhuta :) olen ammatiltani parturi kampaaja onkohan mitään mahdollisuuksia saada sen alan töitä jos ei puhu kunnolla saksaa...

    • Zurcher See

      Sanoisin että huonot on chaanssit, jos et kieltä osaa. Asuin joskus Zurichin esikaupungissa ja kun yritin kuntosalilla puhua englantia, niin sanoivat että täällä puhutaan saksaa, siis en ollut tervetullut sen kuntosalin jäseneksi.
      Ehkä jotain tarjolijan hommia voit saada, jos niitäkään, jos ei saksan kieli luista.
      Sveitsissä asuu niin paljon jugoja ym. jotka puhuvat hyvää saksaa. Lykkyä tykö kuitenkin.

    • näkökulmatämäkin

      jos olette avoliitossa niin naispuolista henkilöä pidetään kotiapulaisena. näin ainakin oli 80-luvulla. palkat on kovat mutta menot suuret. kaikesta pitää maksaa ja tosiaan mitään kunnallista päivähoitoa ei tunneta. kyseessä on ns. äijäkulttuuri jossa mies on perheen pää ja tienaa koko perheen elannon. nainen on kummajainen työmarkkinoilla. kokemus ei ole oma vaan maassa asuneilta suomalaisilta sekä myös alkuperäisasukkaalta kuultua.

      ainakin zurichissä olut on baareissa edullisempaa kuin suomessa eikä ulkona syöminenkään ole mitenkään erityisen kallista.

      • Lago Maggiore

        Minä ja monet ystäväni olemme palanneet takaisin Suomeen, koska työolot ovat Suomessa paremmat. Joku mainitsikin tuon 4 viikkoa lomaa per vuosi ja ainakin minulla oli 8 1/2 tuntia töitä päivässä. Ainakin etelä-Sveitsissä on pitkä ruokatunti, joten työpäivä päättyi vasta noin klo 18. Palkka on parempi Sveitsissä, mutta sairaskassaan menee monta sataa frangia kuussa, joten ei se palkka loppujen lopuksi niin hyvä olekkaan. Sveitsi on hyvä maa asua, jos ei tarvi tehdä töitä!


    • kaksoispassi

      niin, kun ajattelee, että sveitsissä on jo yli miljoona ulkomaalaista, voi siitä päätellä millaiset mahdollisuudet tänne on töihin tulla.
      shengenin sopimuksen mukaan rajat ovat "höltyneet", eli pelkäämme lampedusasta tulevaa ihmisvyörymää..... eli tulijoita on.

      jos teillä on hyvin erikoiset ammatit, sitten saattaa olla mahdollisuuksia saada töitä. tai sitten, jos ottaa vastaan aivan mitä vaan... mutta sitä en suosittelisi.

      lykkyä kuitenkin matkaan!

    • sopuli1

      moi teen projektia sveitsin ruokakulttuurista olisiko jollain jotain mielenkiintoista kerrottavaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe