Hei miten ois mäyräkoira meille?:)

sifu

Eli siis koirasta oon haaveillu jo kolme vuotta, sen jälkeen kun edellinen koiramme kuoli. (pitkäkarvainen collie) Nyt oon paljon tutustunut eri rotuihin ja ihastuinkin mäyräkoiraan.

Eli siis, sopisiko mäykky meidän perheeseen jossa nuorin lapsi 7v?
Koiran kanssa ei tulisi metsästettyä, mutta onko mäykyn kanssa aina
niin pakko harrastaakkaan metsästystä?
Lenkkikaveriksi ja perheenjäseneksi suurimmaksi osaksi tulisi:)

Kiitti kaikille jotka vaivautuu vastaamaan!:)

15

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sifuu

      *Nuorin lapsi 8v

    • jep ja joo

      Kannattaa huomioida ainakin se, että mäyräkoirat ovat puremistilaston kärkinimiä. Eivät tulee toimeen vieraiden ihmisten kanssa eivätkä vieraiden koirienkaan kanssa. Pienikokoisia koirarotuja on muitakin. Helpommalla pääset kun otat jonkun hieman jalkavamman ja rauhallisemman rodun. Monet mäykyt kärsivät myös räksytysongelmasta.

      • dsfdsfsdf3wf3wf3

        Paskanmarjat. Eivät varmasti ole suomessa puremistilaston kärjessä.

        Jenkkien pilalle hemmotellut ja muodottomiksi jalostetut mäykyt voivat olla.


      • 23423423fdsdfsfsdfsd

        Tämä on kyllä niin puhdasta tuubaa ettei voi sanoin kuvailla.

        Kaikki suomessa vastaan tulleet mäykyt ovat olleen erittäin ihmisystävällisiä ja suurimmaksi osaksi ovat tulleet toimeen muiden koirien kanssa. Puremistilaston kärjessä eivät varmasti ole ainakaan suomessa.

        Haukkuminen ei ole millään muotoa ongelma, se riippuu ihan kouluttajasta eikä siltikään kaikki koirat hauku.

        Se pitää muistaa että kyseessä on riistaverinen ja erittäin metsästysviettinen koira. Voi nimittin lähteä rusakon jäljelle pihapiiristä herkästi.


      • So true
        dsfdsfsdf3wf3wf3 kirjoitti:

        Paskanmarjat. Eivät varmasti ole suomessa puremistilaston kärjessä.

        Jenkkien pilalle hemmotellut ja muodottomiksi jalostetut mäykyt voivat olla.

        "Kannattaa huomioida ainakin se, että mäyräkoirat ovat puremistilaston kärkinimiä. Eivät tulee toimeen vieraiden ihmisten kanssa eivätkä vieraiden koirienkaan kanssa. Pienikokoisia koirarotuja on muitakin. Helpommalla pääset kun otat jonkun hieman jalkavamman ja rauhallisemman rodun. Monet mäykyt kärsivät myös räksytysongelmasta."

        Itse epävirallista empiiristä tutkimusta harjoittaneena allekirjoitan tämän täysin!


    • keuruu

      kyllä mäyräkoira tulee lasten kanssa toimeen.on niitä muitakin pieniä rotuja jotka räksyttää.

    • Yakill

      Kyllä meidän 2vuotias poikamäykky tulee vallanmainiosti lasten kanssa toimeen ja myös muiden koirien. Luulenpa että se on miten koiran pennusta asti opettaa ja tutustuttaa ihmisiin, koiriin, kulkemaan junissa...busseissa jne....
      Ja eipä muuten räksytä turhia.

    • mäykyn omistaja

      Ai eivät tule toimeen vieraiden ihmisten kanssa? Kyllä minun kohta 5v mäykkyherra ainakin tulee! Vaikka joku uusi ihminen tulisi kylään, niin heti on kaveria ja rapsutuksia kerjäämässä. Ja lasten kanssa tulee toimeen mainiosti, lenkilläkin pitää lapset moikata, nuuhkia ja ottaa vastaan silityksiä. Veljeni lasten kanssa tulee toimeen mainiosti, on leikeissä mukana ja tuo palloa heitettäväksi. Muiden koirien kanssa tulee myös toimeen, jotkut isot koirat tosin saavat osakseen haukkumista ja uhittelua, mutta sekin johtunee siitä että pentuna iso koira tuli yllättäen päälle. Niin ja ei meilläkään turhia räksytellä! Osaa matkustaa autossa, junassa ja bussissa, pennusta asti opetettu. Koira pitää vain kasvattaa pennusta alkaen kunnolla! Ja sitä mäykky nimenomaan vaatii ettei ota valtaa itselleen.

    • sfsefesf32323

      Sopii vallanmainiosti. Omat kokemukseni mäykyistä ovat vain positiivisia.

      Tulevat lasten kanssa erittäin hyvin toimeen ja varsinkin jos pennusta asti ovat perheent touhuissa mukana. Tuttavani on perhepäivähoitaja ja on omistanut aina mäyräkoira eikä yhtään kertaa ole tullut ongelmaa koirien ja lasten kanssa.

      Metsästystä ei tarvitse harrastaa kunhan muistaa että kyseessä on riistaverinen koira ja se saattaa lähteä herkästi jäljelle vapaana ollessaan. Lisäksi kissat saa kyllä kyytiä jos ei pennusta asti totuta.

      Mäykyn kanssa on hyvä heittää 2-5km lenkkejäkin kevyesti (ja pidempiäkin toisinaa) eikä kaveri siitä väsy joten sopii hyvin lenkkikaveriksi.

      Kotona mäykky saattaa lössähtää myös rapsusteltavaksi sohvaperunaksi :)

    • ihania ovat<3

      ihanaa! rakastan mäykkyjä! ne on niin suoloisia ja lutusia pikku makkaroita. ollan otttamassa mäykky.meillä on ennestään 5v. poikakissa mutta jos alusta alkaen totuttaa toisiinsa niin eihän pitäisi mitään kurjempaa tapahtua? kiitos,kun (ja jos) jaksatte vastata!!

    • kkMäykky

      Meillä on nyt 1v 2kk vanha uros mäykky, karkeakarvainen. Vanhin lapsi on 12 ja nuorin 9.

      Meillä käy muutamia perhetuttuja/sukulaisia joka viikko kylässä ja meitin koira on niin innoissaan, häntä heiluu kun hullulla ja menee selälleen jotta vieras rapsuttaisi. Jos syliin ottaa niin alka tärisemään ja haluaa rapsutusta.

      Meitin mäykky on aivan hulluna nuorimpaan lapseen, jos muksut tappelee, niin mäykky menee ja hyppii vanhempaa muksua päin ja jos joku sukulainen kutittaa nuorimpaa muksua niin että alkaa huutamaan, ni mäykky menee ja hyppii sukulaista vasten ja menee siihen käden väliin.

      Tilastot juu osoittavat että mäykky puree herkiten, mutta kun itse miettii ja lukee lehtiä, niin yhden mäykyn myrkytyksen olen sieltä lukenut, et ei ne mäykyt niin kauheesti ihmisten päälle käy saati tapa toisia koiria.

      Jos ostat koiran, rodusta riippuen, niin osta se oikeasti kunnon kennelistä, itse saimme sirutetun, lääkärin tarkastaman, kaiken maailman kansioita mukaan, kunnon ohjeet, sukuhistorian/sairaudet, ruokaa ja etenkin koiralle oli tehty luonne testejä jotka osoittivat meidän koiran olevan enemmän kotikoira kuin metsästys ja näin siinä on käynyt.

      Tämä mäykky on meille ensimmäinen ja koirana neljäs. Koirilla on tietysti kaikilla omat luonteensa ja etenkin koirasta tulee semmoinen minkä siitä kasvatat. Jos alat koiraa lyömään tai olemaan agressiivinen, niin aivan varmasti saat koirastasi vihaisen ja arvaamattoman!

    • <3

      olen samaa mieltä. itse voi todella paljon vaikuttaa koiran käytökseen. ;-)

      • Äänekkäitä ovat

        Ei voi mäyräkoiran käytökseen vaikuttaa ne haukkuvat aina eivätkä tottele.Kerrostalossa asumisesta ei tule mitään naapurit valittavat mäyräkoirasta.


    • höpönpöpöt

      en ehkä tarkoittanutkaan haukkumista. tarkoitin muuhun käytökseen eli niinkuin jo kkmäykky sanoi jos alat koiraa lyömään tai olemaan agressiivinen,niin aivan varmasti saat koirastasi vihaisen ja arvaamattoman!! lue teksti tarkempaan ennenkuin alat muita sättiä.enkä puhunut kerrostalosta!

    • gegrrg

      Me asutaan omakotitalossa jossa on mäykyllä aidattu piha, lapsia on kaksi (7 ja 9).

      Mäykky on erittäin tarkka reviiristään, mutta aivan valloittavan ihana ja söpö koira, se odottaa lapsia koulusta ja tarhasta kotiin, se kun kuulee että ovi käy niin häntä heiluu ja innostaa menee selälleen, koira on nyt 2 vuotias.

      Koskaan ei ole purrut ketään ja koskaan ei olla lyöty, kyseinen koira rotu on vaan niin kiero että jos opettaa sitä niin ilman nakin tai lihapullaan palaa ei opetuksesta tule yhtään mitään, mutta oppii kuitenkin

      Ja tosiaan kuten joku jo kirjoittikin, niin tuo opettaminen ei tapahdu lyömällä, huutamalla, ahdistamalla eikä sillä agressiolla! Ja humalassa ei kannata olla "alfa", koira kyllä muistaa jos kalja haisee...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe