Vaikea vauva? Vertaistukea?

Onko toivoa?

Huoh... Menen suoraan asiaan. Minulla on n. 3,5kk vanha tyttö, ihana ja rakas sellainen. Päivä päivältä, viikko viikolta, kuukausi kuukaudelta kaikki asiat tuntuvat vain kuitenkin vaikeutuvan. Tyttö raivoaa usein rinnalla (syöttäminen siis hankalaa, pullo tutti ei kelpaa), nukahtaa melkein ainoastaan rinnalle ja jos nousen pois herää usein tuota pikaa (en pysty makaamaan vieressä tuntikausia päiväsaikaan ja jos nukahtaa esim. syliin niin herää myös nopeasti kun siirtää muualle), raivostuu paitoja ja pihavaatteita puettaessa silmittömästi jopa oksennuksen partaalle, ei viihdy hetkeäkään hereillä vaunuissa tai turvakaukalossa (ei myöskään nuku esim. pihalla päikkäreitä, vaunujen täytyy olla liikkeessä muuten herää ja välillä silloinkin) ja tuntuu olevan vähän koko ajan tyytymätön, niin unen ja syötön jälkeen kuin sylissä ja lattiallakin. :( Arvatkaapa kuinka paljon tämä kaikki rajoittaa elämääni? _Paljon_ En voi kuvitella lähteväni vauvan kanssa esim. kaupungille tai kylään kun syöminen, pukeminen, nukkuminen eli kaikki vauvan elämään kuuluva on niin vaikeaa. :( Pelkään musertuvani kaiken tämän alla. Kaikki sosiaaliset kontaktit kärsivät kun olen vankina kotonani vauvan kanssa. Ja tuskin se vauvan kehityksellekään mitään kovin hyvää tekee jos hän viettää kaiken aikansa neljän seinän sisällä. Väkisinkin mietin joka hetki mitä teen väärin ja syytän itseäni kaikesta, vaikka esim. pukemiseen ei liity mitään kielteistä tapausta ja vauva on vaan vähitellen alkanut protestoida enemmän ja enemmän (paitsi kun tutti ei kelpaa täytyy syödä nyrkkiä ja se estyy paksuissa vaatteissa). Mitä siis voisi tehdä? Pelkään että sekä lapsen että äidin psyyke kärsii. Lapsi kasvaa normisti, jopa yläkäyrillä ja saa vain rintamaitoa. Muu kehitys on myös ikäiselleen normia.

7

1721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silja91

      Onko vauva tarkastettu sairaalassa? Tarkoitan, että meillä oli myös T-O-D-E-L-L-A vaativa vauva ja neuvolassa aina vain syyllistivät meitä (nuoria) vanhempia ettemme osaa, on normaalia, että vauva itkee, jne. Vaikka itse tiesin ettei VOI olla normaalia se määrä itkemistä, puklailua, jne. Vauva oli tyytyväinen vain liikkuessaan, eli vaunut liikkeellä, autolla ajaessa, bussissa. Jos bussi pysähtyi valoihin, vauva heräsi huutamaan. Autolla ajeltiin tuhansia kilometrejä yhteensä...

      Puolivuotiaana selvisi (oksensi kaaressa verta -> vietiin sairaalaan), että vauvalla on synnynnäinen munuaisvika (molempien munuaisten takaisinvirtaus). Sai lääkkeet, jotka onneksi auttoivat, muuten olisi mennyt munuaissiirtoon. Nyt lapsi jo pari vuotias, eikä mitään ylimääräisiä itkuja tms. ole ollut aikoihin.

      • Onko toivoa?

        Ei ole. Olisi ehkä juuri munuaiset syytä tutkia kun lähipiirissä on niitä vaivoja ollut. Tämä vauva puklaa myös älyttömästi, mikä on neuvolan mukaan iiiiiiiiiihan normaalia niinku kaikki.


      • hymy tyttö
        Onko toivoa? kirjoitti:

        Ei ole. Olisi ehkä juuri munuaiset syytä tutkia kun lähipiirissä on niitä vaivoja ollut. Tämä vauva puklaa myös älyttömästi, mikä on neuvolan mukaan iiiiiiiiiihan normaalia niinku kaikki.

        Moi!
        Meillä vauva huuti ekat 10 viikkoa 24/7. Olin totaalisen loppu! Sairaalassa syyksi selvisi maitoallergia ja puklailuun Gavisconia.

        Jouduin taistelemaan päivästä toiseen. Ajattelin aamulla, että en selviä päivästä kun en jaksa. Kaikki muuttui kun vaihdettiin maito Almiron peptiin.

        Voimia!


    • rjbaoh

      vitsi varmaa rasittava pentu. toivottavasti ei tuu itelle tommosta, en kestäis niin itsekästä pentua, joka ei ois mihinkää tyytyväinen. ei sellaista pidemmänpäälle jaksa, eikä rakkaus ole enää välttis aitoa, jos kovin pitkään joutuu orjatyöskentelemään paskavinkujalle. joidenki vauvat on niin ihania ja tyynejä, että ei vähästä säikähdä. on tyytyväinen pienistäkin asioista, sellaisista vauvoista kaikki tykkää, mutta tollasien ku aloittalalla on, niin ei kukaan jaksais, paitsi robotti.eikä se edes ansaitse rakkautta, ku on niin kärsimätön ja pitäs sille kaikki heti tulla, ettei äiti edes pääse vessaan tai syömään, ku paskapersepennulle pitää kaikki eka antaa ja olla kokoajan viihdyttänässä. ihan sika rasittava kakara. tulee varmaa uhmaiässä sellanen minäminä-paskiainen, joka ei ole mihinkää tyytyväinen, ja se minäminä-pilvilinna-ajatusmaailman omaana pentu tulee olee inhottuna ja persoonallisuushäiriöinen myös isompana, jolloin kukaa halua sen seurassa edes olla.
      vauva voi itkeä ja odottaa vähän aikaa, jos sen kaikki tarpeet tyydytetään samalla sekunnilla, niin siitä tulee vaativa. vauvan pitää myös oppia, että joutuu välillä odottamaan muutama minuutti, jos ei ole hengen hätä.
      vauva tekee siinä vaan itelleen hallaa, koska saa äidin raivon ja inhon silmillensä. ei väsyneenä äitinä, joka tekee kaikkensa siltikin tyytymätön pentu, ni ottaahan se koville. itellä varmaa tulis semmonen viha ja jättäsin sen joksiki aikaa itkemään. mun hermot on muutenki nii herkät ja jos oon väsyny, ni en vois kuvitella ittelleni tommosta tilannettta, mutta kai sitä omaan lapseen suhtautuu eritavalla. mutta hyi ei kiitos vielä pitkää aikaa, muiden paskajutut lapsista saa vaa oksennuksen kurkkuu.

      • varena

        Sinä rjbaoh,

        Pieni vauva ei itke ilman syytä.

        Kovin on negatiivinen ja täynnä vihaa kirjoituksesi. "...koska saa äidin raivon ja inhon silmillensä" -lauseen osa on aika kovaa tekstiä, mutta onneksi et ole äiti.

        Vauva ei voi odottaa, 8 kk:n ikäinen melkein taapero voi jo hetken odottaa. Pieni vauva ei vielä ymmärrä, tiedätkös.

        "Vauva tekee siinä vaan itelleen hallaa..."
        Vauva ei vielä vauvana tee yhtään mitään, ei hallaa tai muutakaan. Vauva vaan on, syö, nukkuu ja köllöttelee.

        Ehkä Sinulla on joku yltiönegatiivinen kokemus pikkuvauvoista, kun tuollaista tuotit. Ja joku suunnaton pelko sitä, ettei vain kukaan tai mikään häiritse rauhaasi. Sanavalinnatkin ovat aika brutaaleja.

        Mielenkiintoista silti, että tällaiselle palstalle alunperin edes eksyit. Herää kysymys, että jotenkinko kuitenkin kiinnostaa ne mainitsemasi "paskapersepennut" ja siksi noinkin paljon arvokasta aikaasi palstalle uhrasit.

        No, mielipidehän olla saa, mutta kyllähän sen voi fiksustikin ilmaista.


    • tätivaan

      Pisti silmään tuo lause "raivostuu paitoja ja pihavaatteita puettaessa silmittömästi jopa oksennuksen partaalle".

      Googleta aistiyliherkkyys tai tuntoyliherkkyys. Oliko synnytys normaali?

    • seonohinyt

      Meidän vauvalle ei tutti kelvannut ja itki aina.. Tutti lensi oikein kaaressa aina suusta.. Samoiten ei voitu käydä edes vaunulenkeillä tms. kun vaan itki ja itki niissä. Vellit piti laimentaa jne..

      Syy: Liian kireä kielijänne.. kieli työnsi tutin pois. Epäilen myös että kieleen sattui kun söi tai itki.. Niimpä hän vain itki ja itki.. Imetys sujui muuten ok ja painoa kertyi rukasti..
      Kielijänteen huomasin itse, kun näin että kielen alla oli sellainen kalvo.

      Voimia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe