Aihe

Kalamaljan vedenvaihto, tarvitaanko?

thaimaasta etelään

Naapurin täti osti lapsille pari kalaa muovipusseissa ja laitoin ne tuollaiseen muoviseen parin litran läpinäkyvään pönttöön. Hyvinhän nuo näyttävät pärjäävän ja jos eivät, syötän kissalle.

Jos kuitenkin vastoin odotuksiani ovat vielä aamulla hengissä, niin kuinkas usein niille pitäisi vesi vaihtaa? Tietty pitää vaihtaa kun menee sottaseks mutta onko muita syitä, esim. hapenvähyys?

Ne nokkivat nyt tuosta pinnasta jotain, olisko sitä happea vai noita hiutaleita jotka kalojen mukana tuli ja holahti vähän reilusti tuonne purkkiin.

Saattaa loppupeleissä mennä siihenkin, ettei niitä millekään kissalle anneta vaan emäntä vetäisee ne huiviinsa ja saman tien tuon kissankin. On nämä sellaisia epeleitä ruokatottumuksissaan :)

8

239

  Vastaukset

  • NYT PALOI PÄREET! Eläinsuojelulaki kieltää kaikkien kalojen pitämisen alle 40-litraisessa!Olisiko sinusta hauskaa,jos joutuisit asumaan koko elämäsi pyöreässä maljassa!Jos haluat pitää kalat,osta yli 40-litrainen.Mitä kaloja siellä on?

  • Pakko olla provo....

  • Xiphophorus, eipä missään lue, ettei saisi olla pyöreä eikä vähimmäis litramääriä, tässä on eläinsuojelulakia kalojen osalta vuodelta 2010
   "11 luku
   Kalat
   33 §
   Yleiset vaatimukset

   Akvaarion veden määrän, laadun, lämpötilan, vesipinta-alan ja veden syvyyden on oltava sopivat ottaen huomioon kalalaji, kalojen koko ja lukumäärä. Akvaarion yhdellä sivulla on oltava näkösuoja, jollei akvaarion kasvillisuus tai muu sisustus anna kaloille riittävää suojaa. Akvaario on tarvittaessa varustettava kannella tai peitelasilla siten, että kalat eivät pääse hyppäämään sieltä pois.

   Akvaarion sisustuksen ja pohjamateriaalin on oltava kaloille sopiva. Kaloilla on tarvittaessa oltava sopivia piiloutumispaikkoja.

   Akvaarion vettä on vaihdettava tai puhdistettava säännöllisesti siten, että sen laatu pysyy hyvänä. Kuollut kala on poistettava akvaariosta välittömästi.

   Kalaryhmiä, -parvia ja -lajeja yhdistettäessä tai tuotaessa uusia kaloja ryhmään on erityistä huomiota kiinnitettävä kalojen yhteensopivuuteen ja kalojen parvikäyttäytymiseen."

   • no vastaako tarpeet??


   • aaaaggrrrrrrrrvaario kirjoitti:

    no vastaako tarpeet??

    Anteeksi, että meni kauan vastata. En tiedä kun ei aloittaja ei kertonut mitä kaloja siellä on.


  • äkkiä hiekkaa ja hae suodatin.niin että vesi kiertää. anna olla niin monta päivää kunhan vesi kiertää. sitten pikkuhiljaa laita hanavettä. eläinkauppa myy sulle esim pieniä kasvintaimia,niistä saat ekat bakteerikannat akvaan.sittten kun vesi kiertää ja kalat ui normaalisti,kaikki on hetken hyvin. haukkominen meinaa kuolemaa..

  • Jos maljaan laitetaan vaikkapa taistelukala, jos se ottaa pinnasta happea se ei tarkoita kuolemaa! Taistelukalat ottavat pinnasta happea se kuuluu niinku tavallaan sen "elämään" eikä meinaa mitään kuolemaa...

  • voivio

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   5195
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   46
   3881
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   228
   2862
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   43
   1900