tahdon jatkaa imetystä mutta sattuu

sattuuu... :(

Pakko tulla jonnekin tilittämään kun ei ole muitakaan jotka "ymmärtäis" (tuttavaperheissä ei olla imetetty, eikä oma äitikään, mies nyt lohduttaa muttei ymmärrä silti...)...
Esikoiseni on puolivuotias ja ikeniä on ilmeisesti alkaniut kutittamaan , mukavahan niitä on nänneihin hinkuttaa.. Nytpä ne ovat olleet muutaman päivän aivan sairaankipeät, ruvilla ja turvoksissa, eilen pumpatessa tuli jotai nestettä haavasta. Imettäminen siis sattui niin paljon, että sovittiin eilen mieheni kanssa, että aletaan antaa korviketta kun itkun kanssa saa imettää. Noh, ajattelin että tehdään niin vaan, saapahan nännit parantua (hoidan niitä nyt basibactilla) rauhassa eikä tarvii itkeä. Ajattelin myös, että "helpottuu" meidänkin arki, kun se en ole aina minä joka maitoa antaa. Tänä aamuna todellisuus sitten paiskautui päin kasvoja, rinnat luonnollisesti räjähtämispisteessä. Yritin antaa korviketta lapselleni, mutta se tuntui ihan hirveän pahalle, aivan kuin olisin pettämässä lastani. Ei oikein suostunut juomaan sitä sylissäni vaan hapuili rinnalle (miehen sylissä ottaa, mutta hän on töissä). Itkuhan siinä tuli ja eikun hampaat irvessä imettämään. Voi sitä ihanuutta kun sain ottaa lapseni rinnalle vuorokauden tauon jälkeen, vaikka sattuikin. Onneksi nännit ovat saaneet päivän levähtää, ei sattunut niiiin paljon kuin aikaisemmin. Siinä tyttöni nautiskeli simmut kiinni pitkän aikaa ja minä olin onnellinen. Miehelleni laitoin viestiä, etten voi lopettaa imetystä, sattuu henkisesti niin paljon. Ajattelinkin, että aloittaisin uudelleen (vaikken periaatteessa missään vaiheessa ole lopettanutkaan, päivän tauko ollut) mutta entä jos maitoa ei enää alakaan tulemaan yhtä lailla?
En minä ole koskaan ajatellut että imetyksen lopettaminen tulee olemaan minullle näin rankkaa, ajattelin että kun lopettaa, thats it. Miten minä ikinä voin lopettaa imetyksen, kun koko ajan tunne, että tulen pettämään lapseni, vien häneltä jotain tärkeää? En minä nyt koko loppu ikääni jatka imetystä, mielessä olen pyöritellyt imetyksen lopettamista vuoden iästä alkaen. Tuntuu vain jo nyt niin pahalta.. Lapsessani en nyt ole tän vuorokauden aikana huomannut hätää, että missä tissi, hyvin syö mieheni sylistä pullosta (itse en oikeen pysty pullosta syöttää, liian raskasta henkisesti :(). Vaikka aamulla hän niin nautiskeli tissillä olemisesta.

Kuten huomaatte, ei minulla periaatteessa ollut mitään asiaa ja kysyttävää (toki saa antaa neuvoja/tukea ihan mitä vain), oli vain pakko päästä kirjoittamaan jonnekin tunteista, täällä nyt on varmasti joku joka ymmärtää tilanteeni ja tuskan :(

4

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TeddyB-90

      Oletko kokeillut, jos rintakumista olisi apua? Sen luulisi ainakin vähän vaimentavan pureskelua, saisi rinnanpäät vähän suojaa.

      Itselläni kipeytyi rinnanpäät todella pahasti kun aloitin imettämisen, eikä siihen mitkään rasvat auttaneet kuin hetkellisesti. Itku tuli joka kerta imettäessä, kun sattui niin perhanasti. Onneksi uskalsin kokeilla rintakumia, ja imettäminen sen kanssa oli paljon miellyttävämpää. Haavatkin paranivat nopeasti. Suosittelen ehdottomasti ainakin kokeilemaan, eivät ole kovinkaan kalliita :-)

    • vieroitusta..

      Jos lapsesi on jo puolivuotias niin sittenhän ei haittaa vaikka imettäisit vähän vähemmän kuin ennen, koska hän syö jo muutakin, vai mitä? Tarkoitan siis että imetät osittain sen mukaan mitä rinnat kestävät, mutta et lopeta sitä kokonaan. Ei tarvitse tehdä liian nopeaa vieroitusta, äidin tai lapsenkaan. Ehkä ajallaan imetys vähenee joka tapauksessa eikä se sitten tunnu enää niin pahalta. Niin ja jos yhden päivän olet pitänyt taukoa niin varmasti maitoa tulee vielä ihan entiseen malliin, älä murehdi.

      Minulla oli vähän samoja mietteitä äskettäin koska lapseni on samanikäinen kuin sinulla ja piti soseet aloittaa. Imetys oli sujunut hyvin siihen asti (täysimetys) ja minusta tuntui ihan surulliselta että piti jotain muuta lapselle syöttää ja ajattelin että tehdään hidas vieroitus rinnasta enkä tyrkytä soseita liikaa ja liian nopeasti. Näin siis itse olin suunnitellut. Mutta kävikin niin että lapseni innostui soseruoista ihan valtavasti ja alkoi pian syödä ihan kunnon annoksia, joten nyt on jo pari imetyskertaa jäänyt välistä varmaankin ihan pysyvästi. Ihme kyllä ei se tunnukaan minusta yhtään pahalta, koska aloite tuli ns. lapsen puolelta. Nyt seuraan ilolla miten hyvin hän syö muitakin ruokia. Rinnalla ei oikein malttaisi ollakaan kun haluaa touhuta koko ajan, imetys on jo vähän vaikeaa tämän ikäisen kanssa (paitsi aamuisin jolloin keskittyy imemiseen).

      Voi siis olla että lapseni vieroittaa itsensä rinnasta aiemmin kuin olin suunnitellut, mutta ei se haittaa jos hän itse niin haluaa. Voisin kuvitella että onkin rankempaa jos pitää tehdä se vieroitus jonkin muun syyn takia eli aiemmin kuin äiti ja/tai lapsi luonnostaan haluaisivat. Tsemppiä kovasti!

    • sattuu... :(

      Rintakumia kokeilin, mut eihän neiti siitä tykännyt yhtään ja minusta tuntui että hän imaisee sen sisuksiinsa, piti pitää kiinni. Täällä pikkukylässä nyt ei oo hirveenä vaihtoehtoja rintakumien kokoissa.
      Kyllä täälläkin jo syyään kiinteitä kovalla halulla, kolmisen kertaa päivässä, mutta ne ei oo oikeastaan vielä imetyksien edelle menneet, aina tahtoo maitoa ruoan jälkeenkin.. Se ei ole ongelma, aina saa tissiä kun haluaa. Sitten vielä "itse aiheeseen", eilisen päivän imettelin, kun pystyin, mutta sen jälkeen, kun aamulla rinnat olivat räjähtämäisillään ja ne saatiin tytön kanssa "tyhjennettyä", tuntuu ettei rinnoissa ole enää yhtään maitoa! Tietenkin tämä on normaalia, kun en ole päivään imettänyt, mutta kai sitä nyt pitäis taas alkaa tulemaan kun ahkerasti imettelisin... Kyllä sitä tulee vähän kun tyttö imee, mutta sitä ei tule enää niin vuolaasti kuin aikaisemmin, koko ajan tuntuu että rinnat olisivat ihan tyhjät... tähänkö tämä sit sittenkin jäi...

    • ()()()()()()()

      Kyllä sitä maitoa tulee entiseen tahtiin vuorokauden (tai kahden tai kolmenkin) tauon jälkeen, joten ei syytä huoleen. Minäkin suosittelen, että vain vähennät imetyksiä, kun tyttö on kerran jo noinkin iso. Se kokonaan vieroittaminen tulee helposti sitten kun lapsi on siihen valmis, joten ei sinun tarvitse häntä loppuelämääsi imettää.

      Niin ja lapsen ei tarvitse antaa purra tai hangata ikeniään rintoihisi. Imetys vain loppu siltä kertaa välittömästi, jos sellaista alkaa tehdä. Pieni huuto siitä varmaankin tulee, mutta oppii nopeasti, ettei niin saa tehdä. Ja kannattaa todellakin olla tiukka ja johdonmukainen tuossa, koska muuten hän tulee kokeilemaan hampaitaankin rintoihisi sitten kun niitä alkaa tulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2285
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      71
      1923
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1725
    4. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      158
      1649
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1641
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1514
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe