Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Etäisyyksistä

Askeltaja

Roomaa sanotaan kävellen katsottavaksi, mutta kartoilta ei oikein saa tolkkua etäisyyksistä. Millaisia matkoja jostain Terminin tuntumasta on nähtävyyksille tai vaikka sinne monen ylistämään Trastevereen? Kannattaako hypätä metroon tai bussiin vai ovatko kävelyetäisyydellä? Entä osaavatko italialaiset muuta kuin omaa kieltään? Esimerkiksi Amsterdamissa melko yleisesti paikalliset siivoojat ja kadunlakaisijatkin pajattavat englantia kuin äidinkieltään.

7

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suunnistaen löydät

      Kaikissa kartoissa on mittakaava. Elikkä jos kartan mittakaava on 1:20000 se tarkoittaa, että senttimetri kartalla on 200 metriä luonnossa. Yleensä mittakaavan lisäksi on jana, joka kertoo kuinka pitkä on janan osoittama matka.

    • Cafe lungo

      Aivan, Rooma näyttää kartalla lävaltavalta, mutta voin vakuuttaa, että kyllä se silti on ihan kävelijän kaupunki. Välimatkat kutistuvat kummasti, kun olet paikan päällä. Terminiltä kävelee helposti Trastevereenkin ja takaisin voi tulla vaikka taksilla, jos on kertynyt ostoksia. Taksi on Roomassa halpa, sillä suomalainen taksi vasta käynnistyy sillä rahalla jolla Roomassa ajaa kaupungin laidalta toiselle. Ja siellä Terminilläkin on tutkimisen arvoinenostoskeskus muista kaupoista puhumattakaan. Mukavaa matkaa!

    • Arska paisteli!

      No just tultiin eilen Roomasta kotiin, ja voin sanoa että ainakin Colosseumille ja muille samalla etäisyydellä Terministä sijaitseville nähtävyyksille kävelee ihan muutamassa minuutissa, ei ollenkaan paha. Metrolippuhan maksaa vaan 1e/matka (ellei osta jotain päivälippua), joten metroa kannattaa käyttäää hyväkseen esim. Vatikaaniin ja muihin vähän kauempana sijaitseviin nähtävyyksiin mentäessä.

      Hotellilta varmasti saatte ilmaiseksi turistikartan joka oli todella hyvä! Ainakin me saatiin ilmainen kartta joka oli kovassa käytössä. Metrokartta tulostettiin ennen lähtöä itse netistä, että nähtiin kaikki A ja B metron pysäkit kätevästi siitä. Pari muutakin omaa karttaa tulosteltiin googlemapsistä, mutta ei juurikaan niitä käytetty kun turistikartta oli niin hyvä.

      Aika satunnaisesti osasivat englantia (jotkut puhuu ihan ok, mutta toiset ei ollenkaan), mutta perussanoilla kuten bus, metro, ticket, aqua "akva" (=vettä), cafe americano (=musta kahvi), gelato (=jäätelö), sekä kysymys "kvanto kosta" eli paljoko maksaa? Näillä pärjäili pitkälle ja käsimerkkejä lisäksi. Turistimenu oli monessa paikassa myös englanniksi nähtävillä ja tilaaminen onnistui monesti englanniksikin. Emme tosiaan yhtään tuon enempää italiaa osanneet/ehtineet opetella kun lähdimme ja hyvin pärjättiin! :)

      • tjutju

        Toki on mukava ymmärtääkin jotain ruokalistasta, mutta suosittelisin silti opettelemaan ruokasanastoa tai ottamaan mukaan ruokasanaston. Tämä sen takia, että turistimenun tarjoavat ravintolat ovat usein kohdistettu - yllätys yllätys - juuri turisteille. Tässä tapauksessa se näkyy ruuan laadussa. Sen sijaan kannattaa etsiä ravintoloita, joilla ei ole turistimenuta tai menuta käännettynä englanniksi. Parhaassa tapauksessa ruokalistaa ei ole ollenkaan.

        Alkuperäiseen viestiin: Terministä Trastevereen pääsee H-bussilla, mutta kyllä sinne käveleekin - kuten oikeastaan kaikkiin ytimen nähtävyyksiinkin.


    • satunnainen matkaili

      Tää oli hyvä kuulla, kun samaa olin miettinyt jo 'toisenkin kerran' kuin laoittaja. Nimittäin esim Istanbulissa kartalta katsoessa mietin etukäteen samaa asiaa ja käytännössä kuitenkin matka majoituksesta keskustan turistipyydyksiin kesti max 7 min. eli liki vieressä oltiin. TopKapikin näytti kartalla olevan kaukana Haga Sofiasta, mutt mitä vielä, siinähän ko puisto alkoi heti HagaSofian takaa...

      Taitaa siis matkat olla useinkin (?) paljon lyhempiä luonnossa kuin kuvasta päätellen.

      Syssyllä Roomaan Corso22 majapaikkana

    • sivukadut kivoja

      Muista varata tarpeeksi aikaa Rooman nähtävyyksien katseluun; koko elämä.
      Itse olen valikoinut muutaman paikan, jossa haluan käydä. Kivoissa paikoissa käyn sitten useammin. Joihinkin paikkoihin ajauduin sattumalta.
      Rooma on jo itsessään nähtävyys, ilman sen kummempaa menemistä.

      • Toinen nonno

        Tuo sattumalta ajautuminen onkin aika mukavaa. Vaimon kanssa käymme aina Roomassa käydessämme "eksymässä" Piazza Navonan ympäristössä, varsinkin Navonan ja Tiberin välisellä alueella. Mutkaiset kadut sekoittavat mukavasti suuntavaiston ja yhtäkkiä huomaa olevansa aivan muualla kuin oli luullut. Todellista eksymisvaaraa ei ole, jossakin vaiheessa tulee joki tai leveämpi katu vastaan, mutta tunne on mukava. Kartta kannattaa pitää kaiken varalta laukussa mukana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe