Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mäyriksen juoksuttaminen...

pyörä ja mäyris

Juoksutatteko omaa mäyristä pyörän vierellä?
onko se ok?

Tänään ensimmäistä kertaa juoksutin omaa mäykkyä, kohta vuoden ikäistä.
Innoissaanhan tuo meni ja jakso. Alko vain mietityttään että onko se hyväksi jaloille ja selälle ja minkä ikäsenä voi edes juoskuttaa..
Pitkää lenkkiä en kyllä käyny, ehkä 1,5km...

Vastailkaahan :)

8

884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • karkkari09

      Älä hyvänen aika lähde juoksuttamaan mäyristä pyörällä!!
      Kyllä se on melkoinen rasite koiralle, jolla on lyhyet jalat ja pitkä selkä. Selkä rasittuu varmasti. Yhdessä näyttelyssä näin mäykyn, jota oli juoksutettu pyörällä ja sen takajalat ei sitten toimineetkaan enää kunnolla. Tämän koiran takajalat siis hyppivät yhtäaikaisesti kävellessä, ne eivät siis liikkuneet tasaisesti eri aikaa niin kuin kävellessä kuuluu. Joten jotain häikkää on selässä varmasti käynyt. Tiesithän myös, että mäyräkoirahalvaus on ko. rodulla yleinen, johtuen selän kalkkeutumisesta?!

      Joten, juoksuttaminen sopii vain pitkäjalkaisille, isoille koirille, jotka vaativat runsaasti liikuntaa. Joka tapauksessa henkinen rasitus on usein koiralle raskaampaa kuin fyysinen eli keksi koirallesi jotain aktiviteetteja, piilota esim. makupaloja ja koira etsii niitä. Fyysinen kunto kehittyy koiralla liikunnan myötä ja joudut aina tekemään vain pidempiä lenkkejä.

      • sfsdfsfsdfsdfsfsd

        Kyllä mäykkyä voi pyörän kanssakin "juoksuttaa " mutta pitää mennä koiran omaan tahtiin. Ei mitään hirmuvauhtia.

        Oletko varma että toi "takajalkojen hyppyyttäminen" oli mikään selkävaiva tms. Mäykyt varsinkin nopeassa vauhdissa tai juostessaan "laukkaavat" siihen tyyliin (jos nyt edes käsitin oikein).

        Itse en meidän mäyristä ole pyörän kanssa lenkittänyt koska meillä harrastetaan rauhallisempaa ulkoilua koiran tahtiin.


    • voihan nenä

      Mäkin olen nyt pyöräillyt pieniä lenkkejä pyörällä ja pk. mäyräkoirani juoksee vierellä, ravaten. Koirani on ylipainoinen ja tarvitsee tehokasta liikuntaa, ei kuitenkaan liin rajusti alussa, jottei paikat kipeydy liikaa. Jos kävisin kävelemässä ei saisi tarpeeksi kuluttavaa liikuntaa ja pyöräillessä koira ei ehdi jatkuvasti pysähtelemään haistelemiselle.
      Mäyräkoira vaatii liikuntaa niin kuin isot pitkäjalkaisetkin koirat :)

    • Liikunta on tärkeää

      Mäyräkoiraa voi juoksuttaa pyörällä mutta se olisi suositeltavaa hiekkatiellä koska asfaltti rasittaa pitkällä aikavvälillä nivveliä ja selkää.Pyöräilyvauhti pitää olla tottakai mäykylle sopivaa.

      Mäyräkoirahalvausta ei tarvitse pelätä,kalkkeumat muodostuvat ei tavalla kuin pyörälenkillä,itse halvausta voi ennaltaehkäistä,hyvällä ruokavaliolla,riittävällä liikunnalla,vitamiineilla sekä sillä,että pitää linjat kunnossa,eli ei lihomista :D

      jos koira vaikuttaa "jäykälle" on lenkki ollut liian kova ja silloin lepo on tärkeää..

      Mäyärkoiralla suositellaan vähintään tunnin yhtäjaksoista liikuntaa päivässä vähintään reippaalla kävelyvauhdilla vaikka sen annetaankin välillä haistella.

    • miten vaan

      Kyse ei olekaan siitä etteikö mäykky tarvitsisi liikuntaa, mutta liikunnan määrä ja laatu on ihan erilainen eri koirarotujen välillä. Pidän pyörällä juoksuttamista laiskan ihmisen liikuntana, mikset vaikka juoksisi koirasi kanssa, jotta saisit itsekin hyvää ja tehokasta liikuntaa? Pyörällä ei kuitenkaan voi ajaa kovaa, koska pienijalkainen koirakaan ei voi juosta pyörän vierellä kovaa ja siten et itsekään saa kunnon liikuntaa, saati että hengästyisit. Vie koira vaikka metsään juoksentelemaan, se on metsästysviettiselle koiralle oiva liikuntapaikka, jossa on tosi vaihteleva maasto.

      Omistaja voi myös hiukan katsoa peiliin jos koira on ylipainoinen, on hassua, että koiraa hellitään ruualla ja lihotetaan paksuksi ja sen jälkeen pitää alkaa harrastamaan ylitehokasta liikuntaa, jotta se laihtuisi. Ylipaino on mäykylle todellinen terveysriski, joten kannattaa miettiä onko herkkuja syytä antaa jos koira lihoo helposti. Aktiivinen koira, jolla on aktiivinen omistaja, pysyy kyllä ihan sutjakassa kunnossa. :)

    • voihan nenä

      Joo, jos omistajana olisin niin tehnyt eli ruokkinut koiraani liikaa ja antanut herrkunameja, mutta kun asialla on ollut äitini, jonka luona koira eli ensimmäiset 3 vuotta ja vaikka sanoin mitä ei auttanut. Nyt sitten joku nenäkäs sanoo, että kui se oli äidilläni. Asiat ei aina vaan mene niin kuin haluaisi ja tämä oli paras ratkaisu kaikille, myös koiralleni. Kyse ei ole minun laihdutuksestani nyt vaan koiran, joka oikeesti pitää saada laihtumaan TERVEYTENSÄ vuoksi niinkuin nenäkäs mainitsikin.

    • pyörä ja mäyris...

      Kiitos monenlaisista vastauksista. Kuten huomaa, mielipiteitä on monia. Ja saa ollakkin.

      Edelleen joskus, ehkä kerran 3viikossa saatan pikkusenaikaa juoksuttaa pyörän vierellä, Ei todellakaan ole pivittäistä eikä edes joka viikko.
      Enempi kuitenkin reipasta lenkkiä ja vapaana juoksemista.

      Mietin vaan tuota "laukkaamista".. eilen huomasin että oma koira välillä laukkaa, varsinki kun päästää irti pellolla niin se menee kuin jänis :)
      muttta en oo huolissani koska se ei ole jatkuvaa...

      Ihanaa kesää kaikille..pitäkää koiraa irti paljon, ne tykkää;)

      • 2342342342342342342r

        Sama täällä. Kovassa vauhdissa "laukkaa" mutta muuten käynti on ilmavan ja keveän näköinen ravi. Itseaisassa kasvattipaikassa kehuttiinkin meidän koiran käyntiä todella kauniiksi vaikka muutoin ei välttämättä fyysisiltä ominaisuuksiltaan ole täysin ihanne mäyris. Itse en nyt niin välitä siitä onko koira näyttelyissä priima kunhan on päästänsä ja fyysieseti terve sekä toimii käytössä hyvin.

        Meidän koira aloitteli lenkkeilyn aika pienenä jo.. olisiko n. 4.5-5kk vanhana omaan tahtiin ja sitä ollaan jatkettu. Koskaan ei ole menty suurempaa vauhtia kuin koira oikeastaan itse haluaa tai jaksaisi.

        Tällä hetkellä voidaan kävellä helposti vaikka 10km lenkkiä ja isäntä väsyy ennen koiraa. Näitä kuitenkin tehdään harvemmin ja nykyään yleisin lenkki on kävellen n. 2 - 4km kaksi kertaa päivässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2268
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1964
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      83
      1743
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1608
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      37
      1347
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    Aihe